Page 45 of 722 FirstFirst ... 354142434445464748495595145545 ... LastLast
Results 1,101 to 1,125 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ja sam danas od Novoga do Kumbora putovala cijelu vjećnost. Prvo, put krzo grad sav razrovan, opet su nešto kopali i samo tek onako betonirali, a onda se na tu svu muku u saobraćaj uključio BAGER. Turistička sezona i bager po sred glavne jadranske magistrale kojom dolaze turisti uglavnom iz inostranstva. Ispred mene je bio neki Švedjanin, što biće čovjek bio u čudu Napravila se nepregledna kolona, polako prva/druga. Bager ne smije uopšte da se kreće saobraćajnicom, na šlep i to je to.
    Inače, imaal sam zadnjih mjeseci nekih obaveza pa nijesam puno skitala ali danas vidim i pored ovoga vremena da ima dosta turista.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Pa zasto bi?
    "...nekada najposjećenija crnogorska turistička destinacija dočekuje jul gotovo poluprazna."
    "Turista je, prema zvaničnim procjenama lokalne Turističke organizacije, 19 odsto manje nego krajem juna prošle godine.
    U odmaralištima boravi svega 530 inostranih turista, što je čak za skoro 80 odsto manje nego lani.
    Ništa bolje nije ni u kampovima gdje kampuju 323 turista, što je za 34 odsto slabija posjećenost nego prošle godine.
    U TO procjenjuju da u privatnom smještaju boravi gotovo 8.500 gostiju, što je za 22 procenta manje nego lani.
    Hotelijeri su uspjeli da ugoste 11.325 gostiju, četiri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine."

http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=308744

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo vi svi kukajte na svoju zemlju, a gdje je u okruzenju bolje? gdje je uopste bolje u svijetu, svugje je globalizacija, niko nema para nijedna zemlja u eropu. Spanija je u padu 65% Hrvatska takodje,Portugal se je prepolomio,Malta nista itd, a vibi da mi spustimo cijene da bi nam dosli glodari i da nas jos vise osiromase. ja mislim da ko nema novca za nase more netrebanam turizam jevtin, a vi samo kukumacite na forumu kako u C.Goru nevalja pa vi podjite do Bugarske i Albanije tamoje bolje????
    C.Gorski sindikat,Svizajedno!!!
    mi smo nebeski narod,ali na zemlji za chuda znamo.******!!!opet mi je umro konj.. steta bejashe dobar,gazio je ;) pogana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Brzi View Post
    Samo vi svi kukajte na svoju zemlju, a gdje je u okruzenju bolje? gdje je uopste bolje u svijetu, svugje je globalizacija, niko nema para nijedna zemlja u eropu. Spanija je u padu 65% Hrvatska takodje,Portugal se je prepolomio,Malta nista itd, a vibi da mi spustimo cijene da bi nam dosli glodari i da nas jos vise osiromase. ja mislim da ko nema novca za nase more netrebanam turizam jevtin, a vi samo kukumacite na forumu kako u C.Goru nevalja pa vi podjite do Bugarske i Albanije tamoje bolje????
    bogami svi spustaju cijene koliko toliko, jedino se odje kod nas drze proslogodisnje, ne bilo im nikoga ovog ljeta sto se mene tice, pa nek drze elitne cijene
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    bogami svi spustaju cijene koliko toliko, jedino se odje kod nas drze proslogodisnje, ne bilo im nikoga ovog ljeta sto se mene tice, pa nek drze elitne cijene
    Ko to spusta cijene, mozda Turska zbog cega jer niko nece kod njih to sve mirise na loj i kebab,Grcka je u minusu i podbacila 60-70% kod nas u Igalo je puno Stranaca Norvezana svedjana Engleza Kanadjana i Talijana i poneki Irac Kao i Braca Srbi.
    mi smo nebeski narod,ali na zemlji za chuda znamo.******!!!opet mi je umro konj.. steta bejashe dobar,gazio je ;) pogana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Brzi, ne radi se o kukanju vec totalnoj neozbiljnosti nasih ljudi koji bi da za jednu sezonu zarade za cijeli zivot. Provjeri koliko kosta samo povratna avionska karta na primjer za dvije osobe iz Frankfurta nasom avio kompanijom.
    Onda uzmi bilo koju turisticku agenciju pa provjeri kompletne aranzmane u Tunisu, Egiptu.... Bojim se da ce logika " bolje jedan turista koji ce platiti 'iljadu nego trcati oko deset koji placaju po sto" biti pogresna, ali vidjecemo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko to spusta cijene, mozda Turska zbog cega jer niko nece kod njih to sve mirise na loj i kebab,Grcka je u minusu i podbacila 60-70% kod nas u Igalo je puno Stranaca Norvezana svedjana Engleza Kanadjana i Talijana i poneki Irac Kao i Braca Srbi.
    kod hrvata su cijene smanjene podosta u odnosu na proslu sezonu, i rade sve da privuce sto vise gostiju, a sta nasi rade? nista!
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Brzi, ne radi se o kukanju vec totalnoj neozbiljnosti nasih ljudi koji bi da za jednu sezonu zarade za cijeli zivot. Provjeri koliko kosta samo povratna avionska karta na primjer za dvije osobe iz Frankfurta nasom avio kompanijom.
    Onda uzmi bilo koju turisticku agenciju pa provjeri kompletne aranzmane u Tunisu, Egiptu.... Bojim se da ce logika " bolje jedan turista koji ce platiti 'iljadu nego trcati oko deset koji placaju po sto" biti pogresna, ali vidjecemo.

hari, ima tu dosta istine, ali niko nije tu kriv no globalna recesija koja je zahvatila cijeli svijet, jasno mije daje C.Gora skupa ali nijese smjelo dozvolit da dodje dotoga po odavno sad mislim da kasnimo?
    Euro je zahebo cijelu evropu a nas najvise jer smo mi mala zemlja i bice nam jos teze nazalost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    kod hrvata su cijene smanjene podosta u odnosu na proslu sezonu, i rade sve da privuce sto vise gostiju, a sta nasi rade? nista!

DIDI,tacnoje! Makarska prazna,Korcula Prazni hoteli,Dubrovnik nikad se ne secaju losije bas sam sada bio u ova mjesta sa zenom postoje sa otoka Korcule, sve sam cuo i vidio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

STOJI CINJENICA DA VISE VRIJEDI OVA *ZURKA* NEGO 3 SAJMA TURIZMA...a bice tu i neki posao...jer kolko se ja sjecam takvih likova, NE PROPUSTAJU DA ZARADE NOVI DOLAR NIKAD...A NAJMANJE NA ZURKAMA SA SEBI SLICNIMA!

Milo sa milijarderima na žurci kod Saifa Gadafija

SIN LIBIJSKOG VOĐE U HOTELU SPLENDID PROSLAVIO ROĐENDAN SA BOGATIM PRIJATELJIMA IZ SVIJETA

Budva – Najglamuroznijom žurkom, kakva do sada nije viđena na Jadranu, drugi po redu sin libijskog predsjednika Moamera al Gadafija, Saif al Islam Gadafi, proslavio je preksinoć svoj 37. rođendan u bečićkom hotelu Splendid.
    Iako juče niko iz hotela nije htio da govori o čemu se radi, niti kakakav je to hepening bio organizovan, ostajući pri stavu da čuvaju diskreciju svakome gostu, brojne jahte usidrene u moru ispred hotela te veliki vatromet tačno u ponoć, otkrio je da se u Splendidu ipak održala gala žurka.
    Saif koji je poznat po organizovanju ovakvih zabava, sličnu žurku je prošle godine upriličio u Monaku, a godinu ranije i u Sen Tropeu.
    Nakon što je odabrao Crnu Goru za organizovanje svoga rođendana, Saif je, kako “Vijesti” saznaju, tražio potpunu diskreciju, ne želeći da bilo ko ometa zabavu i mir njegovih prijatelja.

U prvoj verziji, Saif je planirao da organizuje žurku na brodu “Black daimond”, modnog TV magnata Mišela Adamsa koji je prije mjesec najavio da će ova luksuzna jahta uploviti u budvanski zaliv, ali se u međuvremenu predomislio izabravši Splendid kao mjesto za proslovu rođendana.
    Među brojnim zvanicima bio je i princ od Monaka Albert Renije, te milijarderi Oleg Deripaska i Piter Mank, poljski milijerder Kovačuk, nekrunisani kralj čelika Mital, austrijski investitor Martin Šlaf, predstavnici vlada Libije i drugih zemalja i mnogi drugi do čijih se imena nije moglo doći.
    Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, među gostima je bio i crnogorski premijer Milo Đukanović.

O kakvom se događaju radi, govori i to da su dvije velike jahte, jedna od 72 i druga od 63 metra, bile usidrene nadomaka Splendida, a samo u četvrtaka na tivatski aerodrom sletjelo je desetak “lir džetova”, koji su dovezli bogate zvanice. To se može vidjeti i iz fotografije koja je medijima dostavljena iz Aerodroma Crne Gore, na kojoj su avioni parkirani na novoj proširenoj platformi.
    Saif al Islam Gadafi, je slikar koji vodi dobrotvorni fond, bio je i umiješan u pregovore oko oslobađanja talaca koje su uzimali islamski militanti, posebno na Filipinima. Osnovao je fond za brobu protiv narkomanije. Diplomirao je ekonomiju na Londonskom univerzitetu i jedan je od uticajnih novih arpskih lidera. Dok je njegov otac uspio da okrene svijet protiv sebe i svoje zemlje, prije svega Ameriku, Saifu je pošlo za rukom da zaplovi vodama biznisa i zabave, bez političkih i geografskih granica.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Evo me evo dragi komšija da ne ostanem dužna koji odgovor Ma da te prvo pitam, jesi li išao ovih dana onim putem od Hotela Plaža do Vojne bolnice? Na što ono liči? Eto si bio na Korčulu ma mi iskreno i pošteno reci jesi li vidio tamo dje ono?
    Ja moram kukat na svoju zemlju, na tuđu vala ne mogu a i nemam pravo Ja mogu kukat na svoje doma, ma ne mogu doć kod tebe u Igalo i kukat kako je tebi u kuću hehe.
    Španija je u padu? Ja i ne kažem da nije, ne kukam što nema turista jer znam zašto ih nema, ali vidiš li kako je sve u Španiju(i) a kako je odje? Eto si svjetski čovjek pa uporedi.
    A do Albanije bi rado pošla što da ne, lijepo je otići bilo gdje i vidjeti nešto drugačije.
    Svi spuštaju cijene, mogao si to vidjeti i u Hrvatsku(oj). A kod nas nes kafa 2 eura, aloooo!!!! Pa čovječe koliko zaradjuje na tu pišljivu neskafu?? Mi primorci jesmo rodjeni za uživanje i nij emi žao dat za popit nešto u kafić, ali ovih dana mi se gadi od cijena. Ma neću iz principa.

hari, ima tu dosta istine, ali niko nije tu kriv no globalna recesija koja je zahvatila cijeli svijet, jasno mije daje C.Gora skupa ali nijese smjelo dozvolit da dodje dotoga po odavno sad mislim da kasnimo?
    Euro je zahebo cijelu evropu a nas najvise jer smo mi mala zemlja i bice nam jos teze nazalost.
    Niko nije kriv??? Itekako je kriv za ovakvo stanje nevezano za globalnu krizu. Je li globalna kriza kriva za one kamiončine na šetalište od Novoga do Igala? Za prašinu koja se u sred sezone širi sa Zavale? Uh, ne vuci me za jezik jer znaš dobro da uvijek dodjemo na moje.

I mene ne interesuje ni Turska, ni Grčka, ni Italija, interesuje me isključivo da u Crnoj Gori bude bolje, da učimo ono što je dobro od drugih, da se kultivišemo, da radimo na sebi...na svojoj zemlji.
    A ovo što ti radiš je primjer iz osnovne škole kaad dijete dobije jedinicu, pa mu je opravdanje "Svi u razredu su dobili jedinice".
    Šaljem ti veliki pozdrav sa ove bande. Kupate li se?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Juče je bio intervju Mire Adanje Polak sa ministrom Nenezićem na prvom programu RTS-a.
    Umjesto što naši mladi ljudi idu u novinarske škole, fakultete, pohađaju razne kurseve, dovoljno je da odgledaju ovaj intervju i da nauče prve korake pravog novinarstva.
    Oštro, jasno, precizno sa insistiranjem da dobije odgovor koji je tražila...
    A vidjeće te kako se ponašao Nenezić.
    Kakva transformacija čovjeka.Od raspričanog, sigurnog u sebe ministra kada ga intervjuišu novinari u Crnoj Gori do malog, đaka prvaka pred pravim, istinskim novinarom gospođom Mirom Adanjom Polak.
    Čak je na kraju bio toliko umiljat( kao dijete) da je novinarka rekla kako (parafraziram) je i nešto što je lošije nije tako strašno kada je tu g. ministar Nenezić.
    Ima Mira i jednu ne lijepu osobinu da ,,sjecka" sagovornike da im ne dozvoli da završi rečenicu ali to isključivo radi da ne ,,zalutaju" sa odgovorom ili da ga ne zaborave!
    Trebali ste vidjeti sa kolikim je uvažavanjem Nenezić pristupio ovom razgovoru i kako je bio nekako drugačiji...
    Svi naši kada pođu vani se smješkaju, odgovaraju na pitanja,veoma su pristojni...
    Kada su u Crnoj Gori i kada ih ispituje naš novinar imam utisak da više oni vode emisiju nego sam novinar!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Evo me evo dragi komšija da ne ostanem dužna koji odgovor Ma da te prvo pitam, jesi li išao ovih dana onim putem od Hotela Plaža do Vojne bolnice? Na što ono liči? Eto si bio na Korčulu ma mi iskreno i pošteno reci jesi li vidio tamo dje ono?
    Ja moram kukat na svoju zemlju, na tuđu vala ne mogu a i nemam pravo Ja mogu kukat na svoje doma, ma ne mogu doć kod tebe u Igalo i kukat kako je tebi u kuću hehe.
    Španija je u padu? Ja i ne kažem da nije, ne kukam što nema turista jer znam zašto ih nema, ali vidiš li kako je sve u Španiju(i) a kako je odje? Eto si svjetski čovjek pa uporedi.
    A do Albanije bi rado pošla što da ne, lijepo je otići bilo gdje i vidjeti nešto drugačije.

Svi spuštaju cijene, mogao si to vidjeti i u Hrvatsku(oj). A kod nas nes kafa 2 eura, aloooo!!!! Pa čovječe koliko zaradjuje na tu pišljivu neskafu?? Mi primorci jesmo rodjeni za uživanje i nij emi žao dat za popit nešto u kafić, ali ovih dana mi se gadi od cijena. Ma neću iz principa.

Niko nije kriv??? Itekako je kriv za ovakvo stanje nevezano za globalnu krizu. Je li globalna kriza kriva za one kamiončine na šetalište od Novoga do Igala? Za prašinu koja se u sred sezone širi sa Zavale? Uh, ne vuci me za jezik jer znaš dobro da uvijek dodjemo na moje.

I mene ne interesuje ni Turska, ni Grčka, ni Italija, interesuje me isključivo da u Crnoj Gori bude bolje, da učimo ono što je dobro od drugih, da se kultivišemo, da radimo na sebi...na svojoj zemlji.
    A ovo što ti radiš je primjer iz osnovne škole kaad dijete dobije jedinicu, pa mu je opravdanje "Svi u razredu su dobili jedinice".
    Šaljem ti veliki pozdrav sa ove bande. Kupate li se?

Haaahaa, Svaka ti je na mjestu.100% si sve u pravu,no ja toliko volim ovu nasu C.Goru a posebno BOKU pa nedam na nju dami iko ista rece,a sve vidim i zaomije.
    No najavise mobilnim pa da se vidimo ili na pice ili negdje u restoranu pa dase ispricamo vala vrijeme je. PS.Evo u Avgustu pronalazise ulje i gas u C.Goru. Veliki pozdrav Komsija pa javi se.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DIDI,tacnoje! Makarska prazna,Korcula Prazni hoteli,Dubrovnik nikad se ne secaju losije bas sam sada bio u ova mjesta sa zenom postoje sa otoka Korcule, sve sam cuo i vidio.
    ja nisam nidje rekao da je tamo puno gostiju, vec da su shodno svetskoj krizi smanjili cijene i sl, dok ovi nashi drze standard
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,665
    Thanked in
    3,832 Posts

Vezano za priču da svako radi nešto da se probije kroz krizu - poslije 18 godina će biti uspostavljena JAT-ova linija od BG do DUbrovnika. Sezonska linija.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U petek sam prosao cijelom Bokom, i iznenadila me brojsnost radova....doduse STRATESKI JE PROBLEM VELIKI uskladit puteve, date licence na KAPITALNE PROJEKTE sa smirenom sezonom....jer se gradiliste i radovi iskljjucuju...AKO NESTO ZNACI, PODJEDNAKO SU VAZNI, I AKO OVA KRIZA UZROKUJE TAKO KATASRPOFALNU SEZONU (u sto sumnjam...bice jedno 10% manje, sto je za ocekivat!), NEKA SE OD 1. 10 BACE NA RADOVE...to su isti prioriteti!
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    U petek sam prosao cijelom Bokom, i iznenadila me brojsnost radova....doduse STRATESKI JE PROBLEM VELIKI uskladit puteve, date licence na KAPITALNE PROJEKTE sa smirenom sezonom....jer se gradiliste i radovi iskljjucuju...AKO NESTO ZNACI, PODJEDNAKO SU VAZNI, I AKO OVA KRIZA UZROKUJE TAKO KATASRPOFALNU SEZONU (u sto sumnjam...bice jedno 10% manje, sto je za ocekivat!), NEKA SE OD 1. 10 BACE NA RADOVE...to su isti prioriteti!
    A da nije krize ovo bi bio Monako, ada cush :joint:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

Quote Originally Posted by The Grey Area View Post
    A da nije krize ovo bi bio Monako, ada cush :joint:
    zapamti ovo sto si napisao. bice u septembru najcesce ponavljana recenica gospodina nenezica&co.
    Last edited by Mojsije; 28-06-09 at 12:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A sad i ovaj svinjski grip, ljepota :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,323
    Thanked in
    3,171 Posts

ih, sad imaju i vise od jednog razloga zbog kojih ce kukat i u koje ce narod povjerovat na kraju sezone.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sjajno sve ide ! Evo recimo 3 najvece "investicije" u sektoru turizma:
    Sveti Stefan se nece skoro ovarat.
    Zavala, visak natrpanih vila, manjak zelenila, nista od "Jedra"
    Porto Montenegro - za 4 godine otvoreno samo mulo sa palmama ? I to treba sa sjebe Montekarlo ?

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    nista od "Jedra"
    Cini mi se da nikad nece biti zgradjeno :o http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=308814

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Evo fotka od prekjuče. Malteški soko u zalivu, najveća privatna jedrilica na svijetu. Vlasništvo Toma Perkinsa, nekadašnjeg vlasnika HP.
    Fotkana ispred Kostanjice prema Lipcima.
    Da znamo zadržati turiste i da im ponudimo nešto kvalitetno možda bi i ostala više od 1 dana
    Predivna je

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

posto je tema turizam,a velite kriza je...nas petoro trazi apartman (da nijesmo ka sardine upakovani) na 10 dana...H.Novi ako ikako mozhe....
    zafaljujem...
    Dje shareno pashce laje,
    tu djevojka lijepa je.....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Berankrsh69 View Post
    posto je tema turizam,a velite kriza je...nas petoro trazi apartman (da nijesmo ka sardine upakovani) na 10 dana...H.Novi ako ikako mozhe....
    zafaljujem...
    posalji mi broj telefona, ime i prezime na PM, pa cemo lako naci taj apartman.

Page 45 of 722 FirstFirst ... 354142434445464748495595145545 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)