'Atomik, o-o, atomik, ou tunajt'
Quote:
Brzina, preticanje i alkohol odnose živote
NESREĆAMA NA CRNOGORSKIM CESTAMA KAO DA NEMA KRAJA - SAMO U NOVEMBRU U UDESIMA POGINULO DESET OSOBA
Tragedijama na crnogorskim putevima kao da nema kraja - samo u proteklih 14 dana u teškim nesrećama poginulo je čak deset osoba. Nema pravila tako da se crne brojke ispisuju svuda, gine se na magistralama, cestama pored mora, gradskim ulicama, ali više nema sigurnosti ni za pješake na trotoaru u samom centru grada.
Dakle tragedija kolko te volja u CG a sto je najgore nikao da se cuknu golobradi momcici da "NE BRZE DO ZIVOTA" i pored svijeh pokazatelja price itd itd :
BILANS :
2004. godine - poginula 91 osoba, teže povrijeđeno 468, a lakše 1.282 učesnika u saobraćaju
2005. godine - poginulo 95 osoba, teže povrijeđeno 483, a lakše 1.459 učesnika u saobraćaju
2006. godine - poginulo 85 osoba, teže povrijeđeno 509, a lakše 1.748 učesnika u saobraćaju
2007. godine - poginulo 122 osobe, teže povrijeđeno 583, a lakše 2.213 učesnika u saobraćaju
2008. godine - poginulo 112 osoba, teže povrijeđeno 517, a lakše 1.956 učesnika u saobraćaju
2009. godina - do sada poginule 92 osobe.
Pa ovo je u najmanju ruku, duplo vise nego u vremenima imperijalnoga rata komsijskoga po naske vojnike !
Quote:
CRNE TAČKE
1. Put Podgorica-Cetinje-Budva
2. Platije
3. Put Podgorica-Danilovgrad
4. Trubjela
5. Vrmac
6. Ribarevine
7. Zaton
8. Đurđevića Tara
9. Ibarska klisura
E sad samo da se imlementira ovi zakon i da se rebnu trkaci po dzepu i ima da boli novcenik dobro !
Kazne za vozače
Novi zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima predviđa i oštre kazne za razne prekršaje, koji se naprave u saobraćaju. Zbog lošeg prekršajnog sistema većina vozača, iako im se napišu prekršajne prijave, kazne nikada i ne plate...
Kaznu od 50 do 150 eura - platiće vozači, koji ne zaustave automobil kada naiđu na kolonu pjašaka, zatim vozači, koji u naseljenom mjestu prekorače brzinu za više od 30 km/h od dozvoljene, odnosno za 50 km/h van naseljenog mjesta. Ista kazna sljeduje i vozače koji brzinu ne prilagode osobinama i stanju puta. Ovaj iznos uplatiće i vozač koji raskrsnicu pređe na crveno svjetlo, pretiče preko pune linije ili kolonu vozila. Isto će proći i vozači koji budu vozili bez vozačke dozvole, kao i oni kojima nije registrovano vozilo...
Od 40 do 100 eura - kazniće se vozači koji presijeku kolonu pješaka,
od 30 eura - sljeduje vozača koji ne zaustavi vozilo iza autobusa zaustavljenog na stajalištu, kao i one koji naglo smanjuju brzinu i ometaju druge. Ovaj iznos platićete i ukoliko danju ne vozite pod upaljenim oborenim svjetlima ili ne držite propisno odstojanje.
Sa 20 eura - biće kažnjeni vozači koji u toku vožnje koriste mobilne telefone, kao i oni koji pri skretanju ne uključe žmigavce. Tu kaznu platiće i pješaci koji kolovoz prelaze van prelaza...
15 eura - uplatiće i vozač i njegovi saputnici ukoliko ne budu vezali sigurnosni pojas u toku vožnje, kao vozač koji na prednjem sjedištu vozi osobe mlađe od 12 godina.
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Biće para!!!!!
Koliko puta vidim djecu na prednjem sjedištu u rukama vozača, uglavnom savjesni očevi, a 80% ih vozi sa mobitelom u ruci, žmigavci nisu u modi, a crveno koja je to boja, čemu ona služi, a puna linija .......i tako do sutra....
Pozdravljam ovaj zakon!!!!!!!!!!!!!
She is only here to annoy herself!
upaljena svijetla na +40stepeni u sre bijela dana ce mnogo da pomognu ... kakve oni budalastine mlate
f6
Ne gledaj ono što neće da pomogne, nego ono što će da pomogne!!
ovo ocito nece. ni ogranicenja 50 na svako zivo mjesto a ovamo konji izlijecu po marezi
f6
Cuo sam da ce da stave lezece na autoput bar-boljare....
A sad ozb, koliko ima lezecih, koliko se vozac umrtvi dok vozi gradom nije ni cudo sto nagazi kad izadje iz grada, na svaki metar lezeci, kreni-koci-kreni-koci
Podgorica-Danilovgrad crna tacka..
Ako se misli na novi put,tj niksicku magistralu,zaista je tuzno da je onaj pravac odnio toliko zivota..
U subotu vece na St. Aerodrom mrtav veliki bijeli konj... Izgleda da ga je neko pokupio na Bulevar ispred Tehnomax-a.. Istu noc, ja vozim kroz 88, i iza parkiranog kamiona sa desne strane puta izlazi veliki crni konj (ne trci, nego seta) i sva sreca da sam vozio oko 50, uspio sam da zakocim jer je on stao po sredini dvije trake i zauzeo pola od obije pa se nije mogao zaobici... Stojao sam jedno vrijeme i cekao da se smiluje i krene...
Originally Posted by Nk-001
I kome onda napravit auto put? Taj put ce bit bombardovanje CG.
TAKUMI
Last edited by cvxcomputers; 16-11-09 at 15:43.
druze na autoput nas ce da bude takvih udesa da ce moc slobodno jedan sajt posebni za to da se otvori.
kad pocne mijenjanje traka,stajanje da se slika za fb na sre autoputa, kocenje,polukruzno okretanje golf2 zatamnjena stakla i jugo 45 koji ide 40na sat a ti fino u njega pozadi ga pokupis kao musicu to ce kriminal da bude sto ce na nas autoput da se radi
@nsx ja upravo o tome pricam jer mislim da je veci rizik kad ides npr kod barutane a onaj ispred tebe ide 40 i ti ga pretices nego da on fino ide 60/70 i ti za njim bez ikakvih cimanja kocenja i cuda
f6
Zvaničan naziv autoputa: Stairway to heaven.
upaljena svijetla, sluze, meni bar. iako nijesam bio za to u pocetku sad mi se svidja taj zakon. auto je mnogo uocljivije, pogotovu sto vise nema nulto-inteligentnih osoba sto svijetla pale tek kad ne vide prs' pred okom.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks