Evo vam za porazmisliti :
Ne fali toga Hrvatskoj vjeruj mi! Jednostavno u Croaciji je sve rasporedjeno!
Zna se dje se ide ako trazis provod! Zna se dje se ide ako zelis da razgledas arhitekturu itd. Zna se dje se ide ako zelis lijepe pjescane plaze! Zna se dje ides u pravom smislu na odmor dje nema buke!
A kod nas je to sve u jednom mjesu-BUDVA-tananana, koja je nevjerovatno unistena, ono je sramota! Pi!!!
Evo vam za porazmisliti :
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Hahahha! A sto je ova muka jbt!
I zaključismo li što se to dešava?![]()
Samo nek je elitno
Zvezde Granda iz studija na turneju Ponedeljak, 22. jun 2009. 16:45
Devet meseci su se borili za naklonost publike, devet meseci su pevali, strepeli, radovali se, a na kraju je pobedio jedan - Darko Lazić.
Ipak, za njega i šestoro ostalih učesnika finala takmičenja za nove Zvezde Granda odmora nema ili će ga biti vrlo malo.
Momak iz mesta Brestač u opštini Pećinci, Milan Topalović-Topalko, Svetlana Tanasić "Big Mama", Slobodan Vasić, Saša Kapor, Jovan Stefanović i Jelena Kostov od 16. jula do 15. avgusta biće na turneji po Crnoj Gori.
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Evo sad cu vam rec kakva je sezona. Sad sam iz grada, sreo sam ukupno 6 (slovima SEST) ljudi u stari grad.
No dobro bice su po hotela svi, nabijaju nam nocenja![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
bitno je da plaćaju boravišnu taksu
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Ako itko zna ruski - ovdje je zivopisna slika crnogorskog turistickog "biznisa" http://www.crnagora.ru/forum/index.p...ndpost&p=37939 . Mnim da ova villa vise nece dobiti gosta iz Rusije poslije takvog "marketinga" ...
Bi'če, dočim se mi u BiH dogovorimo kuda će proći trasa.. jednog dana... qq
Pa ćete se i vi spojiti.
A nahvalište Hrvatsku pravo. Ja sam u Dalmaciji svake, svake godine. Nekad :turist_na_dan: koje Dalmatinci mrze, nekad na vikend, nekad više, je li.
Ne znam. Osim kreveta koji ti ponude, koji masno platiš i nema neke ponude.
U CG nisam ljetovala, kažu kod nas da ste pravo skupi.
Sve je dobro što se dobro svrši.
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
e vala i da razumijemo, usitnio ga je da se ne moze procitat 3 reda a da ti ne zaigra pred ocima...uglavnom, rekla bih da je odusevljen vilom vidikovac...izgleda da mu je pogled a i udobnost bio u skladu sa onim sto je na sajtu procitao i sa slikama koje je vidio prije no se prevario:mrgreen:
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Dovoljno je vidjet sajt te vile i kako je preveden na engleski pa se ne mora citat ovo na ruskom nista
Marifetluk nam je postao nacionalna osobina.
She is only here to annoy herself!
Evo šta kaže google translate
Нажалост, били смо пар пријатеља цоммандест на прекрасним сликама виле, базени, јацуззи, столове у дворишту са поглед ... али, у ствари, све то доказује да екстремним «авантуру» у најгорем смислу те реци! Ја ћу започети у реду. Излет у Црну Гору је то временски се подудара са ДР, као да би се прекрасан поглед са балкона и пристојне животне услове. Коментари на ову вилу није инете и слике су супер. Након преписка са «власника» у вилама и созваниваны да појаснимо што су бројеви, имамо посла слике на прочеље виле, где је било балкона соба које књиге он-лине (2 роомс - 4 туриста), што је потврдио резервацију и платили претплату. На доласку почео ... Ми населили у друга соба (гора), у вили у то време био само чистија, девојка која населити. . . и само пар туриста који су живели у тој соби да ми придржана. Локални администратор почетку није разумео да је род од нас, у којем се каже да је први радни дан након почетка месинган лаж да је број који се говоре у целини, 4-креветни, слику мисундерстоод страну и ми, и ако смо у овој соби смо платити 105 Евро уместо 65, замолили смо туристи који су били резервисани у нашој соби - Показало се да су 2-кревет, и она их ондје насељавају непосредно пре нашег доласка. На питање шта учинити, она је почела да подигнете своје руке: да, мој грешку - али не из - ливе казивање. Смо питали - где је домаћица, а добио је одговор да то није, она углавном живи у Београду, муж роминг позива од господарице, и био искрено изненађен тон од одређеног садржаја изнад: Да, грешка ... не свиђа, дајте половину уплате аконтације и идите на питање: како пола нас овде са истим, ваша грешка ... ово је чак и ваш запосленику признаје у одговору порука искрен ... или селитес које државе, или на улици. Млади госпођу на рецепцији да осигурају да господарица побоку смо изјавили да имамо пола сата да би одлука, јер завршава роб. дан и она одлази. Док смо цхаттед на рецепцији, домаћин нам је неколико пута на одређене даме у доби од ... Ми смо обавештени, кажу добро, ми се концесије изгледа нико није, извињавамо се, или нешто као компензацију за грешку, превише, нико не иде, али и изгубити новац превише, као што су како опирући одлучио прескочити га, чак и малени балкон, бројеви нису блиске, број осиромассени, ситним, стари , обсхарпанные, плоча на удаљености пружи руку на кревет, убили жохар-у, а не као врсту фотографију сад.гиф. Али, ми обично тек касно у ноћи и рано ујутро, проведите време у хотелима, у којима се престати, одлучили остати. Ми је узео пасош, ми платили собу и почела да уче како вечерњим укључују јацуззи на улици, били смо рекли да је јацуззијем је само од 8 до 20:00, мало смо поудивлыалис - у дан који ће седети у соби и идите на вир где је цео Јадран у непосредној близини мора. Отишао на плажу, вечера у ресторану у граду, вратила око 9 часова и одлучила да пуштамо се у базену, искупнутсыа и сјести вани за сто (базен и јацуззи подељене су и одлучили смо да се једном не ради јацуззи базен онда на посао - јер не треба да укључује ). А онда је почела највише «занимљиве»: прво, чишћење дама дошао и рекао да бисмо требали изаћи из базена - то не функционише након 20:00 смиле.гиф)), јер она жели да спава, а њена несклоност за нас пратити. Тада је дошао до госпође која смо видели у дан и почели викати да смо изишло у базену или она позива полицију. Показало се да је ово господарице, и нигде није Београд, то је био исто тако лаже (у очима јер је теже за слање, поготово када криву). Али ок, ако правилима о локалној хотел - У реду, ми смо из базена и седе у табели на следећој тераса, отворио боцу вина, седни, покушавајући схватити где смо се добро уређена. Након 10 минута у табели 3 су природне высхибалы и почела претити нам у грубим образац и високе тонове (што сам ја јако мекани глас), вылили наших вина и било ми је рекао да сада чине њихов број и где забрањено, или ћемо имати огроман невоља. У борби, ми сигурно не полезли - ми смо у страној земљи, али то је јасно не полиције, одлучили смо да преузме његов број и назвати полицију, што је заправо бојати спавати на овом месту ... ЈА је питао власника и рекао је да смо се креће у соби и позвати полицију, јер су нам прети, а број полицајаца (стандардни 112 бел̌ичне не куцаног - пада )...? то ми замахнулас руке и фыркнула као губавац, а један од 'војника »зарзхал и рекао - 911 позива. 15 минута касније куцати на врата собе, отворени - полиција, ми смо рекли, да прикупимо све ствари које једу на полицију. Срећом, један од официра мало разумео у руском, а други на енглеском, па након 10 минута од објашњења за потребе «са ствари на начин да је полиција» промењено у «морати да иде с нама за евиденцију позива и натраг у вилу, то брзо, не брините» и па док је домаћица у ходнику су пуни глупости да ми се пријетило, обезбедили смо напити, разврат, итд .. Боотинг у старом полиција џип, одвезли смо ... Тамо смо лично објаснио да су под локалном правила од првих који су успели да назовете полицију је у праву, онда су ми рекли да је господарица желео да бисмо се вратили у вили, скупљање ствари и отишао равно ноћ смо се вратили новац. Ми, наравно, одбила, иако је у то време већ чврсто одлучио шта треба уклонити из овог вили, али ноћу, са торбама на страном граду, у страној земљи бити на улици је врло непријатан. Опет говоре у наше говоре руски полиција је власник (сви догодили у ходнику, а на тријему у полицији), она је почела да нам рећи да је она ноћ бојала да јој можемо учинити ништа, итд .. оно што је апсурд, то је јасно, не само за нас, одведе где ју је тај тип глупости речи ... вратио и предложио: ноћ смо ноћи и ујутро у 8:00 и оставити нас да се врате Ујутро пун износ новца, мање једне ноћи. Смо одговор: ми не верујемо да нам врати новац и где нам се обратите ако се то не деси, он опет оде у којем је власник ... 5 минута донео власник врећице одмах рачунати тачан износ нето нам једне ноћи. То је све завршио, нема докумената у полицији, нисмо знак. Када смо изашли из руског говорног дела полиције сбегал паркираних такси, објаснио где ћемо предузети, рекао је да укључите такси метру. У раним јутарњим сатима (8:00), смо се окупили, одузимали пасоше и оставите виле. А онда је дошао позитивне! Дословно суседна зграда била је и Виллас \ Хотели (8-10 просторије), и док смо чекали на улицама нашег пријатеља (вас прво изашао) из оближње куће изашао пар, нека смо питали да ли се бројеви и доказао да је човек говорио на руском, он живео је у Кијев и виле у својим пријатељем, он телефоном пријатеља, договорено да бисмо показали броја, а затим отишао у Видиковацха домаћица и започела тврдњом да ми не би уређена, да је полиција позива за нас, да су 2 речи које реци је, он принесе своју руку на њега ... Након 5 минута смо били у угодан шок кад смо видели велику собу са засебном спаваће собом, ходник, кухиња, дневни боравак са преклоп каучу и столица, превише (у ствари, то је 5 особа соба), купатило са добар лимар и јацуззи кадом, плазма ТВ, САТ ТВ, потпуно нови намештај и велики балкон са палуби спрату и поглед стрмија од 1000 пута Видиковацха (заправо сад смо на 2 спрата горе), јер ово је вила у непосредној близини стране поглед на планине и града. Ако погледате фото фасада Видиковацха десној страни приказује градилишту, па је ово већ живи у вили у којој смо боравили. Плус штандова на 15 евра јефтинији у Видиковацхе је € 65 \ дан, од 50 евра. Одсуство сливу није била пресудна за нас - ми смо сада на свим пласси смиле.гиф))), тако да конкуренција Јадрана, онда је без обзира смиле.гиф. У принципу, у 08:20 смо се населили. Пешкири и постељина промена сваки други дан. Када смо одлучили отићи до Дубровника са једном ноћења - до соба на ове ноћи, да ми неће бити уклоњена. Са деложацију на дан одласка, било је без проблема - само замолио да напусти кључеве у вратима (100% поверења). На дан нашег одласка, у нашем захтеву, у 15:00 власник послао цар - и ми одведени су на аеродром, истина није у 15 евра, као такси, али за 20евро (стигао минибус). Возач је помогла укључују торбе у ауто и певало песме за дорогесмиле.гиф). Као резултат тога, имамо пуно угодне утиске одмора, отићи у Црну Гору је једноставан и има добро, иако постоје нијансе смиле.гиф)! Ми имамо координате вили у којој живимо - као руски инете ње нема информација сада и ако ће се састати поново отићи са сретни, населили тамо. Уколико ћете написати питања, одговор свима њима.
П.С. сите куће Видиковац наведено 4 звездицом, чињенице на прочељу 3, те у рекламни панел 4-Стар, ЈА праведан заклеена црном тргу, као и закључак - баш као звијезде не поричу, мада и са 2 звездицом понашање многих, звијезде нису само за локацијска и услуга којима је предмет додијељен.
Forum: forum.crnagora.ru
Nik: Rостислав
Ukratko:
"Vila Vidikovac (Budva) mora u crnu listu.
Rezervirali smo kod njih dvije sobe preko interneta i uplatili predujam . Vlasnici su nam posalili sliku na kojoj markirali prozori "nasih" soba. Cijena je bila 65 ojro za jedan dan za sobu.
Kad smo stigli i uplatili punu svotu dobili sobe koja je bile lose: nema vidika, prljave, male (stednjak je gotovo oko kreveta!) i osim toga odmah sam primjetio i ubio zohara!
Pitali smo djevojku na recepcije zasto ne mozemo dobiti "nase". Ona je prvo odgovorila da te sobe sada kostaju 105 umjesto 65 i, osim toga, vec zauzete su.
Nazvali smo vlasnicu na mobitel i ona je nam rekla da ustvari je situacija sa sobom njezina greska ali ako nam se nesto ne svidja mozemo ... ici u q-rac i ona nam nece vratiti punu svotu nego samo polovinu. (Uzgred, djevojka na recepcije rekla je da vlasnica je u tom trenutku bila u Beogradu!)
Uvecer oko 9 sati pokusali smo se kupati u spa-u ili bazenu. Ubrzo se javila vlasnica koja naravno nije bila u Bg i rekla da kupanje je zabranjeno poslije 8 sati.
Napustili smo bazen i sjeli na terasu popiti vino. Odmah se javili 3 "gorile" koji su nam prosuli vino, psovali nas i ugrozavali da ako ne budemo odmah isli u sobu imat cemo velike probleme.
Zatvorili smo se u sobi jer nismo se sigurno osjecali.
Kroz petnaestak minuta javili se panduri i rekli da moramo u policijsku postaju zbog zalbe vlasnice vile. Srecoi jedan je od njih govorio ruski a drugi engleski. Oni su nam rekli da vlasnica optuziva nas za nepristojno ponasanje i pijancenje i trazi od nas da bismo odmah u ponoc napustili njezinu vilu. Ispricali smo njima nasu verziju incedenata i rekli da ne mozemo spavati napolju.
Nakon pregovora uz pomoc policajca vlasnica je vratila novac za izuzetkom plate za jedno nocenje. Vratili smo se u vilu i odmah ujutro napustili nju"
Ovo je prijevod ili bolje reci kratko prepricavanje.
Siguran sam da ovo nije tocna slika tog incedenata i ovi Rusi nisu "andjeli nebesni"ali sto se tice financijskih aspekata cijela je situacija skandalozna.:mad: Ne mozes ponuditi jednu sobu, dobiti predujam a poslije traziti duplu cijenu! Ovo se zovi lopovluk.
Nazalost u CG nema turusticke policije koja izmedju ostalog regulura takvi konflikti.
Last edited by A+A; 26-06-09 at 08:13.
Last edited by A+A; 26-06-09 at 14:29.
"Vjerujemo da su vaše integracije u NATO i Evropsku uniju ohrabrujuće. To ohrabruje naše investitore iz privatnog i javnog sektora i poboljšava prilike da ulažemo, što je za Makedoniju vrlo važno".
Abdulah bin Zajed al-Nahijan, ministar inostranih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata na kraju posjete Crnoj Gori
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Druga glava ili Pozitivno iskustvo
Ujutro u 8 sati napustili smo vilu Vidikovac.
Poslije toga imali smo samo pozitivno iskustvo.
Primjetili smo par - momka i djevojku koji su izlazili iz vile u susjedstvu - i pitali njih ima li tamo slobodnih soba. Momak je bio prijatel gazde i osim toga govorio ruski. Nazvao je svog prijatelja da bismo mogli pogledati sobe. U taj trenutak na ulicu je izasla gazda vile Vidicovac i pokusala ispricati mu da smo losi ljudi ... ali on jnije obratio paznju na njezino blebetanje.
Kroz pet minuta bili smo ugodno iznenadjivani kad uvidjeli veliki apartman s zasebnom spavacom sobom, predsobljem, kuhinjom i dnevnim boravkom s kaucom na rasklapanje i sjedalicom na rasklapanje, kupaonicom s jakuzzi-em, satelitskim televizijom, novim namjestajem i velikom terasom s izuzetnim pogledom - boljim nego u vili Vidikovac.
Osim toga sve je ovo kostalo 15 eura manje nego soba u Vidikovcu - samo 50 eura za dan.
Znaci u 8.20 dobili smo taj apartman. Rucnici i posteljinu mjenjali su jednom u dva dana. Kad smo otisli na izlet u Du dobili smo poseban popust za taj dan jer gazda nije zeljeo izgubiti gosta. U zadnji dan sve je bilo lako - gazda je kazao da bismo jednostavno ostavili klucjevi u kljucanici. On je takoder narucio nama kombi za transfer u zracnu luku.
Znaci dobili smo vrlo pozitivan utisak o Crnoj Gori. Odmor je vrlo dobar ali ima i nijanseAko budemo dolazili u CG jos jednom sigurno rezervirat cemo sobu u ovoj vili.
Last edited by A+A; 27-06-09 at 08:34.
Nazalost, ovakve stvari se dogadjaju sve cesce u Crnoj Gori, jer je borba za svakog gosta. Upravo internet koji je odlicno sredstvo promocije je ujedno i sredstvo da bi se na prevarantski nacin doslo do cilja. Ovo nije usamljen slucaj da gost na internetu pronadje sam smjestaj, vidi sliku kako to izgleda, stupi u kontakt sa vlasnicima, uplati predujam a tek kad dodje, na licu mjesta se uvjeri da to nema veze sa onim sto je on uplatio.
Postoji masa sajtova gdje opis i slike ne odgovaraju stvarnom stanju stvari i koje su na sajtove postavljene i propracene zvucnim tekstom iskljucivo kao mamac za turiste.
Licno smatram da ovakve stvari treba rigorozno sankcionisati, jer je to jedna vrsta prevare, samo sto je kod nas problem taj da nadlezne inspekcije ne zele ili nece da se zamjeraju vlasnicima vila, turistickih agencija i autobuskih prevoznika jer svako svakog zna i nece da kvare odnose ili "dilove".
Mozda bi moglo biti resenje da kontrolu i postupanja po prijavama vrse inspektori iz drugih gradova, makar bi bili nepristrasniji.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks