Sve si ti debelo pobrkao. Tema je zasto neko ne vjeruje i nije valjda da ti mislis da je uzrok nevjerovanja u Boga bas to sto preporucujes na citanje?
Опрости брате,али и ти треба када дискутујемо,ако имаш воље да отвориш то што сам поставио и прелисташ учење наше Свете Правослане Цркве и онда даш своје мишљење и размишања на дату тему.Мало је незгодно и крајње неваспитано разговарати са неким а не удостојити и макар се мало не заинтересовати за оно о чему се прича.По својој слабости,вјероватно сам се горе и погрешно изразио па си ти извукао реченицу и донио неки свој логичан закључак (који је погрешан и врло прост),а ја да се та грешка не би развукла и попримила мало веће размјере,извукао сам из катихизиса дио који одговора ономе о чему смо кренули да разговарамо.Твоја је воља хоћеш ли то прочитати.
Сваки човјек је - мали бог у блату.
Sve si ti debelo pobrkao. Tema je zasto neko ne vjeruje i nije valjda da ti mislis da je uzrok nevjerovanja u Boga bas to sto preporucujes na citanje?
Izvini brate razvoj covjeka je naucno dokazan i objasnjen detaljno kao i razvoj mnogih stvorenja na ovome svijetu. Tvoje vjerovanje da je bog jednog lijepog dana samo stvorio muskarca a posle iz njegovog rebra zenu je samo bajka. Zna se kako je covjek nastao, zna se otprilike kad je razvio sposobnost govora, zna se kad je otkrio pismo i poceo da pise te idiotske price u koje ti toliko vjerujes.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
E pa zar je Noah morao da preuzme svu tu odgovornost o svijetu kad je bog mogao samo preko misli da zaustavi taj potop. Vanja se zapitao o koalama a sta je sa ribama?? zar su one morale spasiti kad njima potop im dobro dosao, veca prostranastva za njih,, he salim se, one bi ionako prezivjele potop najsigurnije.
I uzeci u obzir Naucna dostignuca danas bi mogli graditi neki podvodni grad gdje bi se sakrili vrste ali tada nijesu znali o tome jer nijesu imali gdje da procitaju to.
Last edited by bonnob1; 23-10-09 at 22:34.
Далеко од тога.Мада твоје прецизирање наслова теме и њеног циља је узрок нашег неразумијевања.Нигдје не стоји да је то узрок нечијег невјеровања,него да не би било лоше упозанти се и са Православним погледом на свијет одн. о ономе како она учи о стварању и циљу овога свијета.Ту смо да загријемо тему,неко и из учења наше Свете Цркве може да извуче доста тога корисног,неко да први пут прочита нешто тако,некога да подстакне на питања и сл.
Сваки човјек је - мали бог у блату.
Najozbiljnije sad emanuil da te pitam: sta je uzrok tvog vjerovanja? Ali ako mozes svojim rijecima mislim da bi bilo bolje.
Sve je vama dokazano... otprilike... znam ja da vi sve otprilike znate....
Tako mi tog vaseg otprilike: http://www.redorbit.com/news/science...ink/index.html
Dobro je Kuran proreka: Budite Majmuni prezreni!
Prvi puta u suri Beqareh u 65 ajetu:
Vama je poznato ono što se dogodilo onima od vas koji su se o subotu ogriješili, kao i to da smo im mi rekli: "Budite majmuni prezreni!"
zatim Maideh-60:
Oni koje je Allah prokleo i na koje se rasrdio i u majmune i svinje pretvorio, oni koji su se šejtanu klanjali – njih čeka najgore mjesto, jer oni su najdalje s pravog puta odlutali
i treći put u suri A'raf-166:
I pošto su oni bahato odbili da se okane onoga što im se zabranjivalo, Mi smo im rekli: "Postanite majmuni prezreni!
Last edited by Ego_and_his_own; 23-10-09 at 22:56.
Pa materijalne covjece, pozovi ga na susret na kafu itd ili ga slikaj kamerom i postavi ga na You tube ili nesto trece. U zaboravih da vjernicka tehnologija je puno naprednija nego tehnologija nevjernika, oni imaju letjelice (cilime) bez motora i ne treba im gorivo ne treba opravke u razliku od letjelica nevjernika koja moraju imati svu tu opremu da bi letjele.
Problem sa vjerskim fanaticima kao sto si ti je koliko god fosila da se nadje vi cete da trazite "missing link"
Na primjer nadjemo fosile A i fosile B koji pokazuju razvijanje vrste A u vrstu B. Vi onda trazite ono sto se nalazi izmedju A i B. Trazite C. Mi nadjemo C a vi onda trazite ono sto se nalazi izmedju A i C. Jer necete da prihvatite da vas je nauka pobjedila. Da vasoj vjeri nema mjesta u ovom svijetu. Ne vise.
A kazem otprilike jer se zna milenijum ne zna se tacna godina. Kako da se zna tacna godina kad nije bilo kalendara.
Ne vidjeh da je pomogao i jednom vjerniku ikad (naravno da ne ocekujem otvaranje nebesa iz kojih progovara pojava sa dugom bijelom bradom).
Vjerujem jedino u kosmicki balans, a sve sto se desi takoreceno "na pravdi boga" se desava zato sto ljudska bica narusavaju taj balans.
A ovo da vjera i dobrota nekog pojedinca imaju ikakve veze je......no comment.
Ja ne znam sto se vi ljutite... vi sami za sebe kazete da ste od Majmuna nastali. To su vase rijeci!
Ja samo pokazujem kako je ovo proreceno bilo prije 1400 godina cirka... A ne osporavam ja da vi najbolje znate od cega ste nastali.
A ovo sa ovim laznim tvrdnjama da su nadjeni lanci izmedju majmuna i cojeka kao ovaj sto je otkriven sad... nije to prvi put i prije su i podmecali... Mozda ste od lemura nastali ko to zna...
Last edited by Ego_and_his_own; 23-10-09 at 23:02.
E kad vec spomenu YouTube, sad se sjetih famoznog klipa "oci na nebu".Zvuci kao vrlo konkretan dokaz, zar ne?!
...a ovo boldovano pokazuje sta se vise isplati. Kao i u svakoj situaciji, biti vjernik je mnogo jednostavnije. Za sve imas objasnjenje. Ja samo ne znam zasto onda neki od nas sebi komplikuju zivot.![]()
Niko ne kaze od majmuna nego od praljudi. Nikad nisi cuo za Neandertace kao klasicni primjer. A zna se da ljude od simpanzi dijeli samo jedan hromozom.
Objasni mi onda tvoje vjerovanje. Znaci Zemlja je nastala prije 6000 godina iako ima fosila koji su milionima godina stariji od nastanka Zemlje. Interesantno, zar ne?
Magenta u knjige pise da necete znak vidjet bez na sudnji dan.
A to sto ne vidite... ja sam svjestan da ima dosta ljudi koji ne vide boje-daltonisti pa ne tvrde da boja nema.
Last edited by Ego_and_his_own; 23-10-09 at 23:06.
Ma sve je to ok ako vjera nekoga sprjecava da ne uradi nesto lose. Onda se postavlja pitanje otkud vjerski ratovi, zar ne?
Ja samo kazem da je, izostavimo li vjerske institucije i shvatimo li religiju kao krajnje licnu slobodu, vjera u stvari samo jedan oblik samokontrole koji pojedinca usmjerava u zivotu, "zabranjuje" mu da radi lose stvari drugima i slicno.
Razlika je samo u tome sto nekim ljudima treba da se prijeti da ce gorjeti u paklu ako prevare/ukradu/ubiju, a neki to ne rade iako znaju da pakao ne postoji.
Ti bi bio u pravu, da nisi pevidio sustinu kazne. Nemorash ti da ubijesh da bi isa u paklao... ti cesh ici i samo ako kazesh da Boga nema i ne vjerujesh u njega.
Sa njegove tacke gledista mora da to ima nekog smisla... stvorish nekoga dadnesh mu svako dobro a on te negira i laze protiv tebe.
Last edited by Ego_and_his_own; 23-10-09 at 23:24.
Zato sto oni koji nisu daltonisti vide boje i znaju da ih ima. Vidi li ko boga? Zna li iko stvarno da li bog postoji? Ne zna. I vi vjernivi mozete samo da vjerujete. Slijepo, bezpogovorno da vjerujete u nesto sto je samo oblik kontrole i politicka propaganda.
Nije stos u tome sto ateisti postoje i ne vjeruju u boga. Ateisti su u ovoj prici ljudi koji vide boje. Koji vide svijet onakvim kakav jeste. Vjernici su daltonisti jer ne vide ocigledno - da boga nema.
Ja ti samo prenosim sta pise u knjige. Nema potrebe da se nervirash i koristish trivijalne razloge za ne diskutovanje.
Meni je drago da si ti nacitana. Steta sto ti te emocije ne dozvoljavaju da vise pisesh.
A trebala si i nesto drugo procitati mimo onoga sto si morala. To siri vidike, i ne cini te tako usmjerenim od strane bilo kojeg obrazovnog sistema.
No mora da si zadovoljna sa time.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks