View Poll Results: Prvak je...

Voters
44. You may not vote on this poll
  • Barcelona

17 38.64%
  • Real Madrid

17 38.64%
  • Almería

0 0%
  • Malaga

0 0%
  • Atlético Madrid

5 11.36%
  • Deportivo La Coruńa

0 0%
  • Villarreal

0 0%
  • Tenerife

1 2.27%
  • Real Zaragoza

0 0%
  • Sporting Gijón

0 0%
  • Valencia

2 4.55%
  • Espanyol

0 0%
  • Xerez

0 0%
  • Real Valladolid

0 0%
  • Osasuna

0 0%
  • Athletic Bilbao

1 2.27%
  • Racing Santander

0 0%
  • Sevilla

1 2.27%
  • Getafe

0 0%
  • Mallorca

0 0%
Page 3 of 201 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast
Results 51 to 75 of 5016

Thread: Primera / Liga Espanola 2009/2010

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a mene niko ne "napada" po forumu ka ti... na skoro svaki moj post - ti imaš nešto da opovrgneš, demantuješ... strašno.

"jedno za real real nikako ne trosi pare da stigne barsu, real je uvijek trosio gomilu novca" - real ovolko para nikad nije potrošio. i oni su baš sad, poslije Barsine 3 krune, SLUČAJNO ljuljnuli 200 250 miliona nove igrače. prevelika slučajnost. prije bih reka da je to urađeno zbog navijača da ne izlude... jer im je biće dosta vađenja na "prošlost"...

Barsa je ove godine odigrala, onako kako nije nikad niko u zadnjih 10 godina (tj od kad se igra taj "moderniji fudbal" sa masu para, zvijezda, reklama i svim tim stvar8ma koje ponekad sam fudbal gurnu u drugi plan. poigrali su se (pa i narugali, nekima) na najljepši i najelegantniji način! sa svojim izdancima i svojim stilom igre osvojeno je SVE! o standardima - tolko!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Ronaldo, Kaka, evo sad ce i Ibrahimovic (bez ako onaj Eto nesto ne zajebe) i jos fali Riberi - uz Mesija najjaci igraci na planeti - svi na jednom mjestu.
    I opet ce mi Engleska bit najbolja liga,znam unaprijed. Nije sve u imenima,treba i igra. Prosle sezone,to je imala samo Barcelona. Neka bude da ove sezone to dobije i Real,i sto? Kakva je to liga dje se samo 2 kluba takmice? Kao u Srbiju. Nema treceg osvajaca do Barce i Reala. I opet,previse leprsavo se igra u Spansku ligu. Nekome se to i svidja,ne kazem ja,ali zbog tih stvari,meni je Engleska liga daleko ispred ostalih. Naravno,moj ukus,necemo otvarat raspravu sad. Uzivam u dobrom fudbalu,a mom ukusu najvise englezi odgovaraju.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by _HokutoNoKen_ View Post
    I opet ce mi Engleska bit najbolja liga,znam unaprijed. Nije sve u imenima,treba i igra. Prosle sezone,to je imala samo Barcelona. Neka bude da ove sezone to dobije i Real,i sto? Kakva je to liga dje se samo 2 kluba takmice? Kao u Srbiju. Nema treceg osvajaca do Barce i Reala. I opet,previse leprsavo se igra u Spansku ligu. Nekome se to i svidja,ne kazem ja,ali zbog tih stvari,meni je Engleska liga daleko ispred ostalih. Naravno,moj ukus,necemo otvarat raspravu sad. Uzivam u dobrom fudbalu,a mom ukusu najvise englezi odgovaraju.
    a u Englesku se takmiči mnogo više klubova??? ... Arsenal vazda ima strašne ambicije koje se rasprše odmah do januara, Liverpulu nikako da se posreći, čelsi je bez Murinja pao, i eto Mančester stvarno igra na visoki nivo konstantno ( i što je najvažnije ima pehare)

pogledaj tabele engleske lige, arsenal mančester liverpul i čelsi stalno su ta 4 tima u prva 4... tabela se ponavlja eo 10 godina. a u špansku ligu u prva 4 upane i osasuna i sevilja i atletiko i valensija i viljareal... malo ranije i majorka i selta i deportivo...

meni se čini da je tabela španije neizvjesnija od engleske

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FC_Barcelona View Post
    a u Englesku se takmiči mnogo više klubova??? ... Arsenal vazda ima strašne ambicije koje se rasprše odmah do januara, Liverpulu nikako da se posreći, čelsi je bez Murinja pao, i eto Mančester stvarno igra na visoki nivo konstantno ( i što je najvažnije ima pehare)

pogledaj tabele engleske lige, arsenal mančester liverpul i čelsi stalno su ta 4 tima u prva 4... tabela se ponavlja eo 10 godina. a u špansku ligu u prva 4 upane i osasuna i sevilja i atletiko i valensija i viljareal... malo ranije i majorka i selta i deportivo...

Ako cemo tako gledat(po neizvjesnosti i neponavljanju tabele svake godine)calcio je ubjedljivo najblji,a svi znamo koliko u tome ima istine.
    Raise my hammer,take my aim

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali uporedi jacinu prve cetvorke engleske i spanske lige? Kao i ostatka tabele. Neuporedivo. Eto,neka bude da je Barca,pa evo i Real cak,bolji od prva 2 u engleskoj,iako nije tako(jes' barca,ali Real nije ni 4 jednak,po dosadasnjem ucinku), ostali iz engleske su vrh za spance. Nebitno,necu da otvaram ovu raspravu,moje misljenje je ovakvo. Naravno,ukusi se razlikuju.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Need2rock View Post
    Ako cemo tako gledat(po neizvjesnosti i neponavljanju tabele svake godine)calcio je ubjedljivo najblji
    Inter
    Inter
    Inter
    Inter
    ...Inter?

U svim ligama zadnjih godina postoji prag do koga se plasiraju vrhunske ekipe, dok ostatak zauzima u najboljem slučaju prvo mjesto ispod tog praga. U Engleskoj su to prve četiri pozicije, u Španiji (poslije kraha Valensije) prve dvije pozicije, u Italiji... samo prva.
    Last edited by MadGod; 18-07-09 at 16:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a mene niko ne "napada" po forumu ka ti... na skoro svaki moj post - ti imaš nešto da opovrgneš, demantuješ... strašno.

"jedno za real real nikako ne trosi pare da stigne barsu, real je uvijek trosio gomilu novca" - real ovolko para nikad nije potrošio. i oni su baš sad, poslije Barsine 3 krune, SLUČAJNO ljuljnuli 200 250 miliona nove igrače. prevelika slučajnost. prije bih reka da je to urađeno zbog navijača da ne izlude... jer im je biće dosta vađenja na "prošlost"...

Barsa je ove godine odigrala, onako kako nije nikad niko u zadnjih 10 godina (tj od kad se igra taj "moderniji fudbal" sa masu para, zvijezda, reklama i svim tim stvar8ma koje ponekad sam fudbal gurnu u drugi plan. poigrali su se (pa i narugali, nekima) na najljepši i najelegantniji način! sa svojim izdancima i svojim stilom igre osvojeno je SVE! o standardima - tolko!
    perez je poznat da ljuljne ogromne pare u tim kad dodje na chelo a da nije ovaj prije njega falsifikovao glasove, perez ga ne bi dolazio jos koju godinu

priznajem sve barsi za igru za leprsavost, za kreativnost, al isto im tako priznajme za nemoc protiv celzia (dva puta), za nemoc za koju im je trebala pomoc sudije 5 6 puta da bi prosli u finale

milan je imao neke standarde sa svojim letecim holandjanima, al oni su trajali vise od jedne sezone, vidjecemo koliko ce barsa trajati
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobro, poklapamo se tu, perez je trošio svaki put, al ovolko ipak nije! ali dobro, vjerujem da kad proda ove koje namjerava, da će uzet itso dobre pare pa će potrošene pare izgledat manje.

i jes Barsa ima pomoć u revanš, stvarno... ali, da je taj dvomeč sudio neki savršeni sudija ili neka nepogrješiva mašina, Barsa bi već u 1. meč sve riješila (i penal (ili2) i crveni Balakov)... a u 4. minut revaša bi trebala dobit penal (Balak rukom igrao), tako da bi već tad bilo bar 2 ili 3 gola za Barsu. Ta greška u 4. minut PRETHODILA je svima onim greškama u korist Barselone, a 1. greška je presudna i "skreće" meč. I pored svega toga Barsa je u revanš šutnula 1 u okvir gola... ali sad da ne načinjem raspravu, bilo je što je bilo, takvo suđenje NE ŽELIM DA GLEDAM VIŠE NIKAD!

a Milanu je ipak lakše da održi standarde neko Barsi (ili Realu). Barsa ima Reala :-) a to je i veće rivalstvo i veća mržnja i veći duel i sve sve sve... Eo pogledaj samo, Barsa je osvojila sve ove godine - I KAKAV JE REAL ČEKA SLJEDEĆE??? uvjek je tako

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dobro, poklapamo se tu, perez je trošio svaki put, al ovolko ipak nije! ali dobro, vjerujem da kad proda ove koje namjerava, da će uzet itso dobre pare pa će potrošene pare izgledat manje.
    jeste isto ovoliko, prije 7 8 god, to su bile nenormalne pare, kad je kupio zidana, bekama, ronalda, figa i ostale, ljuljnuo je nenormalne pare, kao i ovaj puta
    i jes Barsa ima pomoć u revanš, stvarno... ali, da je taj dvomeč sudio neki savršeni sudija ili neka nepogrješiva mašina, Barsa bi već u 1. meč sve riješila (i penal (ili2) i crveni Balakov)... a u 4. minut revaša bi trebala dobit penal (Balak rukom igrao), tako da bi već tad bilo bar 2 ili 3 gola za Barsu. Ta greška u 4. minut PRETHODILA je svima onim greškama u korist Barselone, a 1. greška je presudna i "skreće" meč. I pored svega toga Barsa je u revanš šutnula 1 u okvir gola... ali sad da ne načinjem raspravu, bilo je što je bilo, takvo suđenje NE ŽELIM DA GLEDAM VIŠE NIKAD!
    ne trazi opravdanje u nemoci barselone u oba meca, i za lopovsku uefu sto je dozvolila ono

a Milanu je ipak lakše da održi standarde neko Barsi (ili Realu). Barsa ima Reala :-) a to je i veće rivalstvo i veća mržnja i veći duel i sve sve sve... Eo pogledaj samo, Barsa je osvojila sve ove godine - I KAKAV JE REAL ČEKA SLJEDEĆE??? uvjek je tako
    veze ti o fudbalu nemas
    barsa ima reala

a koga je milan tada imao? prije nego sto nesto lupis informisi se
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma nemoj?! Prije svega,to ne moze bit' veci derbi od gradskog nikako. Pa neka je Katalonia separatisticka,i to je kao Spanija vs Catalonia,ista stvar je i sa Baskijom,i Andaluzijom. Nema tu toga. U Spaniju je najveci gradski derbi Real-Atletiko,a ovamo imas i Inter-Milan,i Lazio-Roma,i Sampa-Genoa i kakve oces.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da, gradsko rivalstvo je jače u Italiju bez ikakve sumnje.

al rivalstvo između milana intera i juvea ne možeš poredit sa rivalstvom Barse i reala. ovi mijenjaju igrače svake godine, kako mlade tako i ove seniore... to rivalstvo je miljama daleko od rivalstva Barse i reala koje je "među-nacionalno" tj između 2 naroda, za razliku od ovih lokalnih italijanskih ili engleskih (koja svakako JESU velika, sjajna, zanimljiva, vatrena - to ne sporim)

DIDI: ti imaš nešto što te muči... glavna ti je fora da kažeš "TI NEMAŠ POJMA!" NIŠTA SLAĐE NO KAD TI TO NEKO KAŽE... počni da me psuješ, dosta je bilo ovoga "pojmanja"

i ovo da je perez ovolko potrošio i prije - ta ti je još i najjača...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da, gradsko rivalstvo je jače u Italiju bez ikakve sumnje.

al rivalstvo između milana intera i juvea ne možeš poredit sa rivalstvom Barse i reala. ovi mijenjaju igrače svake godine, kako mlade tako i ove seniore... to rivalstvo je miljama daleko od rivalstva Barse i reala koje je "među-nacionalno" tj između 2 naroda, za razliku od ovih lokalnih italijanskih ili engleskih (koja svakako JESU velika, sjajna, zanimljiva, vatrena - to ne sporim)

DIDI: ti imaš nešto što te muči... glavna ti je fora da kažeš "TI NEMAŠ POJMA!" NIŠTA SLAĐE NO KAD TI TO NEKO KAŽE... počni da me psuješ, dosta je bilo ovoga "pojmanja"

i ovo da je perez ovolko potrošio i prije - ta ti je još i najjača...
    Koji mijenjaju igrace medjusobno?
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

real-barsa je utakmica koju je prosle godine gledalo najvise ljudi (uz final CL) sto govori o kakvom se derbiju radi. Oduvijek traje rivalstvo i tu nema nista cudno.
    Malo je nezahvalno porediti gradske derbije jer ih mozemo porediti na vise nacina a ne samo po velicinama tj. snazi 2 kluba . Lacio-roma je bio jaci derbi 2000. i 2001. nego li sad, cak je tih godina bio vise ispracen u medijima nego li inter-milan ili juve-inter. Sad je situacija drugacija. Inter i Juve i Milan su mnogo jaci (igracki i finasijski) i sad su se te stvari promijenile. Znaci po auditorijumu, kvalitetu igraca, medijskom pozornoscu sada je Inter-juve "jaci" od lacio-roma ali napr. po mrznji izmedju navijaca i tenzijama na utakmciama i oko stadiona "jaci su" i rimski i derbi grada djenove.
    U spaniji to preslilkaj - barsa-real vs. sevilja-betis...
    a river-boka ? rendzers-seltik? galatasaraj-fenerbahce? olimpijakos-panatinaikos?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koji mijenjaju igrace medjusobno?
    inter milan i juve...

pipo, pirlo, sidorf, pa treneri anćeloti, kapelo, pa od igrača još sidorf...helveg i abiati... ostali, još masa njih, ko će se sad sjetiti, pa se sad još i pominje trez u milan, pa adriano u milan... NE KAŽEM JA DA JE TO LOŠE, ALI KAŽEM DA TOGA U REAL-BARSA NEMA tj nema u toj mjeri...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cujes li ti sebe?! Ada Barca i Real su nadaleko poznati po mijenjanju igraca,i to direktno izmedju sebe. Pipo je otisao za Ancom,Pirla su pustili za dz kao promasaja,sidorf stvarno. A izmedju barce i reala,to je presmijesno sto se cinjelo. Laudrup,Schuster,Figo pa onda Ronaldo,i koliko oces njih. Nemoj tako da pricas,jer je rivalstvo izmedju,eo recimo L'poola i Manchestera,mnogo vece. To je pravo poredjenje. Nisu gradski rivali ni jedni ni drugi. Manchester i L'pool nisu razmijenili nijednoga igraca u istoriji,izuzev Paul Ince-a. Zato sto se normalno pravo poslovanje da ne pojacavas svog rivala. To je valjda jasno.
    DICIOTTO

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

barsa tebi uvijek mogui reci nemas pojma da se ne postidim
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cujes li ti sebe?! Ada Barca i Real su nadaleko poznati po mijenjanju igraca,i to direktno izmedju sebe. Pipo je otisao za Ancom,Pirla su pustili za dz kao promasaja,sidorf stvarno. A izmedju barce i reala,to je presmijesno sto se cinjelo. Laudrup,Schuster,Figo pa onda Ronaldo,i koliko oces njih. Nemoj tako da pricas,jer je rivalstvo izmedju,eo recimo L'poola i Manchestera,mnogo vece. To je pravo poredjenje. Nisu gradski rivali ni jedni ni drugi. Manchester i L'pool nisu razmijenili nijednoga igraca u istoriji,izuzev Paul Ince-a. Zato sto se normalno pravo poslovanje da ne pojacavas svog rivala. To je valjda jasno.
    ali "nadaleko"... majko sveta. poče čoek da nabraja prije 40 godina ko je preša iz Barse u real. kad bi za tolko interval gledali prelaske igrača između intera milana i juvea to ne bi kraja bilo tome nabrajanju... od kad postoje Barsa i real, oko 35 igrača je igralo za oba tima (neki su prešli direktno, neki poslije nekog trećeg kluba) i u tu cifru se uračunavaju i igrači iz B i C tima (ili kako li se zove taj C tim). znači 35 igrača u 100-tinak godina postojanja. to je više nego minorna cifra! NADALEKO!

DIDI:
    apsolutno... to je otpilike sve što i moš reć

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ne bih se složio da je United - Liverpool veći "derbi", što se rivaliteta i naboja tiče. U slučaju Barse i Reala postoje neke nefudbalske stvari o kojima je FCB dosta pričao i koje su vrlo bitne ogromnom broju ljudi koji daleko nadmašuje navijačku grupu i ljude koji dolaze na stadion. Mislim da je u poredjenju sa tim manje bitno koliko su koji rivali razmijenili igrača u istoriji.

Po tom pitanju je Old Firm na ubjedljivo prvom mjestu, a Barsa - Real na drugom. Trećeg derbija u toj kategoriji nema, bar na nekom većem nivou (možda Holandija-Njemačka, računajući i reprezentacije).

Većina ostalih većih derbija imaju čisto fudbalsku pozadinu, što jednostavno nije dovoljno značajno u poredjenju sa pozadinom koju imaju ova dva derbija - koliko god dugo to fudbalsko rivalstvo trajalo, bilo ono gradsko ili ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

barca - real je trenutno najveci derbi na svetu, tu nema sta puno da se kaze, ali po meni najstrastvenije su utakmice boce i rivera, celtica i rangersa, cak sam gledao neke klipove sa derbija u severnoj irskoj, e to je vec posebna prica...
    Dosta njih voli i kokain da se ne lazemo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

engleska - škotska... mržnja najstrašnija!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

'Derbi' predstavlja mec gradskih rivala...najveci derbi u pravom smislu te rijeci svakako je Seltik - Rendzers... Boka - River je isto taj nivo, mada ta njihova mrznja kakva se sad predstavlja, ubistva izmedju navijaca i medijski preuvelican jaz izmedju klasa ne datira mnogo daleko u proslost...

Uz to, kao derbiji su poznati naravno rimski, zatim atinski, seviljski, beogradski...A prica o rivalitetu i mrznji izmedju klubova koji godisnje potrose po 200-300 miliona na pojacanja,ciji gledaoci daju po hiljadu dvije ili pet hiljada eura na godisnje plate...dajte...
    ciji je jedini izraz protesta bijele marame, a najveca uvreda reci suparniku da je cabron...strasan derbi. 'Derbi'.
    Alan Durban quote from 1980 - “If you want entertainment, go and watch clowns”.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakva poluinformacija, i to netacna.
    Englesku u Skotskoj mrze jedino katolicki doseljenici koji se vecinom izjasnjavaju kao Irci, te je mnogo tacnije rec da je velika mrznja izmedju Iraca i Britanaca... MMI, kao expert u toj oblasti mogao bi da kaze nesto vise o tome
    Izvinjavam se na duplom postu.
    Alan Durban quote from 1980 - “If you want entertainment, go and watch clowns”.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nemas pojma :mrgreen:
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Viljareal pobjedio neke ''pajsere'' 27:0
    http://www.b92.net/sport/fudbal/vest...&nav_id=372144

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Ibra dolazi u Barsu sto god da Eto odluci - sad izjavio Laporta.

Page 3 of 201 FirstFirst 12345671353103 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)