ŽELjKO SAVELjIĆ IZ PODVRA KRAJ DANILOVGRADA
U bašti iskopao granatu
DANILOVGRAD - Željko Saveljić iz Podvra kraj Danilovgrada, prije nekoliko dana kopajući temelje za fontanu u dvorištu svoje kuće iskopao je granatu dugačku 40-ak santimetara a tešku oko pet kilograma i na njoj nema nikakvog natpisa.
- Radeći u bašti prilikom kopanja udario sam u neki metal. Mislio sam da se radi o nekom alatu jer je dubina bila tek nekih tridesetak santimetara, ali sam se iznenadio kada sam otkopao neeksplodiranu granatu. Nijesam očekivao da bude tako blizu površine zemlje, jer ovdje živim decenijama i u okolini kuće za to vrijeme se puno radilo, pa je pravo čudo kako ovu napravu nijesmo i ranije iskopali - priča Željko, i dodaje da je granata bila na samo tridesetak metara od njegovog doma.
Naš sagovornik primjećuje da je i ranije na okolnim brdima pronalazio djelove starog oružja, pogotovo bajonete, ali nikada do sada tako blizu kuće nije otkopao ništa slično.
- Pošto puno radimo na njivi možda iskopam i još koju napravu ili neki drugi dio naoružanja. Ne bi me to čudilo jer su se na ovim brdima iznad moje kuće tokom proteklih vjekova odigravali veliki sukobi, ovom prilikom pomenuo bih samo Martinićku bitku - primjećuje Željko, koji kaže da će pozvati policiju i predati im granatu da je unište.
I.M.
http://www.dan.cg.yu/?nivo=3&rubrika...tum=2006-04-11

Reply With Quote
Bookmarks