So what? FQ400 sa cetvoro ljudi u njemu ima 1700 kg i ide za 4 sekunde do stotke. Sa hiljadu kubika i jednom turbinom manje![]()
Priznaj priznaj da je tebi drago kada Bruno noćas probija embargo...
e ali a5 bolje vuce prikolicu uz brdo.
niujedne mi gace lastike nema
Vuce bolje prikolicu i uzbrdo i nizbrdo. A oprema je izbacena zbog mase a u ovih 1700 kg nema sta sve ne bi doslo, bar to nije problem ubacit.
poredish a5...i fq400 ... Dobro poredjenje
zasto ne poredis ariel atom i A5 tdi, that's even better
il ariel i fq ako ti je milije![]()
Originally Posted by my name is ...
I A5 i FQ400 su limuzine, ariel nije ni blizu.
Sad vidis zasto
Eto ne mora FQ400 uzmi BMW 335i recimo.
335i je samo obican komad lima pored FQ400.
Sto ima veze ako kosta 60 000 i ako nema podizace?
Sto njemu trebaju podizaci?
Taj auto je pure fun car, za razliku od A5 TDI koji sluzi za prikolicarenje.
TAKUMI
FQ400 je tjunirani lancer, i radi se u engleskoj. Svake 2.500 km mora da se radi mali servis, a svakih 40.000km veliki.
Ubrzava oko 3,6s do 100km/h, max brzina oko 270km /h. (gpsom mjerena)
Audi S4 B5 Stage 3 sa malim servisom prelazi 10.000km, veliki servis se radi na 90.000 km. Ima kozhu, grijanje u siceve, 10 zvuchnika, elektrichne podizache, cd player, digitalnu klimu, zatamnjivanje stakala... da ne nabrajam dalje, znate i sami.
Ubrzava 3,3s do 100km/h, max brzina, mjenjachom ogranichen na 278km/h (gpsom mjerena). Ukoliko se zupchanik na 6. brzini zamijeni vecim, max brzina je oko 320km/h.
Audi B5 sam uzeo za primjer jer u detalje znam o njemu. Samo mogu mislit shto ce biti sa S4 i RS4 B8 za pola godine, chim tjunerske kuce dobro istestiraju nove turbo setup-e.
Lancer je jedna obichna limenka, koja ide brzo. I to je sve...
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
Lanser je fabricki tjuniran, za razliku od toga ''Stage 3''... i koja je cijena tome stage 3 S4???
p.s. Ova tema ima neki drugi naziv, i nije mjesto ni audiju ni lanceru odje, pogotovo ne poredjenju izmedju njih....
Lancer fabrichki ima 270 ks. pa onda imash FQ300, FQ330, i FQ400, chini mi se. To su tjunirana auta. To nije fabrichki lancer.
Za 10.000 eur mozhesh dobiti POTPUNO tjuniran S4 na Stage 3. To ukljuchuje dvije turbine, nova grana auspuha sa "downpipes", kvachilo, stope motora, mjenjacha i zadnje osovine, novi ECU, svjecice, filter vazduha, veci interkuleri, sve nove cijevi za dovod goriva i vazduha od i do motora. Ovako sredjen prelazi 90.000km bez centa ulaganja. Turbine jedino mogu da crknu prije, ali samo ako se auto vozi brzo prije nego se ulje zagrije. U suprotnom, turbine nadzhive auto.
Znachi ovako tjuniran auto mozhesh da dobijesh za nekih 20.000 - 25.000 eur, u zavisnosti koliko je KM preshao i kako je ochuvan.
p.s. u pravu si za pogreshno postovanje. Mislio sam da je topic "Automobilizam". Sad cu sve postove premjestiti.
BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked
E premjesti, jer je gre'ota da se baaci
Fabricki je Lancer, e sad sto nije za svaki dan, to je druga prica
A to da za 10000e mozesh dobiti full tjunirani S4 Stage 3 to je druga prica, mozes da ga dobijes, zato sto ti jedan povoljno prodajesh... pricam o novom autu, il starom godinu, dvije, jer je tu prednost lanera ocigledna, em je jeftiniji u startu, em nema sanse da ga kupis za 10000e polovnog (znaci bolje drzi cijenu)![]()
Pogresno si razumio, a i ja sam malo konfuzno objasnio. Fabrichki S4 + 10.000 eur = S4 Stage 3
Tjuniranje na Stage 3 koshta oko 10.000 - djelovi + ruke. Dobar Stage 3 S4 koshta 25.000. Necesh ga ispod toga naci. A prichamo o autu starom minimum 8 godina. Drzhi on cijenu itekako. Problem je prodati ga u CG. Malo ljudi prati i razumije shto znachi ubrzanje ispod 5s do 100. A tek 3,3 do 100...
Ma znam ja dje mi zivimo, ovo je samo moja konstatacija bila![]()
Lancer F400 obicna limenka?
Balsa, taj motor je kao prvo Made in Japan, 2.0T sa 400 KS, fabricki tuning, 3 godina garancije.
Obicni EVO mora na servis svakih 4500 km a ovaj svakih 2500, sto nije malo jer taj auto nije za svakodnevnu upotrebu.
Dalje, S4 stage 3? Gdje se radi taj tuning? Mozda kod Eda Karbidzinovica?
Fabricki? Blah.
Ti stvarno ne vidis druga auta osim Audija.
TAKUMI
Lol.
Motor od S4 je made in europe, i iz 2,7L izvlache 550ks, shto je vishe ks/L od japanaca, a pritom ima chetiri puta bolje servisne intervale, mnogo veci obrtni moment, i drastichno bolje ubrzanje. A najpoznatija evropska kuca koja radi Stage 3 tuning jeste MTM.
Inache, taj tuning mozhe i nash rokshped uraditi zato shto se djelovi ne obradjuju, vec samo mijenjaju. Kupish Stage 3 kit i samo "bolt on" zamijenish stare komponente novim. I ja bih to sam kuci mogao da uradim da imam alat i dizalicu.
A o audiju pricham jer znam do NAJSITNIJEG detalja cijeli proces. Chak sam razmishljao sam da ga radim (nekako mi gusht).
Takodje imash i MBW M3 E46 Stage 2, sa kompresorom, koji je malo sporiji od audija do 100 km/h, ali brzhi preko 200 km/h zbog vishe snage na tochkovima. Tu je i porsche 911 Turbo Stage 2 (koji je ultimate driving machinei brzhi od svih pomenutih) i mnogi drugi.
A ti samo nastavi da prosipash svoje znanje o audiju kako bismo mi mogli da se smijemo![]()
Ne, culi smo tvoje znanje od Lanceri F400, koji je LIMENKA.
:lolblue:
No dobro to, ti cipuj na stane 333 ali ipak S4 ce popusit od Eva F400 po krivinama.
TAKUMI
Evo FQ400 je limenka u poredjenju sa E46 M3 Stage 2 i Audi S4 B5 Stage 3(+). Koshta vishe, a MNOGO skuplji je za odrzhavanje, sporiji od pomenutih, mnogo manje udoban, NEMA OPREMU. Stvarno izgleda prelijepo, i to mu je veliki plus. Mada... nijesu ni ova druga dva za bachit.
Kako limenka?
Pa dobro ako smo dobili tu snagu. A vjesanje? Sto ce bit po krivinama?
Sad cu ti rec, na TG FQ ide za 1:24.8, Exige S ide za 1:25.1, GT3 ide za 1:27.8 (nisam siguran), CSL za 1:28.0 a S4 za 1:30.9, S4 B7.
6 sec brzi od S4.
S4 nije skup za odrzavanje? S4 nema problema? Pustimo ulje u diffu i mjenjacu.
TAKUMI
Vala i u Juga bih mogao da nabudžim pa da radim servise svakih 3.000 km... To je smiješno (makar meni koji to ispucam za nedelju - dvije)....
A Lancer EVO nije daily driver?
TAKUMI
Stage 3 nije fabricki automobil, FQ400 jeste. Razlika izmedju ta 2 pojma je nebo i zemlja.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks