Ah, ne znam, ne mogu da ga pregledam detaljno jer nemam kanal.
Jesam, i izgleda kao nov, nigdje kapi ulja, jedini problem je pregusto ulje unutra.
Ne slazem se.
Mobil 1 0-40, 14,5 eura litar.
TAKUMI
Tamo je ja mislim svakih 5 000 milja a ovdje sve zavisi od motora, 7500 km za dizele odnosno 10 000 za benzince.
TAKUMI
jaguar s-type R ?
thoughts and comments
Originally Posted by my name is ...
Nista. Greota da tipkam....
XF R - e to je ubica.
TAKUMI
Molim vas za odgovor,ne znam gdje da stavim ovo pitanje pa cu ovdje.
Koliko iznosi carina na nova vozila u Crnoj Gori???
Unaprijed zahvalan.
PS.U Srbiji je sada 10 i 10.6%(zavisno od kubikaze) za vozila iz EU,a za ona van EU je 12.5%,plus na cijenu vozila sa ovom carinom se obracunava PDV od 18%(u CG je valjda 17%).
5% je carina.
TAKUMI
Jutros udjem u auto, i slucajno pogledah pozadi kad imam sto vidjet..
Jedno 2 litra vode iza suvozacevog sica, znaci mjesto za noge.. Kako je ona stigla tu pojma nemam, prozori 100% zatvoreni, po vratima i tapaciru nidje traga vode nema.
Kuda je to moglo protocit?
Sto se smrada tice, pretpostavljam da je najbolje ostavit da se izluftira dobro ili eventualno dubinsko pranje..
Bijo si poziw koi se neodbija
To je neki model iz VAG kuce, 100%.
Lose gumice oko stakla, blokirani odvodi unutra.
Ako ti je neko skinuo tapacir na vratima, mozda nije vratio onaj najlon i eto ti vode unutra.
TAKUMI
i meni zbilja, kaplje kroz siber voda, i to siber skroz zatovren, i cak sam ga zalijepio spolja po ivicama crnim onim ljepilom kako li se zove.. i opet propusa, doduse malo, sve kap po kap..ako krivinu uvatim brzo, onda prokapa malo visene mogu to zaćepit trika nema!
Fabia,
Sto mislis mogu li se ova auta uvesti i kod nas, ili ih mogu uvesti samo zemlje koje nisu u Evropi.
Evo linka.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=2
Ako imas kad pogledaj Dealer's homepage, pa vidi koje su im cijene za ostala auta, barem 30% jeftinija nego kod nasih ovlascenih zastupnika.
primjer Toyota Corrola 11400 eura, bez obzira sto nema nista od opreme, takav je kod nas 14-15k.
ili ovaj Hi lux koji bi kod Djefija kostao barem 32k
http://home.mobile.de/home/showDetai...icleType=false
ili ovaj Land Cruiser 200, barem 70k a na ovom linku .... mnogo manje...
http://home.mobile.de/home/showDetai...#offerPictures
i jos na ovu cijenu ide 18% poreza u minusu....tako da je neto cijena opet mnogo manja....
Last edited by DadoMonte; 05-11-09 at 13:36.
Isto pitanje sa pm-a.
Imam forda shkorpia, onaj stariji model. Zajebava me far, kad su oborena svjetla sve je ok, ali kad upalim duga ona se upale, ali na jednom faru onaj dio dje su oborena radi samo kao poziciona. Sijalice su u redu, nijesam imao kad da skidam far i gledam da nije kakav spoj ili shto, da ne znash do chega bi moglo biti?
Ja mislim da te zice zajebavaju. Imas negdje spoj. Jel to od kad je pocela kisa ili....?
Last edited by Fabia_Elegance!; 05-11-09 at 15:19.
TAKUMI
Ovo me interesuje, jer pise da je FOR EXPORT OUTSIDE EEC ONLY! a kao sto vidis cijene su vise nego povoljne...
Eto za sve one koje zele da kupe povoljan a pouzdan auto, neka provjere sajtove, mozda nadju nesto sto im se svidja...
Vehicle Description
TOYOTA HI-LUX – STD – DOUBLE CAB - 2.5L T-DIESEL (D4D) - 4X4
6 SEATER - POWER STEERING – AIR CONDITIONING – RADIO/CASSETTE – NETT EXPORT PRICE EX-ANTWERP :
14.900 EURO TROPICAL SPECS - T1 FOR EXPORT OUTSIDE EEC ONLY !
WWW.DEMIMPEX.COM - + 32 2724 2015
>> EURO 2/3 - T1 - ONLY FOR EXPORT OUTSIDE EC !
>> EURO 2/3 - T1 - NUR FUER EXPORT AUSSERHALB DIE EU !
>> EURO 2/3 - T1 - UNIQUEMENT POUR EXPORT HORS CE !
EEC, jel to van Evrope ili van EU?
TAKUMI
To ti je van European Economic Community koji je kao sastavan dio EU sad, pa mi mozemo uvest.
fora je u EURO 2/3 - T1 - ONLY FOR EXPORT OUTSIDE EC !
vozila su predvidjena za zemlje treceg svijeta (Pakistan,Indija,Egipat.....) gdje nisu strogi ekoloski standardi. Prvo treba provjeriti kod nase carine da li je moguce izvrsiti uvoz u CG.
Ako je Euro 3 onda mozes bez problema, ako je Euro 2 onda moras preko veze.
TAKUMI
Konstantno mi se desava da mi se kad je mokro i kisa zagrije tocak bas dosta......moram hitno kod majstora
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks