Devilish, vidjeh da ima nasih samo javni jel valja. Mada cu ga i nedje skinut kad dodje na red :)
Recordare & Antares, meni su obicno bolje knjige nego film ali nijesam "najnacitaniji" covjek na svijet :))
http://www.imdb.com/title/tt0052311/
Jesi gledao recimo ovo,i jesi chitao knjigu???
Polako sa generalizovanjem dje mu mjesto nije...
Deserve's got nothing to do with it.
nikad se film nece moc mjerit sa knjigom, to je neshto shto je jednostavno tako i ne mozhe se promjenit.
Nick potiche iz doba Counter-a,
Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P
uporedjivati knjige i filmove (snimane po istim knjigama) u smislu neke vjerodostojnosti je potpuno besmisleno, jer su to dva totalno drugacija 'medija'. sto se pomenutog imena ruze tice, moj drug (koji nije citao knjigu) misli da je film odlican. ja ga jos ne pogledah (bio je na TV-u prosle nedelje, ali se ukljucih pred kraj), ali mogu da pretpostavim gdje su napravljene razlike, sta je izbaceno iz knjige, a na cemu se potenciralo, tako da zamisljam da je film cisti triler. e sad, da li bi neko gledao vjerno preneseno ime ruze, sa sve unutrasnjim monolozima i razmisljanjima, i koliko bi taj film uopste trajao? 8 sati? drugo je pitanje da li bi ovakav film (pretpostavljam da je 'takav') uopste trebao da se zove 'ime ruze' ili bi prikladnije bilo 'misterija na apeninima' ili stogod.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
poenta je da knjiga ne moze biti upropastena, vec da je film los (ili ne).
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Ipak je film "Gospodar Prstenova" majka za knjigu...eto jedno odstupanje od pravila da je knjiga bolja.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
lose/dobre ekranizacije >>>> https://forum.cdm.me/showthread.php?t=1855
knjigu ne mozes procitati za sat ipo ili 2 koliko u prosjeku traju filmovi...tako da svaka prica..da je film koji je radjen po romanu itd..je suvisna....to ne moze da se mjeri...niti uporedjuje....
moj predlog.....
:)
ne gledah je li ko preporuciva, Bronson film, ove god izasa, kida
We have assembled inside this ancient and insane theater to propogate our lust for life...
Uau, fenomenalno. Iz tih postova se tacno vidi da niko od vas nije ni procitao knjigu Gospodar Prstenova, no samo idete za masomi nekim nepisanim pravilom da je knjiga uvijek bolja. Da ste procitali znali bi o cemu pricam. Knjiga je fenomenalna, ali je film fantastican. Ako ni zbog ceg drugog (a razloga je masu, no ne znate jer niste citali) onda zbog same muzike iz filma. Ali ne, vi morate da prosipate vasu "pamet" i izigravate neke intelektualce. Idie pa prosipajte to nedje po ulicama ovdje to ne prolazi.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
na svaki topic na koji postujesh dobijem zelju da nikad ne postujem na njega...ali da uporedjujesh 6h filma sa tri toma jedne od najljepshih knjiga koje sam u zivotu prochitao...ali bash ti nije dobro u glavu....i josh si nashao da uporedjujesh muziku iz filma sa knjigom hahahahahahhaha e pa....da nisi chitao neku knjigu koja kad otvorish stranu pushta pjesme kao one chestitke?
"There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"
Pa i meni je mnogo bolji film nego knjige,mogu reci da sam izgubio PREVISE vremena citajuci BOOOOOOORING knjige,a ni film mi nije nesto ako cemo posteno,kako ce da krene HATE sad...
Last edited by Jakuza; 12-06-09 at 22:28.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Svako uporedjivanje knjige i njene ekranizacije je nezahvalan posao...A komentare tipa-nisam imao vremena za knjigu pa pogledah film-treba jednostavno precuti...Po meni najgora ekranizacija inace vrlo filmicne knjige(space opera-zanr) je BATTLEFIELD EARTH sa Travoltom.A najteza knjiga za ekranizaciju Dune,Frenka Herberta.Volim sci-fi...
dobar film: Ben X -> http://www.imdb.com/title/tt0953318/
Last edited by Genocide; 15-06-09 at 12:15.
Nick potiche iz doba Counter-a,
Chisto da ne bi doshli do pogreshnog zakljuchka :P
Nisam bas up-to.date, ali reko da toplo preporucim Jet lag (Décalage Horaire) sa Juliette Binoche i Jeanom Renom iz 2002. godine u reziji Daniele Thomson.
Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks