Page 14 of 108 FirstFirst ... 41011121314151617182464 ... LastLast
Results 326 to 350 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

ja vi rekoh da se on sprda a vi kako ocete
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prelistajte danasnje agencijske vijesti iz demokratskog i tolerantnog Afganistana. Protrest zena koje su se pobunile zakonu da svaka udata hanuma mora bar cetiri puta nedjeljno da zadovolji muza zavrsio se tako sto su na protest muski zabubuljali ne samo kamenjima vec svim i svacim sto se pri ruci naslo. Ko ne vjeruje mozemo i slike postaviti kako te bezocne zene imaju drskosti da se bune.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zamisli kalijeznica sta im je na um palo...I treba ih krshima, cush one da traze prava!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    septembar, postovanje brate ali ne pokusavaj da mi objasnis nesto sto se ne moze objasnit... Kad se Isa a.s. (Isus) klanjao bogu, ispada da se klanjao samom sebi ?????????????????????????????????????????????????? ?
    Kao da ne pokušavaš da me razumiješ nego baš obrnuto da nađeš greške u mojim razmišljanjima. Ne zelim da prihvatiš moje razmišljanje samo da pokušaš da ga razumiješ.

Probaj ovako pošto je Bog storio svijet , Bog i svijet čine jedinstvo , ista je stvar u Islamu samo se ne vrši analiza na materijalnu (sin Isus - Isa) dimenziju , duhovnu (Sveti Duh) i transcenentnu (Otac) dimenziju.
    To bi se smatralo gordošću slično važi za oponašanje djela božjeg. Oprosti ako griješim. Tu je islam nešto strožiji od hrišćanstva.

Da li je Muhamed bio običan čovjek ? Naravno da nije.
    Koja je njegova duhovna dimenzija ? "glas Alahov" = glas Bozji.
    Jeli se on klanjao svom duhovnom dijelu? Neznam ali sva materija, poznate i nepoznate prirodne sile imaju božje porijeklo pa je Bog i u nama.
    U Ku'ran-u se posle riječi "Alah" najviše pominje riječ "ilm"-znanje. Sasvim logično.
    ili kad su ga rimljani zakovali za krst (navodno, jer Islam kaze da to nije bio Isa a.s.) je li Isus/trecina boga tad umro za nase grijehe??????? kako bog moze da umre????

opsta Konfuzija...
    Jeste malo teško i zapetljano ali nije kofuzno.

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    ... zakonu da svaka udata hanuma mora bar cetiri puta nedjeljno da zadovolji muza ...
    Ha ha ... Trebale su izdejstvovat sličan zakon za sebe. Da muž mora bar pet puta da zadovolji svoju hanumu. Sto bi vijagra planula. :-D
    Ili bi obje strane odustale od glupog zakona i zadovoljavali se koliko im puta odgovara.
    Last edited by septembar; 15-04-09 at 17:36.

renaissance Guest

Meni samo nije jasno kako ovaj zakon utice na 'sretnika' koji ima cetri zene kod kuce?Ima li u ovom slucaju zena pravo da se buni ako joj suprug ne ispuni obaveznu nedjeljnu kvotu?
    Last edited by renaissance; 15-04-09 at 18:58.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Prelistajte danasnje agencijske vijesti iz demokratskog i tolerantnog Afganistana. Protrest zena koje su se pobunile zakonu da svaka udata hanuma mora bar cetiri puta nedjeljno da zadovolji muza zavrsio se tako sto su na protest muski zabubuljali ne samo kamenjima vec svim i svacim sto se pri ruci naslo. Ko ne vjeruje mozemo i slike postaviti kako te bezocne zene imaju drskosti da se bune.
    sram ih bilo! Ja bih to namah kamenovala sto joj uopste pada na'm da pogleda svoga cojeka a ne da ga jos optuzi!

Renaisance, ja mnim, da bi i ti, ka i ja, zazdila po njima krsima zato sto traze ta cetiri puta a njemu se neoTe!!! Sto ima ona njega da forsira! Valjda cojek bolje zna kad i ONA i on mogu i koliko puta! Ne no ce ona da zna kad joj se...oni..cush!

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

S obzirom na to da zene ne smiju ni da provire ispod onih tepiha sto nose, ocigledno je da su ti zakoni pisani od strane primitivnih muskaraca a ne boga.

Ne znam zasto Mabus uopste i pokusava da iznese svoje (ocigledno pogresno) misljenje. A ne znam ni zasto slijepo vjeruje u tako ocigledne budalastine, jer moram rec, budalastina se vidi sa kilometra, pa ako to vrijedja njega i njegovu religiju onda neka tako bude jer vjerujem da se oko ovoga svi slazemo (osim vjerskih fanatika).

Stvarno sto kaze zvoncica, svi dokazi upucuju na to da se ti malo za*ebavas s nama.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Razlog vise da islam ne bude masovnije prihvacen u Crnoj Gori. Ajde natjeraj Crnogorke da se pokrivaju i budu sluskinje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    ... Ajde natjeraj Crnogorke da se pokrivaju ...
    U Ku`ran-u piše da "... žena traba da pokrije ukrase svoje ...".
    E sad je pitanje šta spada pod "ukras". Tumačenje varira od trbušnih plesačica sa vrlo malo pokrivenih "ukrasa" do onih koji nijesu baš sigurni pa pokrivaju sve "za svaki slučaj". :-D

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa se cuditi sto je ono istjerivanje sejtana jedino kod nas pocelo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Renaisance, to sto se desilo u Saudijskoj Arabiji ako je istina me apsolutno ne zanima. Ja iskljucivo pricam o serijatskom zakonu, ne pricam kako ga ljudi upotrebljavaju. Ovo sto Hari prica da zene moraju do cetiri puta nedeljno u Afganistanu zadovoljiti svoje muzeve nije serijat, a oni koji nasumice donose takve zakone su nasilnici. Pogledaj samo Harijevih komentara. On kaze otprilike da isto toliko silovanja ima u Iran kao u SAD. Kao prvo mene ne zanima Iran jer tamo zive siiti a oni uveliko krse serijat. Drugo, to o cemu ti pricas su samo predpostavke a one ne sluze istini ni malo. Trece, kazna za kradju je odsijecanje ruke. U Saudijskoj Arabiji gdje se primjenjuje serijat nema kradja, nema ljudi bez jedne ili obije ruke. Ima pojedinacnih slucajeva nazadnosti, ali oni su marginalni. Kur'an je knjiga koja uveliko stiti zene. Kur'an je knjiga koja naredjuje zeni da se pokrije, da cuva svoje obline i stidna mjesta. Obzirom da neki imaju konfuziju u glavi navescu primjer. Dvije sestre blizakinje, vrlo zgodne hodaju niz ulicu. Jedna od njih je pokrivena, druga kao ona sa terase otkrivena, nosi minic, zapadnjacku odjecu. Na uglu ih ceka huligan, siledzija, koji ceka svoju zrtvu. Pitam vas na koju od njih ce baciti oko? Ova druga svojim oblacenjem poziva ljude da je napastvuju. Kur'an zato kaze da hidzab stiti zenu od napastvovanja. Nakon toga islamska kazna za silovanje je smrt. Vi i moderni zapad cete reci: "Smrtna kazna u vremenu nauke i tehnologije, u 21 vijeku. Reci cete, kao sto kazete da je Islam barbarska religija. Medjutim, zamislite da vam neko nedaj Boze siluje sestru, zenu, majku. Kada bi imali priliku osuditi ih, kako bi ste ih osudili? Ja sam siguran da ce svako od vas reci smrt, osim ako niste imbecil. Neki od vas bi bili toliko ekstremni da bi ga mucili do smrti. Cemu onda ova vasa prica? O cemu vi pricate? Zasto imate dvostruke standarde? Ako neko siluje tudju zenu vi i ameri kazete da je smrtna kazna suvise surova, a ako neko siluje vasu zenu tada bi ste ga osudili na smrt! Po americkom zakonu kazna za silovanje je sedam godina zatvora. Nakon izdrzavanja kazne 95% slucajeva ponovo pocine silovanje. Medjutim, Islam ima rjesenje. Prema podacima FBI svake minute u SAD-u se siluje 1.3 zene. To je preko 2000 zena dnevno. Od svih silovanja samo 10% silovatelja biva uhapseno. 50% od tih uhapsenih biva oslobodjeno prije sudjenja. 50% od tih preostalih 5% biva osudjeno na kaznu zatvora manje od jedne godine, jer im je to bio prvi put. Ako bi u SAD-u uveli serijat tj. da zene budu pokrivene i ako nakon toga neko pocini silovanje, slijedi mu smrtna kazna, DA LI BI U TOM SLUCAJU STOPA SILOVANJA PORASLA ILI BI OSTALA ISTA, ILI BI SE SMANJILA? Smanjila bi se naravno.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po ovoj tvojoj logici Mabuse treba da ne izlazimo na ulicu da nas ne bi auto zgazilo. Kod tebe su žrtve uzrok nesreće. mislim stvarno ...

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Renaisance, to sto se desilo u Saudijskoj Arabiji ako je istina me apsolutno ne zanima. Ja iskljucivo pricam o serijatskom zakonu, ne pricam kako ga ljudi upotrebljavaju. Ovo sto Hari prica da zene moraju do cetiri puta nedeljno u Afganistanu zadovoljiti svoje muzeve nije serijat, a oni koji nasumice donose takve zakone su nasilnici. Pogledaj samo Harijevih komentara. On kaze otprilike da isto toliko silovanja ima u Iran kao u SAD. Kao prvo mene ne zanima Iran jer tamo zive siiti a oni uveliko krse serijat. Drugo, to o cemu ti pricas su samo predpostavke a one ne sluze istini ni malo. Trece, kazna za kradju je odsijecanje ruke. U Saudijskoj Arabiji gdje se primjenjuje serijat nema kradja, nema ljudi bez jedne ili obije ruke. Ima pojedinacnih slucajeva nazadnosti, ali oni su marginalni. Kur'an je knjiga koja uveliko stiti zene. Kur'an je knjiga koja naredjuje zeni da se pokrije, da cuva svoje obline i stidna mjesta. Obzirom da neki imaju konfuziju u glavi navescu primjer. Dvije sestre blizakinje, vrlo zgodne hodaju niz ulicu. Jedna od njih je pokrivena, druga kao ona sa terase otkrivena, nosi minic, zapadnjacku odjecu. Na uglu ih ceka huligan, siledzija, koji ceka svoju zrtvu. Pitam vas na koju od njih ce baciti oko? Ova druga svojim oblacenjem poziva ljude da je napastvuju. Kur'an zato kaze da hidzab stiti zenu od napastvovanja. Nakon toga islamska kazna za silovanje je smrt. Vi i moderni zapad cete reci: "Smrtna kazna u vremenu nauke i tehnologije, u 21 vijeku. Reci cete, kao sto kazete da je Islam barbarska religija. Medjutim, zamislite da vam neko nedaj Boze siluje sestru, zenu, majku. Kada bi imali priliku osuditi ih, kako bi ste ih osudili? Ja sam siguran da ce svako od vas reci smrt, osim ako niste imbecil. Neki od vas bi bili toliko ekstremni da bi ga mucili do smrti. Cemu onda ova vasa prica? O cemu vi pricate? Zasto imate dvostruke standarde? Ako neko siluje tudju zenu vi i ameri kazete da je smrtna kazna suvise surova, a ako neko siluje vasu zenu tada bi ste ga osudili na smrt! Po americkom zakonu kazna za silovanje je sedam godina zatvora. Nakon izdrzavanja kazne 95% slucajeva ponovo pocine silovanje. Medjutim, Islam ima rjesenje. Prema podacima FBI svake minute u SAD-u se siluje 1.3 zene. To je preko 2000 zena dnevno. Od svih silovanja samo 10% silovatelja biva uhapseno. 50% od tih uhapsenih biva oslobodjeno prije sudjenja. 50% od tih preostalih 5% biva osudjeno na kaznu zatvora manje od jedne godine, jer im je to bio prvi put. Ako bi u SAD-u uveli serijat tj. da zene budu pokrivene i ako nakon toga neko pocini silovanje, slijedi mu smrtna kazna, DA LI BI U TOM SLUCAJU STOPA SILOVANJA PORASLA ILI BI OSTALA ISTA, ILI BI SE SMANJILA? Smanjila bi se naravno.
    ako je iko ovdje pun dvostrukih standarda to si ti...prvo velis da zene izazivaju silovanje zato sto se nijesu obukle ka' nindze, no su obukle rashu i kosulju, a onda velis kazna za silovanje smrt...pa jesu li zene krive sto su silovane ili ne?
    Ja mislim da jesu, sram ih bilo sto izlaze uopste na ulicu i bude sejtana kod nEznih i o$ecajnih a nadasve razumnih muskaraca!
    qq Mabuse, bog s tobom!

renaissance Guest

Renaisance, to sto se desilo u Saudijskoj Arabiji ako je istina me apsolutno ne zanima. Ja iskljucivo pricam o serijatskom zakonu, ne pricam kako ga ljudi upotrebljavaju.
    Mabuse, to sto se desava u Saudijskoj Arabiji bi trebalo da te interesuje, jer je isto nastalo direktnom primjenom serijatskog zakona.Ne mozes se ograditi od primjene ili pak zloupotrebe serijatskog zakona , a opravdavati samo zakon kao zakon.Ovaj, i sigurno hiljade slicnih primjera ti govore sta se desava u zemljama u kojima se on doslovce primjenjuje.Primjera radi, Nigerija i Pakistan su zemlje koje su po surovosti egzekucije osudjenika na prvom mjestu.Smrtna kazna u Nigeriji je kamenovanje, s tim sto se napominje da kamenje kojim se ubija osudjenik ne smije biti veliko, vec osrednje kako osudjenik ne bi umro od svega par udaraca. U Iranu, preljuba se kaznjava isto kamenovanjem, s tim sto muskarac i zena moraju biti zemljom pokriveni, do pasa! U Pakistanu, smrtna kazna se sprovodi tako sto osudjenik biva bacen sa stijene, gdje postoje i norme koje visine stijena mora da bude, pa se kaze da ne smije ostati previsoka kako ne bi ostao na mjestu mrtav!U Rimu, najstrozija smrtna kazna se vrsila tako sto bi osudjenik, ziv naravno, bio vezan u dzak sa zmijom otrovnicom, mackom i pijetlom!Meni, Mabuse, ovo ne lici na egzekuciju vec na cisto izivljavanje kao karakteristiku vremena u kome empatija i saosjecajnost covjeku nijesu bile tako poznate osobine.Generalno sam protiv smrtne kazne, ali kad bih vec morala da odlucujem sigurno ne bih birala serijatkse ili bilo koje druge okrutne metode jer u njima nema niceg ljudskog, niti humanog.Kakav je to vjernik koji je u stanju da drugo ljudsko bice, koliko god ono gresno bilo, gleda kako umire u mukama?!

Ovo sto Hari prica da zene moraju do cetiri puta nedeljno u Afganistanu zadovoljiti svoje muzeve nije serijat, a oni koji nasumice donose takve zakone su nasilnici. Pogledaj samo Harijevih komentara. On kaze otprilike da isto toliko silovanja ima u Iran kao u SAD. Kao prvo mene ne zanima Iran jer tamo zive siiti a oni uveliko krse serijat. Drugo, to o cemu ti pricas su samo predpostavke a one ne sluze istini ni malo.
    Posto sam ti u prethodnom postu postavila pitanje sta bi uradio sa modnom kucom 'Victoria's secret', na sta mi, naravno nisi dao odgovor, ispricacu ti jedno moje zapazanje koje je direktno vezano sa ovim pitanjem,a koje za cilj ima ukazivanje na licemjerne dvostruke arsine o kojima cesto znas da govoris.U cuvenom londonskom Harrods-u postoji jedna radnja intimnog rublja koja se zove 'Agent Provocateur' koja je specijalizovana za prodaju vrlo degutantnih i meni licno neukusnih komada vesa.Kako Harrodsom dnevno prodefiluje stotine zena sa feredzama, imala sam obicaj da zastanem pored pomenute radnje i sokiram se u kojoj mjeri te iste zene posjecuju tu istu radnju kupujuci najprostije i najdegutantnije komade donjeg vesa!
    Dalje, uporedjivati stopu silovanja u SAD sa stopom silovanja u nekoj od arapskih zemalja je smijesno.Kao prvvo SAD je zemlja liberalne demokratije, koliko god tebi to smijesno izgledalo.To je zemlja u kojoj se zena ne ustrucava prijaviti sexualno uznemirivanje, vec uziva zastitu cak i ukoliko je bilo malo provokativnijih rijeci.Arapske zemlje, pak, nemaju tu vrstu slobode, tako da ti ne mozes biti siguran sta se u njima zaista desava.Ako se neke stvari ne vide na prvi pogled, to ne znaci da ih nema!Pogledaj Crnu Goru, i stopu silovanja ovdje.Ja sam gotovo sigurna da je stopa mnogo veca, ali zbog naseg nakaradnog 'kucnog' vaspitanja i laznog morala stvari izgledaju kako izgledaju!To ti je jos jedan primjer da nije sve onako kako izgleda na prvi pogled...iliti, 'appearance can be deceiving'
    U Saudijskoj Arabiji gdje se primjenjuje serijat nema kradja, nema ljudi bez jedne ili obije ruke.
    To da nema kradja je licno tvoja pretpostavka...ali zato je sigurno da ima lopova i kriminalaca koje je nemoguce uhvatiti
    Kur'an je knjiga koja naredjuje zeni da se pokrije, da cuva svoje obline i stidna mjesta. Obzirom da neki imaju konfuziju u glavi navescu primjer. Dvije sestre blizakinje, vrlo zgodne hodaju niz ulicu. Jedna od njih je pokrivena, druga kao ona sa terase otkrivena, nosi minic, zapadnjacku odjecu. Na uglu ih ceka huligan, siledzija, koji ceka svoju zrtvu. Pitam vas na koju od njih ce baciti oko? Ova druga svojim oblacenjem poziva ljude da je napastvuju. Kur'an zato kaze da hidzab stiti zenu od napastvovanja.
    Atraktivan i privlacan izgled su promjenljive kategorije Mabuse.To sto nekog cini pozeljnim i atraktivnim zavisi od mode datog vremena.Prezasicenost globalnog trzista golotinjim polako stvara za posljedicu sve veci broj muskaraca koje privlaci skromnost, pa cak i pokrivenost.Casne sestre, pa i zene u feredzama polako bivaju predmet sve cescih sexualnih fantazija...
    Ako je tvoj konacan stav da je zenska pokrivenost jedino u sluzbi zenine zastite, onda je to u redu.Mada, sumnjam da si iskren u tome... Da jesi, pomenutu gospodju koja se suncala na balkonu sigurno ne bi nazvao droljom... Nekako mi se namece utisak da je ona prije rezultat straha od vas samih...
    Vi i moderni zapad cete reci: "Smrtna kazna u vremenu nauke i tehnologije, u 21 vijeku. Reci cete, kao sto kazete da je Islam barbarska religija. Medjutim, zamislite da vam neko nedaj Boze siluje sestru, zenu, majku. Kada bi imali priliku osuditi ih, kako bi ste ih osudili? Ja sam siguran da ce svako od vas reci smrt, osim ako niste imbecil. Neki od vas bi bili toliko ekstremni da bi ga mucili do smrti.
    Kad bi tu muku osjetio na sopstvenoj kozi, covjek bi u trenucima bijesa i agonije sigurno osjetio potrebu za osvetom.No, sumnjam da bi normalan i zdrav covjek mogao dobro da se osjeca ako bi taj nagon za osvetom sproveo u djelo.Mucenje i smrt zdravom covjeku ne mogu da predstavljaju zadovoljstvo.Drzava koja prihvata metod smrtne kazne i tjelesnog mucenja ne dokazuje nista drugo bez da je dzelat,tiranin i sadista, kao i sam pojedinac.
    Na koncu, smatram da serijatsko pravo nije dato u gotovom obliku, vec ga je nuzno konstantno interpretirati s ciljem da se Bozija rijec prenese u konkretno vrijeme i prostor.No...to je samo moje misljenje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ReNaIsSaNcE View Post
    Casne sestre, pa i zene u feredzama polako bivaju predmet sve cescih sexualnih fantazija...
    Mozda zbog zelje za necim novim, ali slozit ces se da ako bi svaka zena praktikovala hidzab/feredzu, da to nebi bio slucaj... jer sto bi mene palila fantazija za pokrivenom zenom, kad ja takvu pokrivenu zenu mogu da imam u svojoj supruzi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne radi se o tome da li mucenje i smrt predstavljaju covjeku zadovoljstvo, radi se o tome KAKO SPRIJECITI KRIMINAL? Drzave koje stite siledzije na nacin kako to cini SAD licno smatram dzelatima i tiranima. Nisu ljudi od Boga s.w.t. milostiviji. Sto se tice pojedinacnih slucajeva, ne mozemo izvlaciti zakljucke o drzavama gdje vlada serijat. Treba izvuci statistiku, jedino je ona mjerodavna. Ne mozemo npr. osuditi Crnu Goru zemljom siledzija zbog slucaja "moldavka".
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

renaissance Guest

Mozda zbog zelje za necim novim, ali slozit ces se da ako bi svaka zena praktikovala hidzab/feredzu, da to nebi bio slucaj... jer sto bi mene palila fantazija za pokrivenom zenom, kad ja takvu pokrivenu zenu mogu da imam u svojoj supruzi
    Isto mozes da zakljucis ako obrnes situaciju Ako covjeka naviknes na golotinju, on u njoj nece nalaziti sexualnu inspiraciju
    I do kakvog smo zakljucka dosli?

Ne radi se o tome da li mucenje i smrt predstavljaju covjeku zadovoljstvo, radi se o tome KAKO SPRIJECITI KRIMINAL? Drzave koje stite siledzije na nacin kako to cini SAD licno smatram dzelatima i tiranima. Nisu ljudi od Boga s.w.t. milostiviji. Sto se tice pojedinacnih slucajeva, ne mozemo izvlaciti zakljucke o drzavama gdje vlada serijat. Treba izvuci statistiku, jedino je ona mjerodavna. Ne mozemo npr. osuditi Crnu Goru zemljom siledzija zbog slucaja "moldavka".
    Kriminal ne mozes sprijeciti Mabuse.Mozes samo iznova da trazis nacine kako da smanjis stopu kriminaliteta, a da budes fer i korektan i prema zrtvi i prema gresniku(koliko je to moguce,naravno).
    Da su SAD milostive prema siledzijama pokazuje cinjenica da ta zemlja i dan danas primjenjuje smrtnu kaznu.Ako bi isli tom logikom, crnogorsko zakonodavstvo je veci tiranin jer je posljednju smrtnu kaznu izvrsilo 1982.
    Last edited by renaissance; 17-04-09 at 17:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tebi ni statistika nista ne govori Renaissance. Da, nisam mislio kako sprijeciti, vec kako smanjiti. Mislim, ti mozes sada nastavljati po istom tragu do besvijesti. Cinjenicno stanje je statistika. Statistika govori da ameri zive u nazadnim zakonima i to je fakat. Cinjenice takodje govore da je najmanja stopa kriminaliteta tamo gdje vlada serijat.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tebi ni statistika nista ne govori Renaissance. Da, nisam mislio kako sprijeciti, vec kako smanjiti. Mislim, ti mozes sada nastavljati po istom tragu do besvijesti. Cinjenicno stanje je statistika. Statistika govori da ameri zive u nazadnim zakonima i to je fakat. Cinjenice takodje govore da je najmanja stopa kriminaliteta tamo gdje vlada serijat.
    To ne govore chinjenice,nego statistika(za sherijat).Ti stalno mijeshash ta 2 pojma,chinjenicu i statistiku.Statistika mozhe a ne mora da bude tachna,i u ovom sluchaju nije,jer je pristrasna.Prema statistici nacistichke njemachke,jevreji su bili na prinudnim odmorima,emigrirali ili u najboljem sluchaju u nekom zatvoru sa rezhimom hotela.Naravno,istina je bila da su od njih sapun pravili.E isto ti je to za sherijat.Ne mozhesh da ochekujesh da ce zhrtva da prijavi,recimo,silovanje,jer je drushtvena klima u kojoj zhivi takva da se (opravdano) boji da ce proci gore nego silovatelj,jer mozhe biti optuzhena da ga je ''izazvala'',da je preljubnica,bludnica i tako dalje.Tako da statistichki podaci koje tako dobijash su netachni,jer ne odgovaraju stvarnom stanju.
    Don't fight a battle if you don't gain anything by winning

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E,i samo josh jedno pitanje za Mabusa,stalno zaboravljam da ga ovo pitam.Negdje si rekao da chinjenica da su svi dobri shahisti mushkarci govori o tome da su mushkarci od zhena pametniji.Samo sam htio da te pitam dvije stvari povodom toga.

1.kako mozhesh da potezhesh shah kao argument kad su ga mnoge muslimanske zemlje zabranjivale,pozivajuci se na pogodi shto-chuveni SHERIJAT?
    2.Jesi li chuo za ovu gospodju http://en.wikipedia.org/wiki/Judit_Polgar i za ovu gospodjicu http://en.wikipedia.org/wiki/Hou_Yifan ???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve u sto covjek bespotrebno gubi vrijeme, svaka besposlica poput saha, karti i sl. je pokudjena od strane islamskih ucenjaka. Covjek umjesto sto vrijeme provodi u dokolici treba raditi nesto sto je korisno za njega i za drustvo. Svaki ce covjek na Sudnjem Danu biti pitan u cemu je vrijeme provodio. Vidis npr. dok ja govorim ljudima o istini, neki gube vrijeme gledajuci bezobrazluk. Sto se tice statistike, ona poredjujuci islamski istok i zapad nije ni potrebna. Price oko toga su suvisne, ako uzmemo u obzir da je na zapadu zakonom dozvoljena pornografija, prostitucija, alkohol a u nekim drzavama i droga. Samo su ove cinjenice sasvim dovoljne covjeku koji ima bar malo razuma da zakljuci koje drustvo je na krivom putu. Sto se tice SAD, ona ce po mom misljenju biti primorana vremenom da svoje "demokratske" zakone priblizi serijatskim. U stvari, mislim da to oni postepeno i cine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sto se tice saha, kako pisase tamo na onoj stranici Polgar je jedina zena medju 100 najboljih. Opet statistika.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Sve u sto covjek bespotrebno gubi vrijeme, svaka besposlica poput saha, karti i sl. je pokudjena od strane islamskih ucenjaka. Covjek umjesto sto vrijeme provodi u dokolici treba raditi nesto sto je korisno za njega i za drustvo. Svaki ce covjek na Sudnjem Danu biti pitan u cemu je vrijeme provodio. Vidis npr. dok ja govorim ljudima o istini, neki gube vrijeme gledajuci bezobrazluk. Sto se tice statistike, ona poredjujuci islamski istok i zapad nije ni potrebna. Price oko toga su suvisne, ako uzmemo u obzir da je na zapadu zakonom dozvoljena pornografija, prostitucija, alkohol a u nekim drzavama i droga. Samo su ove cinjenice sasvim dovoljne covjeku koji ima bar malo razuma da zakljuci koje drustvo je na krivom putu. Sto se tice SAD, ona ce po mom misljenju biti primorana vremenom da svoje "demokratske" zakone priblizi serijatskim. U stvari, mislim da to oni postepeno i cine.

Znaci grijeh je gubit vrijeme. Ako neko oce da se izlezava cio dan da ne radi nista to je grijeh. Ti ocigledno ne znas nista osim Kur'ana, i ne shvatam kako funkcionises u drustvu. Covjek moze sa svojim vremenom da radi sto oce. To je ono sto mi zovemo licna prava i slobode...mozda si cuo.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-04-09 at 16:25.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A zashto shah nije koristan za chovjeka i za drushtvo???Kao shahovski majstor,i chovjek koji se u shah prilichno razumije,mogu da ti citiram jedno 3000 knjiga i studija koji dokazuju da je shah veoma koristan za jachanje intelekta i karaktera chovjeka.Mnoge eminentne shkole u svijetu imaju shah kao fakultativni,ili chak obavezni predmet.Pored igracha,postoji mnogo teoretichara shaha(vecina bivshi aktivni takmichari) koji se striktno bave,na nauchnoj bazi,prouchavanjem raznih faza igre i davanjem novih ideja.Prihodi vodecih profesionalnih shahista,iako se ne mogu uporediti sa fudbalerima ili golferima,dostizhu velike sume,i vecina njih su milioneri.Ali ne,ti to naravno necesh slushati,jer su islamski uchenjaci(koje bi svaki pristojni shahista vjerovatno mogao sa damom fore na slijepo da dobije,toliko znaju o tome) tako rekli i tebi je to kraj svake priche.
    Shto se tiche zhena i shaha,pogledaj opshti trend.Do prije 20 godina nisi imao nijednu zhenu koja je nosila titulu velemajstora(internacionalnog,jer postoje i zhenski velemajstori,to je posebna titula).Sada ih ima mislim oko 15,ukljuchujuci i Polgar koja je do skoro bila medju prvih 10,i zabiljezhila pobjede protiv svih vodecih velemajstora danashnjice.Tako,chim je zainteresovanost zhena za shah porasla,one se brzim koracima prikljuchuju eliti.Naravno,potrebno je vrijeme da prodje,ali je trend evidentan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E,i samo josh jedno,chisto informativno pitanje...Shto znache ove skracenice s.w.t i s.a.v.s ispred imena alaha i muhameda???

Page 14 of 108 FirstFirst ... 41011121314151617182464 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks