bravo ti ga Hari,
e to je to! dajte da pohvalimo što valja, a da ono što nije dobro, dobije kritiku, al da to ne bude skakanje u drob trupačke, nego s mjerom i argumentom. još jednom, bravo hari
Posto svi putevi pocinju sa Cetinja put za dobrom ribom krece od Konaka do Rijeke Crnojevica. Svak se bar desetak puta zadrzi da slika pejzaz i nekome pokaze, a Rijeka Crnojevića skoro kao i prije desetak godina.
Restoran Mostina sa finom terasom, pogledom i izuzetno brzim kelnerom koji stize bas svuda, dok se ne primijeti da ustvari sluze dvojica blizanaca. Pastrmku iz rijeke se ne moze naruciti jer je zabranjeno izlovljavanje zbog prirucnog alata struje i dinamita pa se gost mora zadovoljiti tovljenom i pored sve ekologije i svjetskih reklama.
Usluga i ljubaznost za svaku pohvalu i na kraju nesto sto nema nidje osim u Crnoj Gori.
Posto se ne moze platiti kreditnom karticom radi probe kazemo da nemamo gotovine samo kartice. Odgovor je "nema problema donijecete drugi put." Onaj koji je prvi put u Crnoj Gori samo zbog toga ce se vracati i samo za nesto tako zavoljeti nase ljude.
Starim putem do Virpazara dosta turista i dosta onih koji slikaju zaustavljajuci auta i na ne bas preglednim mjestima. Sljedeci cilj je hvaljena Konoba Badanj na koji je steta trositi rijeci i taj restoran treba odma zaobici i ostaviti im miris uzeglog ulje i opravdanje da se renoviraju.
Ko zeli biti docekan i ugisćen na Virpazaru neka ipak izabere Pelikan. Za dobrodoslicu kuca casti patispanj, a za dovidjenja i srecan put prospekt i bosiljak. Nije cudno sto je malo turista koji tu samo jednom svrate.
U potrazi za dobrom ribom starim putem do Danilovgrada. Pauza u novom hotelu Perjanik kojim se mozemo pohvaliti i najprobirljivijim strancima
Savrsena cistoća i usluga je garancija kvaliteta, ali nedostatak reklame je vjerovatno uzrok sto hotel nije bio krcat turistima.
I nezaobilazni Slap. Nekad poznati restoran sa ribom zbog porodicne tragedije je pred zatvaranjem i na prodaju, a samo par stotina metara naprijed buduci restoran u izgradnji bez ikakvih oznaka, ali miris przene ribe i rasirene mreze natjeraju svrati.
Simpaticni vlasnik sa slamenim sesirom nudi da se sa njim izlovi riba i izabere koja ce se isprziti. Koga put nanese i ko voli da se nabuca dobre ribe za jeftine pare to mjesto ne moze preskociti.
Put preko Glave Zete do Bogetica svi znaju, a lokalne kamikaze valjda misle da samo oni tuda prolaze. Na izlasku je restoran Koliba.
Nasmijani kelner Mare se sjeca proslogodisnje posjete sa strancima i donosi tradicionalno toceno niksicko za "stare goste". Najzad prava pastrmka potocara i porcije koje jedva pojede i onaj koji je tri dana gladovao.
Za one kojima je vec dosta ribe "mala porcijica" popeka. Sve u svemu konoba koju mozete preporuciti svakom da se ne zastidite, ali na zaloast, kako rekose, vec od marta tu ce biti neko drugi jer zakup sadasnjem vlasniku istekao i cekaju se opstinski tenderi.
Sljedeca degustacija ribe na Pivskom jezeru i pomalo razocaranje, ali i divan gest vlasnika Eko sela na Breznima.
Navodno dijeli besplatne placeve svima koji su spremni da na tom placu izgrade vikendice, kolibe za turiste ili neki ugostiteljski objekat. Cudno i za svaku pohvalu da neko sam sebi stvara konkurenciju. Ne znam da li je to zaista istina ili neka lokalna posalica, ali gest vrijedan svake pohvale.
Za opisivanje panorame i puta do Zabljaka trebalo bi malo talantovanija osoba, ali u restoranu na Crnom jezeru konobarica rece da se priganice treba sacekati dok se podgriju. To je bio dovoljan razlog da se produzi na Most na Tari. Mali restorancic sa terasom preko ulice ne uliva bas neko povjerenje za turiste, a posto je okrenut valjda za unaprijed dogovorene ruckove onih koji splavare nijesu bas nesto ni zainteresovani za prolazne goste.
Po principu svuda podji na veceru kod taste dodji, smocani kacamak i lisnati kolasinski sir je nenadmasan, ali zbog ljubomore to ostavljam samo za sebe i ne pozivam stidne goste.
Sve u svemu lijepo je da se i na sjevere nase domovine ljudi okrecu turizmu i da se moze reci nase a i evropsko.
bravo ti ga Hari,
e to je to! dajte da pohvalimo što valja, a da ono što nije dobro, dobije kritiku, al da to ne bude skakanje u drob trupačke, nego s mjerom i argumentom. još jednom, bravo hari
kad je muka đe si duka
Ja sam prije neki dan vjerovali ili ne prvi put u zivotu bila u Kolasin i odusevila se.
Bilo je cisto, mirno, zelenilo, cijene fenomenalne (jer kod nas na primorje je oder).
Pravo i lijepo mjesto za odmor, ne znam samo kakve su cijene smjestaja
Kako reče Hari restoran na Crnom jezeru i uopšte jedan dobar dio ugostitelja na Žabljaku samo neka je zdravo.Zimus mi konobarice reče kad sam naručio palačinku "AKO ĆU TI JA JEDNU SAD PRIGAT,PA DOVEDI ŽENU I ĐECU".
Drugi slučaj sad prije 10ak dana Hotel Žabljak " BEZ SVIJU NARUČI SOK,SAD SMO APARAT ZA ESPRESO OPRALI"...
Isto tako dođem sa 5 ljudi na Žabljak u restoran na Savin kuk,i konobar odbije da primi porudžbu.Na pitanje ZAŠTO?
Imamo gužvu unutra (10ljudi je bilo za 3 stola),pa ne možemo stizat(u sred turističke sezone).
Restoran na jezero Planteža,samo neka su zdravo.Sestra je jedan dan naručila Njeguški stek,našla je unutra krake od lignje.
----
Što se restorana po drugim dijelovima CG tiče sve moje pohvale i pohvale ljudi koji idu samnom bilo da su stranci ili domaći
Restorani KOLE,MALA KUŽINA,OBELIKS,KONAK - Cetinje
Konoba u Rijeku Crnojevica.
Restoran OGNJIŠTE - Podgorica
Restoran KOLIBA - Danilovgrad (valjda).
Restoran MOMČILOV GRAD - Žabljak.
Restoran TROJA -Tuzi
u Podgorici bih preporučio MAREZU i VODA U KRŠU.
Ti ljudi znaju kako da ugoste i kako da spreme,a cijene su sasvim solidne i pristupačne
Last edited by rain_wind_storm; 21-08-09 at 09:48.
U hotelu Zabljak imaju jacih bisera. Narucili palacinke i vjerovatno bile jucerasnje. Donio konobar, pred nama ih zapalio kad koleginica probala zove konobara i kaze da su hladne.. a on "Ma dje jadna hladne vidis li da su malo prije gorele"
A pazi scenu, 22:45h bašta puna ka šipak,mi da naručimo turu pića još,dolazi konobarica ALO MOMCI JA U JEDANAEST ZATVARAM.NEMA DA SE PIJE!!!!Ode žena i poče da ćera goste iz bašte.
bješe li ko u restoran Nijagara na Cijevnu? vele da je i ambijent i ponuda na nivou.
kad je muka đe si duka
Jutros vozio gosta u HN. Na izlazu iz Hrvatske čekao 2 minute a na ulazu u CG 10-tak. U HN bio sat vremena a jedna mi gospođa ponudila smještaj misleći da sam turist. Kaže jednokrevetna soba 35 eura za noć (?). Malo preskupo s obzirom da se u Dubrovniku za toliko novaca može naći dvokrevetni apartmančić sa klimom i svim komforom. Kad je shvatila da sam Hrvat spustila cijenu na 30 euraHamburger i pivo 0,33 platio 6 eura. U Dubrovniku to plaćam 4 i po eura (33 kn). A kažu Dubrovnik skup grad
Čini mi se da je HN pun turista ali nema nešto puno stranaca (mislim na one van ex-Yu). Barem ih ja nisam vidio. Na povratku u Hrvatsku na CG granici čekao 10 minuta a na ulasku u Hrvatsku isto toliko. Ispred mene bila Mazda sa PG tablicama. Zadržavali ga na HR granici punih 15 sekundi. Znači nema nikakvih pretjeranih čekanja na granici a nisam primjetio nikakvo maltretiranje bilo koga.
U Dubrovniku poslije rata nikad više gostiju. Od Pila do Gruža (cca 3 km) vozio 45 minuta. Prijatelj koji ima dva apartmana prebukiran do kraja osmog i cijeli deveti mjesec.
Bio sam prekjuce u Dubrovniku (doduse samo u prolazu), i na radiju sam nacuo kako se turisticki radnici zale da je gostiju manje nego prosle godine - zapravo turista ima, ali im sve djeluje nekako pusto. Mada, koliko sam ja primijetio, grad je krcat.
I da, duze smo putovali od Pila do Gruža nego od Ćilipa do ulaza u grad.![]()
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
i tako gosn braco fino pises kako je kod vas trava zelenija . samo pasi na tvom poljancetu
i ne sekiraj se za ove odje goste ( odakle god da dolaze dobri su ! ) jer je pivo ispod dva eura duz celog setalista a hamburger 1.5 - 2 ojra .
a cim konavljani zavrcu vodu ( a preti se ovih dana ) zna se koja je ura .
Last edited by mala od kuzine; 21-08-09 at 15:04. Reason: setila se susjedskih briga
Miraks kaput! (njemacki)
Vlasnik je Miraksa Sergei Polonskij skoro izgubio svoju tvrtku zbog nevracanja dugova.
Najvjrojatni je novi vlasnik ove tvrtke "AlfaBank" - jedna od najvecih banaka u Rusije.
Ovo je link http://polonium194.livejournal.com/63958.html na blog Polonskog s njegovim "otvorenim pismom" javnosti, radnicima i investitorima Miraksa.
Tamo se izmedju ostalog pise da se Miraks vise nema mogucnosti pridrzavati prethodnih planova i rokova gradnje na njegovim projektima.
Ave Caesar morituri te salutant! :mad:
Nemoguce...
Ima jedan lik na ovom forumu, nik mu je Old Bone, koji pisashe da ovima nema smrti, da ce uspjet i izgradit sve shto su obecali, uz pomoc Milovog shmeka naravno![]()
You can fight the sleep but not the dream...
Aj malo o istoriji> QUOTE BONE 15.07.2009
Hoce li neki od forumsa da priznaju da nisu bili u pravu za sezonu? Prije cetiri mjeseca sam ovdje napisao da se svake godine u maju pocinje sa istom katastroficnom pricom losih i zlonamjernih prognozera, koji svakog avgusta ucute do narednog maja...pa opet ista prica?
Oli recimo ti priznat da sezona nije propala, kao sto si pisao i mislio, onako za pocetak...i da bi pristali da se opklade u sve sto imaju da ce sezona totalnmo propas(ti)?
Mirax aprtmani da propadnu-NIKAD!
AlfaBank je jos jaca od Miraxa i zavrsice i prodace i sve ce to bit OK....A NECE NI POLONSKI PROPAST, NE BOJ SE....SVIJET IM JE IGRALISTE *MONOPOLA*-PRODA HOTEL, KUPI PILANU U AZEBBRJDZANU...
...a u Bonove prognoze mos se pouzdat sa 90% tacnosti, kao i u prognozu vremena na TV...ali ne sa apsolutnom tacnostcu....sad su se malo obradovali sto nece sve otic u k***c, pa su posli da odmore malo, i zato ce bit nezapamceno dobar septembar.
Posle ce se presabrat i trazice gdje je Najpovoljnije da ulazzu....pa ce doc i do MNOGO JEFTINIJIH DODUSE NEGO RANIJE ponuda, i kupice svaki DO JEDNOGA APARTMANA, I TO SVE RUSKA ARISTOKRATIJA,kao sto jei bilo predvidjeno !
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 21-08-09 at 16:59.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Jadan Svet... netko![]()
Ruski biznismeni rastjeruju turiste
![]()
Mamula
21.08.2009
Esad Krcić
Incident koji se u četvrtak desio na ostrvu Mamula, koje se nalazi na ulasku u bokokotorski zaliv, kada je obezbjeđenje izvjesnog ruskog državljanina grubo otjeralo turiste, samo je jedan u nizu primjera bahatog ponašanja ruskih biznismena u Crnoj Gori.
"Progovori još jednu i polomiću ti glavu" - ovo je samo jedna u nizu prijetnji koje je rusko obezbjeđenje biznismena, izvjesnog Ildara Temirbulatova, juče uputilo posjetiocima ostrva Mamula nadomak Herceg Novog koji su željeli da obiđu tamošnju tvrđavu.
Nekoliko desetina Novljana, turista iz Srbije i Italije, bilo je zatečeno kada su naišli na zatvorena vrata nekadašnje austrijske tvrđave u kojoj su tokom Drugog svjetskog rata italijanski fašisti zatvarali crnogorske rodoljube. Međutim, pravu neprijatnost, posjetioci Mamule su doživjeli tek kada su im pripadnici Temirbulatovljevog obezbjeđenja uskratili pristup, i poručili da će i oni moći na tvrđavu, ali tek kada plate pet - šest hiljada eura. Gorile su potom posjetioce zasuli prijetnjama: "Nemoj da je neko zakoračio ovdje! Pustite nas da radimo da vam ne polomimo vilice!".
Danas nije bilo moguće kontaktirati portparola javnog preduzeća Morsko dobro Sandru Radulović koja je prethodno potvrdila dnevniku Vijesti da je ova firma Rusu Ildaru Temirbulatovu odborila korišćenje tvrđave, i to potpuno besplatno, samo uz uslov da skup prijavi policiji i da nakon dvodnevne zabave prostor ostavi čistim.
Ovaj incident je samo jedan u nizu primjera bahatog ponašanja ruskih biznismena u Crnoj Gori na koje država uopšte ne reaguje.
Ko god ovdje nešto zakupi, ponaša se samovoljno, kaže za naš program profesor barskog Fakulteta za turizam Rade Ratković:
"To je prisutno. Od mnogih turističkih kompanija i agencija dobijamo prigovore na privilegovan status ruskih biznismena u Crnoj Gori. Radi se o ljudima koji nijesu navikli na pravila koja su poznata u slobodnom dijelu svijeta, a moram da primijetim, da im domaćini ne postavljaju nikekave regule, iz čega bi se vidjelo da smo neka organizovana država, da se resursi, bez obzira što su kupljeni ili zakupljeni, moraju koristiti na način kako je to uobičajeno u organizovanim društvima. Nego, maltene, ko god nešto kupi ili zakupi on tamo proglasi eksteritorijalnost. Mislim da to nije dobro za ukupan turistički imidž Crne Gore."
Nadležno Ministarstvo odbrane?!
Profesor Ratković kaže da ovakve pojave nijesu dobre za turizam, a povodom ovog incidenta Ministarstvo turizma nema nikakav komentar. Tamo su nas, vjerovatno zbog nadležnosti nad tvrđavama, preusmjerili na Ministarstvo odbrane.
Aleksandra Krgović, Ministarstvo turizma:
"To je ipak nadležnost Ministarstva odbrane, tako da bi najbolje bilo njih da kontaktirate."
RSE: Ministarstva odbrane? Ovo neće uticati na vojsku nego na turizam.
Krgović: Znam, ali oni su nadležni po tom pitanju tako da ne možemo da odreagujemo.
Bahato ponašanje ruskih biznismena, i njihov privilegovan status prevazišao je dimenzije incidenta i postao pojava. Naime, kompanija "Mirax", ruskog milijardera Romana Polonskog je, kada je to svima zbog turističke sezone bilo zabranjeno, nesmetano izvodila građevinske radove koje su znali da produže i u noć. Grupa francuskih turista, kada više nije mogla da podnese buku građevinskih mašina, jednostavno je pobjegla iz obližnjeg hotela.
Ista kompanija "Mirax", iako nema dozvolu za noćni rad takozvanog action parka - Miracle Lounge, nesmetano pravi žurke, koje sa poznatim gostima iz šou biznisa, tek počinju poslije ponoći, dok njihovim komšijama, budvanskim ugostiteljima, muzički uređaji moraju biti ugašeni najkasnije do 12h.
Moćnici postali bezočni
Još jedan primjer privilegovanog statusa Rusa u Crnoj Gori je rt Arza koji je već duže vrijeme nedostupan turistima, od kada je na njega kročio ruski kapital.
O tome svjedoči Olivera Doklestić, predsjednica Ekološkog društva Boke:
"Pojavio se kupac koji je stavio ogradu, i nama i turistima zabranio pristup. To je užasno - da neko kupi tvrđavu. Nešto što je spomeničko blago prve i druge kategorije, nešto što mora da bude u rukama države. S druge strane ograđivati plažu je nonsens. To je bila jedna od najljepših plaža na primorju Crne Gore."
RSE: Ko je taj kupac?
Doklestić: Mislim da je to vlasnik hotela "Splendid".
Sve to govori, kaže Doklestić, da je društvu nešto nezdravo.
"Neko zaista može sve, i zakoni za njega ne važe. Za sve nas druge, zakoni su itekako rigorozni. Uloga države je pošla negdje u sjenku, ili da je uopšte nema. To normalnog, malog, običnog čovjeka, smrtnika demorališe. Moćnici su uzeli stvar u svoje ruke. Postali su bezočni."
http://www.slobodnaevropa.org/conten...m/1804759.html
Sezona obara rekorde
Izvor: Vijesti
Podgorica – Budva, Herceg Novi i Ulcinj su najposjećeniji gradovi na crnogorskom primorju i to je rezultat pojedinačnih priprema opština za sezonu i boljeg strateškog pristupa – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ministar turizma Predrag Nenezić dodajući da je lošija posjećenost u Baru, Kotoru i Tivtu.
Nenezić je rekao da je ove godine glavni dio sezone produžen te da je već sada izvjesno da će i postsezona biti veoma dobra.
- Podaci kojima raspolažemo potvrđuju da se turistička sezona produžava i da ima više turista nego što je to bio slučaj u istom periodu u većini ranijih godina. Sezona se odvija u skladu sa našim očekivanjima kada je u pitanju ponuda, komunalna i putna infrastruktura, vodosnabdjevanje, čvrsti otpad, otpadne vode i svi ti problemi su ove godine mnogo manje izraženi – rekao je Nenezić i istakao da “sporadičnih problema ima kao i u svakoj drugoj destinaciji”.
- Stepen bezbjednosti saobraćaja na kopnu i moru je mnogo bolji. Ove sezone je vodosnabdjevanje bilo redovno u svim turističkim opštinama, a već naredne godine će biti završen projekat regionalnog vodovoda tako da više nećemo morati da gledamo u nebo jer ćemo imati dovoljno vode – kazao je on.
Prema njegovim riječima septembar i oktobar će u turističkom smislu biti dobri i popunjenost kapaciteta će biti “vrlo solidna”.
- Vjerujemo da će rezultati biti na nivou prošlogodišnjih i kada su u pitanju prihodi i popunjenost kapaciteta. Kada je riječ o novcu vjerujemo da će do kraja avgusta biti prihodovano planiranih pola milijarde eura – kazao je Nenezić.
U ministarstvu su naročito zadovoljni zainteresovanošću inostranih turista za crnogorske planine koja je, kako je rekao ministar, “veća nego ikada”.
- Ovih dana bilježe najbolju popunjenost u posljednjih 15 godina. To je dodatni podsticaj nama u Vladi da se stvorimo što bolje uslove za boravak turista na planinama i za održivi razvoj turističkih centara – kazao je Nenezić, dodajući da vjeruje da Crna Gora kao turistička destinacija “među najboljim u regionu ove godine” te da bi volio da i ostale zemlje iz susjedstva ostvare dobre rezultate.
Iz Ministarstva turizma juče su saopštili da tokom avgusta u Crnoj Gori boraviti između 380.000 i 400.000 registrovanih gostiju i da će se do kraja avgusta biti evidentiran i milioniti turista u ovoj godini .
U tom resoru smatraju da se špic sezone produžava, jer se i u trećoj sedmici ostvaruje rast prometa od jedan do četiri odsto u odnosu na prošlu sedmicu, na svim graničnim prelazima i aerodromima.
Od 26. avgusta cijene niže 20 do 30 odsto
Direktor nacionalne turističke organizacije Saša Radović kazao je da tokom špica sezone “živimo onako kako bi Crna Gora u turističkom smislu trebalo da živi tokom cijele godine”.
- Bilježimo veći promet putnika, vozila, aviona i plovila i sva ta četiri segmenta su gotovo na istom ili većem nivou u odnosu na jul. To je dobar pokazatelj jer je praksa da već privih dana avgusta jenjava špic sezone koji je očigledno produžen. Procjene su da će tokom avgusta Crnu Goru posjetiti 380 do 400.000 registrovanih gostiju te da ćemo do kraja mjeseca imati milionitog registrovanoh turistu – rekao je Radović.
On je istako da je u toku promocija postsezone te da će cijene od juče ili najkasnije od 26. avgusta biti niže 20 do 30 odsto i da je to dobar instrument u promociji Crne Gore.
- Apelujemo na sve koji pružaju usluge u oblasti turizma da prilagode cijene u postsezoni kako bi na pravi način odgovorili i tom izazovu – kazao je Radović.
M.C.
Mene ne ide u glavu,
da nasha INTELEKTUALNA FORUMSKA ELITA,
krivi Ruse , za njihovo bahato ponashanje,
a ne REZIM I DRZAVU, koja sve to tolerishe.
Ako su GOSPODARI CGe,
ogradili Milocher i Sveti Stefan za sebe i svoju svitu,
ZA SVOJ PUPAK&SHUPAK,
zashto nebi Rusi sa duplo vishe kapitala,
ladili MOODA I KITU,
u ogradi, kad im moze bit.
Last edited by milovan; 22-08-09 at 01:43.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Ne znam u čemu je problem??
Ne sekiram se ja ništa ali ti si očito premlad(a) da shvatiš.
Last edited by bracodubrovnik; 22-08-09 at 01:48.
Turistička sezona u Crnoj Gori bolja od prethodnih
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
То могу да мажу очи онима који од тог туризма не једу хљеб![]()
Fala ti puno, Molovane.
1. "JP “Morsko dobro” iz Budve odobrilo je ruskom državljaninu dvodnevno korišćenje Mamule..."
2. "Petar Vujačić iz Budve je, kao suorganizator dnevnog i noćnog izleta, pismenim putem obavijestio Područnu jedinicu Herceg Novi, da će sa oko 100 stranih državljana boraviti na ostrvu Mamula od 18. do 20. avgusta ove godine. Gospodin Vujačić je Područnu jedinicu obavijestio da je jedan od suorganizatora izleta gospodin Temirbulatov. Zbog činjenice da se radi o izletu, nije bilo potrebno posebno odobrenje Područne jedinice Herceg Novi", saopšteno je iz Uprave policije."
3. "Predsjednik Opštine Dejan Mandić kaže da nema ništa protiv organizovanja skupova na Mamuli bez nadoknade, ako je to u cilju promovisanja turističke ponude grada i države, ili neke druge, mjerljive nematerijalne koristi."
4. "Prema nezvaničnim informacijama, nije riječ ni o jednoj ovlašćenoj službi obezbjeđenja, već o pojedinačnom angažovanju ljudi koji su nekada bili pripadnici policije ili druge slične službe."
http://www.vijesti.co.me/index.php?id=313724
Ma kakvi Rusi?
Vrlo dobro razumijem sto svaka korrumpirana vlast treba imati "unutarnijeg neprijatelja", ali ljudi, vjerujte nama nismo mi Rusi neprijatelji Crne Gore. Nismo "korijen zla"...
Takvih tajkuna ima samo desetak cak i manje a ostali su nekoliko tisuca mirni i posteni ljudi.
Meni naprimjen uopce ne svidja kad citam ili cujem nesto slicno ovome: "Od mnogih turističkih kompanija i agencija dobijamo prigovore na privilegovan status ruskih biznismena u Crnoj Gori. Radi se o ljudima koji nijesu navikli na pravila koja su poznata u slobodnom dijelu svijeta, a moram da primijetim, da im domaćini ne postavljaju nikekave regule, iz čega bi se vidjelo da smo neka organizovana država, da se resursi, bez obzira što su kupljeni ili zakupljeni, moraju koristiti na način kako je to uobičajeno u organizovanim društvima. Nego, maltene, ko god nešto kupi ili zakupi on tamo proglasi eksteritorijalnost. Mislim da to nije dobro za ukupan turistički imidž Crne Gore."
Jer rezultat takvih izjava moze biti pogorsavanje stava prema obicnim Rusima, nego tajkunima, jer sumnjam se da itko od obicnih Crnogoraca ikad u zivotu vidjeo ma jednog ruskog tajkuna![]()
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks