Page 31 of 171 FirstFirst ... 212728293031323334354181131 ... LastLast
Results 751 to 775 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Дај примјер из живота.
    Recimo, kiša.

Па баш зато што је скоро цијели свемир беживотан а негдје се појавио живот значи да постоји творац.
    Ne vidim vezu. Ako je malo vjerovatno da se nešto desi, neće se desiti u velikoj većini slučajeva.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Зна се како се ствара киша.Никад киша није падала из ведра неба.

Наравно да се неће десити у великој већини случајева а у још мање случајева ће се десити ако од неживог настане живо-што је основ биологије;живо настаје из живог.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Ko kaze da je svemir bezivotan ? Ne zna se
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Зна се како се ствара киша.Никад киша није падала из ведра неба.
    Da. Ali je niko ne stvara - proces koji se dešava sam od sebe. Kao uostalom i sve vremenske prilike.

а у још мање случајева ће се десити ако од неживог настане живо
    Naravno. Zato je samo jedna planeta nastanjena.

Ko kaze da je svemir bezivotan ?
    Poznati svemir. Za to smo manje-više sigurni A to je dovoljno veliko.
    .

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Poznati mozda, ali ni u to nijesmo sigurni

THEY ARE OUT THERE, BELIEVE IT!!!
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by n_l View Post
    nije potreban slozeniji um. Ljudsko tijelo da je covjek sastavljao mnogo bi bolje bilo posto nas trenutni organizam ima dooosta gresaka i stvar koje nijesu nestale tokom evolucije.
    Бог је врло прост и смирен.Такви су били и људи прије њиховог пада у гријех.Због своје непослушности Оцу изгубили су вјечност,и тако се ограничили простором и временом које их меље својом ограниченошћу и пропадљивошћу.Зар је Бог који је премудрост створио нешто компликовано/болесно као данашње људске личности?Не,он је све уредио "и би добро" како се каже на првим страницама Светог Писма.Начинио нас је према свом лику,и дао нам особине које и он сам има а од којих је највећа слободна воља.Ми смо отпали и својом слободном вољом прихватили зло које данас прикрива и замрачује наше боголике личности.

Угалвном одогвор је такав да би се показала,једна нетачност,прије свега са логичне стране коју је рекао n_l,јер да је људско тијело састављао човјек то би било нешто ограничено,пропадљиво,несавршено и имало би свој рок трајања,као и све што је човјек до сада створио као смртно и ограничено биће.Премудрост нашег Творца је што нас је створио као личности,дао нам разум,слободну вољу и свјесност постојања нас људи као вјечите личности (а то осјећање смо ми изгибили и губимо га сваки дан због своје грешности).И што је рекао један мудри отац:
    "Безгранична је тајна и наше слободе и наше личности, јер је безграничан Бог који нам је дао и личност и слободу."
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Бог је врло прост и смирен.
    Sve u svemu, jedna vrlo jednostavna osoba, koja ne uživa u konstantnoj pažnji i javnom životu. Voli svoju porodicu, i pokušava da vodi koliko-toliko normalan život, što nije lako s obzirom na njegov status...
    .

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Muka mi je sad nabrojavat sve genocide i ostale smirene i proste stvari sto je on navodno pocinio ~_~
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by booqy View Post
    da. Ali je niko ne stvara - proces koji se dešava sam od sebe. Kao uostalom i sve vremenske prilike.
    Ствара је посредно-јер је неко уредио да се такав процес врши и да из њега настаје киша.
    Исто би било да кажеш да кад неко убије некога пиштољем па се убица брани:Нисам га ја убио него пиштољ.Е,исто тако киша:неко је уредио да кружи вода у природи и из тог процеса се ствара киша.

naravno. Zato je samo jedna planeta nastanjena.
    Па сад,да је један човјек настањен на Земљи теби би ово био исти аргумент али ти он не ваља.То би исто било кад би узео неку кутију у којој има неки предмет и говорио како је он случајно настао а аргумент ти је тај зато што је само један предмет у тој кутији.

Онда ја тврдим да у свемиру има на милионе планета и звијезда и да нису никако могле саме од себе да настану,ако ти је већ аргумент квантитет...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

muka mi je sad nabrojavat sve genocide i ostale smirene i proste stvari sto je on navodno pocinio ~_~
    Наводно починио?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Htjedoh rec pocinio u tim bajkicama
    rm -rf /

Nabla Guest

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    Уопште није вјероватно.Рецимо,ти кажеш да ако бисмо ставили мачку да иде преко клавијатуре да бисмо добили девету смифонију:то је никако вјероватно.

Друго је коцка или новчић у односу на стварање човјека.Та сила која је створила човјека је морала да буде интелигентнија од човјека јер из искуства знамо да је творац интелигеннтнији од створене ствари.Стога,та сила никако није могла бити бесмислена и бесловесна и да од рада те силе нстане једно словесно биће-човјек и услови за живот и рад човјека.

Мозак и ум се не могу изједанчавати.
    Воља човјека контролише мозак.Ако ја оћу да дигнем руку ја то желим и моја воља наређује мозгу да пошаље нервни импулс и да подигне руку.Да мозак контролише мене онда ја не бих имао своју вољу.

Умом схватамо ствари.Онако како их схватимо и објаснимо такве ће их мозак забиљежити што опет показује да је мозак под контролом наше воље и нашег ума.
    'nuff said.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

htjedoh rec pocinio u tim bajkicama
    Мислиш на Стари Завјет?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Na sve vezano za hriscanstvo, big old sham.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Онда испада да је произвођач ножева крив ако неко тим ножем убије некога.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ствара је посредно-јер је неко уредио да се такав процес врши и да из њега настаје киша.
    Mislim da znaš koji mi dio smeta

То би исто било кад би узео неку кутију у којој има неки предмет и говорио како је он случајно настао а аргумент ти је тај зато што је само један предмет у тој кутији.
    Uh... Ne volim kad ovo neko radi. Govorimo o konkretnoj stvari. Postanak života na Zemlji teško da je uporediv sa "postankom" nekog predmeta u kutiji. Poređenje nema smisla.

Онда ја тврдим да у свемиру има на милионе планета и звијезда и да нису никако могле саме од себе да настану,ако ти је већ аргумент квантитет...
    Ima još više praznog prostora Opet, samo je na rijetkim mjestima nastalo nešto, ima mnogo više prostora na kome nije nastalo ništa. Što je u skladu sa tim da je malo vjerovatno da se nešto stvori spletom nekontrolisanih okolnosti.
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da znaš koji mi dio smeta
    Ха,знам који ти дио смета али то је реалност.Ми знамо да ауто иде јер је неко окренуо кључ,дао гас и убацио ауто у брзину.Да тога није било ауто би остало непокретно и то је закон.Иста је ствар са кишом.Она пада јер је неко уредио такав закон да она пада.Да нема тог закона,односно да нема тог ко је поставио закон она не би падала.

uh... Ne volim kad ovo neko radi. Govorimo o konkretnoj stvari. Postanak života na zemlji teško da je uporediv sa "postankom" nekog predmeta u kutiji. Poređenje nema smisla.
    Да,говоримо о конкретној ствари,о томе да без последице нема узрока.
    Мени је апсолутно исто кад ми неко каже да је свемир настао из некакве стихије или да је човјек настао из неког хаоса као и да ми каже да је у некој празној кутији настала ципела.То је у природи до сад био немогуће.Искуство нам говори да нема последице без узрока,стога,свемир је последица јер постоји и неко је морао да га створи.Дакле,све што постоји у времену је последица и морало је имати узрок постојања од неког,кроз неког или у некоме а никако да је настало из ништа.Ако нешто настане од ништа или оде у ништа онда то не постоји.
    Ствар или човјек постоје јер су створене од некога ко је већ постојао.Ципела не може настати сама јер мора неко да је направи.Закон вјероватноће ту не помаже.Он може помагати у појединим ситуацијама али никако не важи као закон.Закон је назван условно јер он као закон показује колико је нешто могуће да се деси или кад је нешто могуће да се деси а може нешто и никад да се не деси иако закон вјероватноће показује нешто сасвим друго.

ima još više praznog prostora opet, samo je na rijetkim mjestima nastalo nešto, ima mnogo više prostora na kome nije nastalo ništa. Što je u skladu sa tim da je malo vjerovatno da se nešto stvori spletom nekontrolisanih okolnosti.
    Јесте,али ако идемо твојом логиком да је на једном мјесту настао услов за живот и ако ти то држиш за прилог себи онда у прилог мојој причи иде да је поред услова за живот створен живот.

Ево,ми имамо Земљу и на њој услове за живот.Шта је настало прије?Услови за живот или живот?Ако ми кажеш да је прво настао живот онда гријешиш јер би живот пропао без услова.Ако ми кажеш да су прво услови настали онда прича иде опет у прилог мени јер се из тих услова развио живот што твоју вјероватноћу доводи до ћорсокака.Ако су створени услови то не значи да су створени механизми за настанак живота.Замисли да неко направи фабрику за производњу авиона а у њој нема никаквих погона.Тако исто и ти кажеш,настали услови на земљи али гдје су механизми за настанак живота?Па ако ми кажеш да су постојали механизми ко је онда те механизме створио?Замисли да неко каже да је направио фабрику за производњу авиона а у њој нема машина а почне да говори како су авиони почели сами од себе да се стварају?То би било смијешно.
    Ако кажеш да су механизми настали сами од себе ко је те механизме покретао да они стварају живот?Замисли кад би неко направио исту фарику за авионе и у њој поставио постројења и пустио да фабрика сама ради:Избио би хаос јер људска рука мора да контролише рад постројења.Исто тако:ако су постојали механизми за стварање живота онда је нека рука морала да их контролише јер би настао хаос и рађали би се као наказе.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

односно да нема тог ко је поставио закон она не би падала.
    Ne no bi ostala gore

говоримо о конкретној ствари,о томе да без последице нема узрока.
    Ne govorimo o tome. Govorimo o postanku života. Drži se teme. Bez posledica nema uzroka, to je tačno.

То је у природи до сад био немогуће.
    Kad kažeš do sad, misliš na svojih 20 godina? Ili na par hiljada godina zabilježene istorije? Jer ne možeš da znaš ništa prije toga.

Искуство нам говори да нема последице без узрока,стога,свемир је последица јер постоји и неко је морао да га створи.
    Svakako da mora postojati uzrok. Ali moje iskustvo ne govori da uvijek uzrok mora da bude neki supermen.

Ципела не може настати сама јер мора неко да је направи.
    Opet se ponavljaš. Neću više da odgovaram.

Ако ми кажеш да су прво услови настали онда прича иде опет у прилог мени јер се из тих услова развио живот што твоју вјероватноћу доводи до ћорсокака.
    "Vjerovatnoću dovodi do ćorsokaka"? Umanjuje je, i to značajno. I da - uvijek sam govorio da je vjerovatnoća izuzetno mala. I dalje je jako blizu nuli. Toliko blizu nuli da su potrebne milijarde godina samo da bi se jednom ostvarila

Замисли да неко каже да је направио фабрику за производњу авиона
    Govorimo o procesima koji su očigledno teški i toliko rijetki da se desio samo jedan u poslednjih 13 milijardi godina, i ti to porediš sa pravljenjem boca, aviona, cipela, sa kutijama... Stvaranje života se desilo jednom u istoriji (poznatog) svemira. Fabrika je zamišljena da izbacuje proizvode redovno. Ne može da se poredi.

Исто тако:ако су постојали механизми за стварање живота онда је нека рука морала да их контролише јер би настао хаос и рађали би се као наказе.
    "Nakaza" ima itekako:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Platypus
    http://www.environmentalgraffiti.com...-on-earth/8156

Možda neko ipak nije vrstan dizajner
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne no bi ostala gore
    Па киша пада јер је закон природе такав.Да нема тог закона не би падала него би радила нешто друго.

ne govorimo o tome. Govorimo o postanku života. Drži se teme. Bez posledica nema uzroka, to je tačno.
    Говоримо да нема живота док га неко не створи што је опет у ширем смислу дискутовање о узроку и последици.

kad kažeš do sad, misliš na svojih 20 godina? Ili na par hiljada godina zabilježene istorije? Jer ne možeš da znaš ništa prije toga.
    На историју уопште.На људско искуство уопште.

svakako da mora postojati uzrok. Ali moje iskustvo ne govori da uvijek uzrok mora da bude neki supermen.
    Докажи.

opet se ponavljaš. Neću više da odgovaram.
    Не понављам се ја него ти јер ти говориш о доказима па се онда позиваш на вјероватноћу.

"vjerovatnoću dovodi do ćorsokaka"? :d umanjuje je, i to značajno. I da - uvijek sam govorio da je vjerovatnoća izuzetno mala. I dalje je jako blizu nuli. Toliko blizu nuli da su potrebne milijarde godina samo da bi se jednom ostvarila
    Да,вјероватноћу доводи до ћорсокака у смислу да постаје нелогично вјеровати у њу.

govorimo o procesima koji su očigledno teški i toliko rijetki da se desio samo jedan u poslednjih 13 milijardi godina, i ti to porediš sa pravljenjem boca, aviona, cipela, sa kutijama... Stvaranje života se desilo jednom u istoriji (poznatog) svemira. Fabrika je zamišljena da izbacuje proizvode redovno. Ne može da se poredi.
    Може да се пореди суштински јер ти говориш да су се ти процеси догодили једном,случајно,да је та сила или енергија била бесмислена и да су из бесмисленог процеса настали људи.
    То се противи логици.
    Позивати се дуго вријеме је опет недокаказиво.Ко каже да је било 13 милијарди година?Како научник може да зна да је прошло толико година?Он може само да претпоставља.

"nakaza" ima itekako:
    http://en.wikipedia.org/wiki/platypus
    http://www.environmentalgraffiti.com...-on-earth/8156

možda neko ipak nije vrstan dizajner
    Да,није дизајнер крив ако се свиње дохвате његовог дизајна

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Да,вјероватноћу доводи до ћорсокака у смислу да постаје нелогично вјеровати у њу.
    Ako si neograničen prostorom i vremenom, nebitno je koliko je nešto malo vjerovatno. Onda postaje sasvim realno da će se kad-tad taj nevjerovatan događaj desiti. I to je činjenica. Matematička činjenica.

Како научник може да зна да је прошло толико година?
    Pitaj naučnika. Ja im vjerujem, nisu me lagali do sad.

Докажи.
    Ukucaću veliko slovo a. A. Eto. Može li tvoj Bog to da uradi(glasom Homera Simpsona)?

На историју уопште.На људско искуство уопште.
    Ljudsko iskustvo doseže oko do prije par hiljada godina. Ili par desetina hiljada. Prije toga ljudskog iskustva nema. Preko poznate istorije ne možeš doći do stvaranja života.

да су из бесмисленог процеса настали људи.
    Kad sam rekao da su nastali ljudi? Nastao je prvi primitivni život.

Говоримо да нема живота док га неко не створи што је опет у ширем смислу дискутовање о узроку и последици.
    Diskutujemo o tome koji je uzrok. Naravno da mora postojati neki uzrok.

Да нема тог закона не би падала него би радила нешто друго.
    Ovo je bilo prije donošenja zakona o padanju kiše :mrgreen:

edit: Oprosti što nije sve po redu
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako si neograničen prostorom i vremenom, nebitno je koliko je nešto malo vjerovatno. Onda postaje sasvim realno da će se kad-tad taj nevjerovatan događaj desiti. I to je činjenica. Matematička činjenica.
    А ко ти каже да си неограничен?

pitaj naučnika. Ja im vjerujem, nisu me lagali do sad.
    Па није научник мјерило него начин на који ради.

ukucaću veliko slovo a. A. Eto. Može li tvoj bog to da uradi(glasom homera simpsona)?
    Хахаха,ово стварно нећу коментарисати

ljudsko iskustvo doseže oko do prije par hiljada godina. Ili par desetina hiljada. Prije toga ljudskog iskustva nema. Preko poznate istorije ne možeš doći do stvaranja života.
    Не говорим о томе него о искуство које је познато и то искуство је један од основа који се користе у науци.Искуство је итекако битно јер да се наука не ослања на искуство никад не би могла да напредује.

kad sam rekao da su nastali ljudi? Nastao je prvi primitivni život.
    Није битно да ли су људи у питању.Говоримо о животу уопште.

diskutujemo o tome koji je uzrok. Naravno da mora postojati neki uzrok.
    Да,и логично је да је био интелигентан узрок а не стихија.

ovo je bilo prije donošenja zakona o padanju kiše :mrgreen:

edit: Oprosti što nije sve po redu
    Хахаха,ни ово нећу коментарисати

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

htjedoh rec pocinio u tim bajkicama
    Као на примјер?

Ово питање крајње неопходно јер се најчешће среће једно површно и врло погрешно схватање одређених догађаја У "бајкицама" како им тепају неки,али бајке било какве да су,увјек су поучне,ваљда си их читао кад си био мали.
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

А ко ти каже да си неограничен?
    Svo vrijeme "ovog svijeta" + sav prostor svemira, mislim da je to definicija neograničenosti.

Па није научник мјерило него начин на који ради.
    Ne znam ništa ni o tome. Obrati se nekom naučniku.

Да,и логично је да је био интелигентан узрок а не стихија.
    Vrti se ti u krug....
    .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

svo vrijeme "ovog svijeta" + sav prostor svemira, mislim da je to definicija neograničenosti.
    Не,гријешиш.Оно што је неограничено не може да има почетак.
    Вријеме и простор,чак и по твојој причи и по твом вјеровању имају почетак,стога они никако не могу бити неограничени.
    А све што има почетак има и крај тако да ће и вријеме и простор имати крај.

ne znam ništa ni o tome. Obrati se nekom naučniku.
    Па ја сам већ литао оно што је Џел карго дао.Ако је то то онда ја то не прихватам јер се полази од претпоставке а чим се полази од претпоставке значи да није 100% тачно.

vrti se ti u krug.... :d
    А не вртим се ја у круг него ти.Ти поушаваш да кажеш да од нечега што нема ум и разум настаје биће са умом и разумом,што је за мене нелогично.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Не,гријешиш.Оно што је неограничено не може да има почетак.
    Вријеме и простор,чак и по твојој причи и по твом вјеровању имају почетак,стога они никако не могу бити неограничени.
    А све што има почетак има и крај тако да ће и вријеме и простор имати крај.
    Ok, čak i da je ovo tačno - dosta vremena je prošlo od postanka svemira i svemir je ogroman. Ima prostora i vremena da se dese nevjerovatne stvari. Tačno koliko nevjerovatne - nije poznato. Koliko je vjerovatno da život nastane sam od sebe - nije poznato. Znamo da je blizu nuli. Što je veće vrijeme, manje vjerovatne stvari će se vjerovatnije desiti. I na što više mjesta ponavljaš isto, opet je vjerovatnoća veća. Ukupno vrijeme i prostor jesu najveći mogući, i malo vjerovatne stvari su se skoro sigurno dešavale. Život bi mogao da bude jedna od njih.

Ти поушаваш да кажеш да од нечега што нема ум и разум настаје биће са умом и разумом,што је за мене нелогично.
    Ovo su tvoja vjerovanja. Ovo nisu činjenice.
    .

Page 31 of 171 FirstFirst ... 212728293031323334354181131 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks