Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Znaci tebi se cijela prica svodi na to da su Apostoli dali zivot za Hriscanstvo i da je zato Hriscanstvo istinito? Ginuli su i Muslimani za Islam da li to znaci da je Islam prava religija?

Po stoti put, Hriscanstvo ne bi ni postojalo da nije posle 200-300 godina proglaseno za zvanicnu religiju. A sigurno kad proglase novu religiju nece trazit argumente protiv religije i prihvatice samo ono sto im odgovara. Shvatas li ti da ne postoji apsolutno ni jedan jedini PRAVI DOKAZ da je Hriscanstvo istina? Sve se svodi na price i svjedocanstva ljudi ciji kredibilitet je nemoguce provjerit jer je samo Hriscanstvo kao religija nastalo oko 3 vijeka posle njihove smrti. To je i vise nego dosta da se Hriscanstvo izmjeni, da se napisu svjedocanstva i stvore lazni dokazi u koje ti toliko vjerujes. Ja bih stvarno bio srecan kad bi ti i ostali Hriscani malo bolje razmislili i vidjeli da je Hriscanstvo jedna obicna najobicnija glupost.

Postoji i postojalo je toliko religija kroz ljudsku istoriju i sve su na kraju izumrle i postale dio mitologije izgubljene civilizacije. I sad ih niko ne shvata ozbiljno. A i ti narodi su bili ubijedjeni da je njihova religija prava religija. Koji ti argument imas da pobijes Egipatko ili Grcko vjerovanje, ili cak Islam i Hinduizam i da kazes da je bas Hriscanstvo istinito? Ti sigurno mislis da su njihova vjerovanja gluposti. Slagao bi ako bi mi rekao da ne mislis. E ateisti su malo pametniji pa su dosli do zakljucka da su sve religije ciste gluposti. Na hiljade i hiljade religija i nijedna nije uspjela da dokaze da je istinita. I tebi to nista ne govori...zalosno
E lijepo li si naucio... ili su ti mozak isprali da mislish da si naucio. Misko Djukic mi jednom rekao da se bojim covjeka koji je samo jednu knjigu procitao, I ja sam mu rekao boj se misko od onih koje je televizija poducila. To su slijepci i samo i ubice koji ni svoj nos nemogu potrefiti, a moglibi ponijeti sa sobom josh koga u mrak.

O covjece kako nevidish!A jel moguce da su mocni toliko da oci zatvaraju!? A izgledaju tako glupi! Da ne vjerujem u Boga pomislio bih da su u mogucnosti ucinjeti tako nesto bez njegove dozvole. Da neznam ljudsku lijenost i lakomislenost vjerovao bih sigurno.

Ti znash sto je Religija? Ti znash zasto je sto bilo? A ti ni neznash sto bi sa tvojim zivotom. I ti sad pricash kako je nesto postalo zbog ovoga il onoga.

A zbog cega ti postojih? Ja mislim da je to tvoje pitanje koje ce ti naci tvoju religiju. Ne sakatu niti lazavu no onu NAJISTINITIJU! Onu za koju cesh glavu svoju poloziti.

Nema hiljade religija samo je jedna. I ona je istinita. A ti ako ocesh da ti drugi daju njihovu da bude tvoja... i ti bi je zvao istinom, no necesh. A kad necesh onda je laz i obmana.

Budi malo mudar pa pogledaj sve te ljude oko sebe sto sebe nazivaju i ovima i onima. Vidji kako im se religija savija oko onoga sto bi oni zeljeli... Pa onda pogledaj sebe i svoja ubjedjenja. Kako si ih savio oko svog gospodara - zelje.

Bolje ti je da ti gospodar bude Bog koji te je napravio, od tvoje zelje koju si sam napravio. Bolje je bit rob Gospodara nego li rob Roba. Gospodar te moze i osloboditi jer je sam slobodan, a rob nikad!

Zaista su rijetki oni koji ce "istinu rec pa makar ih i kostalo zivota". E takav je bio Isus. I od njega mozesh nauciti jer je on imao djela i svjedoka.

A ti ucish od sarlatana... Zasto? Jesi mozda i ti sarlatan?

A Boga ima i ti si dokaz njegovoga postojanja.
No se tebi ne trazi... strah te sto mozesh naci... da ne izgubish sto... E bojim se da cesh prije izgubiti ne trazeci. A kad izgubish sebe sve ti to sto mislish da imash ne vrijedi nista.

No ko zna pusti mozda je i bolje da ostanesh takav kakav si kad si tako podvodljiv. Makar se ne dofacash sustine i manje stete cinish. A opet moze bit da ti se desi nesto pa upoznash i sebe i Boga na vakat.

A ko to zna... Zato ko i svakom drugom covjeku je odredjena sudbina od postanka svega. Tvoja tebi a drugima njihova. Ti i tvoj izbor su predodredjeni. A ljudima se zivot samo kroz okolnosti mijenja... Visoki padaju.. a Mali se uzdizu... iako neki vele nije tako, Ja znam da jes.

Pozdrav.