View Poll Results: Prvak je...

Voters
44. You may not vote on this poll
  • Barcelona

17 38.64%
  • Real Madrid

17 38.64%
  • Almería

0 0%
  • Malaga

0 0%
  • Atlético Madrid

5 11.36%
  • Deportivo La Coruńa

0 0%
  • Villarreal

0 0%
  • Tenerife

1 2.27%
  • Real Zaragoza

0 0%
  • Sporting Gijón

0 0%
  • Valencia

2 4.55%
  • Espanyol

0 0%
  • Xerez

0 0%
  • Real Valladolid

0 0%
  • Osasuna

0 0%
  • Athletic Bilbao

1 2.27%
  • Racing Santander

0 0%
  • Sevilla

1 2.27%
  • Getafe

0 0%
  • Mallorca

0 0%
Page 40 of 201 FirstFirst ... 303637383940414243445090140 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 5016

Thread: Primera / Liga Espanola 2009/2010

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E ako izbace i Barsu,onada bi im odma dao pehar da ne igraju dalje..
    Da je prosao Real,gledali bi klasiko u cetvrtfinalu kupa,mozda je bolje Realu sto je sad ispao....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za trenutak zanemarimo cinjenicu da su imali 3 precke i brdo sansi, i da se veci dio ekipe prilicno zalagao - opet su igrali ocajno :mad: Kao da nemaju ideju, snagu, hrabrost, koncept igre, a ni motivacija nije na nivou.Sve vise se ispostavlja da Pelegrini NIJE dobro rijesenje za onu "ekipu"...

Alkorkon odlican - igrali su bunker, ali su ga odigrali muski i bez greske.Kad tim koji kosta nekih 400 puta manje od ove Perezove kreature ucini nesto ovako, na ovom nivou - to je samo za cestitke, i nista drugo...

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by kolega View Post
    odgledah tekmu ca mojim starim, veli, jedina razlika izmedju ove dvije ekipe su imena, rekoh jes samo sto vise kosta realov golman od cijele njihove ekipe, ali eto ponekad to u futbalu nista ne znaci.... zato i volimo ovaj sport
    Ja mislim da više košta reklamni ugovor Kasiljasa za kopačke i rukavice, nego čitav Alcorcon zajedno sa stadionom i pratećim objektima.
    I u pravu si, zbog toga se gleda fudbal! Da jedan trećeligaš ovako pospremi kraljevski klub agg 4-1. Bruka.

Ipak treba uzet u obzir ogroman pritisak koji trpi klub, trener i Perez. Samo Pereza boli tuki, on će da broji pare. MADA, sa ovakvom igrom i rezultatima, pitanje je oće li se naplastit kolko je mislio. Al, bruka je da igrači plaćeni milionski igraju onako bez motiva, kao babe. To je greška prvo uprave,pa trenera, al igrači snose najveću odgovornost jer im je pristup katastrofalan. Tačno se vidi da igraju za ličnu promociju, mada je i to upitno sad. No valjda su ukapirali da su potrošna roba, pa gledaju da otaljaju za tih 20 meleona koliko im iznosi ukupan ugovor, pa da pasaju neđe i igraju na guzove.

Pih, gadnog li tima. Barselona je primjer kako se gradi ekipa, i kako ti isti igrači igraju za SVOJ klub. Real tu dođe bukvalno kao poslodavac, samo što papreno plaća pa bi poneki mogli pomjerit svoje prkno mjesto što se manekenišu. Sve bih ih ja posla u Alcorcon

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Ipak treba uzet u obzir ogroman pritisak koji trpi klub, trener i Perez.
    Perez je KREATOR pritiska, svojim pogresnim pristupom, neumjecem i masonsko/kapitalistickom filozofijom poslovanja...

To je greška prvo uprave,pa trenera, al igrači snose najveću odgovornost jer im je pristup katastrofalan.
    Motivacija igraca je najprije posao TRENERA - a Pelegrini se opet pokazao kao potpuno nedorastao tom zadatku.Dobar je strucnjak - ali sa Realom NECE uspjeti.Vrijeme, na koje se stalno vade i koje traze nece donijeti nista (znacajno) bolje.Vidjecete...

Barselona je primjer kako se gradi ekipa
    Tacno - i to primjer za udzbenike.

Real tu dođe bukvalno kao poslodavac, samo što papreno plaća pa bi poneki mogli pomjerit svoje prkno mjesto što se manekenišu.
    Ovo vec nema smisla."Zvijezde" u Realu imaju (pre)velike plate, ali ih imaju i u drugim klubovima.U Barsi jedan Mesi i Ibrahim sigurno ne igraju za kikiriki, niti za mnogo manje iznose nego li Kaka i Ronaldo u Realu

pa bi poneki mogli pomjerit svoje prkno mjesto što se manekenišu
    Iako rizikujem da me odredjen broj clanova ovdje brutalno ispljuje zbog ovih rijeci, reci cu da je KAKA igrac koji se najvise manekenise od svih "pojacanja" ove sezone.Gledao sam SVAKI Realov mec ove sezone, cak i svaku pripremnu utakmicu u predsezoni, i to sa SIGURNOSCU tvrdim...

Najvise izgubljenih lopti; padanje posle svakog moguceg duela (ali SVAKOG, ne samo jacih); totalno odsustvo kondicije, izdrzljivosti i forme; zalaganje 0; ucinak 0.Ovo su samo neke od stvari koje bas upadaju u oci...

Da ne bude zabune - ja Kaku obozavam (dok je igrao u Milanu smatrao sam ga najboljim igracem svijeta, ISPRED Ronalda i Mesija), ali ova "igra" u Realu je ocajna po svakom mogucem parametru...

Gol protiv Atletika je jedan rijedak svijetli momenat, posle kojeg se nedugo, naravno - potpuno izgubio na terenu :-?

P.S.Govorili su da ce Ronaldo biti najveci maneken u novim "Galaktikosima" - a ispostavilo se da je odmah postao osnova tima, i dao je toliko golova u par meceva...

Sve bih ih ja posla u Alcorcon
    I ja, makar vecinu.I to ne na pozajmicu
    Last edited by AnotherWorld; 11-11-09 at 19:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kaka je jako jako loš... kristijano je pokazao već kolko je dobar! i kad se vrati, real će bit duplo jači!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FC_Barcelona View Post
    kaka je jako jako loš... kristijano je pokazao već kolko je dobar! i kad se vrati, real će bit duplo jači!
    Kaka je i u Milanu bio los zadnjih sezonu i po.To zna svako ko bolje prati Milan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tesko ko moze odigrat vise od 2-3 godine u kontiniutetu kao sto su igrali dinjo za barsu, kaka za milan tj ronaldo za mancester...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tesko ko moze odigrat vise od 2-3 godine u kontiniutetu kao sto su igrali dinjo za barsu, kaka za milan tj ronaldo za mancester...
    A Gerrard? Terry? Ferdinand? Torres?
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to nisu taj kalibar igraca kao sto su ovi gore navedeno + ronaldo nazaro da lima i zinedin zidane recimo

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

to nisu taj kalibar igraca kao sto su ovi gore navedeno + ronaldo nazaro da lima i zinedin zidane recimo
    e vala ako nijesu na svojim pozicijama Terry , Ferdinand i Gerarrd na nivou najboljih e onda se propalo, koliko je Ronaldo dobar u napadu e toliko je Teri yvijer u odbrani !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kazem kalibar kao tezina od igraca, u smisli kao faktor koji utice na ekipu toliko, svakako to oni nisu ni blizu

Thanks Thanks Given 
    597
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    328 Posts

kazem kalibar kao tezina od igraca, u smisli kao faktor koji utice na ekipu toliko, svakako to oni nisu ni blizu
    i opet se ne slayemo , mada cijenim tvoje misljenje, kapiteni poput Terija, Dyerarda , Maldini itekako uticu na ekipu moyda ne po broju golova ali su itekako pokretaci ekipe i ynaju da dignu moral i itekako pomognu ekipi!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kaka ronaldo mesi ronaldinjo su zvijezde i oko njih se vrti sve! oni su tu, na vrhu, najbolji... i onda počinje pad! to su drugačiji tipovi igrača od terija Ćavija džerarda ferdinanda!

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by AnotherWorld View Post
    Perez je KREATOR pritiska, svojim pogresnim pristupom, neumjecem i masonsko/kapitalistickom filozofijom poslovanja...

Motivacija igraca je najprije posao TRENERA - a Pelegrini se opet pokazao kao potpuno nedorastao tom zadatku.Dobar je strucnjak - ali sa Realom NECE uspjeti.Vrijeme, na koje se stalno vade i koje traze nece donijeti nista (znacajno) bolje.Vidjecete...

Ovo vec nema smisla."Zvijezde" u Realu imaju (pre)velike plate, ali ih imaju i u drugim klubovima.U Barsi jedan Mesi i Ibrahim sigurno ne igraju za kikiriki, niti za mnogo manje iznose nego li Kaka i Ronaldo u Realu

1.Kreator pritiska su prvo javnost, mediji, navijaci. To je kao vrh. Mada si u pravu, Perez jeste takodje jedan od kreatora. Vise je faktora.

2. Trener da, al u ovom slucaju treneru kapu kroji uprava. Mislim da su njemu ruke dosta vezane, vise je marioneta nego neko ko zaista vodi tim. Al cuti, radi kolko mu se kaze, prima odlicnu platu.

3. Messi i Ibrahimovic primaju slicne plate kao Kaka i ROnaldo, al je pristup igracima tamo drugaciji. Vidis da svi oni tamo izgaraju za Barsu, dok je vecinu igraca Reala briga za tim vec su samo radi licne promocije. Barsa je super i iznutra i spolja, a Real je u ovom trenutku sljasteci tim koji je iznutra trop. Crno bez bijelog. Uzmi samo kolko igraca iz Barsine kantere igra za katalonski klub, a kolko realovih omladinaca za Real? Raul se bori i zivi za klub, al je jedan od rijetkih. Zato ce Real tako i prolazit, dok malo ne homogenizuje ekipu i nacini je kompaktnom na vise nivoa.

Pozdrav.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a i ti sve znas, a ne zebaj
    ovaj nije real tako crn kao sto kazes, imaj u vidu da je to nova ekipa, malo ih je poremetila ronaldova povreda, sjeti se samo sta su do tad radili, onda njegova povreda i kriza u najgorem trenutku... kad se vrati ronaldo, ako bude top ka ranije mislim da je real glavni pretendend za cl i ligu uz barsu naravno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FC_Barcelona View Post
    kaka ronaldo mesi ronaldinjo su zvijezde i oko njih se vrti sve! oni su tu, na vrhu, najbolji... i onda počinje pad! to su drugačiji tipovi igrača od terija Ćavija džerarda ferdinanda!
    To jesu drugaciji stil i pristup igri,ali mnogo bitniji za tim od tih "zvijezda". Realu fali takav igrac. Zbog nedostatka prave podrske,i vodje sa sredine terena,oni se oslanjaju na CR-a. Ja ne znam vidite li vi koliko Xavi znaci Barci. On ne mora da daje golove,ali on gradi igru,i organizuje napade. Vecinu posmatraca zaslijepe atrakcije zvijezda,ali one su daleko od vitalnih za tim. Gerrard igra konstantno,i vodi svoj tim. Xavi isto tako. Matrak bi se Ibra i Messi onako igrali da nema Xavija da im da loptu(nemojte ovo potpuno bukvalno shvatit). Gerrard pomaze sto u napadu,to i u defanzivi. Medjutim,on ne izvodi poteze i slalome kao te tzv "zvijezde",i zato su u njihovoj sijenci. Ja bih licno vise volio da imam u ekipu Xavia/Gerrarda i Terry/Ferdinand,nego CR ili Messia ili Ibru. Naravno,to su razlicite pozicije,ali govorim o doprinosu timu.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

stoji sve to, dzerard se donekle moze i svrstati sa ovima ali xavi, teri i ovi drugi nikako... sve je to ok sto si rekao za cavija, to je istina ali ipak ne mozes njega staviti sa ovim igracima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1.Kreator pritiska su prvo javnost, mediji, navijaci. To je kao vrh. Mada si u pravu, Perez jeste takodje jedan od kreatora. Vise je faktora.
    Apsolutno se slazem - s'tim sto mislim da je Perez sa njegovim pogresnim pristupom glavni krivac za nenormalni pritisak i losu, neprirodnu atmosferu u klubu, i da sve ostalo prakticno proizilazi iz tog ili ima korijen u tome...

2. Trener da, al u ovom slucaju treneru kapu kroji uprava. Mislim da su njemu ruke dosta vezane, vise je marioneta nego neko ko zaista vodi tim. Al cuti, radi kolko mu se kaze, prima odlicnu platu.
    Vjeruj mi da je on tu najodgovorniji.Da im je tu Kapelo ili Hidink - bila bi totalno druga pjesma, to se zna...

Inace, situacija u kojoj je trener marioneta uprave je poznata i kod nekih drugih klubova, nedavno VEOMA uspjesnih u svim mogucim takmicenjima, i koji tada nisu imali problema sa motivacijom igraca poput Reala sad (A.C. Milan, recimo).

Vidis da svi oni tamo izgaraju za Barsu, dok je vecinu igraca Reala briga za tim vec su samo radi licne promocije.
    ...sto je sve posledica Perezovog pogresnog pristupa u srzi procesa formiranja tima i neumjeca vodjenja kluba.Kod Sansa i Kalderona nije bilo tako...

Uzmi samo kolko igraca iz Barsine kantere igra za katalonski klub, a kolko realovih omladinaca za Real?
    A Real nema NISTA LOSIJU kanteru od Barse.Sad vidi koliki je to apsurd i koliko je promasena politika ove uprave :hammer:

Ipak, ovo poredjenje moramo uzeti sa rezervom.U suprotnom - nametala bi se pitanja tipa koliko svojih omladinaca u prvim timovima imaju Celsi, Liverpul, Mancester, Inter, Milan, Juve i sl...

Raul se bori i zivi za klub, al je jedan od rijetkih.
    Raul jeste heroj i legenda, ali je njegovo vrijeme proslo.Napad ce morati da nose novi, mladi igraci, jer ne moze se Realov napad 100 godina temeljiti na Raulu.Pogledaj situaciju sa ostalim klubovima, i sve ce ti biti jasno...

Takodje, potreban je i novi KAPITEN.Ali onaj pravi - nesto poput Jera...

Zato ce Real tako i prolazit, dok malo ne homogenizuje ekipu i nacini je kompaktnom na vise nivoa.
    Po meni - dok Perez ne ode, Realu nema povratka na puteve stare slave.Jednostavno je - covjek je grobar fudbala, a vodi klub koji je SINONIM za fudbal.O, "slatke" li ironije...ili sarkazma, prije ce bit' :?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam to isto pricao za Real,samo u malo grubljem stilu,pa sam naisao na zid od navijaca Reala. Potpuno se slazem sa postom Mitra i Another-a. To je druga stvar koju sam htio da pomenem. Kad na celo jednog kluba renomea Reala stavis biznismena,koji vodi klub iskljucivo radi sopstvene koristi,dobijes tim kojeg boli ku**c za uspjehe istog. Oni primaju astronomske plate,igraju za najjaci klub u istoriji fudbala,i cao. Jedini kojima je stalo do povecanja Realove galerije trofeja su igraci koji su tu da se afirmisu,i oni koji su ponikli u Realu. Isto se slazem i za kapitena,sto kaze Another,rekao sam u prethodnom postu,da im treba takav vodja na terenu,taman poput Hierra.

A evo se i Guti slaze sa nama

Stranci ne razumiju vrijednosti Real Madrida

I moram se,na zalost,slozit' sa izjavom Anothera da je Kaka postao najveci maneken tamo,tj da vrlo slabo igra,iako nisam vjerovao da ce do toga ikad doci. Evo i Gattusovo misljenje o tome

"Kaka' u Realu je sijenka Kake kojeg smo mi znali"
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Gospodo imajte u vidu da Perez nije sam krivac za sve, mislim da je to ukupna politika uprave i skupstine Reala. Prvi put je Perez isto ovako postupio i znalo se sta ce uraditi, uostalom on je kad se kandidovao za predsjednika kluba morao istaci smjernice funkcionisanja i navesti koje bi igrace i kojeg trenera bi doveo. Nije covjek tako jednostavno dobio drugi mandat, neko ga je morao izglasati. Vecina navijaca u skupstini kad je glasala za njega pozeljela je jos jedan projekat galaktikosa i imaju ga.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

a i ti sve znas, a ne zebaj
    ovaj nije real tako crn kao sto kazes, imaj u vidu da je to nova ekipa, malo ih je poremetila ronaldova povreda, sjeti se samo sta su do tad radili, onda njegova povreda i kriza u najgorem trenutku... kad se vrati ronaldo, ako bude top ka ranije mislim da je real glavni pretendend za cl i ligu uz barsu naravno...
    bate, to je moje misljenje
    Lose je kad ekipa zavisi od jednog igraca, pa bio on i Kristijano. Al ja ne pricam o tome, nego o toj nezdravoj atmosferi koja tamo vlada.

I da kazem nesto Another World-u : Kantera Reala je mnogo dobra, definitivno!!! Al ja samo kazem da Barsa svoje talente izgura do kraja i prvog tima, a Real ih trampi za pare kako bi doveo jos neku mega zvijezdu. Mada ne mora znacit da ce neko iz kantere igrat svim srcem za svoj tim, al su velike sanse. Sve je to do politike kluba, jer kako se uprava ophodi prema igracima(zanemarimo plate, vec ti medjuljudski odnosi koji i u svijetu fudbala postoje, iako mi samo pricamo o milionima), tako se i igrac ophodi prema onome sto ta uprava simbolizuje - klubu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kaka' je isti igrac evo sad ce skoro 2 godine pa ne znam ko se cudi i sto se cudi..mislim kad se vrati kristiano da ce se malo podignut na veci nivo,nista preko toga. i gatuzo je pao isti ,ni ja se njega ne sjecam da je ovako lose igrao,sprdaju se s njim a nekad se on sprdao sa napadacima svjetske klase.ne znam da li ce se vratit sve na staro ali sad je ovako nazalost i po real i po milan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    Kad na celo jednog kluba renomea Reala stavis biznismena,koji vodi klub iskljucivo radi sopstvene koristi,dobijes tim kojeg boli ku**c za uspjehe istog.
    Trazili su - sad nek' gledaju

Ni Gatuzo nije glup, a jos manje slijep...

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Gospodo imajte u vidu da Perez nije sam krivac za sve, mislim da je to ukupna politika uprave i skupstine Reala. Prvi put je Perez isto ovako postupio i znalo se sta ce uraditi, uostalom on je kad se kandidovao za predsjednika kluba morao istaci smjernice funkcionisanja i navesti koje bi igrace i kojeg trenera bi doveo. Nije covjek tako jednostavno dobio drugi mandat, neko ga je morao izglasati.
    Ne, ovakva politika je iskljucivo NJEGOV (Perezov) izum - to se zna.To sto je Perezu data druga sansa, i sto se mislilo da ce makar donekle ispraviti greske iz prvog mandata - posebno je teska greska onih koji su ga ponovo izabrali.Kako se kaze "pametan uci na tudjim, a budala na svojim greskama" - a dodao bih da nekima ocigledno nije dovoljno da ih zmija ujede jednom da bi opametili da ne hodaju bosi po travi

Vecina navijaca u skupstini kad je glasala za njega pozeljela je jos jedan projekat galaktikosa i imaju ga.
    Tacno - pa kad mu uskoro opet budu porucivali "nosi zvijezde kuci da ti sjaje" - valjda ce im doci iz dupeta u glavu

Kantera Reala je mnogo dobra, definitivno!!! Al ja samo kazem da Barsa svoje talente izgura do kraja i prvog tima, a Real ih trampi za pare kako bi doveo jos neku mega zvijezdu
    Gdje sam ja rekao da nije tako, u politici OVE uprave?To je fakat...

Ipak, ne mozemo nedovoljno posvecivanje paznje kanteri uzeti kao glavni razlog za nezalaganje igraca i los odnos istih prema klubu (nerazumjevanje vrijednosti).Postoji toliko klubova u kojima igra MANJE igraca iz podmlatka i igraca koji su poceli u tom klubu - pa se opet ne suocavaju sa problemima koje ima Real

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bencivenga View Post
    kaka' je isti igrac evo sad ce skoro 2 godine pa ne znam ko se cudi i sto se cudi..mislim kad se vrati kristiano da ce se malo podignut na veci nivo,nista preko toga. i gatuzo je pao isti ,ni ja se njega ne sjecam da je ovako lose igrao,sprdaju se s njim a nekad se on sprdao sa napadacima svjetske klase.ne znam da li ce se vratit sve na staro ali sad je ovako nazalost i po real i po milan.
    Tu se namece opstepoznati zakljucak da je Kaka nazalost samo jos jedna ISTROSENA zvijezdica za koju je dat ogroman novac - te da, kao takav, predstavlja jos jedan u nizu bizarno stupidnih poteza iz kuhinje g.Pereza :???:

P.S.Da li je potrebno da naglasim da ovo g. nije skraceno za gospodin?

Page 40 of 201 FirstFirst ... 303637383940414243445090140 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)