Ne vjerujem da se moze nadokadit 15 dana zaostatka...i ti Veri sigurno znas bolje od mene turizam. Ja , tacno je, imam informacije iz druge ruke. Ali kazi mi ti onda kakva je tvoja procjena sezone. Ja sam cuo da je od ponedjeljka manje vise e svpuno....i znam da sam 4 lezaja u Budvi jedva nasao....preko veze....kilometar od plaze...po 10 eura unaprijed ( za neke goste koje sa, htio da castim boravkom od nedjelju dana).
Sto se tice pitanja *kakve veze ima....*-sve je u medjuodnosue ima veze jedno sa drugim na tom makroekonomskom planu! Recimo, ove pare od EPS omogucavaju garantni potencijal VLade, sto omogucava bankama da dodju do para da odobre kredite na vrijeme, za turisticku post-sezonu( septembar i dalje).
Takodje i da se isplate plate, da ne dodje do strajka u sred Budve, zbog plata...ili drugih nemira, koji bi za par dana upropastili sezonu...vidis da je srbijanska banka trazila pola Budve u zalogu za ta 3 miliona....evo ne moraju nam ih davat sad...ima drugi ko ce dat (doduse sad ce i oni dat, kad se vidi da ce da se opet ima para na makro nivou).
Da pozdravim mog dobrog i po svojoj dobroti izuzetnog Milovana, i da kazem da ce najprije bit da je prava istina U SREDINI izmedju stavova nas dvojice...valjda je srednji put put mudrosti....ISTINA JE SVA KRITIKA, ALI JE ISTINA I POHVALA. Dakle, dobra sezona ne moze bit nikako, to ponavljam, ali cemo sigurno *pretec* i iz ove mnogo teske godine i situacije kad je u jednom momentu izgledalo da se sve urushava izic manje-vise chitavi, a sa baznim iskustvom da se gosti moraju jos bolje postovat ubuduce, da je blef i shverc GOTOV ZA NAVJEK, da je KORUPCIJA KONACNO DOSLA NA RED, da nas EU posmatra i zahtjeva da se *Agenda* t.j. domaci zadatak uredno ispunjava, inace cemo dobit po prknu.
Nadam se da nece bit potrebe za kreditom od MMF, ili da ce se uzet, ali mali kredit i pod dobrim i drugacijim uslovima, a ne milijarda, uz uslov da se otpusti pola zaposlenih.
Imam osnova za tvrdnju da smo na dobrom putu, strateski gledano, i da ova zemlja ima jako dobru perspektivu.....stojim iza ocjene od prije par mjeseci:
Ako ne dodje do smaka svijeta 21.12.2012 (kako se dugo predvidja)-te godine onih 60 % srednje klase zivjece sasvim, sasvim dobro u MNE....pa koja godj vlast da bude tad! Oni drugi nigdje ne zive dobro, jer svi ne mogu zivjet dobro!
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 25-07-09 at 11:42.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Bookmarks