Page 118 of 219 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128168218 ... LastLast
Results 2,926 to 2,950 of 5462

Thread: ALFA ROMEO club

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Kako sam prije neki dan ispeglao neku bijesnu 145-icu, aoooo....

Prica se za tebe po gradu, kidash sa 2.8 bmw-om ljute makine iz alfine radionice.... jesi se proba sa kojom jacom od 1.6??? :monkey:

p.s. moja ponuda i dalje vazi, bilo kad, bilo dje sa mojom 2.0

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Prelijepa brera na barske table... jaooooj...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da,da,vidjeh je.Ko je vozi?

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,983
    Thanked in
    1,083 Posts

Da$ke.... ili Djoma
    :roll:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by brzi_pas View Post
    Prica se za tebe po gradu, kidash sa 2.8 bmw-om ljute makine iz alfine radionice.... jesi se proba sa kojom jacom od 1.6??? :monkey:

p.s. moja ponuda i dalje vazi, bilo kad, bilo dje sa mojom 2.0

Ma sve je to OK, znam, bila je 1.7 valjda, ali ne znam zasto priznaju da se trkaju, zasto se nude sami kad znaju da nemaju sanse?
    Recimo, imas neki sestak, ajde, ali auto bez motora (cetvorocilindrasa bez turbine ne smatram motorom), bolesno!
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vazan je takmicarski duh

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,442
    Thanked in
    399 Posts

Moze li se naci dje mapa za navigaciju za 147 Alfu
    MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!

Sparco_CG's Avatar
    Sparco_CG is offline Najpovoljniji diler racunara i opreme u Podgorici
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

ljudi ocu onu moju alfu 33 da radim, pa mi recite dje da kupim sportske branike za nju ako uopste imaju da se nadju, i dje u pg ima da se kupi dobar izduvni sistem
    (ne mora komplet, treba mi samo od sredine cijev, lonac i izduvna cijev. neki remus ili slicno, ali najradije bi ako moze do 200 eura komlet sistem promjenio.

onda trebaju mi neke extra presvalake za siceve crne sa logom alfe na uzglavlju i bocni migavci u bijeloj boji. za pocetak toliko
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

za te migavce pogledaj kod djura peckog ili kod deverdzica na konik,kod office centra. na mojoj su ti bijeli, ali bi ti onda pasovalo da i shtopove stavish u kombinaciji crvene sa bijelim migavcima,jer pretpostavljam da su na tvojoj zhuti. samo,ako kojim sluchajem slomish taj "bijeli" shtop, o jadu cesh se zabavit da ga nadjesh. ja sam morao u (omiljeni dio vecine forumasha: ) u beograd da ga kupim,jer ovdje ih nije bilo. shto se izduva tiche, pogledaj u DN Popovic na Zlatici,chini mi se da oni rade te zafrkancije. Ako treba,mogu ti saznati broj.Branike cesh teshko (chitaj:nikako) naci u CG,ali bi mozhda mogao neki dobar plastichar da ti pomogne da ga sredish kako ti odgovara. Srecna rabota,u svakom sluchaju Isto kao da se o mojoj radi,tako mi je banja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne branike ni pod razno!!!!

Fabricki su najljepsi....

eventualno te migavce i to....

znaci, pici lakiranje u njemu crvenu, i odradi mashineriju.... za izduv pazi, boxer je i moze lako da se desi da upropastish zvuk.... mada ima fora.... objasnicu ti ako si raspolozen, a ne moze ovako na forum

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

objasni i meni,i moja je boxerica

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prvo treba da kazesh (te) sta vas interesuje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Inace, evo malo za vas

33 razloga zasto AR 33

1.Zato sto je Alfa
    2.Zato sto je Alfa Romeo
    3.Zato sto je Boxer
    4.Zato sto "ide"
    5.Zato sto me netko nece mrzit ako palim gume s njom
    6.Zato sto me netko nece mrzit ako ga pretjecem s njom
    7.Zato sto je talijan
    8.Zato sto sam drugaciji s njom
    9.Zato sto ima prekrasan sound
    10.Zato sto mu je "svaki" dio 20 kuna skuplji od Juginog
    11.Zato sto je crvena
    12.Zato sto san se osjeca slobodan kad sam je prvi put vozio
    13.Zato sto ti uljepsa dan
    14.Zato sto je jos nemam pa je sanjam
    15.Zato sto se svida mojoj curi
    16.Zato sto sam sa 1.7 sa 105 KS ribao Kadetta GSI-a sa 115-bez problema
    17.Zato sto ima Isusove brojke tj.godine
    18.Zato sto mi nitko nije zavidan kad ju vozim kroz grad
    19.Zato sto sa drugom ide preko 100km/h
    20.Zato sto je posebna u mom srcu
    21.Zato sto sam vidio pet Slovenaca u Zrcu prosli vikend u njoj i iako pijani kako paze na "nju"
    22.Zato sto takav auto moze izmislit Alfa Romeo
    23.Zato sto kad je "cepas" moze potrosit kao stroj od 2.5 kubika
    24.Zato sto mi se uvik svidjala
    25.Zato sto moze da ide kroz zavoje abnormalnim brzinama
    26.Zato sto ti brzina na pravcu nije ni vazna kad ovaj drugi prije pravca izgubi svaku volju za daljnim trkanjem
    27.Zato sto nema tog cvrcka u njoj koji mi moze zasmetati kad dam gas
    28.Zato sto me "pasatlije" nece nikad razumijeti
    29.Zato sto joj je kljuc na "krivoj" strani
    30.Zato sto ima 25 godina a curama je i dalje "in"
    31.Zato sto kad kazes da vozis Alfu i dodes do nje nitko nece osjecati razocaranje zato sto nije 156
    32.Zato sto je Alfa
    33.Zato sto je Alfa Romeo

Inace, ovako treba da izgleda jedna 33 ka :evil:

[img=http://img3.imagebanana.com/img/7998ksg/33.bmp.png]

http://www.postimage.org/image.php?v=aVzuVOS

Sparco_CG's Avatar
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    za te migavce pogledaj kod djura peckog ili kod deverdzica na konik,kod office centra. na mojoj su ti bijeli, ali bi ti onda pasovalo da i shtopove stavish u kombinaciji crvene sa bijelim migavcima,jer pretpostavljam da su na tvojoj zhuti. samo,ako kojim sluchajem slomish taj "bijeli" shtop, o jadu cesh se zabavit da ga nadjesh. ja sam morao u (omiljeni dio vecine forumasha: ) u beograd da ga kupim,jer ovdje ih nije bilo. shto se izduva tiche, pogledaj u DN Popovic na Zlatici,chini mi se da oni rade te zafrkancije. Ako treba,mogu ti saznati broj.Branike cesh teshko (chitaj:nikako) naci u CG,ali bi mozhda mogao neki dobar plastichar da ti pomogne da ga sredish kako ti odgovara. Srecna rabota,u svakom sluchaju Isto kao da se o mojoj radi,tako mi je banja
    brale ada jesi ti geldo njene slike. mene su bijeli migavci i naprijed i na stopove, nego ja trazim one sto idu u lajsne sa strane oni bocni mali
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Sparco_CG's Avatar
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

dobra je ova sa slike, samo sto moja ce biti ljepsa. ima ljepsi spojler i felge u startu a jos sredjivanje kad padne mmmm

dje cu odraditi presvlake za siceve u crno sa logom alfe na uzglavlju?

steta sto nemam svoju garazu, sve ove sitnice oko sminkanja enterijera bi sam odradio
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

ako imas koga da moze nabavit preko interneta, imas dodatke za prednji branik koji izgledaju mnogo dobro. najcu sliku kasnije pa cu ti pokazat na sto mislim.

ja sam ranije eksperimentisa sa izduvom na moju 33. dunulo mi je bilo da maknem srednji lonac i samo da ostane zadnja lonchina... eh kako se dra' majko sveta, palio sam alarme po gradu nekolka dana, al sam vrnuo posle srednji lonac jer je micanjem istog izgubio masu na snagu.
    podji do popovica ovamo na zlaticu, nista te ne kosta da pogledas sto imaju i da vidis sto mogu, sto ne mogu.
    bocni zmigavci - ja sam moje maka skroz jer su mi namrtvo gadni nesto bili

i nemoTe me cerat moju da slikam i da se faljAM ovuda :P
    ajte prijatno
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Sparco_CG's Avatar
    Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    58
    Thanked in
    36 Posts

Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    ako imas koga da moze nabavit preko interneta, imas dodatke za prednji branik koji izgledaju mnogo dobro. najcu sliku kasnije pa cu ti pokazat na sto mislim.

ja sam ranije eksperimentisa sa izduvom na moju 33. dunulo mi je bilo da maknem srednji lonac i samo da ostane zadnja lonchina... eh kako se dra' majko sveta, palio sam alarme po gradu nekolka dana, al sam vrnuo posle srednji lonac jer je micanjem istog izgubio masu na snagu.
    podji do popovica ovamo na zlaticu, nista te ne kosta da pogledas sto imaju i da vidis sto mogu, sto ne mogu.
    bocni zmigavci - ja sam moje maka skroz jer su mi namrtvo gadni nesto bili

i nemoTe me cerat moju da slikam i da se faljAM ovuda :P
    ajte prijatno
    mislim da znam kako izgleda taj dodatak za branik, ali cekam sliku. ako je to taj onda je predoobar
    BMW Arsovic
    068-615-321 (viber)
    [email][email protected]

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by Sparco_CG View Post
    brale ada jesi ti geldo njene slike. mene su bijeli migavci i naprijed i na stopove, nego ja trazim one sto idu u lajsne sa strane oni bocni mali
    e ono bi bilo super naci...i ja bih te stavio da ih mogu nabavit

Thanks Thanks Given 
    960
    Thanks Thanks Received 
    1,372
    Thanked in
    645 Posts

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, 33 stradale..... evo malo o njoj...

Dok je Alfa pravila ovakve automobile, vecina sad izvikanih fabrika nije ni postojala

evo malo copy/paste sa arcs foruma...

Alfa 33 Stradale je ekstremni raritet medju automobilima koji je proizveden u svega 18 primeraka. Prve primerke 33 Stradale je proizvela Autodelta 1967 godine na bazi trkackog modela T33, dok su kasnije napravljene oslabljene verzije ovog modela za ulicu. (Autodelta 270ks - Road car 230-250ks)
    Automobil je dizajnirao Franco Scaglione, a napravila poznata italijanska radionica Carrozzeria Marazzi nedaleko od Milana. Iste godine predstavljen na salonu automobila u Torinu.
    Na ovom modelu je veliki deo tehnologija i mehanike preuzet sa trkackog polja, pa je to jos jedan od razloga zasto je ovaj model bio jako skup za siru populaciju - 17.000 dolara 1968 godine.
    Jedno zanimljivo resenje, na 33 Stradale se vrata otvaraju na gore (Butterfly doors) sto je cini jedinstvenom. Veruje se da je bila prvi serijski model sa ovim resenjem otvaranja vrata...
    Trkacki orijentisan motor nije u relaciji sa tadasnjim serijskim alfinim motorima.
    Sportski inzenjer Carlos Chiti konstruisao je dvolitarski V8 agregat za ovaj model (79mm precnik x 52mm hod) koji je imao Spica elektronsko ubrizgavanje, 4 visokonaponska trafoa (bobine) i 16 svecica. Motor je imao 4 bregaste osovine pogonjene lancem sa limitom obrtaja od 10000 o/m, sto je bez presedana u konkurenciji klipnih motora slicne zapremine, nekada ili sada...
    Snagu je prenosio sestostepeni transaxle menjac dizajniran od strane Valeria Colotti-ja.
    Performanse automobila su takodje bez presedana, svega 5.5 sec od 0-100 km/h...

- Proizdvodnja od 1967 do 1969 god.
    - Motor 90? V 8, 1995ccm, centralno uzduzno smesten.
    - 2 ventila po cilindru
    - 230 ks / 172 KW @ 8800 rpm & 200 Nm @ 7000 rpm
    - Tezina 572 kg
    - Maksimalna brzina 280 km/h
    ..........

Bila jednom jedna fantazija sa naslovom: Kako bi superautomobil trebao izgledati?

Entuzijazam i znanje rezultirali su nevidjenom lepotom i fantastichnim performansama.

Nisam siguran da li smo svesni shta je 33 Stradale znachila te davne 1967-me godine. Da li smo svesni rechi superautomobil, kada je danas koristimo za svaki model automobila koji koristi vec vidjena reshenja u jedinstvenoj 33 Stradale?

-Vrata koja se otvaraju na gore?
    -Motor koji se vidi kroz zadnje staklo?
    -Mali dvosed sa extremno malom tezhinom?
    -2000 ccm koji se vrti do limita od 10.000 o/min.?
    -Dve svecice po cilindru?
    -Jedan trafo na dva cilindra?
    -Skrivene kvake?

To su stavke koje bar iz teksta i slike mozhemo videti... Danashnji "superautomobili" koriste ta reshenja u malo poboljshanoj, a chesto i u loshijoj izvedbi. Zhal za proshlim vremenom ostaje, samo mashta mozhe docharati zvuk ovog V8 motora i performanse koje nudi sa njegovom fantastichnom pozicijom u telu ove lepotice. Definitivno zamishljam, performanse koje opravdavaju ovu lepotu. Kako nazvati 33 stradale, a ne uvrediti je svrstavanjem u sve kalupe koje rech "superautomobil" nosi sa sobom?

33 Stradale. Mislim da je dovoljno.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Danas je neces nac ispod milion
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

milion je mala cifra

I vrijedi svaki cent
    Last edited by brzi_pas; 10-07-09 at 09:09.

Thanks Thanks Given 
    960
    Thanks Thanks Received 
    1,372
    Thanked in
    645 Posts

pitanje je i moze li se uopste kupiti, i jesu li zive te 18kom koliko je proizvedeno , a vjerovatno su kod najvecih kolekcionara i neke muzeje koji je nebi dali nizasto

ps. http://www.bellatisport.com/shop/pro..._Stradale.html i za bajkere nesto
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

33 stradale je stvarno perverzija....zlo od auta...

ali

jedan

je

http://67mustangblog.com/wp-content/...ecreations.jpg

izasli su iste godine cini mi se..
    Last edited by CaseLogic; 10-07-09 at 10:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da.... samo ovaj sa slike nije fabricki, i nema ni jedan jedini dio isti kao fabricki.... i eto malo info, Mustang kad je izashao tad je imao dobose na svim tockovima i ubrzavao je do 100 za 15-16sekundi....

na kraju krajeva poredit Tipo 33 Stradale sa bilo kojim Mustangom, ali bilo kojim iz bilo koje godine (ili filma) je presmijeshno.... i da napomenem, mustang je legenda sa pravom i ja obozavam '69 fastbeck, ali Tipo 33 je druga dimenzija

............

Da bi konstruisali novi trkacki automobil Alfa je 1963 godine napravila novo takmicarsko odeljenje nazvavsi ga .AUTODELTA.. Dve godine kasnije od izuzetno uspesne Giulie 1600 GTA je konstruisana specijalna verzija za u kojoj je dominirala narednih godina. U medjuvremenu Alfa i Autodelta su radili na potpuno novom trkackom automobilu sa namerom da povrate Alfin stari ugled i reputaciju, sifrovano nazvan .105.33.. Prototip je bio dizajniran u Alfinom istrazivackom odeljenju, a 1965 godine poslat u Autodeltu na dalji razvoj. (Kada je Autodelta primila prvi prototip, bio je pokretan izvedenim .TZ2. cetvorocilindricnim motorom. Motor je postavljen iza vozaca.) Potpuno novi V8 od 2 litra, bio je uparen sa 6-brzinskim Kolotijevim menjacem.

Sasija je lezalana tri velike aluminiumske cevi, dve uzduzno i jedna poprecno, pricvrscena na zadnju osovinu. Opremljen poslednjim girlingovim sistemom sa cetiri diska. Jednostavno nazvan 33, novi trkacki auto je debitovao u sezoni 1967 godine. Kasnije auto je nazvan 33/2 zbog 2-litarskog motora i da bi se jasno razlikovao od drugih verzija kasnijih vecih inzenjerskih razvitaka. U takmicarskoj verziji je poprilicno friziran (quad cam) V8 sa najmanje 270ks.

Njegov pobedonosni debi je doziveo na brdskim trkama u Belgiji, a njegova pouzdanost iznudila je dominaciju do kraja sezone. Za sezonu 1968 male dorade na motoru i sasiji sto je dodatno poboljsalo performanse i pouzdanost. Posle debitantske sezone 1968 33/2 se takmicio u Dajtoni, zavrsivsi na 3 mestu u generalnom plasmanu.

Septembra 1967 Autodelta je upakovala cenjeni 33 model u putnicki auto. Tehnicki 33 Stradale je prakticno identican sa trkackim modelom, osim duzeg rastojanja tockova i podesenog motora. Mnogo vaznije je to sto je Franco Scaglione Izveo zatvorenu karoseriju sto je dan danas rezultiralo da bude jedan od najlepse dizajniranih automobila ikad napravljenim. Zahvaljujuci aerodinamicnom obliku najveca brzina od 250km/h se lako postizala. Cak su na kraju sa 4 karoserije snabdeli it. proizvodjace automobila kako bi proucavali ovo uzbudljivo dizajnersko dostignuce. Uprkos zadivljujucim performansama i izgledu .Stradale. nije bio veliki trzisni uspeh, uglavnom zbog svoje astronomske cene. Izmedju 1967 i 1969 je konstruisano 18 primeraka ukljucujuci i 4 koje su sluzile za proucavanje.

Page 118 of 219 FirstFirst ... 1868108114115116117118119120121122128168218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)