Quote Originally Posted by umek View Post
Braco brate prastaj, evo ako iko odje gotivi Hrvatsku i Hrvate to sam ja! ALI juce sam ja isao u Dubrovnik, sve je bilo super, nikakvih problema na granici, ja reko sto ovi narod prica za Hrvatsku tako lose, i carinici su nas pozdravili, nisu nas pretresali. Nisu problem carinici, nego jebeni hrvatski protekcionisticku zakoni, ti tu nesto pricas o EU, pa znas li ti da vam to nikad ne bi dozvolili! Vlada Hrvatske je ukapirala da je Crna gOra i te kako konkurentna i da ispada da ste vi gradili autoput kroz cijelu Hrvatsku zbog Crne Gore, posto su ljudi poceli da prolaze Hrvatsku i da idu u Crnu Goru! I sad zajebavate nase agencije, mi smo isli da pokupimo iz jednog hotela u Dubrovniku nase partnere iz Francuske, koji su zavrsili boravak u Hrvatskoj, i nas su poceli da cimaju, rekli nam da samo sa aerodroma mozemo da kupimo goste, ali nikako da preuzimamo goste koji borave u hrvatskim hotelima, to se zove protekcionizam! A hrvatske agencije lagano mogu da kupe turiste koji borave u nasim hotelima i da ih voze za Hrvatsku! Eno danas u Njeguse 6 autobusa sa zadarskim tablicama i mi ih pozdravljamo lijepo, zato sto smo ljudi! Ne kazem sad nista ja za Hrvate, posto sa njima direktno nikad problema nisam imao, ali brate zakon vam je katastrofaaaaaaaaaaa, bezobrazluk klasicni, u svakom slucaju ogranicava nasu saradnju sa hrvatskim agencijama!!!
Meni stvarno nije jasno što vama nije jasno. Usluge prijevoza u Hrvatskoj mogu obavljati isključivo oni prijevoznici koji imaju registrirani obrt ili poduzeće za prijevoz putnika u Hrvatskoj. Ti obrtnici u ovoj državi plaćaju porez i koncesije za obavljanje posla. Dozvoli li se da usluge prijevoza po Hrvatskoj vrše strani državljani kome će oni plaćati porez? Tko tu gubi a tko dobija. Da li bi vi u CG dozvolili da neka Konavoka prodaje voće i povrće na pijaci u HN a da porez plaća u Hrvatskoj? Sumnjam.

Taksirao sam i stotinu puta sam vozio do granice sa CG gdje me je uvijek čekao taksist iz HN sa kojim sam bio u dogovoru. Ja sam njemu dovozio goste iz Dubrovnika a on meni iz CG. Ja sam naplaćivao svoju dionicu a on svoju. Ako je on bio zauzet poslao bi mi nekog svog kolegu a tako sam radio i ja. Na granici bi gosti presjeli u drugi auto i to je to. Samo sam jednom otišao u HN i pokupio gosta na autobusnom kolodvoru i to isključivo zato jer je gost inzistirao na tome da dođem po njega. Priznajem, napravio sam to na crno ali vjerujem da su me spazili vaši taksisti ili inspekcija da bi mi ili zavrnuli vrat ili naplatili globu.

Ne misliš valjda da hrvatski taksist ili vlasnik autobusa može otići u Munchen, kupiti goste i ilegalno ih voziti u Hrvatsku? To su gluposti. Ljudi moji, nismo više ista država. Svi imamo svoje zakone. Zakoni ove države su usklađeni sa zakonima EU. Kad uđemo u EU onda ćemo moći obavljati neke usluge unutar granica unije ali i tad ograničeno.