@Renaissance, da ti odgovorim. Onaj ko je silovao zenu mora biti ubijen. Sto se tice drzave duzna bi bila da pomogne i zeni i djetetu, nakon sto izvrse serijatsku kaznu nad njom. Sto se tice pitanja da li sebe smatram bezgresnim da bih kaznjavao i osudjivao, nije ispravno pitanje, to zbog toga jer uslov za kaznjavanje nije tvoja ili moja bezgresna proslost. Uslov je da si vjernik koji postuje, prati i izvrsava Bozije s.w.t. zakone. Sto se tice treceg pitanja zaista ne znam kakav je serijatski stav tj. kazna za dijete koje koristi drogu. @Vanja the man - Sto se tice kako je nastao covjek istina je da nije nastao od majmuna niti bilo kakvog primata sto je nauka i dokazala. To je dokazano putem DNK a mogucnost da je covjek nastao od bilo kakvog majmuna iznosi putem DNK kada se iza broja 1 stavi oko osamsto nula. Sto se tice evolucije ona tvrdi da je zivot nastao iz vode a ono sto je nemoguce je da su od istog predaka dinosaurusi i insekti. Sama logika stvari koju samo debil nije u stanju shvatiti je da nezivo ne moze stvoriti zivo. Osim toga pitas me sta ja imam protiv vanbracne djece. Pa uzmi pistolj pa pucaj sebi u oko jer ja nista nemam protiv njih, niti sam bilo sto protiv djece rekao, osim sto u ovakvoj sredini i ona neduzna zbog svojih majki bludnica bivaju osudjena. I normalno je da vanbracna djeca trebaju da imaju jednaka prava. Islam ne poznaje grijeh djeteta od rodjenja niti pravi razlike u boji i rasi i sl. Sto se tice bluda i kaznjavanja bludnika, treba da znas da je Kur'an knjiga koja je pogodila i pogadja buducnost i danas. Treba da znas da ce jednog dana tvoji potomci ako ih budes imao biti sledbenici ovih zakona.

Ali smrtna kazna je malo ekstemna i primitivna. Ja sam inace protiv toga da drzava moze nekom da izrece smrtnu kaznu. A sto se tice clana porodice na primjer ubijenog li silovane djevojke, on moze da se osveti, ali onda ce se zakon primijeniti na njega zbog ubistva u afektu. To je moje rijesenje. Mislim da je pristojno.

Bookmarks