ja sam samo rekao da je svet veći od evrope,što je složićeš se opšte poznata i priznata geografska činjenica.
to je trebala da bude šala,kao odgovor na njegovo rezonovanje da ste vi bolji.
jedini način da se to utvrdi jesu međusobne utakmice i to ne jedna već nekoliko u nizu.
naravno da ne mislim da je svetsko jače od evropskog, i to samo zbog reprezentacija tipa kina,japan,kazahstan,j.afrika,koje služe samo za sprdnju,ali sa druge str.tu je amerika koja zadnjih godina uspeva da bude dosta ozbiljan konkurent evropskim reprezentacijama.
nadam se samo da ovim pitanjem ne omalovažavaš uspeh naše reprezentacije na sp.
Po tebi neko ko se doseli iz neke drzave u Srbiju ili neku dr drzavu nbt.i zivi tu duze vrijeme,postaje po nacionalnosti Srbin ili Italijan,Francuz
Hmmm zanimljivo razmisljanje,znavi svi Rumuni,Madjari,Hrvati,Albanci itd.koji su se odavno nastalili u Srbiji su ustvari Srbi......:monkey:
Oce li neko da mi kaze da ovo nije istina? Dje sam ja to napisao sto ti kazes? :eek:
Pa ne treba bit tolko pametan da bi se provalilo na sto si mislio.....![]()
Polako cu da crtam, imam vremena. Rekao sam da su Srbi iz Vukovara SRBI iako Vukovar sada pripada Hrvatskoj. I oni navijaju za Srbiju. I to je normalna stvar. U Srbiji zive i Rumuni i Madjari i Hrvati i to nisu dosli na privremeni rad nego vijekovima tu zive i oni nisu Srbi nego su Rumuni, Madjari i Hrvati. I sasvim je normalno da navijaju za Rumuniju, Madjarsku i Hrvatsku. U Crnoj Gori odavno zive Srbi i to sto je Cg postala nezavisna ne znaci da oni moraju da postanu Crnogorci i da navijaju za Cg. Sasvim je normalno da su oni i dalje Srbi i da navijaju za Srbiju. Isto tako u Kotoru i Tivtu zivi prilican broj Hrvata, i oni su tu vjekovima i oni nisu Crnogorci postali nego su i dalje Hrvati i sasvim je normalno sto navijaju za Hrvatsku. Naravno da ne treba biti pametan da bi provalio sta sam rekao, ali ti ocigledno nisi na dovoljnom nivou.Po tebi su Srbi iz Vukovara Hrvati? Naravno da ima i Rumuna i Madjara i Hrvata koji su vijekovima u Srbiji, isto tako ima Srba u Rumuniji i mnogo toga, ali imam osjecaj kao da zidovima pricam... E da, najvaznija cinjenica, u Crnoj Gori otkad ona postoji zive Srbi...
Ako svetsko prvenstvo nije jače od evropskog, nije ni slabije. Najbolje evropske ekipe učestvuju na SP, a tu su i Amerika i Australija, koja takođe nije za potcenjivanje. Na EP ukupno učestvuje 12 ekipa, dok na SP 16, od kojih su 9 evropske plus Amerika, Australija i još 5 koje služe za popravljenje gol razlike. Na ovom SP-u nisu učestvovale Grčka, Slovačka i Rusija od ekipa koje su bile prošle godine na EP-u, sve ostale jesu, ali kao što već rekoh tu su bile Amerika i Australija.
A ko je bolji dokazuje se u bazenu/na terenu itd. a ne pričom po forumima
govorio sam o buducoj dominaciji naseg vaterpola i da obrazlozim to vrlo jednostavo: sadasnji nas prvi tim je izuzetno mlad tim, a svi vaterpolo strucnjaci se slazu da je trenutno najjaci na svijetu, a nasi juniori su vicesampioni evrope, dakle da nemamo problema sa novim mladim igracima, jer vicesampioni smo!
cg je pravo na ucesce na prvo veliko takmicenje dobila prosle godine u malagi i odma osvojila, dakle cg se ne takmici efektivno samo nesto vise od godinu dana, a u svojim vitrinama ima dva ZLATA, ne medalje vec ZLATA! A imali bi i vise od toga da nam u pekingu nisu sudili kao sto su sudili protiv madjara u polufinalu.
imamo taj jedan kiks na SP, ali boze moj desava se. I da, srbi se hvale kako su dobili sve zive na tom turniru, a zaboravljaju da nisu imali prilike da igraju protiv najjace ekipe i prvog favorita turnira, CRNE GORE!
Mi smo u malagi porazili olimpijske, svjetske, evropske prvake, i DOMACINA spaniju koju su srbi jedva (po mnogima nezasluzeno) dobili na peterce na sp a nisu bili domacini.
i budite ozbiljni, kazete "srbi igraju najbolji vaterpolo". to je krajnje neozbiljno, pa zdrav razum kaze da je smijesno. osvojili su sp i svaka cast zbog toga, desava se, slucajnost puka. i grci su bili osvojili ep u fudbalu pa niko nije pricao da se u grckoj igra najbolji fudbal.
To je u redu,ja shvatam tebe,i ostale SRBE IZ SRBIJE koji zive u CG i navijaju za Srbiju kad igra protiv CG,ali mi nisu jasni ovi nasi odavde rodom koji nemaju nikakvih dodirnih tacaka sa Srbijom a navijaju za nju prije li nego za CG.Razumijes li sto ocu da ti kazem....![]()
nacionalnost je subjektivan dozivljaj, ti mos rec da si eskim niko ti ne brani, jedino sto se spori jeste moralna, ili zdravorazumska kako oces, strana toga. taj sto kaze da je srbin, taman je srbin koliko i ja, dakle nije srbin, a definitivno navijati protiv svoje drzave jeste nemoralno i nenormalno.
btw Crnogorci su najstariji narod na balkanu, a ako je nekome crnogorstvo mala stvar i oce da pripada necem vecem, slobodno neka lijeci komplekse i neka kaze da je indonez sto se mene tice, uostalom zbog toga i jeste nacionalnost relativizovana. U normalnom drustvu nacionalnost= prvo drzavljanstvo, a vi pojedini iz nk slobodno navijajte protiv cg, ali necete se nasladjivat sigurno jer smo sila u vaterpolu za ove cijim se perijem kitite i tako lijecite komplekse i ko zna sto jos...
EDIT: nisam mislio konkretno na tebe, posto sad vidjeh da nisi crnogorac, ali opet mi je onda nejasno zasto onda istices da si iz nk, to bi isto npr bilo kad bi neki hrvat isticao da je iz bg, no nebitno skroz...
Last edited by mishko_ajkula; 12-10-09 at 23:54.
Ako bas hoces, otkad je Crna Gora pocela da se takmici bilo je 5 takmicenja. I Crna Gora ima 2 zlata, tacno. A Srbija ima 2 zlata, 1 srebro i 2 bronze! Tebi ostavljam da procjenis ko je uspjesniji. Ako spominjes sudjenje u Pekingu sto ne spomenes sudjenje u Malagi? I da li su slucajnost svih 5 medalja Srbije? Ili su mozda `losi dani` to sto je Cg ostala na 3 takmicenja bez medalje? Nismo imali prilike da igramo protiv najjace ekipe i prvog favorita turnira zato sto ti isti su izgubili od Hrvatske 11-4 i Njemacke (). A 4 utakmice Srbije zaredom (Italija kao domacin, Madjarska, Hrvatska i Spanija) ne mozes navesti pod slucajnoscu i nikako ne mozes potcjeniti taj ucinak ma koliko god se trudio. I pricas kao da je SP jedino sto je Srbija ikad osvojila
. Tako da po svemu tome prije mozes reci kako je Cg osvojila slucajno ep (sto ja naravno ne govorim).
@afi
Istorijska cinjenica je da mnogi koji vuku porijeklo iz Cg imaju veze sa Srbijom.
tvrdim smo mnogo jaca ekipa od vas i to i ti znas. ocigledno je da smo bili potpuno van forme sto se da vidjet iz rezultata protiv hrvatske i njemacke.
tvrdim da u malagi niko nije svirao u korist cg, a u pekingu smo zestoko osteceni i pokradeni!
nije slucajnost sto ste dobili sve njih, istina da imate solidan tim koji je medju 5,6 na svijetu, ali je osjetno slabiji od naseg. cinjenica je da ste bili u top formi u zavrsnici sp, u pocetku i niste bas blistali, dakle, imali ste srece dosta!
na ex-yu prostoru nema ko s kim nema veze i ko od koga ne vuce porijeklo, tako da nista novo nisi rekao.
rekao sam u normalnim drustvima, mi ocigledno nismo normalni, i kao posledica toga cesto mijenjmo drzavne statuse, nego eto sad smo konacno rijesili drzavni status onako kako treba pa da ako za nekih 10tak godina i mi budemo normalni.
svudje u svijetu, mislim onom normalnom zapadnom svijetu, je praksa da je nacionalnost, koja je inace toliko relativna stvar da mozemo reci da ne postoji, poistovjecena sa prvim drzavljanstvom. nacionalnost je pogotovo relativna na ovim nasim prostorima, kad uzmemo sva moguca mijesanja, te mi je stoga jos nejasnije zbog cega neko ko je rodjen u nk, tata, djede, baba, mama, svi su mu iz nk-a, nidje nije dalje krocio iz nk-a i opet navija protiv cg...
Last edited by mishko_ajkula; 13-10-09 at 00:24.
U Malagi u finalu Cg je od 3 napada 2 imala igraca vise, a na drugoj strani Srbija od 2-3 napada je imala 1 faul u napadu. Provjeri.
Ovo boldovano nije sreca nego se zove tempiranje forme, a Cg je svoju formu tempirala za Svjetsku ligu, niko im nije kriv sto su se zajebali, ustvari sami su krivi (po meni pritisak javnosti kako su 2 klase iznad svih ostalih je najvise kriv).
Naravno da nisam nista novo rekao, ali to pokusava da se ospori. Ja ne bih rekao da je nacionalnost nebitna, nacionalni identitet ne bi smio da se izgubi.
I da, ko je najbolji govore iskljucivo rezultati i to se dokazuje u bazenu. Dzabe ti sva prica `mi smo najbolji` to treba dokazati.
kakve to veze ima sve i da je istina, kad imamo mnogo bolje centre, naravno da cemo imati i vise iskljucenja.
sa ovim se slazem, ali za tempiranu formu potrebno je i malo srece.
realnost je da, nacionalnost onakvom kakvom je ti podrazumijevas, ne postoji.
i s ovim se djelimicno mogu sloziti. dzba je amerikancima bila prica da se najbolja kosarka igra upravo kod njih kad to rezultati neko vrijeme nisu pokazivali, dzaba i najjaca liga dzaba sve, ali zato su se trgli i poceli da slazu sve protivnike po 30 razlike.
ali prica nije se samo reprezentacija ticala vec i nacionalnih liga, timova, mladjih kategorija itd... i u svemu tome, mislim kad se sve to sabere, mnogo smo uspjesniji od vas.
Ako se dobro sjecam Cg je imala 17-18 igraca vise u finalu, ako je tebi to do centaraInace kao da su Pjetlovic i Nikic nesto puno slabiji od vasih. A faulovi u napadu su isto plod kvaliteta vasih centara?
Ne znam da li ti je ovo poredjenje sa amerikancima u kosarci ironicno, ali hoces li da kazes da Cg nije dovodila najjaci tim i da nisu ozbiljno shvatali ova prvenstva gdje nisu napravili rezultat? Stoji to da imate jacu ligu, ali to je iskljucivo zbog veceg ulaganja. U Partizanu i Vojvodini ne igra nijedan stranac. Sto se tice mladjih kategorija malo bolje pogledaj rezultate. A reprezentacija Srbije je uspjesnija od Cg htio ti to da priznas ili ne. Naravno sve je to podlezno promjenama, vidjecemo na sledecim utakmicama, ali cisto sumnjam da ce se sta promjeniti![]()
a srbija 15-16, razlika od 2-3 iskljucenja na ovom ukupnom broju upravo je plod razlike u kvalitetu centara
da, puno su slabiji. faulovi u napadu su faulovi u napadu, bilo ih je masu na obije strane, stvar kriterijuma sudija...
definivno nije za poredjenje sa ovim o cemu mi razglabamo, samo sam spomenuo kao argument da rezultat nije jedino mjerilo snage. amerikanci su vodili timove koji su na papiru ubjedljivo najjaci, bez obzira sto nije njihov najjaci tim, i dozivljavali fijaska na prvijenstvima.
ajde da si priznao da imamo jacu ligu, cini mi se da neki i to oce odje da opovrgnu
imamo jacu ligu zbog toga sto za razliku od vas imamo dva tima sa tradicijom iliti duplo vise od vas, pa ako jos i nekim ulaganjem napravimo jos dva eto je liga ubitacno jaka.
vicesampioni, i bivsi sampioni juniorski. mi, crna gora!
uspjesnija nije, i kao sto si rekao budemo vidjeli u narednom periodu![]()
o vasoj gluposti mozemo i do kraja svijeta a ne do prekosjutra.uzgred cemo i o vaterpolu.
vaterpolo forum na cafemontenegru je posvecen crnogorskom vaterpolu i nema veze sa partizanom.partizan ne igra ligu sa crnogorskim klubovima kao sto je slucaj sa Jugom,Mladosti i ostalim hrvatskim i slovenackim klubovima i kada pocne evroliga i ako bude sudara sa njim,mogao bi biti tema .ima dovoljno srpskih sajtova na kojima se moze o tome raspravljati.
ti si srbin iz srbije ,pa s na tebe ne odnose primjedbe o navijanju za reprezentaciju . momak je crnogorac iz niksica i navija za srbiju, sto je prilicno cudno.posto nema vaterpolo kluba niksic,normalno mi je da navija za partizan ali reprezentacija je nesto drugo.patetike oko oceva nema,jer ti ocito ne znas sto je patetika terminoloski.prilicno je jasno da nije normalno vise voljeti drugu drzavu od sopstvene,kao sto se ne voli ni tudji otac vise od svog,makoliko on bio mozda bolji i uspjesniji.u slucaju nasem mi to smeta jer je srbija jedan krs od drzave u svakom smislu,pa je uzor ipak bolje potraziti nedje drugo,dalje ili blize. eto,cijeli svijet,i ja uostalom, zna da je slovenija bolja drzava od nase,pa ja nisam slovenac zbog toga iako volim primorza peterku,kataneca,lacni franz,videosex,krizaja i zdovca a kockam se i provodim u maestralu.
crnogorski srbi (sve namjerno malim slovima) su nagrditelji Srbije , svojom megalomanskom histericnoscu i isticanjem sebe kao "srpskim spartancima" ogadili su svakom normalnoj jedinki i pomisao na kategoriju koju su sami izmislili i turili je kao jako bitnu za zivot i uopste image (srbstvo).kakvo naduvavanje sebe samih..oni su bolji srbi od svih drugih...vasa greska kao pravih Srba je ta sto ste neuki a alavi na "slavu" pa ste pristali da vam srbogorci vode drzavu decenijama u kontinuitetu i da vas uce mitoistoriji koja od vas pravi mudate argonaute iako ste najobicniji potomci cobana,kao i mi "nesrbstvenici" svi ostali van svetosavlja, uostalom.
nisam vidio da si poput mene okarakterisao crnogorsku reprezentaciju nekim prilicnim epitetima.Ja sam cestitao Srbiji i smatram da su sjajna ekipa i mislim da bi sve drugo bilo neprimjereno od mene.
1.CRNA GORA je sampion Evrope .
2.Juniori iste sampioni Evrope pa vicesampioni.
3.PRIMORAC klupski SAMPION EVROPE
zar nije dovoljno zakljuciti da smo iako saka jada brojcano prilicno jaki,ako ne najjaci u vaterpolu.vise bih volio da smo poznati po poznavanju i priznavanju prava,ljudskih i gradjanskih sloboda,razvijenoj ekonomiji,pronalascima...al nismo.nazalost,najjaci smo u vaterpolu i izvozu "mozgova" u Srbiju i okolicu i kasnije aktiviranje tih " mozgova " u necasne svrhe.
poz
Last edited by Bizant; 13-10-09 at 08:16.
ajde prosvetli nas. zbog njegosa,radovana,vuka ili slobodana...zbog toplice milana i kosancic ivana...mozda tarog jug bogdana ili jevrosime majke...
mozda iz slicnih razloga ti svoje vrijeme trosos na crnogorskim forumima,sve na mrskoj latinici,umjesto da sa srbogorcima sanjate snove na virtuelnim prostranstvima svetigorskog weba.
prije nego preletite ZVEZDE , svratite do caglavice,prizrena i ostalih ciljeva koje su vam crnosrbogorci pretvorili u albanske megalopolise.tu je i gracanica,pa odrzite moleban i litijom do pristine....
ako vam bude falilo moooda svratite do obliznje kancelarije sns.tamo ih ima na izvoz, bez jednog testisa...![]()
Izasle grupe....Primorac u Napulju ipak ne u kotoru protiv Sinteza,Posilipa i Marseja....Realno prolazimo dalje....
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks