Quote Originally Posted by Sparco_CG View Post
valja li sta reno laguna, prezadnji model, 2.2 dci 150ks. kako se pokazao taj motor? vidim da je potrosnja idealna, na mobile.de i auto ima finu liniju, s obzirom da je francuz i moze se naci u extra stanju za 6k eura?

Jedina prednost tog auta su kocnice i sigurnost. Sve drugo je destilovana voda. 6k eura? Htio si da kazes 6e? Toliko vrijedi, vrijedi 6 eura, mozda i 7.

onda me zanima fabijino misljenje za pasata b5.5 1.9 tdi od 136ks, kakav je motor, kvari li se, koliko je servis i sl?

Taj motor ima 130 konja. Juce sam otvorio jednog, katastrofa. Ne samo sto niko nije mogao da mu nadje kvar (juce smo bili u M auto salon, Roksped......nemaju blage veze pa sam ja uzeo stvar u ruke i otkrio problem, nvm) nego motor sa 180 000 km ima sjebaju bregastu dizni. Katajebenastrofa. A da pitas vlasnike istih - boljeg motora na svijetu nema. Imaces problema sa diznama, sa pumpom, sa turbinom, sa protokomjerom i senzorom pritiska i temperature, trapovi su katastrofa....

Mazda 6, prezadnji model, dizel 2.0- kako se ona pokazala i koliko kosta polovna da je u dobrom stanju kod nas?
Taj auto je - Bog limuzina te klase. Tu nema sto da se pokaze, auto je definicija srednje klase.

Honda akord dizel 2.2 140ks takodje sve njene prednosti i mane, i koja je realna cijena za nju kod nas?

Ima jednu manu a to je vjesanje. Nije stabilna, nije pretjerano udobna ali sve u svemu pouzdan auto.