Da, gotovo da je sve ovo predivno sto si postavila. Mozda nisi znala da je Poslanik s.a.w.s. bio darovan cudom da vidi dzinne tj. sejtane. Sto se tice sufija oni ubacuju neku vrstu filozofije u Islam. Gro sufizma bavi se stepenima. Oni kazu da kada dostignes ovaj stepen, onda si na ovom, pa tako treci pa cetvrti stepen, pa tih stepena koliko hoces. Evo da im na prost nacin pobijem sve stepene. Znas kako? Ne postoji zadnji stepen. Jednostavno ga nema! U jednom hadisu Muhammed s.a.v.s. kaze da ce SVAKI covjek koliko god dobra uradio zaliti sto jos vise dobra nije ucinio, sto znaci da nema zadnjeg stepena. Oni misle da mogu dostici savrsenstvo a Allah s.w.t. kaze da su ljudi stvoreni kao slabasna bica. Boziji poslanici su grijesili. U njihovim tekstovima oni pricaju bajke o dusi, tj. sta je to dusa, princip njenog djelovanja a u Kur'anu kada su ljudi upitali Muhammeda s.a.v.s. o dusi, stigla mu je objava od Allaha otprilike: "Sta vi znate o dusi, vama je dato malo znanja". A ti kad cujes kad sufije raspletu pricu o dusi stices estagfirullah utisak kao da su je oni stvorili. Ma oni o dusi pricaju kao da su im one njihovi sinovi. Oni blebecu prazne price. Niko nije znao vise od Poslanika s.a.v.s. niti o Kur'anu, niti o Allahu s.w.t, niti o mistici, niti o dusi. Islamski ucenjaci su slozni da su najuceniji ljudi u Islamu svih vremena nakon Poslanika s.a.v.s. ashabi tj. njegovi drugovi koji su imali prilike slusati i vidjeti Poslanika s.a.v.s. I sad nakon svega toga pojavljuju se sufije koji misle da je najbolji put do Allaha obozavanje na nacin sto mu pjevaju pjesmice, sto se udaraju u koljena nakon namaza, uzvikuju HU (On) i misle da zovuci Allaha rijecima HU sticu Njegovu ljubav. Njihovo neznanje nema granica, to su jedni obicni glupanderi, oni cine najveci grijeh kojeg Allah s.w.t. nece oprostiti a to je SIRK. Gotovo svaki sufija kada mu crkne sejh dolazi na njegov grob i trazi od njega da se zauzme kod Allaha s.w.t. i ako je u Kur'anu posredstvo STROGO ZABRANJENO i kao najgore djelo oznaceno. Pa kako ti ljudi koji ne znaju osnove Islama mogu sebe nazivati produhovljenim? Oni zagovaraju beskrajnu ljubav prema Allahu s.w.t, oni u njihovom nauku ovaj zivot smatraju bezvrijednim. Potpuna predaja Allahu s.w.t. i odricanje od ovog zivota je njihov moto. Medjutim Kur'an ne kaze tako. To zna svako ko ga je barem jednom procitao. Oni vjeru uzimaju za zabavu, oni plesu, bave se poezijom a Poslanik s.a.v.s. kada mu je prikazano nama nepoznato je rekao otprilike: "kada bi ste vi znali ono sto ja znam malo bi ste se smijali a dugo bi ste plakali, kada bi ste znali ono sto ja znam ne bi ste se sa svojim zenama u posteljama nasladjivali". A pogledaj njih? Puste muziku, obuku bijele minice i plesu.