Page 61 of 715 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161561 ... LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 17863

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Sve je manje chojstva,
    i branjenja drugih od sebe,
    i svi na igracha-chicu, niko na loptu.

BRANITE SEBE OD SEBE,
    jer ovi izlivi mrznje, prema Rusima, Kusima i Repatima liche na pohod Sholjevica, na biJelosviJetske neprijatelje, NEBESKOG NARODA ili MUNJA NEBESKIJA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Moreplovac View Post
    Mozda trebaju ostati kuci, a pare sto bi potrosili da posalju ovamo postom?
    Meni od njih ni u dzep ni iz dzepa.Potpuno sam nezainteresovan za ovaj oblik turizma.Sto se mene tice stvarno ne trebaju dolazit, 2 mjeseca nemam u Novom(Savini) dje auto parkirat, u cetri ujutro mi pijani 20-godisnjaci podizu citavu zgradu na noge pjevajuci cetnicke pjesme,(ljetuju u stanu kojem vlasnik zivi u B.Luci ,tamo ubire lovu i mjesec i po puni taj stan tom gamadi).Znaci njemu tamo oni placaju smjestaj.Pa sad ti meni reci sta mi ili konkretno ja imamo/imam od takvih gostiju?Moreplovac toliko od mene,sa ovim zavrsavam nasu malu diskusiju, a tebi mirno more, dje god te dovelo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Sve je manje chojstva,
    i branjenja drugih od sebe,
    i svi na igracha-chicu, niko na loptu.

BRANITE SEBE OD SEBE,
    jer ovi izlivi mrznje, prema Rusima, Kusima i Repatima liche na pohod Sholjevica, na biJelosviJetske neprijatelje, NEBESKOG NARODA ili MUNJA NEBESKIJA.
    Evo sam skoro procitao kod Zivka Andrijasevica *Nacija sa Greskom* da je Marko Miljanov bio *nishta roba* i da sam ja cio vijek ucio na primjerima jednoga pokvarenjaka i imao ga za uzor.....eee moj Milovane, ne znam sto da misllim vise.....

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=313984
    http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=313986
    Eo dje ni ide turizam , ciganija i sprdnja sto od "lezaljki sto od buke, narod iz EU izbjegava plaze i setnje ! Treba se prosetat po napr. Budvi a da ne zabazdis od pljeskavica i ne ogluvjet od uzasne buke ,jedan korak turbo folck, drugi korak , haus muzika ,treci korak bijeli luk i pljeskavice , cetvrti korak ikone vjerski suveniri , peti korak nozevi sablje itditd dakle "U Z A S " i kaos ! Sto se plaza cini lezaljke suncobrani treba ti GPS da prodjes do mora , smece, limenke boce kako u more tako po plaza i okolini zali boze !
    Na Mogren plazu ja i spasilac smo izronili na dubinu od metar ipo preko 6 velikijeh plasticnih vreca slomljenijeh boca konzervi limenki itd itd ,izgleda da "turisti" iz okruzenja imaju zadovoljstvo osakatit nekoga da mu na jad dodje ljetovanje u CG !
    U Petrovac mislim da GLIBAVIJE plaze nijesam gleda za potonjijeh 20 godina , ali to ne smeta "mozgovima da i dalje papreno naplacuju lezaljke suncobrane itd itd ,kante smeca prepune poplazi treba ic polako inace osta se bez noga a o moru netreba ni zborit ,uzas zivi !
    Ja prosto mislim da se CG nece otarasit "GLIBA I SMECA" sve dok svijes vladajucih ne pocne da funkcionise, pa oni koji iznajmljuju plaze pocnu da se globe za necistocu ,sto je jedan jako bitan facktor za civilizovane turiste ! Dakle sver dok je gliba i smeca ,nema pravoga turizma u CG !
    Ko nevoli Crnogorca ,vas se ambisa !!!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ali bitno je u svemu da je naša lutka od ministra prezadovoljna sezonom,da se očekuje milion turista do kraja avgusta,da su mu vile u Tivat podignute na pjenu od mora iako je to dio morskog dobra...No eto.Dok se narod i hotelijeri žale da je loše,on kaže da je super.Pa kome vjerovat?
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

500 miliona prihoda od turizma, znaci li to da je svaki turista u prosjeku potrosio 500 eura?
    Koliko se hamburgera moze pojest za 500 eura, ihaaaaa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ovi nasi iz dijaspore sto dolaze dobro dignu prosjek ali to 500 mi izgleda malo mnogo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I ja sam veeeeliki skeptik po pitanju ostvarenja prihoda od 500 miliona. Ne zaboravite da je predsezona bila jako losa, dok su turisti tokom spica sezone bili izuzetno skromne potrosacke moci.

Cini mi se da sve vise forumasa uvidja da je nas ministar turizma sve manje u dodiru sa realnoscu. Pokusavam da shvatim poentu njegovog konstantnog forsiranja cifre od milion gostiju, jer meni taj podatak uopste nece popraviti bilans na kraj sezone ili vladi popraviti budzetski priliv.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Zemlje Mediterana inače ove godine knjiže pad od nekih 14miliona turista.
    Samo kod nas je više no ikad...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Ali bitno je u svemu da je naša lutka od ministra prezadovoljna sezonom,da se očekuje milion turista do kraja avgusta,da su mu vile u Tivat podignute na pjenu od mora iako je to dio morskog dobra...No eto.Dok se narod i hotelijeri žale da je loše,on kaže da je super.Pa kome vjerovat?
    U dijelu gdje je ministar podigao svoje vile i koje zbog nekog razloga zvrje prazne(vjerovatno je cijena u pitanju), pojas Morskog dobra se proteze skoro 500m u dubinu kopna. Tj. od linije obale do jadranske magistrale. Tako je jedan od najperpektivnijih dijelova Tivta(od aerodroma pa sve do Zupe) zahvacen tom kancerogenom institucijom(Morskim Zlom). Dobro nam ga skrojise!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

koliko mi je poznato granica morskog dobra je pomjerena,tj nekad je bilo kao 6m od dokle najveci talas dobaci na obalu,a sad je to pomjereno čini mi se na 60m.
    A lutka Nenezić je baš fino na pjenu od mora napravio kuće,dok ljudi koji imaju tapije i papire da su vlasnici morske obale ne mogu ništa sa tim papirima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako je vjerovat...
    Za razliku od Crne Gore, konkurenti s Mediterana u ovoj sezoni bilježe znatno veće minuse čak i od najavljenog prosjeka. U Španiji je broj stranih turista pao 16,3 odsto, a Grčka za sad bilježi dvocifreni pad.
    Turisti iz regiona nijesu iznevjerili Crnu Goru kao turističku destinaciju, smatraju u Međunarodnom centru za razvoj i unaprjeđenje turizma i ugostiteljstva, SACEN internešnl.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Evo sam skoro procitao kod Zivka Andrijasevica *Nacija sa Greskom* da je Marko Miljanov bio *nishta roba* i da sam ja cio vijek ucio na primjerima jednoga pokvarenjaka i imao ga za uzor.....eee moj Milovane, ne znam sto da misllim vise.....

Pozdrav,
    I Njegosh je bio dobar pisac,
    ali o chojstvu i junashtvu Njegosha se svashta pishe.

Mi pishemo istoriju DANASHNJICE,
    i vjerujem u tebe PRIJATELJU,
    da imash bolju dushu i chistije namjere i vishe ljubavi za Crnu Goru,
    od njih dvojice.

Na nama je,
    da NACIJU SA GRESHKOM izlijechimo,
    i sachuvamo od SEBE SAME,
    da afirmishemo ljudske vrijednosti civilizovanih naroda,
    SLOBODU,
    RAVNOPRAVNOST,
    JEDNAKOST u shansama, ne u rezultatima,
    HUMANOST i SOLIDARNOST.

Da chuvamo druge od SEBE,
    i SEBE OD SEBE,
    da razlikujemo DOBRO OD ZLA,
    LAZ OD ISTINE, MOODA OD BUBREGA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    koliko mi je poznato granica morskog dobra je pomjerena,tj nekad je bilo kao 6m od dokle najveci talas dobaci na obalu,a sad je to pomjereno čini mi se na 60m.
    A lutka Nenezić je baš fino na pjenu od mora napravio kuće,dok ljudi koji imaju tapije i papire da su vlasnici morske obale ne mogu ništa sa tim papirima.
    Nekad je bilo tako, 6m ili linija najvece plime, ucio sam "Pravo mora"....da li je sada zvanicno 60 m ili nesto drugo stvarno neznam. Samo znam da mi je kuca na 500 m od mora i nalazi se u zoni morskog dobra. Kako je to moguce, neznam.... Mislio sam malo "kokosinjca" ozidati ali kad sam cuo da lokalni urbanizam nema nista sa tim i da trebam ici za dozvolu u PG, odustah.... :mad:
    Eto, toliko o lokalnoj samoupravi i autonomiji u CG.....:ass:
    http://www.morskodobro.com/linija_md.php

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AppleBoy View Post
    I ja sam veeeeliki skeptik po pitanju ostvarenja prihoda od 500 miliona. Ne zaboravite da je predsezona bila jako losa, dok su turisti tokom spica sezone bili izuzetno skromne potrosacke moci.

Cini mi se da sve vise forumasa uvidja da je nas ministar turizma sve manje u dodiru sa realnoscu. Pokusavam da shvatim poentu njegovog konstantnog forsiranja cifre od milion gostiju, jer meni taj podatak uopste nece popraviti bilans na kraj sezone ili vladi popraviti budzetski priliv.
    cus veliki skeptik kad nas maneken oprosti ministar neneza kaze tako onda je tako cus..sto je za nas 500 mil eura..ma nista..ja u to sve vjerujem ljudi moji dobri..:hammer:

Thanks Thanks Given 
    2,309
    Thanks Thanks Received 
    5,858
    Thanked in
    2,041 Posts

Najgori turisti na svijetu su - Rusi?!

London, 01.09.2009., 16:40 | S.D.

Razmetljivi i glasni, psuju i podriguju, guraju se preko reda i kradu ležaljke, pojeli bi i rođenu majku a obučeni su - koma! Tako barem glase rezultati ovogodišnje ankete provedene na više od 1.000 Britanaca koji su ljetne praznike proveli u inozemstvu i kao najgore turiste izabrali Ruse.

U posljednjih 10 godina broj Rusa koji odlaze na odmor izvan zemlje narastao je čak četiri puta (Foto: Arhiva Getty)

Rezultati ankete objavljeni su na britanskom portalu Real Holiday Reports, a Rusi su nakon dugo godina s prvog mjesta skinuli Nijemce. Ruski turisti Britance su ovog ljeta nervirali 'nepristojnim i napadnim ponašanjem'. Britanci koji su ljetne praznike proveli u Španjolskoj, Francuskoj, Cipru, Malti, Italiji, Turskoj, Grškoj i Portugalu na račun Rusa napisali su svakakve opaske.
    - skrivaju hotelske ležaljke za sunčanje po sobama kako bi bili sigurni da će ujutro imati slobodno mjesto kraj bazena
    - pojedu skoro sve što vide a ono što ne mogu trpaju u vrećice da imaju za kasnije
    - razmeću se novcem i doslovce mašu njime dok maltretiraju hotelsko osoblje da stalno moraju biti tu negdje u slučaju ako im nešto zatreba
    - stalno podriguju i prostače u javnosti, najviše pored hotelskih bazena i u barovima
    - oblače se kao svrake, uglavnom su u trenirkama uz obavezan dodatak hrpetine zlata
    - guraju se preko reda bilo da su u restoranu ili nekoj trgovini
    Ne znaju kako se ponašati
    Stručnjak za godišnje odmore Gary Hewitt, koji je i glavni urednik na internetskoj stranici Real Holiday Reports, kaže kako su ove godine 'preplavljeni pritužbama na račun Rusa.
    Skrivaju ležaljke po sobama tijekom noći (Foto: Arhiva Getty)

'Da budem iskren, kada smo započeli s anketom, očekivali smo uobičajene pritužbe na račun njemačkih turista kako i svake godine. No, ostali smo iznenađeni. Čini se kako su mnogi Rusi prvi put otkako je Rusija postala 'bogata' zemlja krenuli na godišnje izvan zemlje i jednostavno ne znaju kako se ponašati', kazao je Hewitt.
    U posljednjih 10 godina broj Rusa koji odlaze na odmor izvan zemlje prilično je porastao. 1995. je ta brojka bila dva milijuna, a ove je godine zemlju radi odmora napustilo čak osam milijuna Rusa. U anketi za izbor najgorih turista do sada je sudjelovalo više od 1.000 osoba, od kojih je više od trećine glasalo za Ruse. No, nisu daleko ni Nijemci s oko 30 posto, sami Britanci sakupili su 10 posto glasova, Francuzi također 10, a Nizozemci 5 posto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tipicna anti-ruska britanska propaganda. Mi smo nemali sa njima dobrih odnosa u bilo koje istorijsko vrijeme, narocito posle Krimskog rata. Budale, grubijani i idioti postoju svugde i medu nama isto, ali ne verujem objektivnosti ovoj statistici.
    A recite mi, gospodo, ko su najgori navijaci u svijetu?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Najgori turisti na svijetu su - Rusi?!

London, 01.09.2009., 16:40 | S.D.
    Recimo da su Rusi loši turisti, to mogu da potvrdim ali ja ovaj text, iako piše London, ne bi uzela zdravo za gotovo jer je sa Dnevnik. hr koi je nekad bio odličan portal a sad je samo hrvatska verzija srpskog Kurira.

Ja sam ovih dana doma, i n emogu da vjerujem da onak koji nema djecu dolazi na ljetovanje u sred sezone, kada je sve krcato, kada je sve prljavo, kada se nemaš dje okupat...Ovo je sad raj! Ustajem rano, oko 7 i na plažu. Mirno, toplo, more kao piš. Uživancija. Ajde mladi koji su željni provoda, ali zašto baš svi moraju u sred špica i onda kukaju kako je gužva. Septembar je pravo vrijeme za odmor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

septembar definitivno
    em se odmori, jeftinije i vrijeme je prijatnije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Recimo da su Rusi loši turisti, to mogu da potvrdim
    Potvrdite molim Vas. Zasto su Rusi losi turisti? Ne pitam Vas za neku ilustraciju posebnog slucaja, ali uopste, zasto mi losi kao klasa turista? I ko Vam odgovara kao idealni turisti za Crnu Goru?
    Hvala.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Jaroslav View Post
    Potvrdite molim Vas. Zasto su Rusi losi turisti? Ne pitam Vas za neku ilustraciju posebnog slucaja, ali uopste, zasto mi losi kao klasa turista? I ko Vam odgovara kao idealni turisti za Crnu Goru?
    Hvala.
    Recimo meni konkretno smeta nekultura, bahatost, "niko kao ja", zato što sve gledaju kako niža klasa, to je moj lični utisak ali ga dosta ljudi ovdje dijeli
    Nadam se da te nijesam ničim uvrijedila, ako jesam praštaj. Poz

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Iz lichnog iskustva,
    u toku dana su mirni i uljudni, ali kad popiju u toku noci,
    niko u selu ne sklapa ochi.

Moji prvi komshije, mogu da pljunem u njihov bazen iz spavace sobe,
    ne piju chesto, jednom u nedjelju.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Glasam da se tolerise to jednom nedjeljno....braca su to nasa!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

mozes da napises "braca su to moja"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa mogu da kazem da mi je nekoliko ljudi potvrdilo da su rusi kao turisti vrlo nepozeljni u svajcarskim skijalistima, dok su recimo englezi vrlo nepopularni gosti u grckoj a i spaniji. Medjutim, dobar je svako ko ostavlja pare odje, ko trosi i ne stiska se kao mnogi turisti koje gledah sa bocom vode ka jadovi i to iz francuske itd...Zato je ruski turista meni licno prihvatljiv jer ce ostavit vise nego oni sto samo paradiraju i drze se za ruke dok gledaju zidine i potrose 3 eura za kartu. Nikad ovim nasim udovoljit. Rusi su najvise ulagali i kupovali, zato....

Page 61 of 715 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161561 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)