Page 40 of 171 FirstFirst ... 303637383940414243445090140 ... LastLast
Results 976 to 1,000 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ateizam nije nista komplikovano.
    Tacno tako, i to je jedan od razloga zasto ga ja ne prihvatam. Nista u zivotu nije prosto i zato ne mogu ni ja lako da prihvatim ateizam.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    sto vise slusam odgovore vjernika na moja pitanja to mi izgledaju jadniji i mizerniji kao ljudi.
    ma neka casti ti, a sto si ti toliko dobar covjek ako si ateista
    ja se drzim jednog
    „I tako, dakle, po plodovima njihovim poznaćete ih“ (Mt 7,20).
    Znas li sto je ateisticki moral prema vjerskom? nula, zero, noting

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    kad cujem odgovore tipa 'to bog kusa nasu vjeru', 'to je bozji plan', 'mi ne mozemo da shvatimo njegova djela', 'on je iznad nasih shvatanja i poimanja' itd itd. prejadno, prepreprejadno. takvi ljudi nemaju muda da stanu i stave prst na celo i da se zapitaju i kazu 'alo, o cemu ja ovo pricam, sto mi je sa glavom pa vjerujem u ovo'.
    i onda kad im ovo kazem, kazu mi 'e greote od tebe, ceka te kazna zbog toga'.
    al ce valjda stvari ici na bolje u buducnosti i iskorijeniti religiju ili makar suzbiti sto vise.
    ti si zadojen mrznjom druze i kad si u takvom stanju ne mozes ni da funkcionises normalno, zato kazes da ti je sve mizerno, jadno, prejadno...da je srece ti pojmovi ne bi trebali ni da postoje, one su izvor zla

Thanks Thanks Given 
    2,335
    Thanks Thanks Received 
    5,884
    Thanked in
    2,049 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    ma neka casti ti, a sto si ti toliko dobar covjek ako si ateista
    ja se drzim jednog
    „I tako, dakle, po plodovima njihovim poznaćete ih“ (Mt 7,20).
    Znas li sto je ateisticki moral prema vjerskom? nula, zero, noting

Oli mi pojasnit malo ovo molim te?

Ako vjernik napravi neko zlo to je onda manje zlo nego kad ateista napravi isto jel?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Oli mi pojasnit malo ovo molim te?
    Ateista daje sebi vece slobode a time i nemoral. Uglavnom za ateiste abortus je recimo normalan, za ozbiljnog vjernika to je ubistvo i to jedno od tezih.
    Dalje, da ne pominjem moderne seksualne slobode.
    Quote Originally Posted by remark View Post
    Ako vjernik napravi neko zlo to je onda manje zlo nego kad ateista napravi isto jel?
    To niko nije rekao, pogresno shvatas, kao i vecina vas. Grijeh je grijeh, samo sto pravi vjernik vidi vise grehova od ateiste (i ne samo ateisti vec i savremeni deklarativni liberalni vjernici). Ateista daje sebi vise slobode za koje smatra da su normalne, vjernik zbog datog zakona koji treba da postuje ne smije dopustiti slobode koje ga vode u grijeh.
    Last edited by autodijagnostika; 14-07-09 at 10:23.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Umorili ste me, pustite malo da odmorim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by vanjatheman View Post
    nevjerovati ne znaci vjerovanje u nevjerovanje. Ateizam nije nista komplikovano. Jednostavno ne vjerujemo jer nema apsolutno nikakvog razloga da bi vjerovali. Nikakav dokaz, ustvari svi dokazi su protiv vjere. Nema tu nikakvih dogmi. Iako neki od vas koji vole da komplikuju stvari jer im jasnoca i jednostavnost nisu dovoljne kazu da ateizam ima dogmu. Potpuno netacno.
    Па добро,Вања човјече.Ако кажеш да нема никаквог разлога да би ти повјеровао у Бога,и то апсолутно никаквог разлога,зашто онда кажеш,да су сви докази против вјере?Ти си се по својој слободној вољи и разуму опредијелио да невјерујеш,и то твоје неверје нека остане са тобом.Ја се сада нећу инатити и тражити од тебе те "доказе" против вјере,јер из искуства знам да су то мишљења која најчешће пливају у плићацима и да немају много везе са реалношћу које ти пружа вјера,када осјетиш призив да вјерујеш.За вјеру ти треба опит,треба ти подвиг,јер вјера сама по себи тражи промјене.Ако се ти спориш са људима који вјерују,иду у Цркву,моле се Богу...ти да би оспорио то њихово чињеније,ти и сам мораш да уђеш у Цркву да видиш како те ствари иду,да их осјетиш,да их другим ријечима опипаш...А овако између четири зида,твоја размишљања на ту тему претвориће се,заћи ће у далека поља маште.Ово ти је пријатељски савјет.Такви људи,најчешће стварају једну крајње илозорну слику о Богу,вјери и Цркви...и то су најчешће оне карикатурице које су им се предочавале као вјера од малена.Ја као Хришћанин оно што могу да урадим је да ти кажем,брате,дођи и види.Јер у овом тренутку имај у виду и саме ријечи Господње који каже :"Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се"

Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Tacno tako, i to je jedan od razloga zasto ga ja ne prihvatam. Nista u zivotu nije prosto i zato ne mogu ni ja lako da prihvatim ateizam.
    Vidis ja bas mislim da je sve prosto ali ljudi vole da zakomplikuju stvari jer im jednostavnost iz nekih razloga nije dovoljna.

Umorili ste me, pustite malo da odmorim.

Quote Originally Posted by emanuil View Post
    Па добро,Вања човјече.Ако кажеш да нема никаквог разлога да би ти повјеровао у Бога,и то апсолутно никаквог разлога,зашто онда кажеш,да су сви докази против вјере?Ти си се по својој слободној вољи и разуму опредијелио да невјерујеш,и то твоје неверје нека остане са тобом.Ја се сада нећу инатити и тражити од тебе те "доказе" против вјере,јер из искуства знам да су то мишљења која најчешће пливају у плићацима и да немају много везе са реалношћу које ти пружа вјера,када осјетиш призив да вјерујеш.За вјеру ти треба опит,треба ти подвиг,јер вјера сама по себи тражи промјене.Ако се ти спориш са људима који вјерују,иду у Цркву,моле се Богу...ти да би оспорио то њихово чињеније,ти и сам мораш да уђеш у Цркву да видиш како те ствари иду,да их осјетиш,да их другим ријечима опипаш...А овако између четири зида,твоја размишљања на ту тему претвориће се,заћи ће у далека поља маште.Ово ти је пријатељски савјет.Такви људи,најчешће стварају једну крајње илозорну слику о Богу,вјери и Цркви...и то су најчешће оне карикатурице које су им се предочавале као вјера од малена.Ја као Хришћанин оно што могу да урадим је да ти кажем,брате,дођи и види.Јер у овом тренутку имај у виду и саме ријечи Господње који каже :"Иштите, и даће вам се; тражите, и наћи ћете; куцајте, и отвориће вам се. Јер сваки који иште, прима; и који тражи, налази; и који куца, отвориће му се"
    Ti si jedini ovdje sa kojim se moze normalno diskutovat o religiji. Imam osjecaj da si ti jedini vjernik ovdje a ovaj ihtus i autodijagnostika zvuce kao neka parodija hriscanstva svakim postom sve vise i vise. Samo nemoj i ti da mi pricas o realnosti koju pruza vjera. To je jedna stvar koju nikad nece pruzit. Ja sam toliko puta objasnio zasto ne vjerujem da sam iznemogao kao autodijagnostika. Pustite i mene malo da pocinem
    Last edited by VanjaTheMan; 14-07-09 at 10:44.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa druge strane, razmisli malo i shvatices da je pripisivanje svega poznatog i nepoznatog, onog sto razumijes i ne, vjeri, tj. Bogu- prilicno prosto i tipicno za jedan ogranicheni um.. Za taj isti um je Bog taj koji sve stvara, odredjuje sudbinu svih nas i td.

Bukvalno, pored svemogucnog Boga covjeku ne treba mozak, volja, namjere, ambicije i td jer ce chika Bog sve da udesi kako mu se cefne.. Iz vase price, ovo je jedini zakljucak koji moze da se izvede, sto opet znaci da covjecanstvo nije puno odmaklo i dostiglo nivo na kojem moze da se posveti racionalnom shvatanju stvari, zivota uopste.
    Tuzno je to, zivota mi..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milica_hn View Post
    sa druge strane, razmisli malo i shvatices da je pripisivanje svega poznatog i nepoznatog, onog sto razumijes i ne, vjeri, tj. Bogu- prilicno prosto i tipicno za jedan ogranicheni um.. Za taj isti um je bog taj koji sve stvara, odredjuje sudbinu svih nas i td.
    Е сад,то нема везе са Хришћанством.

Quote Originally Posted by milica_hn View Post
    bukvalno, pored svemogucnog boga covjeku ne treba mozak, volja, namjere, ambicije i td jer ce chika bog sve da udesi kako mu se cefne.. iz vase price, ovo je jedini zakljucak koji moze da se izvede, sto opet znaci da covjecanstvo nije puno odmaklo i dostiglo nivo na kojem moze da se posveti racionalnom shvatanju stvari, zivota uopste.
    Tuzno je to, zivota mi..
    Ти онда ниси схватила шта је човјек писао цијело вријеме.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

E to je ono od cega se umorim, kad moram detaljno pojasniti o cemu sam govorio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne $ekiraj se ti nista zlato, bitno je da sam sebe razumijes (ako je to uopste tako), a ja tebe i vas-vjernike uopste, nikad necu moc pa batali boga ti

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

kako mi je cudno kad je zena ateista
    a sto su tvoji predaci bili molicu..?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne $ekiraj se ti nista zlato, bitno je da sam sebe razumijes (ako je to uopste tako), a ja tebe i vas-vjernike uopste, nikad necu moc
    Naš jadni intelekt ne može da shvati tu uzvišenu filozofiju.
    Last edited by BooQy; 14-07-09 at 15:04.
    .

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

moze moze no nece

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ateista daje sebi vece slobode a time i nemoral. Uglavnom za ateiste abortus je recimo normalan, za ozbiljnog vjernika to je ubistvo i to jedno od tezih. Dalje, da ne pominjem moderne seksualne slobode.
    vjernik zbog datog zakona koji treba da postuje ne smije dopustiti slobode koje ga vode u grijeh.

Grijeh je grijeh,

Patrijarh tvoje Crkve je podrzao Ustav Republike Srbije, pozvao gradjane posredstvom TV prenosa da izadju na referendum, glasao na referendumu, blagoslovio Ustav i prisustvovao sjednici Skupstine RS na kojoj je proglasen novi Ustav.

Clan 63. Ustava RS dozvoljava abortus:

Svako ima pravo da slobodno odluči o radjanju dece.

Ocigledno da jedan "ozbiljan" vjernik (ma sta to znacilo) kakav je patrijarh ne dijeli tvoje misljenje o abortusu.
    Ne pokusavaj da nadjes razloge za patrijarhovo opravdanje, nece ti proci. Samo ces se zaplesti.

Evo sto kaze Pavle o drzavama Trulog Zapada (u kojima je recimo legalizovan abortus, eutanazija, seksualne slobode, lake droge...) :

"... predstavljaju primer naprednih i organizovanih država i nosilaca istinske demokratije."

Jedini nacin da covjek bude dosledan i bezgresan je da (razmislite o mojem 10-om pitanju i) odete u izolaciju, u sumu.

-
    Last edited by Jal Cargo; 14-07-09 at 20:23.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

mozda patrijarh nije dovoljno pravoslavan

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Patrijarh tvoje Crkve je podrzao Ustav Republike Srbije, pozvao gradjane posredstvom TV prenosa da izadju na referendum, glasao na referendumu, blagoslovio Ustav i prisustvovao sjednici Skupstine RS na kojoj je porglasen novi Ustav.

Clan 63. Ustava RS dozvoljava abortus:

Svako ima pravo da slobodno odluči o radjanju dece.

Ocigledno da jedan "ozbiljan" vjernik (ma sta to znacilo) kakav je patrijarh ne dijeli tvoje misljenje o abortusu.
    Ne pokusavaj da nadjes razloge za patrijarhovo opravdanje, nece ti proci. Samo ces se zaplesti.
    aaa opet niski udarci, mnogo si nedobronamjeran moram ti reci

izvadio si iz konteksta, i SIGURAN sam da nijedan od svestenih ljudi nece reci da abortus nije grijeh
    postoji extremni slucaj kada sa plodom nesto nije u redu i mora se izvaditi da bi se sacuvalo zdravlje zene

Nazalost skoro sve drzave su sekularne, da je drzava teokratska stvari bi bile drugacije.

U svakom slucaju ti sa ovim hoces da podmetnes da Crkva podrzava abortus, a svaki vjernik zna da je to ubistvo. Zena moze odluciti da uradi abortus i nece odgovarati zakonu drzave ali morace da odgovara pred Bogom.

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Evo sto kaze Pavle o drzavama Trulog Zapada (u kojima je recimo legalizovan abortus, eutanazija, seksualne slobode, lake droge...) :

"... predstavljaju primer naprednih i organizovanih država i nosilaca istinske demokratije."

Jedini nacin da covjek bude dosledan i bezgresan je da (razmislite o mojem 10 pitanju i) odete u izolaciju, u sumu.

opet iz konteksta vadis, to sto je rekao je tacno i niko nece sporiti,
    ali ne bih rekao da je to kazao samo zbog toga kako Srbi trebaju sve da preuzmu od zapada, kao da zapad treba da bude neki ideal
    svakako da zapad ima nesto pozitivno, ali sto se tice morala i vjere daleko su ispod svih kriterijuma...

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,610
    Thanked in
    3,312 Posts

ti si zadojen mrznjom druze i kad si u takvom stanju ne mozes ni da funkcionises normalno, zato kazes da ti je sve mizerno, jadno, prejadno...da je srece ti pojmovi ne bi trebali ni da postoje, one su izvor zla
    Ne znam kako ti zakljuci jesam li ja zadojen mrznjom ili ne.
    I funkcionisem odlicno sa ovim sistemom vjerovanja zasnovanih na racionalizmu.
    I nije mi sve jadno i mizerno(ne znam dje si to procitao, ali ocigledno volis da vadis iz konteksta), vec samo ljudi koji imaju pogled na vjeru kao ti(znaci samo sto se tice vjere, u druge aspekte zivota necu da ulazim). no offence.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pitam se samo zasto uglavnom svi kriminalci, mafijasi i oni koji se tripuju da spadaju u jednu od ove 2 grupe uvijek veliki vjernici... nose velike krstove na kajlama, u autima im obavezno stoji krst ili brojanica i sl.

Mozda zato sto ateisti sebi davaju vece slobode a samim tim i nemoral?
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

@autodijagnostika

Vidio sam da si napisao:

ako je ijedna prica iz Biblije netacna, stih ili recenica, odnosno ako se dokaze da je pogresna, ja cu javno sebe proglasiti ateistom i priznati da je stvarno sva religija jedna velika laz
    Uzmimo jedan od najupecatljivijih momenata iz Biblije, Potop i Noin (Nojev) brod. Ja necu da tvrdim da je prica netacna, ostavicu tebi da prosudis:

Kako je Noje, odnosno Noa, uspio da sakupi sve kopnene vrste, od najsitnijeg insekta do slona, s obzirom na povrsinu kontinenata? Koliko vremena, pomocnog orudja i ljudstva mu je bilo potrebno da pronadje, uhvati i preveze parove?
    Moram te podsjetiti da je u tom periodu polozaj kontinenata gotovo isti kao danas:

Attachment 31390

Ova crvena tacka predstavlja pocetnu tacku Noine avanture. Noa je morao da zaviri skoro ispod svakog kamena, da se popne na skoro svako drvo i zavuce u skoro svaku rupu na planeti.

Kolika je morala biti zapremina barke, koliko vremena je zahtijevala njena izgradnja i kakav materijal je bio potreban Noi da odrzi stabilnost drvene konstrukcije?

Kakve je uslove morao obezbijediti, jer velikom broju vrsta odgovaraju specificni uslovi zivota, prije svega posebna klima, staniste i hrana?

Odakle mu rezerve hrane za tako dug period?

Kako je odrzao balans, jer je imao samo po dva predstavnika od vrste?

Kako je hranio predatore, a kako biljojede?

Sva ova pitanja treba da pomnozis sa 2, jer ne smijemo zaboraviti da je Noa nakon potopa morao da vrati vrste u njihova prirodna stanista.

Da li su Noa, njegova porodica i zive vrste koje su se nalazile na brodu nosioci svih poznatih virusa i bolesti i njihovih varijacija?

Sta cemo sa civilizacijama koje istorijski postoje u vrijeme potopa?

itd.

Pitanja ima mnogo, ali ovo su osnovna i volio bih da znam sta mislis o ovoj prici.

-

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nazalost skoro sve drzave su sekularne, da je drzava teokratska stvari bi bile drugacije....
    Zbilja imas pravo jer u Vatikanu takvih problema nema

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jal cargo View Post
    patrijarh tvoje crkve je podrzao ustav republike srbije, pozvao gradjane posredstvom tv prenosa da izadju na referendum, glasao na referendumu, blagoslovio ustav i prisustvovao sjednici skupstine rs na kojoj je proglasen novi ustav.
    Clan 63. Ustava rs dozvoljava abortus:
    svako ima pravo da slobodno odluči o radjanju dece.
    ocigledno da jedan "ozbiljan" vjernik (ma sta to znacilo) kakav je patrijarh ne dijeli tvoje misljenje o abortusu.
    Биће да је по теби и Свети Апостол Павле неправославан јер он каже:Све ми је слободно али ми није све на користи.

Је ли БОГ дао слободу људима?Јесте.Свети Патријарх Павле само поштује слободу коју је БОГ дао људима и не пада му на памет да брани некоме да аобртира јер он ту моћ нема тако да та констатација не стоји на мјесту.

Свети Патријарх Павле позива у својим посланицама,Божићним и Васкршњим које се читају у црквама,храмовима и манастирима,да се оканемо абортуса,дроге,алкохолизма и осталих порока и између осталог и гријеха,као опште пошасти.

То што је урадио Свети Патријарх је акт којим признаје државу Србију и доказ да СПЦ признаје независну Црну Гору и Србију.Ово говорим јер је неко покушао да протури да СПЦ не признаје Црну Гору.

evo sto kaze pavle o drzavama trulog zapada (u kojima je recimo legalizovan abortus, eutanazija, seksualne slobode, lake droge...) :
    "... Predstavljaju primer naprednih i organizovanih država i nosilaca istinske demokratije."
    jedini nacin da covjek bude dosledan i bezgresan je da (razmislite o mojem 10-om pitanju i) odete u izolaciju, u sumu.
    -
    Да се не бисмо много вртјели у Врзино коло дај извор и дај читав цитат.Није цитат погача па да га кидамо на комаде.

Да си читао Свето Писмо и да познајеш једну јоту Хришћанске науке и учења не би причао овакве ствари(погледај болдовано).Нигдје Црква не учи нити Свето Писмо да човјек може бити безгрешан или непогрешив.Безгрешан и непогрешив је само БОГ.

Закључујем да твоја контатација не ваља јер се не може никако примијенити на Светог Патријарха(говорим о првом квотованом дијелу,други дио ћу прокоментарисати кад даш извор и цијели цитат).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

-

@autodijagnostika

vidio sam da si napisao:
    Uzmimo jedan od najupecatljivijih momenata iz biblije, potop i noin (nojev) brod. Ja necu da tvrdim da je prica netacna, ostavicu tebi da prosudis:
    Kako je noje, odnosno noa, uspio da sakupi sve kopnene vrste, od najsitnijeg insekta do slona, s obzirom na povrsinu kontinenata? Koliko vremena, pomocnog orudja i ljudstva mu je bilo potrebno da pronadje, uhvati i preveze parove?
    Moram te podsjetiti da je u tom periodu polozaj kontinenata gotovo isti kao danas:
    Attachment 31390
    ova crvena tacka predstavlja pocetnu tacku noine avanture. Noa je morao da zaviri skoro ispod svakog kamena, da se popne na skoro svako drvo i zavuce u skoro svaku rupu na planeti.
    Kolika je morala biti zapremina barke, koliko vremena je zahtijevala njena izgradnja i kakav materijal je bio potreban noi da odrzi stabilnost drvene konstrukcije?
    Kakve je uslove morao obezbijediti, jer velikom broju vrsta odgovaraju specificni uslovi zivota, prije svega posebna klima, staniste i hrana?
    Odakle mu rezerve hrane za tako dug period?
    Kako je odrzao balans, jer je imao samo po dva predstavnika od vrste?
    Kako je hranio predatore, a kako biljojede?
    Sva ova pitanja treba da pomnozis sa 2, jer ne smijemo zaboraviti da je noa nakon potopa morao da vrati vrste u njihova prirodna stanista.
    Ное није морао да иде по цијелој земљи да скупља врсте јер нико не каже да се цијела земља населила.Ми у суштини не знамо који дио земље се населио и како су све копнене врсте доспјеле у барку али исто не знамо да се цијела земља населила.

На нека питања не постоји одговор јер нам није дат у извјештају:које је оруђе користио,како га је направио,колико га је имао.

Капацитет ковчега не знамо колики је био јер пише у Првој Мојсијевој 6:4 да су на земљи живјели дивови после потопа у књизи Исуса Навина стоји да је један од омањих дивова имао 4 метра у ширину.Колики су били људи у том периоду ми не знамо и зато не можемо да тврдимо колики је био ковчег,како је поређао животиње,како их је хранио и како им је обезбиједио услове.Али прије свега не треба заборавити да је БОГ био са Ноем и да Ное није радио сам.

Питање си поставио о условима живота животиња.
    Један од одговора је да су услови живота на земљи били исти и да је свуда земљи владала умјерена клима а тек после потопа су полако почеле да настају климатске промјене.

da li su noa, njegova porodica i zive vrste koje su se nalazile na brodu nosioci svih poznatih virusa i bolesti i njihovih varijacija?
    Sta cemo sa civilizacijama koje istorijski postoje u vrijeme potopa?
    Itd.
    Pitanja ima mnogo, ali ovo su osnovna i volio bih da znam sta mislis o ovoj prici.
    Што се болести тиче,не мора да значи да су Ное и његова жена и синови били носиоци свих болести јер сида је болест која је млада а не мора да значи да је кренулаод човјека,прије ће бити да је настала од услова живота или начина на који је човјек живио.

Што се тиче хронологије,то сам већ одговорио.
    Хронологија Старог Завјета није тачна,да одмах разријешим ту дилему тако да се потоп догодио много раније него што старозавјетна хронологија извјештава.

Thanks Thanks Given 
    4,451
    Thanks Thanks Received 
    8,610
    Thanked in
    3,312 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Капацитет ковчега не знамо колики је био
    14 Načini sebi kovčeg od drveta gofera, i načini pregratke u kovčegu; i zatopi ga smolom iznutra i spolja. 15 I načini ga ovako; u dužinu neka bude trista lakata, u širinu pedeset lakata, i u visinu trideset lakata

http://wwwyu.com/biblija/011mo006.htm

jesi citao ti bibiliju? ili ti je ovo promaklo? mogu da ti kazem koliko iznosi duzina jednog lakta ali se bojim da ces mi reci 'drugaciji je bozji lakat'.
    a kad vidis duzinu jednog lakta i izracunas sto treba shvatices da je fizicki nemoguce sve da stane. samo nemoj sa argumentima tipa 'to je bog uredio tako i u njega ne treba da sumnjamo' i sl.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ево да ти дам стих из Прве Мојсијеве 6:4;

4. A beše tada divova na zemlji; a i posle, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovečijim, pa im one rađahu sinove; to behu silni ljudi, od starine na glasu.

Page 40 of 171 FirstFirst ... 303637383940414243445090140 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks