Page 159 of 321 FirstFirst ... 59109149155156157158159160161162163169209259 ... LastLast
Results 3,951 to 3,975 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Ima pravnika sto su zavrsili milion te jedva cekaju da uskoce na ta mjesta i budu samo tako poslusni Ali lijepo je sto se nadate
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

ima li veceg defetiste od tebe na ovom forumu, zaboga...

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Nisam defetista, just the fckn reality.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

sto ce reci da su moja ocekivanja nerealna? ovo nije vrijeme srbovanja, znas? ovo nisu vremena gdje ima pregrst izgovora i alibija... treba se pokazati, a sve sto se pokazuje su gomile prljavstine koje se srucuju, a ne mogu ih zaustaviti... sto je neko pametan rekao: "Isuvise se brzo odvijaju stvari, da nece biti da je onda niz brdo?"

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

A jbg nicija nije do zore pa nece ni njina, samo se to nece desit bas tako brzo

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Srce mi puche za ovom ljuc'kovinom od Akovica
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Upravo.. sistem izgleda pocinje da se urusava...
    Eh kad bi tako bilo, ali ovi ce se iskprcat. I oni se tako koprcaju 20 godina, a nama zivot prolazi i prolazi u beznadju, bezzakonju, bezvrijednom drustvu. Ja sam mislio da kad su krenuli ovi ljudi iz raznih fabrika da strajkuju da ce to poljuljat ljude i da cinjenica da nemaju sto da jedu podici svjest i razum u glavama "mudrih" crnogoraca ali i to je propalo. Ti isti koji su strajkovali su zaokruzili svoje dzelate. Skoro pa da nam jedina nada ostaje ili da bas svi pocrkamo od gladi pa mozda nesto se i promjeni cisto iz instikta prezivljavalja ili da se nadamo u neke promjene od vani. Od vani dobijamo dosta signala koje bi trebali iskoristit ali nismo sposobni. Kako cemo kad ima ljudi koji bukvalno ljube ruke gospodaru. A od cega li su sve te ruke glibave?!
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

http://www.preserverlajusticeinterna...e.org/en/index

PODRZITE FLORENCE HARTMANN U NJENOJ ZALBI SUDU U HAGU!

Da bi
    podrzali Florence Hartmann u njenoj zalbi, potpisimo i dajmo na potpis
    svima koje poznajemo, ovu novu peticiju, da b...i je Drustvo za podrsku
    ponovo poslalo TPI-ju.

Ovaj tekst, dosta znacajni...ji nego
    prethodni ce vjerovatno biti prihvacen od stra...ne TPI-ja kao znak
    neodustajanja i velike podrske. Iz tog razloga je jako bitno da
    potvrdite vas angazman potpisom : posaljimo jak znak sucima TPI-ja,
    znak vase opreznosti prema ljudskim pravima i vrijednostima
    Internacionalne pravde. Racunamo na vas : i pored slucaja Florence
    Hartmann, u igri su istinita buducnost Internacionalne pravde i mira. ...
    Read MorePeticiju je po mogucnosti bolje potpisati preko interneta na stranici
    http://www.preserverlajusticeinternationale.org ;•
    Ako prije zelite potpisati na papiru, mozete poslati potpisanu peticiju
    na adresu « Mčres pour la Paix - BP 40728 - 59657 Villeneuve d'Ascq
    Cedex – France » Peticija je prevedena na engleski (na
    internet stranici), na bosanskom, srpskom, hrvatskom, spanjolskom,
    njemackom, talijanskom, holandskom. Mozete je dobiti preko maila:
    [email protected]

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da sam na njegovo mjesto, pripazio bi pri paljenju auta, prolasku mracnim ulicama i tako to...
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    4,282
    Thanks Thanks Received 
    8,276
    Thanked in
    3,149 Posts

Žabljak - Saobraćajna policija zaustavila je juče oko 16 časova, u redovnoj kontroli na regionalnom putu Žabljak-Plužine, dva kamiona preduzeća “Trudbenik” iz Mojkovca utovarena balvanima, i isključila ih iz sabraćaja zbog težine koja je prelazila dozvoljenu, a vozače novčano kaznila.
    Sredinom jula, nakon što mu mještani Komarnice kod Šavnika nijesu dozvolili izvoz oblovine iz Dragišnice, koncesionar nad tim kompleksima šuma Vuksan Radonjić iz Mojkovca, vlasnik firme „Trudbenik“, u realizaciju posla krenuo je iz suprotnog pravca. Dotjerao je građevinsku mehanizaciju i krenuo sa probojem sa regionalne saobraćajnice kroz masiv Durmitora, prevashodno turističke, poznate kao popularni “Durmitorski prsten”. Prostor se nalazi i pod zaštitom UNESCO-a. Radonjić za sve to nije mario. Uzaludne su bile intervencije službe zaštite NP “Durmitor” i Ekološke inspekcije, mještana Komarnice i NVO organizacija, po čijim se prijavama, ali i Radonjićevim kontraprijavama kod Osnovnog suda u Žabljaku, vodi nekoliko krivičnih postupaka.

Posla je imala i policija iz Šavnika i Žabljaka kao i republički inspektor za saobraćaj, koji je u nekoliko navrata postavljao saobraćajne znakove koji su uklanjani ili bivali oštećeni. Na jednom od njih je standardizovani znak za deset tona prepravljen, pa je umjesto slova T farbom ispisano slovo G. Inspekcija je prije nekoliko dana postavila nove znakove.
    “Trudbenik” je dobio koncesiju za narednih sedam godina i odavno počeo sa sječom i transportom drveta iz Dragišnice. Taj lokalitet mjesecima je medijska tema. Mještani Komarnice su protestovali, tvrdeći da se bespravno koriste njihova imanja, zbog čega su jedno vrijeme organizovali i straže. Policija je neko vrijeme stopirala bilo kakve aktivnosti. Ekološko društvo “Opstanak“ uputilo je otvoreno pismo predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, u kome ga mole da zaštiti šumu.
    Pred osnovnim sudom u Žabljaku po krivičnoj prijavi Ekološke ispekcije i zahtjevu nadležnog tužioca pokrenuta je istraga protiv preduzeća “Trudbenik” i direktora Vuksana Radonjića. Saznajemo da je istraga završena, Radonjić optužen za oštećenje prirodnog dobra, a glavni pretres će se u Osnovnom sudu u Žabljaku održati sredinom novembra..

Osnovni sud je na samom početku afere “Dragišnica”, predlog NP “Durmitor” za izdavanje privremene mjere ocijenio neurednim i nepotpunim, pa je istog dana podnosiocu vraćen na dopunu. Pošto to nije urađeno u predviđenom roku, sud je obustavio postupak.
    Sud je rješavao i po predlogu Uprave za šume Crne Gore kojim se traži privremena mjera prolaska trase puta preko privatnih posjeda u reonu Dragišnice, kako bi se omogućio transport posječenih šumskih sortimenata. Drugi krivični postupak vodi se protiv nekoliko mještana Komarnice zbog sumnje da su izvršili djelo ugrožavanja sigurnosti.

http://www.vijesti.me/index.php?id=319913

Evo se ovaj slucaj koliko toliko makao sa mrtve tacke. Gledah na Robih Hud prosle nedelje pricu u vezi ovoga i gostovali su predstavnici NP Durmtor i ekoloske inspkcije. Nista nisu mogli da ucine u vezi ovoga posto su sudovi i policija zmureli i pravili se da nista ne vide a ovaj 'koncesionar' iskopao i aslaltirao put u sred nacionalnog parka i jos sega tamosnju sumu. Sramotno. Ali ih je zajebalo ovaj medijski pritisak zadnjih nedelja pa su ih usporili. Samo mi nije jasno kako je drzava dala koncesiju da krcenje nacionalnog parka...

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Samo mi nije jasno kako je drzava dala koncesiju da krcenje nacionalnog parka...
    heh, za pare, brale! Ta suma je valjda u kontakt zoni, pa je sami taj asfalt kroz NP vecu buku stvorio. A mjestani kukaju i oko nekog rijetkog javora koji samo tamo raste, koje se smatra zlatnim drvetom, jer se rade violine od njega... Ali koncesionare boli murac za sve vrijednosti sto nam je Bog stvorio. Taj Radonjic, da se on pita, sigurno ni drveta ne bi ostavio. Dano Petrovic (Cijevna komerc), da se on pita, prekopao bi komplet korito cijele Morace i unistio je za sva vremena (a na dobrom je putu). Pero Raznatovic (Ribarstvo), da se on pita, jedne ribe ne bi ostavio u zimovalistima ribljim u Skadarskom jezeru. To su ti nasi koncesionari, brajko. Ljudi bez savjesti, koji samo otimaju i otimaju, ne gledajuci i ne brinuci ni najmanje kakvu pustos ostavljaju za sobom...

Thanks Thanks Given 
    685
    Thanks Thanks Received 
    1,189
    Thanked in
    472 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    heh, za pare, brale! Ta suma je valjda u kontakt zoni, pa je sami taj asfalt kroz NP vecu buku stvorio. A mjestani kukaju i oko nekog rijetkog javora koji samo tamo raste, koje se smatra zlatnim drvetom, jer se rade violine od njega... Ali koncesionare boli murac za sve vrijednosti sto nam je Bog stvorio. Taj Radonjic, da se on pita, sigurno ni drveta ne bi ostavio. Dano Petrovic (Cijevna komerc), da se on pita, prekopao bi komplet korito cijele Morace i unistio je za sva vremena (a na dobrom je putu). Pero Raznatovic (Ribarstvo), da se on pita, jedne ribe ne bi ostavio u zimovalistima ribljim u Skadarskom jezeru. To su ti nasi koncesionari, brajko. Ljudi bez savjesti, koji samo otimaju i otimaju, ne gledajuci i ne brinuci ni najmanje kakvu pustos ostavljaju za sobom...
    To su biznismeni od vitalnog znacaja za vlast.
    Strvi Vi se ne znalo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Haha, imamo mi takvih jos. Neko krci sume, neko siri korito rijeka, neko zakopava more u zaliv; skoro pa podsjecaju na neka nadljudksa stvorenja. A uvjeren sam da i dosta gradjana u CG misli da capo di tutti capi moze i more otvorit (tipa Mojsije). Zemlja cudesa!
    Release Yourself

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

inace, vec imamo jedan NP kroz koji ladno piči magistrala, a u planu je jos jedna, veca, sa ooogromnim mostom... dio projekta puta Bar-Boljari! e, na sta ce tad Skadarsko da lici, majko mila... red bi bio da mu promijene status i odrede neki drugi vid zasticenog prostora, jer nidje u svijet takvog NP-a nema, bez kod nas...

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

cita li ko ovo prepucavanje Knezevica i Kusovca? Vrh!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

cita li ko ovo prepucavanje Knezevica i Kusovca? Vrh!!
    Ja sam u shoku,
    novina od rijechi, osta bez rijechi,
    a Ratko proba, da nas IZLIJECHI,
    imam kopiju, ali je necu objavit, jer vrijedja mog prijatelja,
    previshe privatnih detalja, sad mora ici do kraja, dugo je nosio tajne, ima osjecaj za TAJMING, ili je podrprt od EURO-ATLANSKIH SILA,
    da skine MILA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

ne mogu da vjerujem kako samo izrucuje njihova licna sranja po njima samima, hahah

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Tesko onome koga Ratko lijeci
    daj, Hari, nemoj da zvucis ka' djavolji advokat. Tom se demagogijom brani vlast evo 20 godina... Svi znamo da taj covjek nije cvecka, ali je vuk koji moze da navuce cijeli copor koji nam je zagospodario ovuda. Neka ga i treba ga pustiti, a sluzbe okolnih zemalja koje su zainteresovane da to iskoriste koliko god mogu. Ono sto je najbitnije, svi znamo da covjek prica istinu!

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Gospodine Kneževiću, Zahvaljujem na reakciji. Naravno da ćemo je, u skladu sa zakonom i uobičajenim profesionalnim uzusima, objaviti kao i svaku relevantnu reakciju na sadržaje koje objavljujemo.
    Srđan Kusovac
    ————-
    Gospodine Kusovac:
    Hvala na promptnom reagovanju. Dobro pomenuste “uzuse”. Trazim, da to bude na istom prostoru i opremi kao i tekst o meni koji ste objavili danas. Ako imate jos neku zgodnu moju sliku, objavite naravno. Obozavalaca nikad dosta.
    Takodje, ako su vam zasmetale neke cinjenice, opustite se, podudaraju se u mom pismu sa istinom. Sto se ne bi moglo reci za Vas tekst. Recimo, reciklirane lazi lakeja Vaseg bosa koji se odaziva na ime “beba”, jer morali ste trebali objaviti, recimo, da 1995 i 1996 nikako nisam mogao biti na dva mjesta: u Washingtonu DC, sef misije CG , i u Moskvi, iz koje bjezim iz hotela, ne??
    Zakone fizike jos nisam uspio pobiti, pa nemojte ni Vi, sukcesivno molim.
    Takodje, recite vasem bossu iz Jovana Tomasevica bb. Podgorica da je iz hotela (duzina na a, molim lijepo) da ja znam bjezao samo njegov brat Aco Djukanovic. Naime, jos sam 1989 godine platio po Milovoj molbi, posjedujem dokumentaciju, racun u hotelu Moskva, u Beogradu, spreman pred utuzenje, od naseg Acike, jer je – bracika pobjegao. Boss, Milo ce se sjetiti: nikada mi nije vratio taj novac, bilo je to tada jedno 5000 njemackih maraka, jer je Acika bio i u koncertno-muzickom biznisu neuspjesan. Upravo kao sada u bankarskom.
    Podsjetite Mila na taj dug, sa mikrokreditnom kamatom od 11 posto godisnje recimo, kad mi to vrati bice to lijepa suma. Onda bih Vas nesto i castio, za posredovanje. U skladu sa “uzansima” bankarskog poslovanja.
    A jos takvih prica ima… mogli biste i tiraz dici gosodine Kusovac: recite ‘bossu’ da slijede, na primjer, milionska placanja sa racuna ‘duvanske mafije’ kojima on upravlja, njegovim ljubavnicama: pocecemo sa tacnom uplatnicom, iznosom i brojem racuna Tijani Tiodorovic, rodjenoj Sevaljevic, njegovoj skolskoj drugarici i prvoj (neuzvracenoj) ljubavi, inace rodjenoj sestri Sukoviceve (Darkove, da) sestre. Rezidenca je u Kaliforniji, racun kod banke u Louisani, imamo sve za Vasu preciznu rubriku koja se moze ovog puta zvati “Milo protiv Crne Gore”…onda cemo nastaviti sa kupovinom stanova sestara Mihaljevic-Verlasevic, sa racunom za kupovinu Audija gospodji Pesic jeknic, placen od strane notornog italijanskog mafijasa Della Tore-a, iz jula 1997, firmi SAGAM, Milano, pa faktura za ultra skup i dijamantima optocen Cartier sat u butiku Cartier u Milanu, za istu gospodju, placen 230 milion taadasnjih lira (230.000 eura), karticom koju potpisuje MIlo Djukanovic. Ici cemo onda gospodine Kusovac, recimo, na stan koji je gospodin Djukanovic kupio na Pinjesu u Ulcinju, od beogradske zadruge “Sumadija” 1989 godine, na ime svoje supruge sto je platio tadasnjih 21.000 dinara ili 3000 maraka, da bi isti stan, pod cistom ucjenom bio prodat notornom italijanskom mafijasu, na Acov prijedlog, svo saslusanje o tome i dokumentacija u posjedu Scelsija (siguran sam da znate o kome govorim, a evo imam je i ja, saljem ako hocete) 150.000 dolara. Kakav je to posao, 70-80 puta uvecana vrijednost samo za 5 godina. pa to je taj Milo ekonomista, ne?? Valjalo bi to pokazati narodu da znaju da su u rukama ekonomskog alhemicara koji ce zemlju izvuci iz ove nepravedne krize, ne?
    Pa onda idemo dalje, 1996, od tog novca Djukanovic stavlja na racun na svoje ime (krsenje deviznog i poreznih zakona tadasnje RCG i SRJ, iskoristavanje sluzbenog polozaja) kod banke Banca Svizzera Italiana 80.000 USD i na pitanje bankara Giani Ortellija sta je po profesiji i gdje radi on kaze: “ekonomista”, daje svoj privatni pasos.
    Dakle, gospodine Kusovac, sa tim cemo, cisto radi hronologije, poceti…a iznosi, racuni, kreditne kartice, butici, hoteli pokloni…jako se uvecavaju vremenom. Dok dodjemo do transfera novca na racun Bibe Sekularac ovog proljece, bice to pozamasna suma. Milioni, u bilo kojoj valuti.
    Gradjani Crne Gore moraju znati kako su opljackani.
    Dakle, Vi kao urednik njihove novine, novine koja bi trebala biti novina gradjana Crne Gore, morate zadovoljiti javni interes. Objavite sve ovo gospodine Kusovac, imamo svu dokumentaciju “crno na belo” (nadam se da mi necete zamjeriti ovo malo ekavice, jer vidim moj “hrvatski” Vam smeta)…
    Dakle, javite se.
    Iako nije na odmet reci na kraju:mislim da bi bilo najcasnije da izadjete gospon Kusovac iz tog prljavog, lopovskog., mafijaskog kola.
    Nemojte da Vas progoni cijelog zivota epitet novinara koji je branio ‘mafiju”. Nemojte protiv zakona, pravde i istine. Obrusice se to troje surovo na Vas, vrlo brzo.
    Podnesite ostavku. Imate Vi talenta i mogucnosti i za drugdje, znam.
    Lijep pozdrav,
    Ratko Knezevic

http://dailynewsmn.wordpress.com/2009/10/26/5-28/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koju istinu? Onu dje je bio aktivni sudionik ili onu koju bi volio da je istina? Treba ga pustiti samo on sve po onoj "drzite me ja cu reci" Nema tu nikakve demagogije a vecina njegove istine je slicna onom nabrojanom u Pobjedi. Njega vise niko zivi za ozbiljno ne uzima i samoreklamiranje njegovo je tanko, a vidjece se to njegovo pricanje.

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Koju istinu? Onu dje je bio aktivni sudionik ili onu koju bi volio da je istina? Treba ga pustiti samo on sve po onoj "drzite me ja cu reci" Nema tu nikakve demagogije a vecina njegove istine je slicna onom nabrojanom u Pobjedi. Njega vise niko zivi za ozbiljno ne uzima i samoreklamiranje njegovo je tanko, a vidjece se to njegovo pricanje.
    Svi znamo kakva je lova bila u tom svercu. Svi znamo da se i premijer omrsio, jer bi bila bruka da sve to prodje tek tako pored njega. Svi znamo da mu je za to bio potreban covjek, tj. tim ljudi koji ce da kontrolise. Svi znamo da, uz takvu lovu, svi ti ljudi moraju "izrasti" u uspjesne biznismene. Svi znamo da, gdje god cirkulise takva lova, padaju i glave. Svi znamo koje su glave padale... A sada svi znamo i ko je bio zaduzen za sta, do najmanje sitnice i nazive off shor firmi po kipru... za lovu koju je Kestner nosio prvo u dzakove, pa posle preko racuna na kipru do najzad oformljavanja ovih firmica.. Alo, je l' tebi to sve nepoznanica? Je l' ti mislis da su oni bili ono "ni luk jeli, ni luk mirisali"?! Ne zanima me sto imas protiv njega, ali ja uzivam kada se medijima okrenu ljudi koji ZNAJU iz prve ruke sta se sve desavalo i pocne paljbu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tvrdnje Knezevica ce ostat samo lajanje i samoreklamiranje jer mislim da nista od toga nece postat predmet istrage,preveliki je ulog,mnogo bi ljudi bilo pod lupom,pocev od don mila.
    http://nebojsacelebic.b0x.me/

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by DaySleeper View Post
    Tvrdnje Knezevica ce ostat samo lajanje i samoreklamiranje jer mislim da nista od toga nece postat predmet istrage,preveliki je ulog,mnogo bi ljudi bilo pod lupom,pocev od don mila.
    kad bi se samo na nase sudstvo oslanjali, hvala Bogu da si u pravu, ali...

Page 159 of 321 FirstFirst ... 59109149155156157158159160161162163169209259 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)