Page 43 of 171 FirstFirst ... 333940414243444546475393143 ... LastLast
Results 1,051 to 1,075 of 4251

Thread: Ateizam

Nabla Guest

Quote Originally Posted by Djoks View Post
    Zar treba sve da citiram...

Pročitaj ponovo redosljed stvaranja, nemoj sam sebe da demantuješ.

Ja samo navodim ono što piše i čitam kako je napisano. Možeš ti smatrati i da je Univerzum jednako star kao i Zemlja (cca 7000 godina kako tumače Hrišćani) - to je tvoje pravo.
    Ok, objasni mi gdje se to demantujem.
    Nadam se da su ti moja ranija obrazloženja zadovoljavajuća.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Moze, jer narod postaje sve gluplji i gluplji, i religiji lakse da ga "osvoje"
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Па то опет неће бити противно религији.Нигдје не пише да живот ван земље није створен.
    ahaahahahha a vrh
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ja ne znam kako se Hriscani i Muslimani usudjuju da osudjuju jedni druge kad raspolazu istim "dokazima" o postojanju njihovog boga.
    Па ја сам ти рекао да је твој проблем што не познајеш нити једну једину свету књигу Хришћана нити Куран и онда сад себе дискредитујеш тврдећи да ми и муслимани користимо исте аргументе.

Obije religije imaju knjige bajki za koje vjeruju da su svete i uopste ne dovode u pitanje ono sto u njima pise, koliko god retardirano zvucali ti tekstovi kad ih neko shvati ozbiljno.
    Па ти изволи покажи да је то неистина.Лако ти је сво ово вријеме причати:ово је лаж,ово је глупост.Ајде изволи,дај да видимо шта је то глупо.

Ja bih vama vjernicima preporucio da uzmete vase svete knjige i dobro ih procitate. I zapisete svako cudo i stvorenje i neobicnu pojavu koju nadjete u tim knjigama, i onda dobro razmislite da li je sve to moguce, i da li to bolje zvuci kad je dio bajke ili realnosti. I ako smijete, da pronadjete nelogicnosti, nepravilnosti i suprotnosti.
    А ја бих теби препоручио да сједнеш да прочиташ Свете Књиге Хришћана којих имаш око неколико стотина хиљада па моћда и милион па да онда коментаришеш.Овако је сваки твој аргумент сведен на неко пуко не знање.Или не коментариши.То је макар људскије.

Quote Originally Posted by n_l View Post
    ahaahahahha a vrh
    Па ја не знам гдје си прочитао да живот ван земље не постоји.
    Не кажем да пише да постоји али нигдје не пише да не постоји.

moze, jer narod postaje sve gluplji i gluplji, i religiji lakse da ga "osvoje"
    То можда у серији Саут Парк,у реалности је малко другачије јер данашњи умови имају комплексе од великог Аристотела и античких умова јер не могу да их надмаше и потребно је да се античке цивилизације унижавају а по мудрости нису биле ништа испод данашњих.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ahaahahahha a vrh
    Па ајде објасни ђе пише да живот постоји/не постоји ван земље?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neko je jednom napisao da su vanzemaljci, ako postoje, ustvari anđeli u bibliji i sličnim knjigama Ako ne postoje, nisu, naravno.
    .

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Nidje u Bibliji se ne pominje zivot u svemiru ali takodje pise da su zvijezde, sunce i zemlja stovereni na isti dan. Sto znaci da nista u svemir nije postojalo prije zemlje!
    Takodje pise da jedine stvari s inteligencijom koje je bog stvorio su andjeli, ljudi i zivotinje. Vanzemaljci = andjeli 100%
    Da je bog stvorio zivot u svemiru, mislim da bi pomenuli u bibliju negdje. ali autorima tada je to bilo nezamislivo pa...
    Vjerovatno su mislili da je raj na oblacima bio

P.S. Slijepi misevi su ptice po bibliji
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Па у првој глави Постања се не помињу анђели а анђели су створени први дан.
    Аргумент ти не стоји на мјесту.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NL: zvijezde, sunce i zemlja NIJESU stvoreni na isti dan. Sunce i zvijezde su stvorene tokom narednih dana. Tako stoji u Bibliji.

A tačno je - ništa u svemiru nije postojalo prije Zemlje. Tako stoji u Bibliji.

Ihtus: Nigdje se u Bibliji ne pominje da su anđeli stvoreni prvi dan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by djoks View Post
    ihtus: Nigdje se u bibliji ne pominje da su anđeli stvoreni prvi dan.
    Пише у првом стиху:У почетку створи БОГ небо и земљу.Тачније,створени су у почетку а тај почетак је био прије првог дана.

Небо и земља нису ово небо и земља него видиви и невидиви свијет.

Шамајим-небеса-стоји у множини и тиме је означено стварање ангелског свијета-Поновљени закон 10:14,1 Царевима 8:27,Псалам 148:2-5.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa tako napiši: da su stvoreni u početku, prije prvog dana, a ne prvi dan.

Ovi drugi stihovi uopšte ne dokazuju da su anđeli stvoreni prvi dan ili prije toga, ali slažem se - fakat je da se anđeli u Bibliji pominju kao Božija stvorenja. Tu nema spora.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Моја грешка,извињаван се :-)

Дао сам ти тумачења Светог Златоуста и још неких отаца а оне сам ти стихове дао као неку регеренцу јер се у истим помиње ријеч ``шамајим``као ознака за небеса која сведочи о ангелском свијету.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Naravno, isti događaj je opisan i u Marku i u Jovanu. Nemoj mi reći da to nijesi čitao ranije, ili da nijesi nalazio na iste slučajeve opisane u više knjiga?!

Ako nijesi - onda s' tobom nema razgovora o ovome ili o poznavanju Biblije uopšte. Ne zamjeri, ali - čudi me da tako razmišlja čovjek koji je dobro upoznat sa sadržinom Biblije.

A ako smatraš da se radi o dva različita slučaja, čitaj dalje, samostalno. Uostalom: upitaj svoje vjerske vođe koji će ti reći da se radi o istom slučaju (meni su rekli).

No, ono što vjerske vođe obično na ova pitanja kažu (ili ćute) jeste:

"Ne možeš očekivati da samostalno čitaš svete knjige i razumiješ sadržinu. Ne možeš bukvalno otkrivati istinu, već ti jedino Božji izaslanik može u tome pomoći." itd. itd.

A zato i postoji toliko prevoda Biblije, jer svako tumači na svoj način... pa imamo hiljade raznoraznih Hrišćanskih religija i sve one, kao, jedino počivaju na onome što stoji u Bibliji...

No, da ne smaram topic više... odoh ja na off... prijatan dan svima!
    Nailazio sam na iste dogadjaje u Jevandjeljima, ali uporedjujuci ova dva dogadjaja ne moze se na osnovu cega zakljuciti da se radi o istom dogadjaju.
    Hvala ti sto mislis da sam dobar poznavalac Biblije, ja smatram da nisam, jednostavno ja do sada poput tebe nisam TRAZIO nelogicnosti niti sam ih nailazio.
    Naravno Bibliju cu citati iznova i iznova kako bih utvrdjivao svoju vjeru a takodje i drugu vjersku literaturu. Ali Bibliju smatram osnovom i istinskom Bozjom uputom.

Ono sto je bitno u ovom slucaju je da sam Novi zavjet i Jevandjelja ne mozes iskoristiti da bi potkrijepio svoje tvrdnje da se radi o nelogicnosti, jer sudeci po Jevandjeljima radi s eo dva razlicita dogadjaja.

A i da se radi o istom dogadjaju, ako je slijepac odgovorio da vidi 'ljude kao drveca', zasto mislis da je ista nelogicno?
    Slijepac od rodjenja vjerovatno u svojoj umu kreira svoj svijet, i buduci da zna da govori, koristi se jezikom, dakle u svojem umu ima pojmove iako mozda nisu isti kao kod onog koji ocima vidi.
    Zasto trebamo ocekivati od slijepca kad progleda da cuti ili sl.
    On je vidio nesto i kazao je kako mu je djelovalo da treba da kaze. Po drugi put vid mu se jos poboljsao, napravio je razliku, i ne znam sto je tu nelogicno.

Nadalje, zar mislis da su apostoli toliko bili glupi da prave takve greske?
    Posto si nevjernik vjerovatno smatras da su sveti spisi mijenjani i ispravljani kako je odgovaralo Crkvi. Zar ne mislis da bi to neko odavno uocio i ispravio?

Bilo kako bilo ja se sad drzim da se radi o dva razlicita dogadjaja, a za tebe cu reci da si bio klimav vjernik nekad, kad su te ovakve bezazlene stvari odvratile od vjere.

Nabla Guest

NL: zvijezde, sunce i zemlja NIJESU stvoreni na isti dan. Sunce i zvijezde su stvorene tokom narednih dana. Tako stoji u Bibliji.

A tačno je - ništa u svemiru nije postojalo prije Zemlje. Tako stoji u Bibliji.

Ihtus: Nigdje se u Bibliji ne pominje da su anđeli stvoreni prvi dan.
    Je li Zemlja dio univerzuma?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Može da se ide dalje. Ima mnogo primjera, evo na samom početku:

1. Knjiga Mojsijeva 1, 3 - 5: Bog stvorio svjetlost; razdvojio svjetlost od tame.
    1. Knjiga Mojsijeva 1, 14 - 19: Sunce (koje razdvaja noć od dana, obasjava zemlju po danu, mjesec po noći itd.) bilo je stvoreno tek 4. dana.

Kojeg dana je stvorena svjetlost?

1. Knjiga Mojsijeva 1, 11. 12, 26. 27: Drveće je stvoreno prije čovjeka.
    1. Knjiga Mojsijeva 2, 4 - 9: Čovjek je stvoren prije drveća.

Odgovoricu ti jos na ovo dvoje, sa onim da bude 3 odgovora.
    Lose si protumacio nazalost tvoju.

Prvo, gdje Bog kaze da je Sunce prvi izvor Svjetlosti?
    Bog je navjeca sila u univerzumu i naivno je i za neznalca pomisliti da Bog ne moze stvoriti drugaciju svjetlost od one koju zrace nebeski objekti.

Drugo, nigdje se ne kaze da je covjek stvoren prije bilja, vec ti si u drugim stihovima opet ponavlja da su prvo biljke stvorene i to poljske, dakle livade, livade zitarica vjerovatno kao najbolji izvor hrane...
    Dakle ponavlja ti se, i kaze se samo da NIKAD PRIJE TAKVE BILJKE NISU RASLE. E to ispravna interpretacija drugaru moj.

Samo zato sto s ekaze 'dokle jos ne nicase' ne znaci da je to najsrecniji prevod, i to sa grckog na srpski. Daj da vidimo kada budu konacno preveli sa izvornog hebrejskog kako ce biti prevod. Daj da sacekamo to.
    Stih 9, ako ces se njega uhvatiti, takodje ne znaci nista pogresno, jer moguce da je Bog stvarao i prije covjeka bilje i drveca, i posle.

Iskreno se nadam da ces opet citati i da ces nam se vratiti.

4. То је постање неба и земље, кад посташе, кад Господ Бог створи земљу и небо,

5. И сваку биљку пољску, докле је још не беше на земљи, и сваку травку пољску, докле још не ницаше; јер Господ Бог још не пусти дажда на земљу, нити беше човека да ради земљу,
    Псал. 65:9, Псал. 65:11, Псал. 104:14

6. Али се подизаше пара са земље да натапа сву земљу.

7. А створи Господ Бог човека од праха земаљског, и дуну му у нос дух животни; и поста човек душа жива.
    Јован 20:22

8. И насади Господ Бог врт у Едему на истоку; и онде намести човека, ког створи.
    1 Мој. 13:10, Језек. 31:8

9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.

Last edited by autodijagnostika; 16-07-09 at 08:11.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ihtuse ti cjerujes u bajke. Ja tebi ne moram nista da dokazujem jer je to sve vec dokazano samo ti odbijas da prihvatis jer bi radije ostao u "Zemlji Cuda." Pitam se samo ko je kriv sto tako bezuslovno vjerujes u gluposti...
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Iskreno se nadam da ces opet citati i da ces nam se vratiti.
    Hvala ti za iskrenost, ali ja u to slabo vjerujem.

Razlog leži u tome što ti vjeruješ i bez svetih knjiga, jer u njima ne tražiš dokaz za svoju vjeru - već samo nalaziš dopunu ili objašnjenje ili utvrđenje za ono u što već fundamentalno vjeruješ. Zato tebe knjiga, ili ono što u njoj stoji - neće pokolebati u vjerovanju i uvijek ćeš naći opravdanje bez obzira što pročitao.

Kod mene je drugačije - ja u osnovi ne vjerujem, i sve što pročitam iz svetih knjiga - moj usađeni instinkt, osjećaj, podsvijest, svijest, pragmatičnost, rezon itd. - odbacuje kao stvari koje ja naprosto ne mogu "sažvakati" koliko se god trudio.

Mogu se ja truditi da volim zelenu boju i oblačiti se u zeleno, ali u osnovi - ne prija mi, i gotovo.

Ono što ja pročitam tamo - djeluje mi potpuno nevjerovatno i potpuno nelogično, a tebi djeluje suprotno od toga. To je lični osjećaj. Ja ne govorim da sam ja u pravu ili ti - naprosto: čitajući svete knjige - tražim materijalni dokaz ili opravdanje, dok to nije slučaj sa vjernicima koji u svetim knjigama traže nešto sasvim drugo - npr. utjehu ili moralno vođstvo ili način najboljeg služenja Bogu itd.

Sve zavisi kako pojedinac gleda na to. Pade mi na pamet primjer jednog druga koji u žbunu detelina sa 3 lista: uočava bezbroj onih sa 4... Ja se svim silama napnem da pronađem jednu sa 4 lista - i nema šanse, a on ih samo vadi...

Da li on vidi bolje od mene? Ne. Naprosto - zapaža te pojedinosti drugačije od mene. Njemu te deteline sa 4 lista - naprosto štrče i on mora da ih uoči... Meni naprotiv onaj busen izgleda potpuno skladno.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Razumijem te u potpunosti, ja sam doista oduvjek vjerovao u nesto ali da kazem zivio sam dosta moderno jel, dakle kao i svi obicni ljudi u prosjeku. Dakako i danas nisam bas dobar vjernik da praktijujem svu poboznost ali se strudim.
    Tesko je danas biti pobozan, zbog okoline uglavnom.
    Mozda sam se uozbiljio kad sam vidio ljudsku patnju koja se ne moze odagnati, a jednostavno ne zelim patnju. Pitam se ko je uopste zeli?
    Ako je Bog taj koji moze da nas rijesi patnje onda biram Njega.
    Last edited by autodijagnostika; 16-07-09 at 15:36.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

uvijek ćeš naći opravdanje bez obzira što pročitao.
    I jos bih ovo dodao, sve dok mogu da nadjem odgovor ili opravdanje znaci da je moguce. Dakle to je vrlo bitno.
    Sve dok se dobro mijesa sa zlom, mi imamo nade.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

Quote Originally Posted by ihtus777
    Свети Патријарх је благословио људску слободу.
    Светом Патријарху је фундамент вјере Свето Писмо и БОГ.
    Библија говори о људској слободи.

Ko huli na ime Gospodnje neka bude bude ubijen.

...u ognju žarkome i osveti se onima koji ne poznaju Boga
    i ne pokoravaju se evanđelju Gospodina našega Isusa.

Ko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijesti i tako nauči ljude,
    najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A ko ih bude vršio i druge učio,
    taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom.

Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju.
    I: Ko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni

Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi mu rebra dok je malen,
    da ti ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko.

Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih.

Bolja je zloća muška nego dobrota ženska
    od žene potječe sramota i ruglo.

Ako se kći kojeg svestenika oskvrne podavši se javnom bludništvu,
    ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti.

Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne,
    pa budu uhvaćeni na djelu, tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika.
    A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ.

Ako mladu djevicu zaručenu za nekoga u gradu sretne drugi čovjek i s njom legne,
    oboje ih dovedite vratima toga grada pa ih kamenjem zasipljite dok ne umru: djevojku što nije zvala u pomoć u gradu,
    a čovjeka što je oskvrnuo ženu bližnjega svoga.

Ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.
    A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa.
    Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža.

Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu!
    Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela.
    Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!

Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori.
    Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku.

itd.

O kakvoj slobodi ti govoris?
    Biblija je prepuna ovakvih mjesta i princip je isti - radi kako ti je receno ili dobijas po prknu.
    Osjecanje krivice, griza savjesti i strah od kazne su metode kontrole i manipulacije, a ne mjerne jedinice slobode.

A ovo:

Што се тиче абортуса,ја сам рекао да је слобода на првом мјесту и понављам,ако имаш проблем са слободом онда ме се то не тиче јер благослоити слободу не значи благословити њену злоупотрбу него благословити слободу као један дар од БОГА који мора бити поштован од закона.
    ...

Космет је морао остати у границама Србије јер тако тврдило међународно право.
    Ми Хришћани немамо проблема са законом док год они иду у складу са принципом евангелским.
    Hriscani, medjunarodno pravo i evangelijski principi?

Uz Poljake, republikanci su najkonzervativnija populacija u katolika i uopste hriscana. Republikanska partija utemeljena je na hriscanskim vrijednostima i njihovi stavovi uvijek imaju uporiste u religiji. U ovom trenutku republikanci u SAD imaju vlast u 20 drzava. U svih 20 drzava (+3 demokratske) postoji inicijativa da se evolucija izbaci iz udzbenika i bukvalno zamijeni Biblijom.

Hriscani do koske?

Sad obrati paznju:

Attachment 31438Attachment 31439Attachment 31440

Attachment 31441Attachment 31442Attachment 31443

Ovo su zrtve iz Gvantanama i Iraka. Za ove zrtve je odgovorna republikanska americka vlada (uz asistiranje ostalih hriscanskih zemalja), grupa ljudi koja cini najkonzervativniji korpus u hriscanstvu.

Dje ti vidis ovdje evangelijske principe?

Da se jos jednom podjetimo sta Pavle, patrijarh i svetac, misli o ovim drzava:

"...predstavljaju primer naprednih i organizovanih država i nosilaca istinske demokratije"

Sve znacajne vojne kampanje (sto je eufemizam za moderne ratove) koje se desavaju u savremenom svijetu pokrenute su inicijativom hriscanskih zemalja.
    Sve znacajne ratove i vojne kampanje koje su obiljezile istoriju pokrenuli su hriscani, cesto u ime Boga.

Svjetska ekonomija je u rukama hriscanskih zemalja.
    Svjetska ekonomija je uvijek bila u rukama hriscana.

Vojni i tehnoloski potencijal je gotovo u potpunosti u rukama hriscanskih zemalja, sa izuzetkom Japana (koji ima tehnologiju ali nema vojsku)
    Vojni i tehnoloski potencijal je uvijek bio u rukama hriscana.

Hriscanske drzave danas imaju globalni politicki monopol.
    Hriscanske drzave su uvijek imale politicki monopol.

Ponasas se kao da ne zivis u ovom vremenu.

O ovome da ne pricam:

Што се тиче абортуса,ја сам рекао да је слобода на првом мјесту и понављам,ако имаш проблем са слободом онда ме се то не тиче јер благослоити слободу не значи благословити њену злоупотрбу него благословити слободу као један дар од БОГА који мора бити поштован од закона.
    Zloupotreba slobode? O cemu ti pricas covjece?

Nemoj misliti da cu ja po cijeli dan da trazim nelogicnosti u tvojim postovima jer bi me starost nasla na cdm-u.
    Drzi se teme ako mozes, nemoj filozofirati.

То да је Христос измишљотина је у твојој машти.Ја сам дао античке изводе о постојању Христоса а ти изволи образложи шта не ваља.
    Poslednji put:

Isus i apostoli nijesu istorijske licnosti i na ovo necu da se vracam.

Изволи докажи да је цијела земља била насељена?
    Sad treba i americki kontinent da obradimo?
    Svijet je zivim vrstama naseljen milionima godina prije Potopa.

Ne znas jer te ne interesuje nista mimo Biblije, ali si cuo makar za petroglife i fosile?
    Sta cemo sa civilizacijama koje postoje prije, u vrijeme i poslije Potopa? Kako su se one odrzale?

Cuo si za sjevrenoamericku kamilu? Eremoterijuma - "godzilu"? Za Geokelon, kornjacu koja zivi i dan danas na 4 kontinenta? Gliptodon cije je staniste bila Juzna Amerika?
    Je li ti poznato da je varijacija eremoterijuma zivjela u Srednjoj Americi do prije 3500 godina? Je li isao Noa da ga trazi?

Evo predaka nekih danasnjih vrsta na americkom kontinentu:

Attachment 31447

Cak i da zanemarimo naseljenost Zemlje, tvoje pitanje uopste nije logicno. Posto Noa nije znao da li je Zemlja naseljena, on je morao da obidje svaki njen dio ne bi li umanjio mogucnost greske. Njegov zadatak je pronaci parove svih zivih vrsta i gatanje nije bilo dozvoljeno. Ako tvrdis suprotno, onda nas opet eto kod evolucije.

Nije pitanje oces li, nego kakav ces izgovor sad da izmislis? Nauka grijesi? Noa ima pomoc Boga? Vrste zive samo u okolini Noinog stanista?

-

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

auf Cargo precerao si ga

Moram ti reci, ides pogresnim putem, ovaj zadnji post sto si postavio sa slikama...
    shvati da Bog sa tim nema veze
    ako iole zamisljas da Bog postoji, a tvoje uporno ubacivanje hriscanstva da je lose to i dokazuje
    onda znaj da Bog nije nesto sto je lose
    Sotona i njegovi demoni su izvor zla.
    Kreni odatle i vidjeces da svijetom ne vladaju pravi hriscani vec satanisti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Mnogo si me razocarao Jal cargo tvoje izjave samo govore da si pun mrznje, prije svega sa politicke strane,

Pazi, ja sam na ovom forumu bio:

- "crnogorski nepatvoreni fasista"
    - "srpski mitoman sa ugradjenim mehanizmom svetosavlja"
    - "muslimanski advokat"

Zaobidji me sa ovim glupostima.

-

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Ne vidim nista lose ako stajes i na stranu crnogoraca, srba i muslimana
    bitno je da si na stranu dobrih ljudi, Bozjih ljudi
    ali koliko vidim krivis Boga za sve a to ti je los temelj

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nemojte zamjerati čovjeku što je stekao takav utisak. Svak' ima pravo na sopstveni utisak.

Ja ne bih bio toliko konkretan kao Jal Cargo da zaključim da svo zlo potiče iz Hrišćanstva i Amerike, jer je jedno vrijeme svo zlo dolazilo iz Španije i bilo usmjereno baš protiv Hrišćana... no to je sad široka tema...

U svakom slučaju - moram se složiti: više je ljudi ubijeno u Božije ime, nego u bilo čije drugo ime u znanoj nam istoriji.

Ako čovjek traži utjehu ili zaštitu - opravdanje može naći u svemu i svačemu (što ja smatram opasnim - da ne kažem: naivnim). Nekada, nedaleko od nas ovdje u vrijeme Ilira, su djevojke bivale bacane sa visokih litica - žrtvovane ne bi li se umilostivili bogovi. Žrtva je bila "opravdana" i "neophodna". Danas se svi slažemo da je to - nonsens.

---

Ja lično, da sam vjernik, ne bih rekao da svo zlo dolazi od Sotone, da Bog sa time nema nikakve veze. Zašto? Zato što je Bog stvorio Sotonu i zbacio ga na ovu zemlju da njome hara. Ako je Bog tvorac svega u Univerzumu (kako Vi vjerujete), uključujući tvorac slobodne volje - on je tvorac i zla, dopušta zlo na ovoj zemlji i traži žrtvu.

Zato je u religiji najlakše pronaći motiv za rat i ubijanje "nevjernika" nanošenjem zla drugome - jer se to uvijek može okarakterisati: "borbom protiv zla" (što Bog, navodno, cijeni).

Tako se u ovom slučaju Amerikanci "bore protiv Talibanskog zla" misleći da ih Bog u tome blagosilja (pokazuju Hrišćansku ljubav i toleranciju na djelu na njihovoj sopstvenoj teritoriji), a talibani ubijaju Američke i NATO vojnike smatrajući da time idu direktno u raj... Svi ubijaju i svi nalaze opravdanje - svi sretni! Svi našli utjehu!

Nije li to demonstracija najveće ljudske gluposti i naivnosti na djelu?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne bih bio toliko konkretan kao Jal Cargo da zaključim da svo zlo potiče iz Hrišćanstva i Amerike,
    Izveo si pogresan zakljucak, ali, da te citiram : "svako ima pravo na sopstveni utisak".

-

Page 43 of 171 FirstFirst ... 333940414243444546475393143 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks