Prijatelju - iz posta ti izbija mrznja prema Realu, i "ljubav" prema Barseloni
Ovako:
Do dolaska Di Stefana u Real BARSELONA je bila najuspjesniji tim u Spaniji - fakat br. 1.
U mecu koji pominjes (Copa Del Rey, 1943.) u svlacionicu Barse NIJE ulazio Franko, vec Frankov sef tajne policije - i nije im "naredio da izgube derbi" vec im je saopstio da igraju "zahvaljujuci milosti rezima".Barsa je taj mec izgubila 11-1Fakat br. 2.
Real nikada nije imao fasisticku upravu.Ukoliko ne znas kako se bira uprava u Realu, objasnicu ti i to 8-) Jedno vrijeme ga je Franko koristio u dnevno politicke i propagandne svrhe, tacnije, koristio je Realove pobjede i uspjehe za samopromociju.Fakat br. 3.
Za kraj, umjesanost Franka u Realove pobjede najbolje je opisao legendarni Alfredo di Stefano.Rekao je (probacu da citiram): Franko nije imao nista sa pobjedama Real Madrida.Ipak, tada su svi govorili "Lako je Realu da pobjedjuje kad je tu Franko".To nema veze sa istinom - Real je pobjedjivao jer je bio najbolji, bez prave konkurencije.Real je igrao i pobjedjivao sa stilom" :wink:
Mislim da je krajnje vrijeme da raznorazni kvazinavijaci katalonskog kluba prestanu da okrivljuju druge za svoje neuspjehe, i da shvate da je Real (ona ekipa sa Di Stefanom) pobjedjivao jer je bio najbolji na planeti (i kao takav je usao u istoriju na vise nivoa), dok je Barsa prvi put stala na tron Evrope POSLE klubova poput Crvene Zvezde, Notingem Foresta i slicnih...

Reply With Quote
taj Franko je ulazio na poluvrijeme derbija u Barsinu svlacionicu da naredi da moraju izgubiti derbi, a bilo je slucajeva da policajci daju gol Barsi naravno.. Ako se ima u vidu da je do skoro bio kup sampiona, sto ce reci da je samo prvoplasirani iz tako regularne spanske lige mogao doci u poziciju da ucestvuje u kupu sampiona to baca novo svijetlo na Realovu riznicu trofeja. Takva proslost na cast sluzi Barsi, a baca sjenku i na regularne trofeje fasisticko-kraljevskog kluba!!!
kako taj nije bio tu na zadnji derbi da i ponovo pobijedite. A sto se tice Zvijezde i N.Foresta to je dokaz da se neke stvari novcem ne kupuju, tako da ih Celzi nece posjedovati i da treba i sloboda uz kvalitet ekipe . . .
ima tu jos dobrih timova osim barse i reala (atletiko, viljareal, sevilja, valensija) dok su ostali daleeekooo iza. Evo nocas vec jedna strasna utakmica Valensija-Sevilja. Timovi nijesu skoro nista mijenjali tako da mislim da ce to da bude jedan X iako mi se vise svidja tim Sevilje nego li ovaj valensije. Mada valenisja ima (po meni) najboljeg napadaca u spaniji - Davida Vilju. po meni bolji i od Benzeme i od Ibrahimovica.

Stankoviću, itd.
Bookmarks