Nemam strpljenja da (po sezdesetsedmi put) raspravljam o tome sta je prava realnost nase reprezentacije, racunajuci individualni kvalitet i vrijednost fudbalera u istoj. Na kraju krajeva, postoje vrlo konkretni brojevi koji odredjuju vrijednost neke ekipe, odnosno fudbalera u njoj. Svako koga to interesuje moze da sabere te brojeve i uporedi ih sa reprezentacijom Kipra (pa i Bugarske).
Za peto mjesto u grupi se krivac jednostavno traziti mora. Mada ni to ne bi bilo toliko lose koliko nacin na koji nasa reprezentacija funkcionise na terenu. Nije cak ni da je igra losa, nego je jednostavno nema. U nasem timu igra na nivou tima ne postoji, kao ni oganizacija, taktika, sistem igre, i mnogo sto drugo sto cini moderni, profesionalni fudbal. Ako je nekome prihvatljivo da fudbaleri u nacionalnom timu igraju kao djeca ispred zgrade, svako po svome i uz dogovaranje na terenu, meni nije.
Pogledajte bilo koju utakmicu domace lige, ekipe Decica ili Mornara na primjer - i tacno se vidi razlika izmedju ekipa kojima mozda fali kvalitet, ali se tacno zna ko sta kako i dje radi na terenu, i nase reprezentacije na drugoj strani. Nacin na koji se fudbal tretira u nasoj reprezentaciji (od strane Filipovica) je izumro pocetkom osamdesetih godina. Vise ga nema ni na amaterskom nivou. Ni u Decicu, ni u Mornaru, ni u Arsenalu iz Tivta, uz duzno postovanje prema tim klubovima.
Ja bih radje zaobisao takvu "realnost". Idem da gledam kosarkase, koji eto nekako uspijevaju da postizu "nerealne" rezultate, od mladjih kategorija navise.
Fudbal i rukomet nam je unisten od ljudi koji vode saveze i koji su sami predvodnici ekipa odnosno treneri a ima i udjela kapitena koji ustvari da ujedinjuju reprezentacije su izazivali tuce i svadje. Ne mozete mi rec da i u fudbalu i u rukometu muskom prije svega pricam ne mogu rezultati bit bolji. Igraci ne igraju u top timove ali ipak kad ih covjek pogleda u ekipama ne moze da ih prepozna kad dodju na reprezentativne meceve.
Znaci kad vidim banu tokom tajm auta kad daje savjete (bolje reci dok slusa kako se momci dogovaraaju)i filipovica na konferenciji za novinare kad kaze da je igra bila odlicna u prvom poluvremenu meca bugarske smuci mi se.
Necu da se ponavljam ali neka mi neko navede jedan gol od prve utakmice protiv madjara koji smo dali timski iz izradjene akcije ja cu da povucem sve sto sam rekao?
A kad je vec tako nesto mora da se mijenja, posto se igraci ne mogu mijenjat ide se na strucni stab. Saglasan sam da ne vidim nekog ko bi se latio ovog posla ali mislim takodje da ne bi imao gori skor od prethodnika
od 5 mjesta u grupi smo mogli vise, ne kazem da smo mogli biti prvi ili drugi i sl, al 5 mjesto se ja ne zadovoljavam, niti cu ikad!!!
sto se tice navijaca, basi nije zaboravljeno sto je tvrdio pazar sa terzicem sto ce i kako ce, zato ce mnogo vode protec moracom sto ce se basi skandirat ime na sjevernu tribinu, sto se tice njegove igre sve pokazuje na terenu izgara
filipovicu hvala na svemu sto je ucinio do sad za cg reprezentaciju, al njemu je vrijeem proslo ova ga je reprezentacija prerasla, drugi koji mora pod hitno da se uozbilji je nas dragi mili kapiten, vucinic ako misli da moze onako da se ponasa i to u reprezentaciji malo se zajebao, treba da su mu primjer i jovetic i vukcevic, posebno vukcevic kojem i ne ide nesto u reprezentaciji nece ga go, al momak svaku utakmicu izgara
e sad problem je sto fscg nema neki budzet preveliki, tom istom filipovicu je najmanja plata od svih evropskih selektora, ako cemo neko ime i nekog dobrog selektroa potrebne su pare, nadam se da ce se nacji jaki sponzori i da ce doci selektor koji ce nam izboriti plasman na EP, naravno sve zavisi i kakvu cemo grupu da zakucimo, al valjda je u febr izvlacenje pa cemo vidjet jel nam zrijebi bio naklonjen ili ne
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Još jedan kandidat manje i još jedna podrška Filipoviću više. Iz jučerašnje Arene:
SVOJEVREMENO - Miodrag Božović je bio
jedan od najozbiljnijih kandidata za selektorsku
funkciju crnogorske reprezentacije.
Poslije skoro tri godine - u trenutku kada je fudbalska
Crna Gora na klackalici: pružiti podršku
Filipoviću, ili naći novog kormilara državnog tima
- Grof je nezaobilazan u svim mogućim pričama.
- Tu sam, ali mislim da je za mene rano da se bavim
selektorskim poslom. To je sasvim drugi način
rada, traži studiju. Možda jednog dana. Trenutno
me više privlači posao u klubu - rekao je Božović.
Potom dodao:
- O selektoru ima ko da vodi računa, i uopšte ne
sumnjam u izbor. Inače, mislim da je File dobro
vodio reprezentaciju u kvalifikacijama. Najlakše je
pričati i kritikovati, a najteže raditi - dopunio je Grof
Dick Laurent is dead!
sto se toga tice sprema se novinarski boom da tako kazem podrske filipovicu
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
Grofu je najlakse bilo podrzati Filipovica da bi stavio do znanja da nije zainteresovan za posao. To se redovno radi.
Niko ko je odgledao jedan jedini mec nase reprezentacije (pa ni onaj protiv Svedske i Italije u gostima dje su igraci odigrali najbolje) ne moze da tvrdi da je Filipovic odradio dobar posao.
To jest moze, ali je cinjenica da nije u pravu.
Za četvrti šešir falio jedan gol!
CRNA GORA U PETOM ŠEŠIRU UOČI ŽRIJEBA KVALIFIKACIJA ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2012.
http://www.vijesti.me/index.php?id=320374
jgb-a sada
Kad ne mozemo Kipra dobit, eto nam ga sad.
TREĆI ŠEŠIR: Izrael, Bugarska, Finska, Republika Irska, Norveška, Škotska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Irska, Austrija.
Sprdnja stvarno.
Last edited by MadGod; 29-10-09 at 20:45.
PRIJATELJSKI MEC 18. NOVEMBAR
Crna Gora - Bjelorusija
Stadion pod Goricom
a rekose da ce bit protiv neke egzoticne zemlje u inostranstvu![]()
super....
AJMO CRNA GORO !!!
File? Jel problem napisat Filipović, oca mu. Premrzno je kad ga neko zove File..
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
Oni rekose tobos Slovacka...
Nadam se samo da će se nastavit sa povicima: FILE ODLAZI!!! i da će se počet sa žestokim zvižducima kapitenu, nego će on bit vjerovatno povrijedjen!
Postojaće Crna Gora...
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
Pa ja ne bih baš rekao da je pogriješio jednom i mislim da mu treba stavit do znanja da ne može da se ped***** onako. Ok, možda ne zviždanjem, ali mislim da je vrijeme da mu se na neki način to kaže! Sve se čoče čuvamo da ga neko slučajno ne uvrijedi.
Postojaće Crna Gora...
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
pa mi smo ipak "dezurni kriticari iz hladovine"![]()
AJMO CRNA GORO !!!
Mislim da ce nam Hleb i ekipa olaksat poso..![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks