mora da je izvor te info o prekidanju radova u porto montenegru isti onaj sto ja reka da ce da se zatvrori niksicka pivara .
Zavrsise oni one tri trake u Kamenare, nije to lose ispalo. Ali...
Tri trake krecu odma na krivini, tako da ako dodjete od pravca Herceg Novog nemate pojma cemu su te tri trake i dje koja vodi. Natpisi se nalaze tek pri ulazu na dio za trajekt. Ali tragedija koja je tako stojala nekoliko dana, FERRY napisano sa jednim slovom R. Htjela sam slikati ali sam zurila. Da li j emoguca tolika aljkavost. I to tako na trio mjesta.
Vidim da je to jos neko primijetio pa cu juce dodavali jos jedno slovo R. Posao bez posla.
Inace ovo je super vrijeme za nas primorce, uzivancija bez guzvi![]()
mora da je izvor te info o prekidanju radova u porto montenegru isti onaj sto ja reka da ce da se zatvrori niksicka pivara .
ilustrovani namaz za kucnog ljubimca
pa nije sad da pomorski radovi u Arsenalu vrijede milijarde ali se sigurno broje u stotinama miliona.
Ja sam pa puta rekao da investitore nista ne obavezuje da u Arsenalu naprave hotel/e i da oni mogu napraviti stanove, prodati ih, dici vrece novaca i otici. Jedino sto donosi prosperitet Tivtu kao gradu je izgradnja hotela sve ostalo tipa apartamni, ville u majami stilu i slicne gluposti nas vode u propast i betonizaciju obale.
A da ne pricam o izgradnji marina. Marina u PM, Bonicima, kalimanj i jos ako naprave ono cudo na Sv. Marko , a iskreno se nadam da nece; pretvorit ce zaliv u jedan veliki mandrac i septicku jamu od cega ce koristi imati par vlasnika ,a nama lokalnima ostaje da privezujemo brodove, konobarimo i cistimo sobe i jahte...
narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....
Valjda su stotine miliona = milijarda,milijarde
deuscroix
tesko se to moze vidjeti..ali zadnjih mjesec dana se bas dosta radilo na sredjivanju nekadasnjeg doma vojske koji je sada srediste adriatic marinas kompanije..a na mulo dok se radilo bilo je radnika poprilicno
odavde gdje ja zivim malo se teze vidi jer jos uvjek stoji stari dok pa zaklanja veliki dio vidika..ali, valjda ce ga uskoro odvuci..bar se tako prica
radi se..nije da se ne radi..da li moze brze..vjerovatno moze..ali cinjenica je da su porusili sve stare objekte i ocistili nekadasnji arsenal...a tu se radilo oko 70 objekata..znam da su sanirali i neku stariju gradjevinu..valjda pripremaju nauticki muzej jer su mog oca trazili da im radi skale za podmornicu..ali se njemu nije to radilo..preko glave mu je brodova i podmornica cijeli zivot![]()
Milijarda je 1000 miliona,
za mnoge ta cifra je tajna u zrelim godinama, kao i lijeva i desna ruka.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Sad se sjetih cilibarde i stotina hiljada studenata![]()
She is only here to annoy herself!
Evo čitam jutros kako je neki brod u Kotor doveo 1200 turista.Jesu li svi odsjeli po kotorskim hotelima,ili su prošetali popili po kiselu i aj nazad na brod?
Prije 2 noći bijah na Ct,i odoh da ijem onamo u vinoteku,dođoše neki engleščići,gledaju što mi jedemo pa pitaju što mi jedemo,pa im ne možeš objasnit što je priganica a što pagannini.No aj dobro.I sad njih je bilo možda 20ak za tri trpeze.Naručiše po bokal vode,i ladno porciju priganica i porciju paganninija(nešto ka burek samo je unutra šunka i sir).To su bucali do kasno u noć
Hoćeš da kažeš da je paradajz x € > tomato x €
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Dok svima u svijetu pada, mozda se nama digne,
sve zavisi od vibracije.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Izvor: Pobjeda
U Budvi od jeseni jeftiniji parking
U nastavku sjednice Skupštine opštine Budva odbornici su razmatrali devet preostalih tačaka dnevnog reda. Donešena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o uvođenju naplate usluga na opštim i na posebnim parkiralištima.
Tako će cijene usluga na opštim parkiralištima u periodu glavne turističke sezone biti kao i prošlog ljeta, dok će se za period od 1.oktobra do 1. maja plaćati upola manja cijena, odnosno 50 centi po započetom satu korišćenja usluga parkiranja motornog vozila.
“Problem u Budvi, kao i u svim turističkim metropolima ljeti je parking prostor. Izvjesno je da Skupština opštine Budva ima ugovor sa kompanijom Tradeuniq-om za izgradnju poslovnog centra u centru Budve koji je u poodmakloj fazi. Obaveza te kompanije je da izgradi garažu od 450 parking mjesta i to neposredno do pošte, praktično u strogom centru grada”, rekao je menadžer Skupštine opštine Budva Aleksandar Tičić, i dodao da je urbanističkim projektima da se na nekoliko lokacija grade garaže.
Na ulazu u Budvu, ispod brda Košljun do stadiona Lugovi, gradiće se sedmospratna garaža kapaciteta 800 parking mjesta, koja bi riješila veliki problem parkiranja u našoj opštini.
kako se daje primjer sa snižavanjem cijene.stranac koji dođe sa kolima ladno mora dnevno još jedan polupansion da uplati za parking
![]()
što utopili se?!
jesu li oni krivi što mi nemamo plan za razvoj kojim bismo nešto naplatili od njih?to ti je elitni turizam.ti ljudi su poprilično finanansijski dobrostojeći al njih treba zadržat ođe a ne da protežu po sata noge i pođu u wc.na kraju će nam bit dobri i ovi paradajz turisti kako smo krenuli jer ova "elita" manje i od njih troši izgleda
![]()
Znas koja je razlika izmedju njih, onome djedu sa 3 shtake ne mozes suvenir jedan uvalit, kamoli da sjedne nedje kakvu kafu da popije ili nesto sl. Ja mislim da kad i odu u taj wc gradski (sto je jedini prihod grada od njih) to je ono kad stvarno pucaju, umiru i ne mogu do broda izdrzat. PI!
Dok paradajz turista ima dosta (kolko god ih ja ne voljeo), i sto je najbitnije pune lokale, privatni smjestaj (bar je do sad tako bilo).
Bijo si poziw koi se neodbija
e sad to treba objasnit ovim stručnjacima za turizam.ako su paradjz turisti dobri grčkoj,turskoj,bugarskoj,hrvatskoj i sl destinacijama zašto ne bi i nama bili.nego takav nam je svaki posa.kome smeta da imamo i visoki i turizam za obični narod.
ista stvar kao sa kreditom za mobilni.jel mtel izgubio što kad je uveo dopune od 1e.samo je pokupio još jedan broj klijenata jer nemaju svi uvijek 5e u džep al zato svako dijete ima 1.koliki ekonomski stručnjak treba da budeš pa da zaključiš đe je dobit.
Kome objasnit? Onome penalu sto dodje u Crnu Goru jedino kad treba zakletvu za novi mandat potpisat. :burp:
Recimo ja te iste starij eljude (koje vi evo nazivate pogrdnim imenima) sretnem i u Dubrovnik, pa recimo sretoh ih i na Azurnu obalu ali sve mi se čini da nij eproblem u njima nego u nama. Čime ih mi to ovdje animiramo? Čime ih mi to ćeramo da troše? Da bi ti gosti trošili moraš ih na to naće4rat svojom ponudom, a kakva nam je to dobro znamo.
Iznenadiše me visoke cijene pića po kotorskim kafićima. To nekad nije bilo tako...Bio je vazda jeftiniji od Novoga.
U Srbiji je velika kampanja Hrvatske turisticke zajednice za animiranje gostiju i dovodjenje istih na hrvatsko primorje, znaju da su ljudi sa ovih prostora najzahvalniji, em napune privatni smjestaj em znaju potrositi po kafanama. Rijetko cete vidjeti bilo koga iz Srbije ili Vojvodine da cijelo vece sjedi uz jednu kafu ili koka kolu. Jeste vecina njih ce pojesti nesto na brzinu pizzu ili hamburger ali brate moj kada je drustvo i izlazak u pitanju tu se zove tura za turom.
Sto se kruzera tice tu najvecu korist imaju autobuska preduzeca koja te goste sacekaju u kotorskoj luci, i agencije koje unajme (cast izuzecima) vodice sumnjivog kvaliteta da bi usparali sto vise na izletu. Dobar vodic ili animator bi ih trebao povjesti i na Njeguse na degustaciju sira, prsuta i medovine, nedje na dobro vino, rucak i sl. jer njima covjek samo treba da ponudi nesto po pristupacnoj cijeni i upozna ih sa sadrzajem u autobusu. Ovako agencijama se najvise isplati da po njih posalje autobus i da ih voza unaokolo kao organizovan izlet do termina predvidjenog za ukrcaj. Ti jadnici lutaju i po Budvi ne znajuci dje su i sta tu ima da se vidi jer im vodic da slobodno 40-tak minuta da prosetaju po gradu tako je pretpostavljam i na Cetinju.
Jeste sigurno, vazda smo se mi Novljani čudili kako to da bogat grad pomoraca ima niže cijene nego mi u Novi. Cijene u onih nekoliko kafića na trg su nehumane. Posebno sad kad je sve u eurima, vide stranci koliko je to.
Da naglasim, nije mi nikad žao dati za to, recimo da svaki dan sjednem negdje na kafu ali kad malo razmisliš, zašto bi nekoo za nes kafu koju ja popijem umjesto 3 zaradio 10 puta?
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks