Page 11 of 284 FirstFirst ... 7891011121314152161111 ... LastLast
Results 251 to 275 of 7086

Thread: Liga Sampiona 2009/2010

Thanks Thanks Given 
    9,760
    Thanks Thanks Received 
    6,074
    Thanked in
    2,319 Posts

Quote Originally Posted by trojkam View Post
    Evo ti ga na.. Sad se jos i vrijedjamo.. Nemamo iole pojma o fudbalu. Vi ste svi u glas rekli da je Maldini najbolji defanzivac svih vremena, a to ne mozete reci jer niste kompetentni.. Ni vi milanisti, ni ja , ni niko...

Vecina vas nije gledala: Beckenbauera, Koemana, Baresia, Scireu, Bobby Moora, Passarellu, Bergomia... Onda, tu su: Hierro, Nesta (da ne bude da imam nesto kontra milanista), Cannavaro, Staam, Cafu, R.Carlos, Thuram,..

Ne mozete lupit sad, "on je najbolji", jer je to sve stvar licnog dozivljaja. A samim tim, nikako ne mozete reci da neki nemaju pojma o fudbalu, jer se ne slazu sa vama.
    Mene je npr. Pele bolji od Maradone, i niko od vas ne moze reci da grijesim (pa ni Phoenix ). Zato, sudrzite se malo...

EDIT: @Another World, nece se Matrix naigrati ove godine. On je trenutno iza Lucia, Samuela, Chivu i Cordobe.. Protiv Milana nece biti ni na klupi..

To smo rekli mi i 90% struchnjaka na svijetu, + 90% igracha protiv kojih je igrao, ako ti to nije mjerodavno i ako oni to ne znaju onda ne znam ko zna... Bilo je josh dosta vrhunskih odbrambenih, koji su mozhda u 2,3 godine svoje karijere bili i bolji od maldinija iz najboljih dana, al nema niko da je na tom nivou trajao toliko dugo...

Teshko je uporedjivati igrache koji sad igraju sa onima prije 20-30 god, potpuno drugachiji fudbal se igrao... Meni lichno je pele tek na trecem mjestu, zizu 2. i dijego na 1.

Nego ovo nije topic o tome, mogli bi se vratiti na LS...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Što se mene lično tiče, niko ko je igrao ranije od 1990-ih se ne može kvalifikovat kao "najbolji svih vremena", iz jednostavnog razloga što je fudbal napredovao u ogromnoj mjeri zadnjih 20-ak godina. Fudbal koji se igrao ranije je sprdnja u odnosu na današnji u tehničkom, taktičkom i fizičkom smislu.

Drugo, najbolji fudbaleri svih vremena, fudbaleri koji su imali karijere po 20+ godina i zahvaljujući svojim karijerama i igri (a ne medijskom hajpu) postali legende svojih klubova, fudbala i sporta uopšte su Evropljani.

Nikad nisam bio impresioniran fudbalerima sa onog kontinenta dolje, njihovih navika, karaktera, pa čak in igre. Niti mislim da ih par godina "magije" nakon kojih slijedi obavezan pad u depresiju čini "najboljim ikada". Čast izuzecima, tipa Batistute i Zanetija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da se složim sa postom iznad
    .

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kad se prica o najboljem defanzivcu svih vremena ipak treba povesti racuna da su i Franko Barezi i Roberto Karlos bili defanzivci. Doduse Karlos jeste dao golova koliko pojedini napadaci, ali sa pozicije beka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

bjeshe li ovo topic o LS?
    chini mi se da necje bit mnogo veze ko je prvi ko drugi, svakako cje bit krljanja u osminu i to dosta. kako li cje dochekat njemce u izrael?
    He is a man of logic and should not be taken seriously.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Što se mene lično tiče, niko ko je igrao ranije od 1990-ih se ne može kvalifikovat kao "najbolji svih vremena", iz jednostavnog razloga što je fudbal napredovao u ogromnoj mjeri zadnjih 20-ak godina. Fudbal koji se igrao ranije je sprdnja u odnosu na današnji u tehničkom, taktičkom i fizičkom smislu.

Drugo, najbolji fudbaleri svih vremena, fudbaleri koji su imali karijere po 20+ godina i zahvaljujući svojim karijerama i igri (a ne medijskom hajpu) postali legende svojih klubova, fudbala i sporta uopšte su Evropljani.

Nikad nisam bio impresioniran fudbalerima sa onog kontinenta dolje, njihovih navika, karaktera, pa čak in igre. Niti mislim da ih par godina "magije" nakon kojih slijedi obavezan pad u depresiju čini "najboljim ikada". Čast izuzecima, tipa Batistute i Zanetija.
    A znas kako... Neki igraci su bili najbolji u svom vremenu,i tako se mogu kvalifikovat kao najbolji ikad. Jer,ja barem mislim,koliko god fudbal bio brzi i jaci danas nego prije recimo 20 godina,ne mora da znaci da se najbolji fudbaleri iz toga doba ne bi adaptirali na nivo danasnjeg fudbala,i opet bili u vrhu. Jednostavno je to tako...

Btw,da uzmemo da je ta tvoja teorija tacna,Maldini je igrao u vrhuncu jos od prije 90ih...
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    Btw,da uzmemo da je ta tvoja teorija tacna,Maldini je igrao u vrhuncu jos od prije 90ih...
    Maldini je svakako bio na vrhuncu tek tokom 90ih (i to nedje od sredine 90ih), ali sve u svemu i ja ga smatram jednim od najvećih igrača našeg doba (što u praksi znači i "svih vremena"). Moja priča nije ciljala na njega.

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    A znas kako... Neki igraci su bili najbolji u svom vremenu,i tako se mogu kvalifikovat kao najbolji ikad. Jer,ja barem mislim,koliko god fudbal bio brzi i jaci danas nego prije recimo 20 godina,ne mora da znaci da se najbolji fudbaleri iz toga doba ne bi adaptirali na nivo danasnjeg fudbala,i opet bili u vrhu. Jednostavno je to tako...
    Pa, hipotetički bi se sigurno mogli adaptirati kada bi počeli dovoljno rano, na primjer u današnjoj akademiji Arsenala. Ali nije poenta u priči što bi bilo da Pele danas može počet karijeru u Arsenalu.

Oni su igrali tako kako su igrali u svoje vrijeme, jer se tada igrao takav fudbal. Danas se igra fudbal koji je toliko kvalitetniji da se razlika može mjeriti svjetlosnim godinama. Današnji vrhunski fudbaleri su samim tim za istu tu razliku kvalitetniji od fudbalera iz 60ih, 70ih i 80ih godina. Prije svega su spremniji, jači, izdržljiviji i taktički školovaniji - a čak i za tehniku danas postoje razradjeni treninzi još od 7-9 godina koji razvijaju nečiji prirodni talenat mnogo efikasnije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Eee , da je Delić igrao 60-ih niko sad ne bi Garinču pominja'...:mrgreen:
    Kreč, kolica i mešalica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Maldini je svakako bio na vrhuncu tek tokom 90ih (i to nedje od sredine 90ih), ali sve u svemu i ja ga smatram jednim od najvećih igrača našeg doba (što u praksi znači i "svih vremena"). Moja priča nije ciljala na njega.

Pa, hipotetički bi se sigurno mogli adaptirati kada bi počeli dovoljno rano, na primjer u današnjoj akademiji Arsenala. Ali nije poenta u priči što bi bilo da Pele danas može počet karijeru u Arsenalu.

Oni su igrali tako kako su igrali u svoje vrijeme, jer se tada igrao takav fudbal. Danas se igra fudbal koji je toliko kvalitetniji da se razlika može mjeriti svjetlosnim godinama. Današnji vrhunski fudbaleri su samim tim za istu tu razliku kvalitetniji od fudbalera iz 60ih, 70ih i 80ih godina. Prije svega su spremniji, jači, izdržljiviji i taktički školovaniji - a čak i za tehniku danas postoje razradjeni treninzi još od 7-9 godina koji razvijaju nečiji prirodni talenat mnogo efikasnije.
    To je tacno... Samo kazem da ce to vazda biti tako... To je neka "evolucija" fudbala. Uvjek ce se trazit tehnicki potkovaniji,fizicki jaci(posebno ovo) igraci od onih najboljih. Jer timovi ce uvjek htjeti da imaju,recimo,napadace koji su jaci od defanzivaca drugih timova,dok ce drugi onda trazit igrace koji su jaci od napadaca ostalih timova,i sve tako... I tako ce fudbal napredovat,i kroz 10 godina,ovaj fudbal kakav mi danas gledamo,ce izgledat smijesno. Ali ce meni recimo Zidane i Kaka i ostali majstori koje znamo i dalje biti jedni od najboljih ikad. To je moja poenta
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Oni će vjerovatno i ostati najbolji ikada (samo što će ta lista biti sve duža), jer fudbal u budućnosti teško da može daleko nadmašiti današnji. Taj veliki uspon koji se desio, desio se nedje od 1990-2005, i ne vjerujem da se to može ponoviti i da se fudbal više može nešto značajno popraviti (osim genetskim inženjeringom ).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ili legalizovanjem dopinga
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

eduardo suspendovan zbog simuliranja
    http://goal.com/en/news/9/england/20...ban-for-diving
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    eduardo suspendovan zbog simuliranja
    http://goal.com/en/news/9/england/20...ban-for-diving
    sramota!!!!!!!!!

iz jednog prostog razloga, zato sto nemaju iste arsine za sve, da se drze ovoga, onaj sudija sto je sudio celzi barsa ne bi vise mogao ni petlicima da sudi, PIH

"Ovo je prvi put otkad sam u nogometu da jedna odluka suca nije prihvaćena. UEFA je time otvorila mogućnost da se sve sudačke odluke dovode u pitanje. Otvorena su jako opasna vrata!", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger nakon što je Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv Eduarda.
    Last edited by DIDI; 01-09-09 at 18:02.
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

E po***** se na mrznu uefu i sve one engleske cigane da im j*** pas mater!!!:mad::mad:
    A onaj što je polomio Eduardu nogu koliku je kaznu dobio??? Trebo je bit obješen a dobio je samo crveni karton, a oni kažnjavaju utakmice neigranja zbog isceniranog prekršaja..:lolblue::lolblue: Što nisu kaznili sudiju koji je dosudio penal a ne igrača??
    Sličan slučaj smo vidjeli prije nekoliko dana kad je Modriću Bojer slomio fibulu a sudija dosudio prekršaj nad Bojerom :lolblue::lolblue: A jbg koga briga za nas jadnike sa Balkana kad nam ti tamo konji kroje fudbalsku sudbinu..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije loše što se počelo s tim. Kažnjavanje igrača koji sami padaju, bez kontakta, je u redu.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    Nije loše što se počelo s tim. Kažnjavanje igrača koji sami padaju, bez kontakta, je u redu.
    meni to nije u redu,jer je to negdje okarekterisano kao vjestina..zasto postoje onda sudije..sudija je taj koji morao da vidi eduarda i da ga kazni zutim kartonom i to je sve..ovo je tipicna glupost sto su napravili.:mad:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hehe, nema to veze, on je očigledno pao da bi ukrao penal, i zaslužuje da bude kažnjen. Sudija nije vidio, ali to je ljudska greška.

edit: S druge strane, kazna za simuliranje je žuti karton, pa je dva meča suspenzije previše.
    Last edited by BooQy; 01-09-09 at 21:27.
    .

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Baš je očigledno pao bio, mada to nije imalo nekog uticaja na rezultat. Momak je vjerovatno htio da se upiše u listu strijelaca po svaku cijenu.

Ne slažem se sa onim što je Venger rekao - da se dovode u pitanje i ispravljaju greške sudija. U pitanju je kazna za nesportsko ponašanje, a ne ispravljanje sudijske greške.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A zaboravljate da je momak dozivio nemoguce tesku povredu i da mu je moguce ostao refleks da automatski pada kad krene neko ostrije na njega,odnosno da se sklanja od duela?Kao sto je nekad bila fora u rukometu da se golman na pocetku meca gadje u facu pa onda pri svakom narednom sutu,samo lice stiti rukama
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    252
    Thanks Thanks Received 
    248
    Thanked in
    144 Posts

http://www.index.hr/sport/clanak/leg...gu/448414.aspx

Baš ćemo od sad pa ubuduće da vidimo kako gospoda iz UEFE provode ove mjere kažnjavanja i na drugima...:mad:

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Hahaha, Andy Gray. Objektivan sagovornik.

Inače, rijetko koji pad koji sam ja do sad vidio je bio OVOLIKO očigledan. Većina slučajeva kad se sudi simulacija nisu toliko jasni, ali kad se vidi da je postojala namjera onda svakako - neka kažnjavaju.

Inače, McGeady je u prošlom kolu dobio crveni (drugi žuti) zbog "simulacije" uz aut liniju! Baš mi se čini da to nema nikakve veze sa Eduardom i gužvom koja se digla oko toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Venger laze ka pas.Nije prvi slucaj.Adriano je bio BANOVAN na 3 meca jer je simulirao protiv rome.
    If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by Need2rock View Post
    A zaboravljate da je momak dozivio nemoguce tesku povredu i da mu je moguce ostao refleks da automatski pada kad krene neko ostrije na njega,odnosno da se sklanja od duela?Kao sto je nekad bila fora u rukometu da se golman na pocetku meca gadje u facu pa onda pri svakom narednom sutu,samo lice stiti rukama
    A sto Eduardo nije ustao i fino rekao da je simulirao tj. ufrcio se od starta. To bi bilo mnogo bolje, mozda bi prosao bez zutog, a pokazao bi odlican fer plej. Tad bi mu i skinuli neku eventualnu kaznu il karton, ovako ce da ga cimju i zvizde gdje god stigne.

Naravno, treba kaznjavati ove padavichare simulatore. Jos gore kazne za ove sto kidaju noge i lome po stadionima, oni ga tek ne bi zaigravali. Al dobro, ja se tu nista ne pitam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niko od fudbalera ne lomi noge namjerno. To se mora uzeti u obzir.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Za ovaj slucaj Witsel-Wasilewski se kaze da je Poljak ovoga Witsela negdje ranije udario laktom namjerno, pa je ovaj cekao da mu vrati. Moze svasta bit.

Page 11 of 284 FirstFirst ... 7891011121314152161111 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)