Page 55 of 715 FirstFirst ... 54551525354555657585965105155555 ... LastLast
Results 1,351 to 1,375 of 17863

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Ne pricaj kad nijesi upucen i ne znas, ne mozes niti zamisliti sto se radi sve preko te granice i kakvih je slucajeva bilo
    I sto sad treba, da ja ako ocu do Dubrovnika moram cekat na nasu 2 sata pa na onu tamo jos 2? Jel to rjesenje?
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ne tvrdim da su svaki dan dojave nego samo pretpostavljam da ih ponekad ima...

Ja sam prvi za to da se brže preolazi preko granica ali to nema nikakve veze sa inatom jer se i na vašoj granici ponekad dugo čeka. Kakav bi to inat bio zadržavati turiste koji ti dolaze u zemlju potrošit neki euro? To bi bila glupost a ne inat.
    Eto ja ne vidjeh nikoga da je reko da je na nasu granicu cekao (ili na srpsku stranu na Prijepolje) nego se samo zale na vasu, ali eto bice sad da je to ili montirano ili se slucajno potrefilo...

A inat u smislu da mi treba da maltretiramo turiste koji oce u Hrvatsku, ovo drugo je glupost...
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    I sto sad treba, da ja ako ocu do Dubrovnika moram cekat na nasu 2 sata pa na onu tamo jos 2? Jel to rjesenje?
    Nijesam o tome pricala, samo sam ti htjela skrenuti paznju da ne mozes ni zamisliti sto se radi preko te granice jer si se ti narogao sa tim. samo to.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Cekaj zar ne moze taj taxist doci drugim vozilom bez taxi oznaka?!
    O tome i pričam a to je rad na crno. Skinu oznake i voze bez taksimetra ali ne mogu parkirat ispred zgrade nego moraju na 200 metara daleki parking gdje parkira i ostali svijet. Gosti nisu ovce pa to brzo skuže jer ili nema taksimetra ili im je nešto drugo sumnjivo. Zna se što je taksi i kako izgleda. Znam da su čak nekad na aerodromu carinici i pograniočni policajci savjetovali gostima da ne uzimaju divlje taksije nego samo one sa oznakama. A i vjeruj mi, svi dubrovački taksisti (pogotovo Konavljani) poznaju kolege iz HN. Iz poštovanja prema kolegama sumnjam da bi se bilo tko usudio napravit nešto takvo a i ako bi pa ga netko prepozna onda riskira dobre batine ili u najboljem slučaju žestoku kaznu i zabranu ulaska u Hrvatsku na neko vrijeme.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by umek View Post
    Braco brate prastaj, evo ako iko odje gotivi Hrvatsku i Hrvate to sam ja! ALI juce sam ja isao u Dubrovnik, sve je bilo super, nikakvih problema na granici, ja reko sto ovi narod prica za Hrvatsku tako lose, i carinici su nas pozdravili, nisu nas pretresali. Nisu problem carinici, nego jebeni hrvatski protekcionisticku zakoni, ti tu nesto pricas o EU, pa znas li ti da vam to nikad ne bi dozvolili! Vlada Hrvatske je ukapirala da je Crna gOra i te kako konkurentna i da ispada da ste vi gradili autoput kroz cijelu Hrvatsku zbog Crne Gore, posto su ljudi poceli da prolaze Hrvatsku i da idu u Crnu Goru! I sad zajebavate nase agencije, mi smo isli da pokupimo iz jednog hotela u Dubrovniku nase partnere iz Francuske, koji su zavrsili boravak u Hrvatskoj, i nas su poceli da cimaju, rekli nam da samo sa aerodroma mozemo da kupimo goste, ali nikako da preuzimamo goste koji borave u hrvatskim hotelima, to se zove protekcionizam! A hrvatske agencije lagano mogu da kupe turiste koji borave u nasim hotelima i da ih voze za Hrvatsku! Eno danas u Njeguse 6 autobusa sa zadarskim tablicama i mi ih pozdravljamo lijepo, zato sto smo ljudi! Ne kazem sad nista ja za Hrvate, posto sa njima direktno nikad problema nisam imao, ali brate zakon vam je katastrofaaaaaaaaaaa, bezobrazluk klasicni, u svakom slucaju ogranicava nasu saradnju sa hrvatskim agencijama!!!
    Ali nijesu krivi Hrvati, nego mi koji im to dozvoljavamo!
    Njihov zakon štiti njih a naš je anarhija...
    Tih 6 autobusa sa zadarskim tablicama koji kupe turiste i odvode ih u Hrvatsku su problem Crne Gore!
    Naravno da treba donijeti isti zakon i u Crnoj Gori i nedozvoliti Hrvatima da otimaju turiste i da ih odvode!
    Oni, kaže Braco to nedozvoljavaju nama jer porez i dažbine plaćaju hrvatske agencije a ne naše!
    Znači bez mnogo filozofije donijeti isti, poreslikani zakon kao Hrvatska i striktno ga primjenjivati, baš kao što radi Hrvatska!
    Tako se štite crnogorski interesi kao što Hrvati , potpuno prirodno i opravdajuće štite svoje a koriste liberalan zakon u Crnoj Gori da dodatno zarade kada im strana država to dozvoljava!
    Cijelo vrijeme pričam da smo mi amateri u turizmu za Hrvate i da moramo, mnoooooooogo da učimo...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...naravno još je gore ako mi imamo isti zakon kao Hrvati ali ga ne primjenjujemo...
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by umek
    A hrvatske agencije lagano mogu da kupe turiste koji borave u nasim hotelima i da ih voze za Hrvatsku! Eno danas u Njeguse 6 autobusa sa zadarskim tablicama i mi ih pozdravljamo lijepo, zato sto smo ljudi!
    Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Ali nijesu krivi Hrvati, nego mi koji im to dozvoljavamo!
    Njihov zakon štiti njih a naš je anarhija...
    Tih 6 autobusa sa zadarskim tablicama koji kupe turiste i odvode ih u Hrvatsku su problem Crne Gore!
    Naravno da treba donijeti isti zakon i u Crnoj Gori i nedozvoliti Hrvatima da otimaju turiste i da ih odvode!
    Oni, kaže Braco to nedozvoljavaju nama jer porez i dažbine plaćaju hrvatske agencije a ne naše!
    Znači bez mnogo filozofije donijeti isti, poreslikani zakon kao Hrvatska i striktno ga primjenjivati, baš kao što radi Hrvatska!
    Tako se štite crnogorski interesi kao što Hrvati , potpuno prirodno i opravdajuće štite svoje a koriste liberalan zakon u Crnoj Gori da dodatno zarade kada im strana država to dozvoljava!
    Cijelo vrijeme pričam da smo mi amateri u turizmu za Hrvate i da moramo, mnoooooooogo da učimo...
    Mislim da Umek nije vidio zadarske autobuse kako ukrcavaju turiste u CG pa ih voze u Hrvatsku. Prije će bit da je vidio zadarske autobuse koji su turiste iz Hrvatske doveli na izlet u CG što je sasvim legalno jer to rade i CG agencije koje turiste iz CG dovoze na izlete u Hrvatsku. Ako nije tako onda ste ih jednostavno mogli kaznit da ih zaboli glava i da im to nikad ne padne na pamet.
    Ja svaki dan viđam pune autobuse Montenegro turista na Pilama. Rade potpuno zakonito. Dovezu goste, iskrcaju ih, odu na parking (zadržavanje na Pilama je svima zabranjeno) i vrate se po njih u dogovoreno vrijeme. Dakle naš zakon dozvoljava vašim agencijama da pod određenim uvjetima dovoze goste na izlete ali ne dozvoljava da dolazite praznih autobusa, kupite turiste i odvozite ih u CG osim ako ti turisti nisu došli posredstvom neke vaše agencije koja će svoje goste autobusima čekati na aerodromu i odvesti ih u CG. Mislim da je to toliko jednostavno da bi to i dijete shvatilo kad bi mu se samo jednom objasnilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Granicni prijelaz Debeli brijeg-Karasovici je udarna tacka za sverc svega i svacega a upravo se ljeti mnogo toga pokusava prenijeti, pa su zato pojacane kontrole narocito na ulasku u Hrvatsku.

Sjecam se prije par mjeseci da su u jednom autobusu koji je isao za Njemacku na tom granicnom prijelazu nasli drogu i kod putnika ali sto je najveci crnjak i kod vozaca, ali i u otvorima za ventilaciju.

Eh, zamislite kako bi putnici sretni i veseli stigli na odrediste. :devil::devil::devil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Globetrotter View Post
    Granicni prijelaz Debeli brijeg-Karasovici je udarna tacka za sverc svega i svacega a upravo se ljeti mnogo toga pokusava prenijeti, pa su zato pojacane kontrole narocito na ulasku u Hrvatsku.

Sjecam se prije par mjeseci da su u jednom autobusu koji je isao za Njemacku na tom granicnom prijelazu nasli drogu i kod putnika ali sto je najveci crnjak i kod vozaca, ali i u otvorima za ventilaciju.

Eh, zamislite kako bi putnici sretni i veseli stigli na odrediste. :devil::devil::devil:
    To je ono što neki nikako da shvate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

na granicnom prelazu iz madjarske u srbiju se sada ceka 2 do 2.30 sata
    na brodarevo sam prije neki dan cekao na srbijansku granicu oko pola sata na ulaz i izlaz
    a na cg carinu mi ni dokumenta nijesu trazili
    ko putuje zna da su ljeti velike guzve na granicnim prelazima izvan eu i da cekanja mogu da budu i do 3-4 sata

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Niste ukapirali sto sam htio da kazem, narocito Sinisa!
    Braco, slusaj ti mene, pa razumijes li da od toga stradaju turisti, zato sto moraju da presjedjau iz jednog autobusa u drugi, duze traje, neisplativo je! Jednostavno ja sam da se to nekako liberalizuje, ali ako vec ne moze, onda koga *ebe, udarimo i mi isti zakon i jebavajmo jedni drugima majku! Nije ni bitno!
    Pozdrav

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Braco, slusaj ti mene, pa razumijes li da od toga stradaju turisti, zato sto moraju da presjedjau iz jednog autobusa u drugi, duze traje, neisplativo je! Jednostavno ja sam da se to nekako liberalizuje, ali ako vec ne moze, onda koga *ebe, udarimo i mi isti zakon i jebavajmo jedni drugima majku! Nije ni bitno!
    Pozdrav
    Ma od toga sto cemo da teramo mak na konac jedni s drugima se opet vracamo u neko doba glupe netolerancije koje nas je u proslosti veoma skupo kostalo. Od toga bismo stete imali samo mi, jer bi hrvatske agencije odmah stornirale izlet Montenegro.

Evo sto kaze Sinisa samo na Njeguse je bilo sest autobusa zadarskih registracija, a okle bi ljudi tamo mogli da pokupe 300 ljudi i da ih voze za Hrvatsku a da su ih sve po ulici skupljali ne bi ih pokupili, nego su ih oni iz Hrvatske i doveli na Njeguse koji je u okviru izleta Montenegro tura. Jesu li ljudi iz tih 6 autobusa popili kafu i posjetili Stari grad u Kotor, jesu li sto pojeli i popili na Njeguse, jesu li platili ulaznicu u NP "Lovcen", jesu li posjetili neki muzej na Cetinju, vidjeli Budvu i nesto kupili, platili parking za autobus pa tek onda posli za Debeli brijeg. Nije bas da nam se ne isplati.

E sada, drugo je pitanje to sto nase resorno Ministarstvo nije rijesilo pitanje angazma nasih turistickih agencija koje bi bile logisticka podrska realizaciji Montenegro izleta, gdje bi nas vodic vodio turiste po CG lokalitetima kao sto to rade u civilizovanim zemljama kao i ostale usluge koje bi bile u funkciji tog izleta.

U bilo koju zemlju da podjete morate se pridrzavati Zakona te zemlje pa svidjali vam se oni ili ne, imate mogucnost izbora da ih prihvatite ili da jednostavno ne idete tamo.

Nije to problem samo sa hrvatskim agencijama. Pogledajte koliko samo albanskih, bosanskih i srbijanskih autobusa dolazi u CG ne samo tokom sezone nego i tokom cijele godine, sami nazovu iz Beograda, Sarajeva, Tirane hotel ili posalju mail, angazuju prevoznika i svog vodica i dodju niko ih ne ogranicava. Dok nase agencije kada idu npr. za Albaniju moraju imati sklopljen Ugovor o poslovnoj saradnji sa nekom od tamosnjih agencija, moraju toj agenciji poslati Spisak putnika sa svim podacima, i na granici za svakog od putnika placaju od 0,80 do 2,00 €. Sto se tice vodica zaista nijesu u obavezi da ga angazuju, moze biti i vodic iz CG ali ono sto je bitno je da i neko tamo uzme deo kolaca.

Dakle stvar je samo u nama i Nenezic umjesto sto se sepuri po pressovima mogao bi malo da porazmisli i o stvarnom stanju u turizmu ove zemlje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Istina je da su prihodi do sada manju oko 20% (hoteli oko 10 a privatni oko 30)..bar tako sam dobio neku pAusalnu ocjenu...s tendencijom da avgust popravi malo zaradu...dakle sve zavisi od septembra.
    Ali prezivjece u svakom slucaju i nece se ugasit ni jedan hotel, pa sledece godine neka sve malo ozbijnije shvate....
    Last edited by Old Bone; 05-08-09 at 22:27.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    4,237
    Thanks Thanks Received 
    8,158
    Thanked in
    3,117 Posts

paradajz turisti ne mogu spasit sezonu. mogu uciniti da postoji privid u kvantitetu ali se sva prica na tome zavrsava, materijalna korist je svedena na minimum.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima turista dosta,al niko nista ne trosi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Pozdrav
    Koji to turisti presjedaju iz autobusa u autobus? Gdje se to događa?

Ne brkaj turističke agencije i njihove autobuse sa taksistima. Globetroter vam je svima lijepo objasnio kako se posluje.

Thanks Thanks Given 
    3,180
    Thanks Thanks Received 
    3,218
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Istina je da su prihodi do sada manju oko 20% (hoteli oko 10 a privatni oko 30)..bar tako sam dobio neku pAusalnu ocjenu...s tendencijom da avgust popravi malo zaradu...dakle sve zavisi od septembra.
    Ali prezivjece u svakom slucaju i nece se ugasit ni jedan hotel, pa sledece godine neka sve malo ozbijnije shvate....
    Vazda postoji to iduce godine...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Angry

Šta se plaća na rampi na Adi Bojani

Tekst u vašem izdanju od 16. 07. 2009. “Zec mu zabranio prolaz kroz Adu” naveo me da napišem svoje iskustvo sa “čuvenom” naplatnom rampom na ulazu u Adu Bojanu. A čuvena je po zaista vrlo originalnoj “operaciji” naplate: naime, pored 5 eura koji se naplaćuju po autu, naplaćuje se i po 1 euro za svaku osobu u autu! Naplata važi do 21 sat uveče!
    Pošla sam sa prijateljima da provedem desetak dana na ovom biseru naše obale i smjestili smo se u privatnom smještaju, van naselja/kampa Ada Bojana.
    Prvog dana, oko 19.00h smo se odvezli do Ade, da prošetamo, večeramo... Naše raspoloženje pokvareno je na naplatnoj rampi - 5 eura za auto, plus 5 eura za nas pet osoba u autu.
    Bili smo zapanjeni - OK, 5 eura za auto je u redu, ali 1 euro po osobi u autu?! Na naše pitanje zašto da plaćamo kada je dan već skoro na izmaku, već je 19 h – na svim rampama na našem moru naplata prestaje nakon 18 h–dobijamo odgovor da naplata važi do 21h!
    Naravno, vraćamo se nazad - zašto davati 10 eura radi 3 sata boravka.
    Dan drugi: na rampi je službenik potpomognut pojačanjem u vidu predstavnika privatne Službe obezbjeđenja (mislim iz Podgorice, sudeći prema natpisu na majici koju je nosio). Prisustvo drugopomenutog lica na rampi navodi na samo jedan zaključak: da se potencijalni gosti Ade Bojane bune na rampi zbog takve naplate, a on je tu da smiri situaciju – tj. naredi da se mora plaćati i po autu i po osobama. Pokušavamo da postignemo dogovor sa službenikom (na lijep način) -da platimo za auto, ne i za osobe. Kratko domunđavanje i - pristaju?! Naplaćuju nam, ne za auto, nego po osobi (?!) i ne izdaju nikakvu priznanicu!
    Dan treći: na rampi je samo pripadnik privatnog obezbjeđenja koji je vrlo jasan: plaćanje i za auto i osobe. Kako već počinje da nam bude muka od svega – OK, platićemo – dajem mu 50 eura (nijsam imala sitno)a on kaže: Dajte sitno, nemam da vam vratim. Na moju opasku da je to njegov problem, da kada naplaćuje treba da ima sitnine, treba da izdaje fiskalni račun a ne priznanice – tip iskulira i ne propušta nas. Situacija napeta: mi stojimo na rampi, iza nać već čekaju auta da uđu, on nas ne propušta. Završetak - da ne bismo sprečavali druge zaljubljenike Ade da uđu, okrećem volan, vraćamo se u naš smještaj, pakujemo se i nazad za Podgoricu.
    Našim vrlo ljubaznim domaćinima objašnjavamo zašto se vraćamo nakon 3 dana, a oni nas upoznaju sa činjenicama: pominju nekog Ljuba, koji vedri i oblači što se tiče rampe, Ade Bojane... koji ima svoju privatnu kuću za izdavanje i koji svojim gostima obezbjeđuje besplatne propusnice za rampu – zbog konkurencije ostalim izdavaocima smještaja u komšiluku.
    A ja se pitam zašto to čine: vidjela sam da je popunjenost kampa u visokoj sezoni slaba, da se ovakvom “operacijom rampa” tjeraju potencijalni gosti koji bi tokom cjelodnevnog boravka na Adi potrošili novac.
    Pitam se zašto se na rampi ne izdaju fiskalni računi – nego priznanice?
    Pitam se čija je odluka i gdje to još ima da se za ulazak na plažu naplaćuje i auto i za osobe - plus što vas na plaži, takođe, čeka plaćanje za plažni mobilijar?
    Pitam se zašto naplata važi do 21 h?
    Pitam se u čiji džep ide naplata od osoba u autu?
    Pitam se da li je sve ovo u duhu mjera koje je preporučilo naše Ministarstvo turizma da se cijene usluga snize a sve zarad koliko-toliko uspješne sezone...
    Možda će nas pomenuti Ljubo ili g-din Mikan Zec počastvovati makar djelimičnim odgovorom.
    U međuvremenu, ukoliko želite ići na Adu Bojanu – bar znate šta vas čeka na rampi! Odluka (a i živci) su vaši.
    Tamara Popović, Podgorica

:mad::mad::mad:

Thanks Thanks Given 
    681
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    472 Posts

Isha sam ka DU preko Trebinja.
    Zadrzavanje na nasoj granici-5 kola-45 minuta.
    Prosa sam Bosansku i Hrvatsku granicu,zajedno obije-10 minuta.
    Toliko o tome.
    Hvala.

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Idi preko Kobile,i ustedi vrijeme
    Last edited by Sidewinder; 06-08-09 at 17:39.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajde neka tu, neki carinik me je po sred jeseni (kad sam jedini bio na rampi) zardzao bukvalno 1 sat. I kad se vratio to je tako odvratno zvucalo da se grozim;
    Carinik : Sta je Vas razlog posjeti 'rvatskoj?
    Ja: Idem da pokupim prijatelja na aerodrom.
    Carinik: EEEE jel to nemate aerodroma u CG pa ste dosli u lijepu nasu?!?!??!!! HAHAH
    - Zatvori prozor i podize rampu....

Da je to izgovorio bez agresivnosti shvatio bih to kao salu.
    Eto kakav je to mozak i sta se desava na granicama sa lijepom njihovom.
    Download delivery!
    Uskoro server na http://exafloops.hopto.org/

Thanks Thanks Given 
    564
    Thanks Thanks Received 
    77
    Thanked in
    46 Posts

NEVOLjE TIVĆANINA ŽELjKA ĐURKOVIĆA NA GRANIČNOM PRELAZU DEBELI BRIJEG

Ćirilica ne može preko hrvatske granice TIVAT -

Da sva izvinjenja koja je premijer Milo Đukanović uputio Republici Hrvatskoj zbog učešća JNA na Konavlima, pa ni proglašenje Stipe Mesića za počasnog građanina Podgorice, komšijama "preko" Debelog Brijega ne znače apsolutno ništa, potvđuju sve češća maltretiranja građane Boke kotorske na graničnom prelazu Debeli Brijeg.
    Poslovica da nije sve u "lukavosti lije, već da ima nešto i u gluposti koka" upravo odslikava pravo stanje odnosa drskih službenika na hrvatskom graničnom prelazu Debeli Brijeg prema crnogorskim državljanima, a naročito Bokeljima. I pored toga što postoji sporazum između Hrvatske i Crne Gore o međugraničnom prelazu, po kojem građani Herceg Novog, Tivta i Kotora mogu da uđu u Hrvatsku samo sa ličnom kartom i sa specijalnim obrascem, hrvatskim graničnim službenicima, kako, izgleda uvijek nešto nedostaje.
    Njihove hirove najbolje je osjetio Tivćanin Željko Đurković, inače profesor stručnih predmeta u Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru, koji je prekjuče oko 12 časova pokušao da pređe granični prelaz na Debelom Brijegu. Hrvatima je ovoga puta zasmetalo to što je profesor Đurković imao ličnu kartu koja je ispisana ćirilicom, koja je za njih, kako su mu rekli, nerazumljivo i nepoznato pismo.
    - Našu granicu regularno sam prešao sa ličnom kartom izdatom u OB Tivat i obrascem na osnovu međudržavnog pograničnog dogovora. Kada sam došao na Debeli Brijeg, nakon pokazivanja dokumenata, policijski službenik Republike Hrvatske mi je rekao da ne mogu da nastavim putovanje i da ću morati da se vratim u Crnu Goru, jer, navodno, ne posjedujem valjanu putnu ispravu ili drugu ispravu koja služi za prelazak granice. Nakon toga su me izvadili iz auta kao kriminalca i držali me između dvije kućice, dok mi nijesu otkucali rješenje o odbijanju ulaska u Republiku Hrvatsku i kao razlog odbijanja naveli da ne posjedujem valjanu putnu ispravi ili drugu putnu ispravu za prelazak granice. S obzirom na to da imam sva nova dokumenta, uredno izdata od tivatske filijale MUP-a, smatram da sam oštećen i uvrijeđan, kako ja kao pojedinac, tako i moja država, koja već godinama kleči pred hrvatskom propagandom - naglašava Đurković.
    On smatra da je uzrok čitave ove neprijatne situacije to što mu je lična karta izdata na ćiriličnom pismu.
    - Hrvatski službenici su mi rekli da postupaju na osnovu uredbe koju im je dao MUP Hrvatske i da im je striktno naređeno da crnogorski državljani čija su dokumenta štampana ćirilicom budu iz istih stopa vraćeni odakle su i došli. S obzirom na to da je ćirilica zvanično pismo u Crnoj Gori i da nije nikakva sramota, osjećam se jako povrijeđenim, osjećam da je moja država ponižena i potražiću satisfakciju u nekim drugim instancama - kaže Đurković i dodaje da će se prvo obratiti hrvatskom konzulatu u Kotoru, jer ima pravo žalbe u roku od osam dana, a tražiće i odgovor na pitanje šta je razlog ovakve diskriminatorske politike prema građanima Crne Gore.
    - Odgovorno tvrdim, da Hrvati preko Debelog Brijega nijesu naši prijatelji, niti su naše dobre komšije, što oni i ne skrivaju i što se vidi u svakom njihovom postupku - naglasio je Đurković.

B.ČAVOR

Ni Rusi nijesu dobrodošli

Pored žitelja Boke kotorske, koji se svakodnevnio susreću sa "novim hrvatskim propisima" na graničnom prelazu Debeli Brijeg, našem dopisništvu u Tivtu u poslednjih mjesec dana obratilo se nekoliko Rusa, koji često putuju u Dubrovnik, a sa ovog graničnog prelaza su vraćani zbog posjedovanja pasoša sa ćiriličnim pismom. Svi ti Rusi, među kojima ima i onih koji su proputovali više od pola svijeta, nigdje nijesu imali problema zbog svog pisma.
    Za razliku od hrvatskih službenika na Debelom Brijegu, ispostave policije i carine Crne Gore se doslovno pridržavaju međudržavnog dogovora i dosad nije zabilježen nijedan slučaj da je neko vraćen sa graničnog prelaza zbog toga što su mu sva dokumenta ispisana latinicom.
    You'll Never Smoke Alone..

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by MotobikeR View Post
    Ni Rusi nijesu dobrodošli

Pored žitelja Boke kotorske, koji se svakodnevnio susreću sa "novim hrvatskim propisima" na graničnom prelazu Debeli Brijeg, našem dopisništvu u Tivtu u poslednjih mjesec dana obratilo se nekoliko Rusa, koji često putuju u Dubrovnik, a sa ovog graničnog prelaza su vraćani zbog posjedovanja pasoša sa ćiriličnim pismom. Svi ti Rusi, među kojima ima i onih koji su proputovali više od pola svijeta, nigdje nijesu imali problema zbog svog pisma.
    Pa ne znam.. ruska je putovnica dvojezična (Rus/En). Nikad nisam cuo za takav problem s Rusima na granicnom prijelazu .
    Ne shvatam takodjer zasto bi se Rusi trebali obracati tivatskom dopisnistvu "Dana" u takvim okolnostima :shock:
    Ali sigurno postavit cu pitanje i na ruskom forumu ...
    Uzgred, hvala svima na informaciji: planirao sam ici na izlet u DU u kolovozu/rujanu ali sada nisam siguran zelim li trositi nekoliko sata cekajuci na granicnom prijelazu
    PS Mislim da tema je nama "turizam u CG" ... zar ne?
    Last edited by A+A; 10-08-09 at 08:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hoće li u CG biti uskoro ovakvih ponuda?
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Tako za 19 dolara gosti neće imati doručak, klimatizaciju, svetlo, toalet papir, posteljinu pa čak ni krevet. Osoblje će ukloniti dušeke kako bi posetioci mogli da u sobama razapnu šatore.

Ima ih vec ... u bilo kojom ciganskom taboru te bidonville-u ... jos i jeftinije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moj brat je prije nekoliko dana sa luksuznim automobilom i naravno PG tablicama bio u Dubrovniku!
    Na parkingu su bili jako ljubazni , pokazali su mu gdje je najbolje da parkira vozilo...
    Pri dolasku, svi ljudi koje je zamolio za neku informaciju bili su jako prijatni...
    Provjerio sam da su mu isprave bile ispisane latiničnim pismom tako da ne mogu da sudim o gospodinu koji je zbog čirilice imao problema...
    Evo čekamo odgovor konzulata Hrvatske u Kotoru jer ne vjerujem da postoji takva uredba od strane vlade Hrvatske ...
    To bi bila čista diskriminacija a sa njom se ne može očekivati ulazak u EU...
    Ipak, pošto uvjek ima dezinformacija -sačekajmo odgovor...
    Libertas

Page 55 of 715 FirstFirst ... 54551525354555657585965105155555 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)