Page 48 of 171 FirstFirst ... 384445464748495051525898148 ... LastLast
Results 1,176 to 1,200 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Napravili su gore, i to je istina koju niko ne moze oborit..
    Kazi nam sta je to gore i kakva je to istina koju niko ne moze oboriti. Daj neki malo bolji primjer od onoga paradajza babinog koji bio bolji

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    А који су то Православни учитељи?Ти их сад обожи.Да ли је неки васељенски сабор или помјесни одредио научна теорије?Не.

Ајде ми цитирај гдје то Свети Оци и учитељи Цркве нападају еволуцију.
    Znam za struju u katolicizmu koja je prihvatila evoluciju, cak su se i izvinuli Darvinu.
    Takodje znam da i u pravoslavlju postoje ljudi koji je ne odbacuju.
    Ali takodje znam da postoje i oni koji je odbacuju. Ja kao vjernik u Boga, Svemoguceg, vjerujem da je evolucija ispiranje mozga, i nacin koji vodi bezboznistvu.
    Ja ne znam kako je Bog stvorio ovaj svijet, ali znam da ga je stvorio da vjerujemo u Njega, a ne u procese koji nas mogu pokolebati u toj vjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ево шта каже о. Лазар Милин, познати апологета,предавао апологетику на Православном Богословском Факултету у Београду (Апологетика, књ. 4, 134-137):

"... било је интелектуалаца, учених теолога и светих отаца који су Шестоднев схватали буквално. Буквално га је схватила и применила и сама Црква али не у догматском него у литургичком смислу. ... јасност буквалног схватања само је привидна ... У шестодневу има толико много антропоморфизама, и то врло живих и грубих, да тај текст уопште не можемо буквално схватити ако елимо да останемо доследни поменутој догми (да је Бог Дух) и захтеву разума. Према буквалном схватању Шестоднева .. Бог се одмара, иде по врту кад захлади. ...

И св. Јован Златоуст, у једној својој беседи пита своје слушаоце: "Реците ми, дакле, зар не би мног тврдње изгледале апсурдно, када бисмо се привезали за буквално значење речи, уместо да усвојимо један начин који је достојнији Бога"."-347-407 година

Тако и Св. Јустин Мученик каже:"Јер Адаму је било речено да ће умрети у онај дан кад оскуси од дрвета, а знамо да је он навршио скоро хиљаду година. Сматрамо, тако, да је израз "дан је пред Господом као хиљада година" повезан са овом темом" (Дијалог с Трифоном, 81)-други вијек

Дакле, по овом питању не постоји consensus patrum, тј. сагласност Отаца, нити је неки Сабор донео релевантну одлуку. Неприхватање буквалног тумачење, стварања за 6 * 24 часа, не значи и прихватање потпуно алегоријског става. Бог заиста јесте стварио свет у етапама, бића као посебен врсте, али да ли је то било 6 * 1000 или 6 * милион година или 6 * 24 часа, није за нас од пресудне важности.

Е,ово је став Цркве,а званичан је да нема става.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kazi nam sta je to gore i kakva je to istina koju niko ne moze oboriti. Daj neki malo bolji primjer od onoga paradajza babinog koji bio bolji
    A uzmi brate bilo koju vocku u ekoplant, ili agrocentar, pa ces da vidis kako se to jadi da odraste.
    A pogledaj vocke od prije 70 godina i vidjeces da i dalje radjaju kao i prije.
    Ako te zanima dodji licno kod mene da vidis kruske od prije 70 godina i vise. To svake godine radja ko ludo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A uzmi brate bilo koju vocku u ekoplant, ili agrocentar, pa ces da vidis kako se to jadi da odraste.
    A pogledaj vocke od prije 70 godina i vidjeces da i dalje radjaju kao i prije.
    Ako te zanima dodji licno kod mene da vidis kruske od prije 70 godina i vise. To svake godine radja ko ludo.
    Kakav užas...
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Kako se to globalno zagrijavanje suprotstavlja evoluciji?
    Radi se o tome da se mijenjaju uslovi povoljni za ljude,a ne za evoluciju.Evolucija će se vjerovatno desiti i u promijenjenim uslovima.Globalno se zagrijavanje dešavalo i bez uticaja čovjeka...
    Jel za evoluciju potreban zivot?
    Ako nema zivota nema ni evolucije.
    Ako globalno zagrijavanje vodi ka unistenju planete, onda nema ni zivota.
    Ima li zivota na Neptunu?
    Nema.
    A na Suncu?
    Nema.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Kakav užas...
    Uzas ali je istina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znam za struju u katolicizmu koja je prihvatila evoluciju, cak su se i izvinuli darvinu.
    Takodje znam da i u pravoslavlju postoje ljudi koji je ne odbacuju.
    Ali takodje znam da postoje i oni koji je odbacuju. Ja kao vjernik u boga, svemoguceg, vjerujem da je evolucija ispiranje mozga, i nacin koji vodi bezboznistvu.
    Ja ne znam kako je bog stvorio ovaj svijet, ali znam da ga je stvorio da vjerujemo u njega, a ne u procese koji nas mogu pokolebati u toj vjeri.
    Па добро али не можеш рећи да је еволуција ``испирање мозга``.Није демонски да неко истражује.Свето Писмо учи да дух све испитује и нису сви еволуцинисти сотоне.Има и креационистима злих и подмуклих,али има и добрих.Свугдје постоји тај дуализам.

Лазар Милин наглашава у својим књигама да еволуција није проблематична,проблематична је еволуција као стихијски процес који није руковођен.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Па добро али не можеш рећи да је еволуција ``испирање мозга``.Није демонски да неко истражује.Свето Писмо учи да дух све испитује и нису сви еволуцинисти сотоне.Има и креационистима злих и подмуклих,али има и добрих.Свугдје постоји тај дуализам.

Лазар Милин наглашава у својим књигама да еволуција није проблематична,проблематична је еволуција као стихијски процес који није руковођен.
    Upravo to. U prilog tome ide cinjenica ako vjerujes u Boga ili popularno nazvano 'inteligentni dizajn' da si odmah odbacen. Sto je tu dobro?
    Sto je dobro u tome ako je drzava odvojena od Boga, Crkve?
    Sto je dobro u tome ako te uce u skoli da je evolucija tacna a da vjerovanje u Boga samo mit koji ce nauka da prevazidje?
    Sudnji Dan je zapisan, sto mislis ko je krivac tome?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

papa Pius XII je 1950 jasno rekao da je Darvinova teorija vise od teorije, a nije to bas neka struja.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ja kao vjernik u Boga, Svemoguceg, vjerujem da je evolucija ispiranje mozga, i nacin koji vodi bezboznistvu.
    Ja ne znam kako je Bog stvorio ovaj svijet, ali znam da ga je stvorio da vjerujemo u Njega, a ne u procese koji nas mogu pokolebati u toj vjeri.
    Sacu otvoreno da ti kazem ti si obicna neznalica i ne zasluzujes da vodis bilo kakvu intelektualnu raspravu na ovom forumu. Odbijas da prihvatis nesto u sta se ne razumijes i sto je naucno dokazano. Uzmi procitaj Darvinovu evoluciju detaljno i raspitaj se malo prije no sto pocnes da se blamiras ovako.

Evolucija - dokazana
    Kreacija - nedokazana, i nikad nece bit dokazana. Zapitaj se zasto...zato sto je maloumna!
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pretpostavljam da sve sto si cuo o evoluciji, cuo si iz knjiga, sajtova, TV emisija.
    Jesi li ikad licno iskopao neki fosil? Jesi li ocima svojima vidio da naslage fosila idu od prostiojih ka slozenijim?
    Lično ne, ali je to vidio ogroman broj drugih ljudi i to javno i uredno publikovao. Ako bih lično želio da iskopavam fosile ili posmatram njihove ostatke u sedimentima - mogao bih i to, dostupno mi je. Dokazi postoje i u drugim formama (kao što rekosmo: od komaraca do magaraca).

S' druge strane: "tvoj tabor" nema takvih opipljivih dokaza kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje. Sve što zagovarate - nalazi se u zbirci priča (Biblija) koje čak nijesu ni originalne, već asociraju na druge - starije. Ne možete dati odgovor na najosnovnija pitanja: otkud crnci, bijelci, azijati. Otkud različite psiho/fizičke osobine rasa? Otkud rase? Ili - kako je to kengur odskakutao sa Ararata do Australije, i nigdje drugo? Gdje su dinosaurusi? Kako to da na Galapagosu postoje vrste koje ne postoje nigdje drugo na svijetu, i obrnuto. Kako to da se svake godine u ratarstvu moraju koristiti drugačiji, savremeniji pesticidi? Nekada je sve rješavao plavi kamen. Kako to da se svake godine moraju pronalaziti nove vakcine za virus gripe? Kako to da se stalno moraju pronalaziti jači antibiotici? Kako to da uopšte svake godine dobijem gripu iznova iako u mom imunološkom sistemu već postoje T i B ćelije za uništavanje niza različitih virusa gripa?

Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da su ljudi živjeli zajedno sa dinosaurusima? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Noje ugostio blizu 50 miliona parova različitih vrsta životinja u svojoj barci? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Univerzum star od 6-7 hiljada godina? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Zemlja starija od Sunčevog sistema ili univerzuma?

Ovim pitanjima nema kraja... Ali mene i nije volja da ti nešto dokazujem. Ti ćeš svakako vjerovati u to što vjeruješ bez obzira da li ja doveo majmuna koji će se pred tobom preobraziti u čovjeka. Ti ćeš i dalje tvrditi ono što sad tvrdiš - da nema dokaza.

To je, naprosto, stav vjernika. Tebe i ne interesuje ono što se događa oko tebe, osim onon u što vjeruješ. A osim što te ne interesuje - ti si spreman da to sasvim ležerno i negiraš.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Sacu otvoreno da ti kazem ti si obicna neznalica i ne zasluzujes da vodis bilo kakvu intelektualnu raspravu na ovom forumu. Odbijas da prihvatis nesto u sta se ne razumijes i sto je naucno dokazano. Uzmi procitaj Darvinovu evoluciju detaljno i raspitaj se malo prije no sto pocnes da se blamiras ovako.

Evolucija - dokazana
    Kreacija - nedokazana, i nikad nece bit dokazana. Zapitaj se zasto...zato sto je maloumna!
    Hahaha. A sto to ti vise znas o evoluciji od mene?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

upravo to. U prilog tome ide cinjenica ako vjerujes u boga ili popularno nazvano 'inteligentni dizajn' da si odmah odbacen. Sto je tu dobro?
    Sto je dobro u tome ako je drzava odvojena od boga, crkve?
    Sto je dobro u tome ako te uce u skoli da je evolucija tacna a da vjerovanje u boga samo mit koji ce nauka da prevazidje?
    Sudnji dan je zapisan, sto mislis ko je krivac tome?
    Па није еволуција крива томе него они који пишу књиге.Не можемо избацити дијете заједно са прљавом водом него требамо да разлучимо шта то не ваља у закључцима оних који бране еволуцију јер еволуција није ама баш никакав доказ непостојања БОГА.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Lično ne, ali je to vidio ogroman broj drugih ljudi i to javno i uredno publikovao. Ako bih lično želio da iskopavam fosile ili posmatram njihove ostatke u sedimentima - mogao bih i to, dostupno mi je. Dokazi postoje i u drugim formama (kao što rekosmo: od komaraca do magaraca).

S' druge strane: "tvoj tabor" nema takvih opipljivih dokaza kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje. Sve što zagovarate - nalazi se u zbirci priča (Biblija) koje čak nijesu ni originalne, već asociraju na druge - starije. Ne možete dati odgovor na najosnovnija pitanja: otkud crnci, bijelci, azijati. Otkud različite psiho/fizičke osobine rasa? Otkud rase? Ili - kako je to kengur odskakutao sa Ararata do Australije, i nigdje drugo? Gdje su dinosaurusi? Kako to da na Galapagosu postoje vrste koje ne postoje nigdje drugo na svijetu, i obrnuto. Kako to da se svake godine u ratarstvu moraju koristiti drugačiji, savremeniji pesticidi? Nekada je sve rješavao plavi kamen. Kako to da se svake godine moraju pronalaziti nove vakcine za virus gripe? Kako to da se stalno moraju pronalaziti jači antibiotici? Kako to da uopšte svake godine dobijem gripu iznova iako u mom imunološkom sistemu već postoje T i B ćelije za uništavanje niza različitih virusa gripa?

Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da su ljudi živjeli zajedno sa dinosaurusima? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Noje ugostio blizu 50 miliona parova različitih vrsta životinja u svojoj barci? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Univerzum star od 6-7 hiljada godina? Kako "tvoj tabor" može svjesno lagati i zagovarati tezu da je Zemlja starija od Sunčevog sistema ili univerzuma?

Ovim pitanjima nema kraja... Ali mene i nije volja da ti nešto dokazujem. Ti ćeš svakako vjerovati u to što vjeruješ bez obzira da li ja doveo majmuna koji će se pred tobom preobraziti u čovjeka. Ti ćeš i dalje tvrditi ono što sad tvrdiš - da nema dokaza.

To je, naprosto, stav vjernika. Tebe i ne interesuje ono što se događa oko tebe, osim onon u što vjeruješ. A osim što te ne interesuje - ti si spreman da to sasvim ležerno i negiraš.
    Pazi, ja nigdje nisam rekao da vjerujem 100% americkim kreacionistima.
    Ipak na sve ove primejre koje si naveo moze se odgovoriti ali samo u slucaju ako se odbace pretpostavke evolucionista.
    Evolucionisti ne zele da odbace svoje pretpostavke i tu je kraj.
    A jednostavno ne mogu lako da provjerim nit njihove tvrdnje nit tvrdnje 'superiornih' evolucionista.
    Ali mogu da vidim svijet oko sebe.
    Cak sam i ucio neku nauku koja nikako ne dokazuje da Boga nema.
    Ocu da kazem , materijalni svijet ne dokazuje nit opovrgava postojanje Boga.
    Danas svijet nemoralno zivi i stremi ka unistenju (cak i samog sebe) i to mi je dovoljan dokaz onoga sto je proreceno u znas vec kojim spisima.

Ps. I ja vjerujem velikom broju ljudi koji su vidjeli cuda vezano za Bozje djelovanje.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Па није еволуција крива томе него они који пишу књиге.Не можемо избацити дијете заједно са прљавом водом него требамо да разлучимо шта то не ваља у закључцима оних који бране еволуцију јер еволуција није ама баш никакав доказ непостојања БОГА.
    Ja sam vjerovao u evoluciju dok nisam saznao vise o Bogu.
    Ja ne vjerujem u evoluciju i tu je kraj, vjerujem u promjene ali ne da je covjek nastao od majmuna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lako je ne vjerovati u nešto, ako je dozvoljeno izmišljati dokaze protiv toga. Postoji onaj kontraargument na fosile dinosaurusa "bog ih je stavio da bi nas testirao". (ili onaj da su to bili ljubimci naših daljih predaka) Možda bih mogao da provedem par dana na forumu kao vjernik, da izmišljam razloge, i za ono što ne znam da samo kažem "to je bog, ima on svoje razloge, mi ih ne razumijemo". Bilo bi interesantno. Mali role-play. :mrgreen:
    .

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by BooQy View Post
    Lako je ne vjerovati u nešto, ako je dozvoljeno izmišljati dokaze protiv toga. Postoji onaj kontraargument na fosile dinosaurusa "bog ih je stavio da bi nas testirao". (ili onaj da su to bili ljubimci naših daljih predaka) Možda bih mogao da provedem par dana na forumu kao vjernik, da izmišljam razloge, i za ono što ne znam da samo kažem "to je bog, ima on svoje razloge, mi ih ne razumijemo". Bilo bi interesantno. Mali role-play. :mrgreen:
    Ma necu se baviti dinosaurusima, gledacu vise sto radi nauka sada i kako se ljudi ponasaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

S' druge strane: "tvoj tabor" nema takvih opipljivih dokaza kojima bi potkrijepio svoje tvrdnje. Sve što zagovarate - nalazi se u zbirci priča (Biblija) koje čak nijesu ni originalne, već asociraju na druge - starije.
    Како нема?Постојање метафизичких/окултних појава је доказано.Ајде да видимо шта има атеизам да каже поводом тога јер је по њему мртва душа,нема БОГА и све је материја.Дакле,борбени атеизам пада на том испиту.

Све што вјерују Хришћани налази се у Цркви а не у књизи а пошто је Свето Писмо писано у кроз историју и пошто су га писало надахнути људи онда је логично да у њему постоје догађаји који су се десили кроз историју.

Шта то није оригинално у Светом Писму?Света Тројица?Монотеизам јеврејски?Есхатлогија?Литургика?Шта?

Ne možete dati odgovor na najosnovnija pitanja: otkud crnci, bijelci, azijati. Otkud različite psiho/fizičke osobine rasa? Otkud rase? Ili - kako je to kengur odskakutao sa Ararata do Australije, i nigdje drugo? Gdje su dinosaurusi?
    То не могу да одговоре ни еволуционисти.Еволуционста све процесе и појаве посматра из угла данашњице.А ко гарантује да је све било овако прије 1000000 година?Нико,него је све базирано на једној велико предпоставци.

Kako to da na Galapagosu postoje vrste koje ne postoje nigdje drugo na svijetu, i obrnuto. Kako to da se svake godine u ratarstvu moraju koristiti drugačiji, savremeniji pesticidi? Nekada je sve rješavao plavi kamen. Kako to da se svake godine moraju pronalaziti nove vakcine za virus gripe? Kako to da se stalno moraju pronalaziti jači antibiotici? Kako to da uopšte svake godine dobijem gripu iznova iako u mom imunološkom sistemu već postoje T i B ćelije za uništavanje niza različitih virusa gripa?
    Ово је микроеволуција,коју нико не спори.Зашто би то било противно Светом Писму?

А зашто је немогуће да су људи живјели заједно са диносаурусима?
    И ко учи да је земља стара 6-7 хиљада година?

Ево неких објашњења др Џона Виткомба и др Хенрија Мориса из књиге ``Нојева Барка``:

Ово би било једно од објашњења.

Не,ако имаш такав доказ онда то није спорно.Да неко докаже неком математичком формулом да нема БОГА ја ћу повјеровати

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam vjerovao u evoluciju dok nisam saznao vise o bogu.
    Ja ne vjerujem u evoluciju i tu je kraj, vjerujem u promjene ali ne da je covjek nastao od majmuna.
    Па добро то је твој став,али не можеш прогласити неког за сатанисту ако вјерује у еволуцију или саму еволуцију за сатанску.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ja to mislim.
    Kad čojek ide od kuće do prodavnice da kupi nešto bira neki optimalni (najefikasniji, najkraći, najlakši,...) put.
    Ja mislim da slična takva težnja pokreće i proces evolucije. Ja joj pripisujem božje porijeklo.

S druge strane naprimjer svake godine se virus gripa manje ili više promijeni i postane drugačiji i svake godine se u čovjekovom tijelu stvaraju antitijela (linfociti) za taj tip virusa. Da nije tako čovjek bi samo jednom prebolovao grip i bio bi imun cio život na njega. Nebi mogao da se ogripa dvaput.

Mene više interesuje šta li je uzrok da je u zadnjih 100 godina ovaj virus počeo da se mijenja prebrzo? Svako malo se pojavi nova opasna varijanta. Vjerujem da su neke stvari u prirodnom okruženju poremećene značajnije nego ranije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па наравно.Ти као човјек који се бави науком имаш пред БОГОМ слободу да истражујеш и нормално је да ћеш користећи разне методе доћи до различитих закључака.Битно је да се не смије еволуција/креација канонизовати и одмах све остало сатанисати и одбацити.
    Ако је неко увјерен у исправност онога у шта вјерује онда нема чега да се боји.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Ja sam vjerovao u evoluciju dok nisam saznao vise o Bogu.
    A sta si to saznao o bogu? Kako mozes da saznas nesto o necemu sto ne postoji? Moras da dokazes da postoji da bi mogao da saznas nesto o tome. Evoluciju odbijas a vidi se da se nisi bas raspitao o njoj. Bar procitaj jebenu knjigu prije no reces nesto sto nema veze s mozgom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    a sta si to saznao o bogu? Kako mozes da saznas nesto o necemu sto ne postoji? Moras da dokazes da postoji da bi mogao da saznas nesto o tome. Evoluciju odbijas a vidi se da se nisi bas raspitao o njoj. Bar procitaj jebenu knjigu prije no reces nesto sto nema veze s mozgom.
    Вања ни ти ниси доказао да нема БОГА тако да по твојој логици ти и аутодијагностика сте у истој ситуацији.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Вања ни ти ниси доказао да нема БОГА тако да по твојој логици ти и аутодијагностика сте у истој ситуацији.
    Ne moram ja da dokazujem. Sve sto je pripisivano bogu u proslosti kao kisa, gromovi i ostale prirodne pojave nauka je dokazala zasto dolazi do tih pojava. Boga nigdje nema, nikad ga nije bilo. Ne postoji nijedno dokazano bozje djelo, samo priroda, fizika itd.

Bog postoji samo u vasoj prici. To je isto kao da ja sad izmislim nekog lika recimo koji ima krila, dugacke nokte i rogove. Dokazi da ne postoji. E tako je i bog nastao. Samo sto ja mom liku ne pripisujem nikakve natprirodne sposobnosti.

Page 48 of 171 FirstFirst ... 384445464748495051525898148 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks