Page 15 of 19 FirstFirst ... 5111213141516171819 LastLast
Results 351 to 375 of 462

Thread: tragedije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Od pojasa ti ne moze bit nista, a bez njega airbag je opasna stvar.
    Moze,jer posle udesa nije mogao da se odveze i zamalo je umro.Ne kazem da je lose vezat pojas,ali zasto da me kaznjavaju ako ja to sam ne zelim

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

zato sto drzava tj. osiguranje poslije mora da isplati odstetu tvojoj familiji a to im se nikako ne isplati
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zato sto drzava tj. osiguranje poslije mora da isplati odstetu tvojoj familiji a to im se nikako ne isplati
    Tacno tako,ali znali su oni to i ranije pa nisu naplacivali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Nino_pg View Post
    Jes,isto su vezale pojas ova majka i cerka na trotoar u Bar,pa ih pocisti ova zena.Tj. ako ti je sudjeno,ne moze te nista spasit.A znam momka sto zamalo nije poginuo zbog vezanog pojasa
    Kakav pojas na trotoar?
    Quote Originally Posted by GIGA View Post
    e za pojas ne bih tako rekao..neke je glave kostao..a nekima je dobro ucinio..nekad je bolje da nije stavljen pojas...sve zavisi od slucaja i vrste udesa...za gradsku voznju ne vidim potrebu za pojasom....
    znas kako, kad imas pojas veca je vjerovatnoca unutrasnjih povreda pri vecim brzinama, ljudsko tijelo ne moze bas velike brzine da podnese ako se naglo zaustavi, pojas te zadrzava u sjediste, nekad u nekim slucajevima je bolje da izletis kroz sofersajbnu, da sletis na neku zemlju da se iskotrljas da polomis svaku kost,napravis rane po tijelu i ostanes ziv sa tako tim prelomima (samo ne kicmu daleko bilo), nego da se vezes ostanes u kola a nedje ti bubreg puka, jetra se prosetala grudnim kosem zbog naglog zaustavljanja (citaj udesa)...ali ne mozes opet ni po tome sudit, veca je vjerovatnoca da ce te pojas spasit nego sto ce ti skodit. Bas ti je pojas korisniji gradom ( kad vozis prebrzo ni pojas ni ne znam sta te nece spasiti, i on ima neko ogranicenje do koje brzine je djelotvoran), eto racunaj da ce te neko udarit brzinom 40, i ako bi ti isao u njega slicnom bilo bi 80km brzina udara, pri toj brzini se i te kako moze izlecet iz auta i pri manjim, a izlecet na put iz auta po kojem se vozi... ne znam, ja licno rijetko vezem pojas kad ja vozim, kad vidim da neko nesigurno mene vozi, ja ga zavezem zlu ne trebalo

Ali kazne su pisali uglavnom na pocetak te akcije, danas mene zaustavljaju ne vezem se, nit ti kazu nit ti gledaju,tako i druga, osim ako naidjes na nekog koji je nadrkan nesto, ali ovako ipak se malo primirilo sa tim meni se cini

evo u ovaj quote da napisem jednu pricu sto sam cuo, lik je imao udes neki, i prezivio, i on u bolnicu i zali se da ga boli nesto u grudni kos, oni nista kao stani sacekaj ima tezih slucajeva, i lik je umro od unutrasnjih povreda dok je cekao, ovako spolja sav normalan kazu sa par posjekotina ako je imao, samo se zalio na te bolove, a ispostavilo se unutrasnje krvarenje muka neka nevidjena, i da su ga odma' na operacioni stavili pitanje je bilo dal bi se moglo pomoc
    P.S.
    Quote Originally Posted by Igi View Post
    E nisam vjerovao da cu procitat odje da je pojas kroz STETAN i NEPOTREBAN... Imate klipova po netu, pa pogledajte sto uradi airbag od covjeka koji nije imao pojas, a neko ga je cuknuo u grad pri 50km/h...
    aj daj taj klip ako ga mozes nac, ja pokusavao nego mi ne ide...
    Last edited by Goran_m_pg; 19-11-09 at 03:12.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Izvolite gospodo, lijepo pokrenite akciju pred MUP-om, Saobracajnim institutom i Parlamentom (skupstinom) da se :
    - ukine obavezno paljenje oborenog svjetla u toku dana
    - da se najstroze zabrani vezivanje pojasa
    - da se ne smiju voziti kola sa vazdusnim jastucima i zavjesama
    - da se ukine osiguranje
    - da se ukine uopste bilo kakva obaveza vozaca, i da u slucaju nezgode vozaci koji su ucestvovali u udesu su u pravu - tj. niko nije kriv.
    -itd, itd.....
    Tamad da popunimo i ovaj pdf.
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,782
    Thanked in
    1,594 Posts

e na ranu zoru moram roman pisat al ajde. (koncetrisacu se na pojas)
    prvo nekad se praktikovalo da vezivanje pojasa nije obavezno u putevima pored rijeka,kanjoj i tako to jer je dosta ljudi uslijed slijecanja vozila ostalo zaglavljeno upravo zbog pojasa i udavilo se. kao sto znate pojas je vrlo tesko okinut pa cak i sa ziletom je potrebno dosta vremena (ko nosi zilet po autu) .takodje desavalo se da se ljudi bukvalno udave jer pojas opali,zategne i nazalost tako ostane.

tacno je da bez pojasa airbag veeeliku stetu nanese(o tome smo vec raspravljali) kao i povrede unutrasnjih organa usljed naglog zatezanja pojasa tj njegovog djelovanja na grudni kos.
    ali upravo koriscenje pojasa + airbag ta sila pokusava da se kompezuje tj svede na najmanju mjeru.

ne vezem ga nikad ali zbog toga sto ja tako ocu a ne da ne bi ispalo da sam se prepao ili da je to baksuz( LOL). evo u americi ga svako veze.zbog cega? zbog toga sto niko tamo ne prijeti kaznama i parama nego sto je ljudima stavljeno do znanja kakve su posljedice ne nosenja pojasa. mala djeca se vaspitavaju batinama i neces dobit ovo ono a ne mozete nekog od 40 50 godina da ubjedite da nosi pojas tako sto mu prijetite placanjem kazne.

drugo zakon da se nosi pojas prije svega se donosi da bi se smanjio broj fatalnih ishoda u saobracaju ali i zbog drugih ucesnika jer ako vas neko udari nece isto odlezat ako vama ne bude nista i ako vi poginete zbog toga sto niste nosili pojas. isto je sa kacigom za motor.
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Goran_m_pg View Post
    nekad u nekim slucajevima je bolje da izletis kroz sofersajbnu, da sletis na neku zemlju da se iskotrljas da polomis svaku kost

Slazem se, bolje je iskrivit volan trbuhom, pa glavom slomiti sofersajbnu i istom udariti u auto ispred sebe nego da te pojas drzi u auto.
    Kad bi ti i neki drugi ovdje znali princip rada kaisa, ne bi tako pricali.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,782
    Thanked in
    1,594 Posts

trebalo bi nedje postavit sliku kako izgleda volan posle udesa kad se neko drzi za njega.naprave ljudi od volana osmicu .pokusajte to u slobodno vrijeme kakva je to slika kad cojek vidi smrt pred oci
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Last edited by Fabia_Elegance!; 19-11-09 at 11:28.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://img94.imageshack.us/img94/3622/05032008.jpg

nije moja nađena na netu...........
    Last edited by berekina; 19-11-09 at 11:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Eh, dosao covjek sa sela u grad, to nije malo.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    955
    Thanks Thanks Received 
    1,361
    Thanked in
    641 Posts

tako je jedan lik sa BP tablicama prije neki dan krenuo da skrece lijevo od hotela prema sat kuli , i napravio kolonu , haos opsti svi sviraju xaxaxaxaxa
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

....................puno ih je i iz grada, pa voze kao da su na selu....................

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Ne mogu da trazim te klipove po netu jer sam ih pogledao i naucio ponesto iz njih... U moje auto svih 5 putnika se vezuju! Nema opravdanja i nema izuzetaka... Ako te zulja, idi taksijem... Ako neces da vezes, ja necu da krenem, jer ako ti se nesto desi, ja necu da budem kriv zbog tvoje gluposti... Isto tako, u mom autu je svih 5 putnika osigurano.. I od povreda i od smrtnog ishoda... Ja bezbjednost shvatam izuzetno ozbiljno, pa neka mi se smiju ljudi kad ja preparkiram auto sa jedne strane zgrade do druge i u medjuvremenu vezem pojas... To je navika i evo 11 godina po automatizmu cim udjem u auto, vezem pojas i ne razmisljam vise o tome...

Isto kao kada na picu stavite kecap, na palacinku eurokrem... Podrazumjeva se i ne moze jedno bez drugog!

EDIT: Ako neko nije lijen, neka pronadje klipove sto su bili i na ovaj forum, a gdje je jedna evropska drzava (moguce Danska, ali nisam siguran) napravila filmove koji su se pustali na TV u vrijeme reklama i gdje su pokazani UZROCI nenosenja pojasa, pricanje na mobilni, prelazenje ulice van pjesackog itd... Svi klipovi su bili sa smrtnim ishodom, pa ce se sigurno neko sjetiti i postaviti opet!
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    1,104
    Thanks Thanks Received 
    662
    Thanked in
    375 Posts

And again... :roll:

U saobraćajnoj nesreći kod Bubanj Potoka poginula su sva tri putnika "mercedesa" koji se kretao iz pravca Niša ka Beogradu.

"Mercedes" podgoričkih registacija, koji je išao brzinom od 220 kilometara na sat, udario je u cisternu "Šumadija transa", odbio se od nje, udario u bankinu i potom se zapalio. Uviđaj je u toku, a saobraćaj na tom delu puta je u potpunosti obustavljen.
    B92

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako znaju koliko je isao, kad uvidjaj nije uradjen, i to tacno 220 novinari .......
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

EDIT: Ako neko nije lijen, neka pronadje klipove sto su bili i na ovaj forum, a gdje je jedna evropska drzava (moguce Danska, ali nisam siguran) napravila filmove koji su se pustali na TV u vrijeme reklama i gdje su pokazani UZROCI nenosenja pojasa, pricanje na mobilni, prelazenje ulice van pjesackog itd... Svi klipovi su bili sa smrtnim ishodom, pa ce se sigurno neko sjetiti i postaviti opet!
    u pitanju je Poljska

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Ne mogu da trazim te klipove po netu jer sam ih pogledao i naucio ponesto iz njih... U moje auto svih 5 putnika se vezuju! Nema opravdanja i nema izuzetaka... Ako te zulja, idi taksijem... Ako neces da vezes, ja necu da krenem, jer ako ti se nesto desi, ja necu da budem kriv zbog tvoje gluposti... Isto tako, u mom autu je svih 5 putnika osigurano.. I od povreda i od smrtnog ishoda... Ja bezbjednost shvatam izuzetno ozbiljno, pa neka mi se smiju ljudi kad ja preparkiram auto sa jedne strane zgrade do druge i u medjuvremenu vezem pojas... To je navika i evo 11 godina po automatizmu cim udjem u auto, vezem pojas i ne razmisljam vise o tome...

Isto kao kada na picu stavite kecap, na palacinku eurokrem... Podrazumjeva se i ne moze jedno bez drugog!

Pametno to bi trebalo i kod nas da se pusta a ne dinosha sa njegovim gejevima...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pametno to bi trebalo i kod nas da se pusta a ne dinosha sa njegovim gejevima...
    Trebalo bi kod nas mnogo što, ja sam odavno ruke od "kod nas" davno digao...

Prije sam imao naviku čim uđem u auto da se vežem ali nekako to vremenom prestade, ali ću definitivno opet da stavljam pojas...

Thanks Thanks Given 
    40
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    51 Posts

Ko je to ustanovio?! Imas link?! OK ja se slazem da auto sa svjetlima jeste desetinku uocljivije, ali ajde da ofarbamo svi onda auta u roze drecavu fluorescentnu boju jer je to jos uocljivije i najbezbjednije...i ne trosi vise goriva. Toliko godina bas nikome nije palo na pamet da se svijetla pale danju ali ajde vidjela zaba da se i konj potkiva...
    Moze tebi da se ovo pravilo svidja ili ne svidja, ovo su ti chinjenice, pa ti vidi..

Link kazesh?! Muka mi je sad o tome radit, a vjerujem da ih ima na desetine. Mada chini mi se da nije teshko zakljuchit da je neko od ovih agencija/institucija zaduzenih za bezbjednost saobracaja u EU, (jer to prilichno ozbiljno shvataju, slazesh se!?), provjerio i to najzvanichnije moguce.

Ili mislish da se ovako neshto uvodi, (ovo pravilo o svijetlima preko dana), na osnovu nechijeg subjektivnog dozivljaja, kakav je upravo ovaj tvoj, da ti preko dana jednako brzo uochish i vozilo bez i sa svijetlima! (shto naprosto nije tachno, al' ajde..)

Nego da ne tracimo vrijeme, eto ti isto pravilo i u Srbiji od nove godine (ili decembra, tako neshto), kao shto vec rekoh, a evo ti size novih pravila kod njih:

"Najvažnije odredbe
    - detaljnija kategorizacija vozačkih dozvola u zavisnosti od vrste vozila
    - zabrana korišćenja mobilnih telefona u toku vožnje i obavezno uvođenje hends fri uređaja
    - obavezni sertifikati za instruktore i auto-škole
    - stalno upaljena oborena svetla
    - zatvorska kazna do dve godine za vožnju bez posedovanja dozvole
    - zatvorska kazna do tri godine za vožnju pod dejstvom alkohola i odbijanja alko-testa
    - privremeno oduzimanje vozila za grublje prekršaje."

Bice da su i oni digli nogu, a!?

(Ako nekog interesuje imam kompletan novi zakon o bezbjednosti saobracaja kod njih, tj o drakonskim kaznama kao novini koliko vidim, shto po dzepu, shto u tvorza, koliko god ocesh, nema da fali!)
    ><

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Slazem se, bolje je iskrivit volan trbuhom, pa glavom slomiti sofersajbnu i istom udariti u auto ispred sebe nego da te pojas drzi u auto.
    Kad bi ti i neki drugi ovdje znali princip rada kaisa, ne bi tako pricali.
    ja sam rekao nekad u nekim slucajevima ( prevelika brzina udara), nisam rekao da izleti pravac na kola ( ili pod kola ili na put kojim se vozi 100) nego na neku laksu povrsinu ( a moze i put koji nije previse prometan), i ne veze se samo vozac nego i suvozac koji nema volan ispred sebe, a probit sofersajbnu i nije neka povreda, bolnije bi bilo da "pokusa" da je probije a ne probije, cak ni ne slomi, kao sto oni ludaci glavom lome one cigle, ili rukom...Moje misljenje je da pojas posle odredjene brzine udara (kad tijelo ne moze da podnese silinu udara) vise steti, ne racunajuci airbag, ja bih volio da me neko razuvjeri

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svakako je bolje sa pojasom, mali je procenat slučajeva u kojima je bolje bit ne vezan.

A sjedi samo u auto i najlakše udari glavom u šoferšajbnu i vidi osjećaš li što, a onda zamisli da to isto uradiš pri brzini od 120km/h...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naucnici sto fino ne konkurisete sa tim briljantnim idejama kod ovih jacih auto-proizvodjaca?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

A evo i sto se desava kada ne vezete pojas, a upali se airbag:

Ovaj film obavezno do kraja pogledajte!

Ovakve sam filmove gledao masu puta prije nego sto sam polozio vozacki... Od 18-te godine i mog prvog sijedanja u auto, stalno mislim na ovo... Vidite koje su to sile u pitanju na koje ne mozemo da uticemo!
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cpu View Post
    Svakako je bolje sa pojasom, mali je procenat slučajeva u kojima je bolje bit ne vezan.

A sjedi samo u auto i najlakše udari glavom u šoferšajbnu i vidi osjećaš li što, a onda zamisli da to isto uradiš pri brzini od 120km/h...
    za boldovano se slazemo ali ima takvih slucajeva, a pri 120km/h ces probit sofersajbnu i probijanje neces osjetit ne zbog soka, bilo je o tome rijeci na tv, da je ne probijes, boljelo bi, ako probijes druga prica, mozda zaboli ali manje nego da je ne probijes...

Page 15 of 19 FirstFirst ... 5111213141516171819 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)