Kakva namještaljka...nego da ne spojlujem odgledajte meč.
Svaki zdrav mozak zna ko je pravi pobjednik.
Tužan dan za MMA.
Nijesam gledao,ali kazu da je Shogun "opljackan"?
Kakva namještaljka...nego da ne spojlujem odgledajte meč.
Svaki zdrav mozak zna ko je pravi pobjednik.
Tužan dan za MMA.
Kako pokradoše Šoguna?!! Čovjek je bio očigledno bolji u svakoj rundi. Ono je sprdnja!
Dream 12 (rezultati):
Alistair Overeem vs. James Thompson (submission guillotine choke, R1)
Eddie Alvarez vs. Katsunori Kikuno (submission arm triangle choke, R2)
Marius Zaromskis vs. Myeon Ho Bae (KO head kick, R1)
Kazushi Sakuraba vs. Zelg Galesic (submission kneebar, R1)
Katsuyori Shibata vs. Tokimitsu Ishizawa (TKO punches, R1)
Tarec Saffiedine vs. Dong Sik Yoon (split decision)
Chase Beebe vs. Yoshiro Maeda (submission rear naked choke, R1)
Kuniyoshi Hironaka vs. Won Sik Park (TKO corner stoppage, R1)
Keisuke Fujiwara vs. Tomoya Miyashita (unanimous decision)
Last edited by Mraver; 25-10-09 at 14:49.
Kakvo rvanje ima Cain Velasquez prvo je izdominirao Konga a sada i Rothwella na cisto rvanje http://www.mmator.com/cain-velasquez...04-t10773.html
Sakuraba zavrsio Galesica kneebarom http://www.mmator.com/wow-zelg-gales...12-t12289.html
Radonjić prvak svijeta!!!
1. Runda Machidina-Primio je 2-3 jaka kicka,ali je u prednosti zbog onih koljena na pocetku.
2. Runda Shogunova-imo je dobrih kickova,ali opet je primio koljeno i par laganih udaraca
3. Runda Machidina- bilo je izjednaceno.Opaki kickovi Rue,ali je za svaki dobio po jedan direkt ili krose.Zadnjih 20 sekundi je zaradilo rundu Machidi.
4. Runda Shogunova- Nastavio sa kickovima.Machida je imao onaj high-kick i to je sve od njega u ovoj rundi.
5. Runda Shogunova- Opet kickovi...
Shta znam...Shogun je bio agresivniji,kickovi su prolazili,ali je primio dosta u glavu..Realno,da je bilo 6 rundi,Machida ne bi mogao da nastavi.Ovi komentatori me nerviraju,Shogun posalje dobar middle-kick,poslije toga primi direkt u facu,a oni u fazonu "Nice middle kick by Shogun".
Realno,nerijeseno.Shogun je bio agresor,sa dobrim low i middle kickovima,dok je samo 3 puta je pogodio glavu.Zadavao je snaznije udarce,ali je primao vise blazih.Kad bi gledali ko je koga prebio,Shogun bi pobjedio,ali kad bi gledali poene Machida je pobjednik,jer je bio konkretniji sto se tiche udaraca u glavu.
Zaboravih da kazem da bih uvijek dao pobjedu Shogunu.Steta sto se isto boduju udarci razlicitog inteziteta.
Last edited by Zodiac; 25-10-09 at 17:45.
Nisam 100% siguran kako se boduju udarci ipak to nije boks, ja mislim da se gleda inicijativa da se zavrsi mec i kontrola oktagona itd ne samo broj udaraca, Shogun je imao i jedan takedown i jos pokusaja takedowna pa je i tu bio aktivniji. Ali jedno je sigurno a to je da je Shogun nanio mnogo vise stete Machidi (Machida je jedva stojao na nogama od lowkickova i rebra su mu bila masakrirana dok Shogun nije imao ni ogrebotinu na licu jer ti udarci Machide nisu imali snagu ili su bili blokirani)... Ne znam kako ide tacno bodovanje u 10 point must sistemu ali moj dojam je da je Shogun bio neuporedivo bolji i mislim da je era Machide zavrsena jer je Shogun dao recept kako se boriti protiv njega i njegovog neobicnog stila.
Ovako su bodovali strucnjaci sa specijalizovanih internet portala
Za Shoguna:
FightMetric: 49-47 Rua
Yahoo Sports / Cagewriter: 48-47 Rua
BloodyElbow : 48-47 Rua
USAToday: 48-47 Rua, 49-46 Rua
ESPN / Jake Rossen: 49-46 or 48-47 Rua
MMA Fanhouse / Michael David Smith: 48-47 Rua
CagePotato: 49-46 Rua
MMATorch : 48-47 Rua
MMAJunkie : 49-46 or 48-47 Rua
MMAMania : 50-45 Rua
5 Ounces of Pain : Rua (no score given)
Fightlinker : Rua (no score given)
ProMMA.Info: 50-45 Rua
Sherdog:
Jordan Breen -- 48-47 Rua
Brian Knapp -- 48-47 Rua
Mike Fridley -- 50-45 Rua
za Machidu niko
statistika http://fightmetric.com/fights/Machida-Shogun.html
Sto se tiche tog recepta za Machidu,pitanje je koliko ima sposobnih da realizuju taj recept.Ja jos ne vidjeh poluteskasa da lansira kickove kao Shogun.Mozda Anderson Silva,ali on se nece borit protiv Machide,jer treniraju zajedno.
Lyoto je pretrpio ozbiljnu psihicku stetu,prvi put sam mu vidio neki strah u ocima.Mislim da je i on shvatio da je nocas bio "donji".Evo valjda ce da bude revansha.
Navija sam za shoguna ali jbg...nerijeseno bi mozda bilo najpravednije.
She is only here to annoy herself!
Ne bih se uopšte složio sa tim da je Šogun primio dosta udaraca u glavu (po meni, blokirao je odlično) i mislim da je bio bolji u svakom segmentu. Malo me je iznenadio sa onim laktovima, treb'o je više da ih koristi jer su par puta dobro prošli.
Koliko god da sam navijao za Machidu, nije mi jasno kako je neko ovo presudio u njegovu korist.
one step at a time don’t be living on the line
i don’t need a friend i got morbid on the mind
ovo je dobio shogun , covjeka su pokrali ,covjeku nisu dali titulu najboljeg , iako je machida odlican borac, rua je pokazao da je makar u subotu bio bolji, kako je neko mogao da ovaj mec da machidi nije mi jasno
Die When You Can Do No More Damage!!!
SUPERJOINT RITUAL
Ljoooto je imao 7 borbi u UFC prije ove i morali su ga ispostovat,a Shogun "samo 3" i to je to.Zbog para i zbog toga sto UFC u njemu(Lyotu) ima borca bez poraza,stalozenu osobu koja je posvecena sportu,jedan ljudski i sportski i ratnicki primjer(koji ce im tek para donijet) i malo ga forsiraju ovi iz UFC-ovog DPS-a.Tako nesto.Po meni,minimum nerijeseno je trebalo da bude(to jest tako je ,jedino,i trebalo da bude).Obojica su vrhunski borci i hrabri ljudi nevjerovatno.Nista oni nisu krivi i ne pitaju se.Steta bi bilo i da je Rua pobijedio.Ovakvi mecevi,a bez nokauta,su uvijek sumnjivi,neposteni itd.Bilo bi price i da je obratno...Kao gadni mecevi Lenoks Luisa i Holifilda.
Ne postoji borac koji nije dobio neki mec,a da mnogi misle da je nezasluzeno...Uglavnom,steta za Shoguna...
Velasquez je dobar.Dominantan.
Last edited by makelele; 28-10-09 at 06:34.
Po meni je nerijeseno najpravedniji ishod.Ne moze se govoriti o ociglednoj pljacki jer da bi se svrgao sampion moras biti ubjedljivo bolji,tako je i u boksu, a to ja nisam vidio.Ravnopravna borba udarac za udarac,istina jaci su bili Shogunovi,ali je najefektniju seriju imao Machida krajem trece ako se dobro sjecam.U svakom slucaju revans ce biti poslastica u kojoj ce biti manje kalkulisanja dje ce se ici prvenstveno na nokaut sto sada nije bio slucaj.Ovakve borce je milina gledati za razliku od Rothwela i Caina.Tako bih rado vidio da neko razbuca Caina jer ne znam koga vise udavi sa onakvim stilom borbe,ili protivnika ili mene.Mada ima cvrstu bradu ali kad naidje na nekog majstora bjj sa boljom stojkom gotov je.
Strikeforce: Fedor Emelianenko vs. Brett Rogers (7. novembar 2009)
Main card
Heavyweight bout: Fedor Emelianenko vs. Brett Rogers
Middleweight Championship bout: Jake Shields vs. Jason Miller
Light Heavyweight bout: Gegard Mousasi vs. Rameau Thierry Sokoudjou
Heavyweight bout: Fabricio Werdum vs. Antonio Silva
Preliminary card
Bantamweight bout: Jeff Curran vs. Dustin Neace
Welterweight bout: Mark Miller vs. Deray Davis
Welterweight bout: Christian Uflacker vs. Jonatas Novaes
Middleweight bout: John Kolosci vs. Shamar Bailey
Middleweight bout: Louis Taylor vs. Nate Moore
Women's bout (145-lb): Marloes Coenen vs. Roxanne Modafferi
Predvidjanja:
Fedor Emelianenko vs. Brett Rogers - obaliće ga Fedor,pa će ga dovršiti pesnicama u glavu (u 1. rundi,ne vjerujem da će trajati više).Može se desiti da ga Rogers uzdrma,ali i tada će ga Fedor povući dolje sa sobom,a onda vidimo se.Mada se oženio,pa ga možda maler okrene
Gegard Mousasi vs. Rameau Thierry Sokoudjou - ne znam kako,ali će pobijediti Mousasi.Vjerovatno gospodski,dominantno.
Fabricio Werdum vs. Antonio Silva - ovo može da bude dobar meč.2 brazilca kad se dohvate...
a i bilo bi lijepo da kazete unaprijed dje bi mogli gledati prenos ( tv i pc) kao i vrijeme.hvala
f6
http://sports.sho.com/mma/events/fed...ov-7-2009.html
tu imas par dokumentaraca a i vrijeme meca i ostalo...
uhh jedva cekam, rogers je jak...to samo znaci da ce fedor da cuje jaci udar kad rogers bude padao na zemlju..vec je poceo da laje po medijima))))))
Die When You Can Do No More Damage!!!
SUPERJOINT RITUAL
Antonio Rodrigo Nogueira vs. Cain Velasquez in the works for UFC 108 on Jan. 2
jedva cekam da vidimo velikog rvaca Valasquz-a kakav je na zemlji kad obali nekoga kome je parter domaci teren
valjda ce bit odje
http://www.mmator.com/strikeforce-li...ee-t13098.html
U koliko je ovo po našem vremenu?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks