Nedostaje opcija "kako kome" jer svak zna ponekoga koga pašce nije imalo zašto ujesti, a sad....
Jeste
Sada je bolje
Isto je
Evo mogućnosti da postavite pitanje u emisiji Balkan Ekspres na Atlas televiziiji. Početak - ponedjeljak 20 sati.
Tema: Je li bilo bolje u vrijeme Tita?
Gosti su Miodrag Vuković (DPS), tadašnji predsjednik omladine Jugoslavije, Marko Perković, NVO Generalni konzulat SFRJ, i istoričar Dragutin Papović.
Snimljen je i razgovor sa Jovankom Broz, titovom unukom i predjsednikom Udruženja golootočkih žrtava Milinkom Stojanovićem.
Ubuduće ćemo teme ove emisije za koju možete postavljati komentare i pitanja postavljati nešto ranije.
Last edited by Administrator; 03-05-09 at 21:30.
Nedostaje opcija "kako kome" jer svak zna ponekoga koga pašce nije imalo zašto ujesti, a sad....
a ono, sve je relativno. tada je sigurno bilo bolje, ali nije bash tako jednostavno. jer mi sada zivimo izmedju ostalog i rezultate te politike.
Moze li "voditeljka" neki drugi posa da radi?
You can fight the sleep but not the dream...
kako mi sada zivimo nema veze sa tadasnjom politikom obzirom da je od onda bilo nekoliko ratova u kojima je sve zivo rastureno...
da smo nastavili da zivimo iole normalno, bez fasistickih politika, sada bi bili "englezi"...
Zivio DRUG TITO !!!
Imao je on svojih grijehova,na kraju krajeva,kako god okrenes bio je diktator.Ali,cinjenica je da je prosjecan gradjanin SFRJ zivio i vise nego odlicno! Dobra plata,stan od preduzeca,besplatno skolstvo i zdravstvo i crveni pasos,jedan od najcjenjenijih tada.Najbolje je bilo,kada je diktatura malo ublazena,i kada razvoj zemlje dostize vrhunac,sezdesetih i sedamdesetih! Kasnije je brod poceo da tone i potonuo 1990.
Ma kad smo budale,umjesto da smo preuredili SFRJ i usli u EU,mi se vratili u drugi svjetski rat.Nama samo treba cvrsta ruka i Balkan ce biti miran!! Nema nam druge.
Ti si zadnji romantik na ovom svijetu,sto se sporo krece i ceka raj...
Normalno da je bilo bolje u TITOVO doba,tada je ugled zemlje u svijetu bio na visokoj ljestvici,ljudi su slobodno mogli da putuju po svijetu a da ih niko ne ponizava na granicnom prelazu,kao sto se desava sada.Zakoni su bili jako strogi i jednaki za svakoga,ovi današnji političari su još mala djeca za TITA i TITO je bio gospodin u odnosu na njih!!!!!!!!!!!!
Pitanje za gospodina VUKOVIĆA,zašto ste dozvolili opoziciji da ponižava simbole države to jeste ne poštuju državu i njen USTAV?
Što bih se desilo da je neko u TITOVO doba sjedao u poslaničkoj klupi na intonaciju jugoslovenske himne?Ovim pitanjima se dobija odgovor ko je bolji TITO ili ovi kvazipioniri!
e ne znam kako je bilo u titovo vrijeme posto nisam zivio u tom vremenu ali mislim da je bolje bilo posto od ovoga trenutno ne moze gore bit. plus, svi kazu da je to bilo srecno vrijeme bilo a to sigurno masa od nekoliko desetina miliona ljudi nije napamet govorila tako da nema dileme kad je bolje bilo.
Prvo sto treba imati u vidu jeste da uporedjujemo sisteme od 10tina miliona stanovnika i 650 000 ajd da zaokruzim...sigurno su negativne stvari manje ocigledne u vecoj masi i lakse ih je zataskati kao sto je slucaj bio tada...nisam ja zivjela tada al jesu dragi ljudi oko mene i iz njihovih prica znam da i tada je bilo crnih ovaca u svoj toj prici.Svaki sistem je nekome majka nekome maceha to stoji i po tom osnovu jedino se moze ukazati na prednosti i nedostatke istih ... problem u svakom od njih jesu ljudi koji tesko prihvataju promjene i znacenje pojedinih pojmova,zemlja smo u tranziciji i stvari koje su sad aktuelne kod nas bile su nekada i negdje drugo,kod svih su postojali ovi periodi prije ili kasnije...
Imate neprijatelje? Odlicno! To znaci da ste se borili za neki sopstveni stav u zivotu!
jeste, bilo je bolje
samo što sad imamo više izbora što se tiče kupovine - ne moramo ići u italiju da bi kupili pristojan šampon ili dezodorans - to jedino
Svako vrijeme nosi svoje breme!
I jedno i drugo ima svojih prednosti i nedostataka. Dala bih prednost mom djetinjstvu i mladosti (ako nista, bilo je neoptereceno ratnim strahotama) u odnosu na djetinjstvo moje djece. Medjutim, sa ovim znanjima i tehnoloskim dostignucima danasnjice, imam utisak da bi mojoj omladini bilo neopisivo dosadno da odrastaju kao u onom vremenu.
Bolje je sad, necemo se vracati u proslost nego cemo, nadam se, ici naprijed!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
pitanje za miška:Zašto ljudi iz vlasti koji su sve stekli i postali to što su danas upravo zahvaljujući tadašnjem socijalizmu sad na njega najviše pljuju?
zašto danas većina mladih mora da plaća školovanje,a oni su svi završavali besplatno(kvalitet istog nije opravdanje jer nije ni porastao ;-) )?
Dovoljno je pogledati što je drug Tito ostavio iza sebe svojim najbližim,a pogledajte što danas ovi naši imaju.
Da je imao grešaka imao je,kao i svi...
Gost Vuković je pravi titov pionir,i svaka čast.Ipak je on Titu štafetu predao,ipak je on završio onu političku školu u Kumrovecu,ipak je on koji je među prvima leđa okrenuo tom vremenu...Postao je tada aktuelan neki novi drug ali ne Tito...
Je li ŠTO bilo bolje u vrijeme Tita?Originally Posted by Anketa
bilo je bolje u vrijeme tita naravno,bilo je sloge i jedinstva a ne kao danas dje radimo kako drugi kaze...
Kako moze iko od NAS (forumasha) znat kako je bilo u vrijeme Tita kad vecina nije bila ni rodjena??? Znamo samo ono sto su nam rekli. I vi cete $utra svojoj djeci pricat kako je za vrijeme DPS-a bilo banja u odnosu na neku novu muku koja nas ceka za 20 godina...Pa ne no, jel?
![]()
I am the one who locks.
Pa i jes' banja u odnosu na muke koje nas čekaju za 20 god.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks