BOG im ga je posla POSTOM preko River of the Carnojevic ! No jnije svo blago tamo bilo kuradjordjevicah nego ga je na kumbulje bilo preko toga no se to malacko krije !
Фала БОГУ да нису небески анђели,али то злато није било народно него је било Карађорђевића.Одакле то Карађорђевићим-ја не знам,јесу ли крали или нису,не знам.
BOG im ga je posla POSTOM preko River of the Carnojevic ! No jnije svo blago tamo bilo kuradjordjevicah nego ga je na kumbulje bilo preko toga no se to malacko krije !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Porez crkvi je nuznost. Oni imaju para, neka se te pare upotrebe za nesto korisno za promijenu.
Ako mi nije ovo smijesno.... Prvo jadno pa smijesno.
Vama trose vase pare da se *****ju i kupuju stanovi ljubavnicama i neznam kome sto ne.. a vi ste se zabrinuli za pare koje nisu vase i priozi koji nisu vasi.
E pa svasta.
Stvar sta je smijesno je vrlo relativna. Moze biti smijesna i ova demagagija tvoja kao vjernika????
Znaci ako neko pokrade banku, a tamo nijesu tvoje pare onda taj nije lopov vec fini gospodin i sta imas da se brines oko kradja? Ako neko krade iz firme a nije tvoja isto je "e pa svasta" jer nema tamo sopstvenih para......
A dobro poredjenje... Zato se svi vi uzbudite kad se opljacka koja banka u svijet i odma posaljete nekog iz CB Podgorica da ispita taj slucaj... jer to nisu vase pare ali je to vasa moralna obaveza...
A nije tako... iako ste vi fini i moralni ljudi.
A prvi put cujem da je dobrovoljno davanje iz svoga dzepa prilog, u ravni kradja i lopovluka. Svasta sam cuja ali ovo josh nisam.
Nema sto fino ste krenuli... uvedite zakon da ko god milostinju uradi strijeljajte ga odmah, a posle mu post-mortem posteno presudite i naplatite porez i ostale dazbine od njegove imovine... da se takvi ne nakote...
Jel ovo moguce da ja ovo cujem i vidim... nevjerovatno... Svudje u svijet su neprofitne organizacije oslobodjene od poreza... a u crnu goru je to lopovluk i kradja....
Vi ste se izopacili potpuno.
O cemu ti to sad pricas? Zaboravi sta si sam rekao "vi ste se zabrinuli za pare koje nisu vase i prilozi koji nisu vasi" pa o CB....
Znaci ti kao vjernik se samo brines za svoje pare i svoje priloge i to nije izopaceno??
Pusti bajke o tome kako je crkva neprofitna organizacija i malo provjeri to "svudj u svijetu.." jer postoji i svijet dje se crkve finansiraju direktno od poreza i razno razni nacini.
Kad vec pominjes te neprofitne provjeri malo i zakone kome pripada imovina neprofitnih organizacija..... tek toliko da ti nije smijesno.
Ljepse bi zvucala recenica koja pocinje sa, napr.... 'Crkva donirala novac....', nego ona koja pocinje sa '.... donirao novac Crkvi'.
Svakako je novac mnoooogo potrebniji, naprimjer, jednom domu za nezbrinutu djecu, jednom potpuno neuslovnom vrticu na Cetinju https://forum.cdm.me/showthread.php?...=vrtic+cetinje ,ili mozda domu za stare i nemocne ljude.
Nismo :monkey: pa da ne znamo da su donacije za Crkvu mnogo vece od puke milostinje
Ako ne sto drugo, kad smo se vec svi izopacili, nek nas barem Crkva, svojim primjerom, nauci humanosti i umijecu dijeljenja![]()
A vidim ja koliko ste brzini prema toj djeci svaki dan stojite pred vladom kojima dajte vase pare. A sat sa jednog od njih bi prehranio tu djecu citavu godinu.
No nesmijete pisnut.
Licemjeri
Crkva, odnosno njeni vjerni glavasi, nas je na nasem sramotnom balkanskom primjeru,lijepo poducila primjerima 'kako treba'...od transparentnog podrzavanja rezervista na dubrovackom raistu, do uplitanja Boga u krvavu balkansku kaljugu.
Nego, slove li se licemjerima i oni sto od svojih usta odvajaju kako bi pomogli onima kojima je pomoc prijeko potrebna?
Па таман тако су и народне и биле.
E i da dodam na temu, zabolje me k***c oce li pare od priloga trosit Amfi, Vesko Barovic ili Aco Djukanovic naravno izvinjavam se ako sam nekog izostavio.
Ne ixtuse no je popvska banda imala kaldionice hotele diskoteke fabrike najestaja sporeta pa nije znala dje ce sa blagom no ga je kopala ka krtice !!!!!! j asm vcuo da je Bill Gates ima popola sa vladikom zaliha zlata hahhaahhahaha !
Treba u svaku furmu zaposlit po jednoga popaili vladiku da vidis kako firma ceta ,plate u prvi kvartal radnicima bi bile u stostrucene kakvi Barovic Djukanovic Cane i tantarice po je cudo !
Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!
Наравно да га ја копала,ко ће нормалан да дозволи да неко тамо јер му се ћефнуло покраде имовину и народа и Цркве јер је то за добро друштва.Вјерујем да не би стајао скрштених руку да ти дође у кућу неко и да ти каже:За добро државе одузима ти се власништво над имовином.
Ко је то доказао да да је то благо стечено крађом?Нико.Можемо ми да мислимо што оћемо,наша је ствар,народ ако је остављао остављао је Цркви а не Титу.
Kakvo ti je to izopaceno pitanje?
Naravno da su licemjeri jer tu pomoc treba odloziti na onaj drugi svijet na ovom su zasluzili da se pate i tako im dobri Bog odredio ili ta djeca tako izabrala. Ne pratis pazljivo lekciju da je sve to pitanje izbora pa su i oni kojima je pomoc potrebna to izabrali.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks