Results 1 to 25 of 1731

Thread: Crnogorski jezik- misljenja?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Volio biha da ga kodifikuju, da uvedu samo "sj", jer je jedini ZAISTA NAS glas, da se ne ide sa rodom profesija (advokatica), da spoje sve negacije u glagolima (jer je u srpskom sad sve odvojeno, a meni je protivno logici da napisem:" ja ne razmisljam"...jer negacija mijenja glagol u suprotni...(TO BI MOGLA BIT PRAVA CRNOGORSKA SPECIJALNOST I RAZLIKA OD SRPSKOG!).... ali sve je to manje bitno

NAUCICU JA TE GRAMATIKE, kao i sto sam do sam tri naucio.....SAMO DA ODRADE POSAO I UVEDU JEZIK ZVANICNO!
    A svi mi znamo da je to dijalekat, i da su samo kajkavski i staro-istrijanski razliciti jezici...meni razumljivo jedno 60%.....(iako su tamo takodje dijalekati, zbog Dalmatinaca)
    Procentualno,meni je knjizevni hrvatski i dalje100% razumljiv ...i svima nama koji su se opismenili u ex YU...a mladima je 95% razumljiv).
    Pozdrav,
    PS
    Volim sto im je trebalo 3 godine od diskusije na ovom forumu da odrade posao koji se moze zavrsit za 3 mjeseca MAKSIMALNO!
    Last edited by Old Bone; 14-05-09 at 10:19.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)