Page 11 of 108 FirstFirst ... 7891011121314152161 ... LastLast
Results 251 to 275 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo i dokumentarca o jednom od posljednjih hafiza (ljudi koji znaju cijeli Kur'an napamet) na ovim prostorima, čije je ime Hafiz Hasan Hadziabalahovic:

via: http://bosnjacicg.wiki.zoho.com/Hafi...balahovic.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

I tako su se nasi dragi dobrotvori Turci seldzuci iz Anadolije doseli, pronasli prazne ledine i puste livade razvili chadore, a poslije od bubulja kojima su ih okrutni Crnogorci gadjali sagradili gradove. Dugo su zivjeli u slozi i ljubavi dok jednoga dana izvjesni domoradac iz okolnih brda nije odbio baklave, boze, patispanje i razne gurabije pa su gostoljubljivi mirni i dobrocudni Turci umjesto gurabija poceli gurati kolceve. U stvari oni to nijesu radili nego samo zasiljili kolceve, a okolno stanovnistvo koje je mLogo kasnije doslo samo skakalo na te siljke.
    Do dana danasnjega je ostalo nerazjasnjeno kako je takav dobrotvor mogao izazivati neprijateljestvo kog Crnogoraca, a sva je prilika da je to bilo od preslatkog serbeta pa im se steskilo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neznanje se gore siri no zlatica na krtolu hahha evo i tacan datum istrage ********

Poslije muslimana Herceg Novog i Risna, u Nikšić su došle izbjeglice koje su uspjele da napuste Crnu Goru, jula 1711.g. - kada je tamo vršena istraga ‘********’. Došli su iz Ćeklića, iz katunske nahije, predvođeni Čolak Arslanom, sinom Ibrahim-age, imama džamije u Ćeklićima, o čemu nam svjedoče i krajnji stihovi ‘Gorskog Vijenca’, kada vojvoda Batrić izvještava episkopa Danila i igumana Stefana o okolnostima jednog pokolja u Ćeklićima:
    “I šta ću ti duljiti pričanje!
    Koliko je ravnoga Cetinja,
    Ne uteče oka, ni svjedoka,
    Ni da kaže kako mi je bilo,
    Te pod sablju svoju metnusmo
    Koji ni se ne kće pokrstiti!...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne vele dzaba da je njegos bio crnogorac, no se previse supka' gedzama za inat turaka pa su to neki lose shvatili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To garant neko mnogooooooo pametan kaze

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ras Al Ghul. Ja sam na ovom forumu tri godine prije tebe a za te tri godine propustio si mnogo toga. Ali imacu ja zivaca i vremena i za tebe da ti prikazem prave dokaze koja je prava vjera i da li je Islam kopija, prepisan. Nego, kad vec kazes da je Islam nastao kopiranjem hriscanstva, daj te dokaze koje pominjes. Za uzvrat dobices dokaze kako je nastalo hriscanstvo. I ne bih ti preporucio da se samnom upustas u dijaloge hriscanstvo-islam, jer ces zaista popustiti sa zivcima kao i tvoji predhodnici.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mabuse zasto je u islamu zabranjeno crtati ili slikati Alaha? Da li je to uzeto iz hriscanstva jer u pocetku bilo zabranjeno predstavljati i Hrista pa poslije par vjekova dozvoljeno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Od judaizma je izvedena prvo jedna, pa druga religija, eto.
    Bogami su budale ti sto su se podugo sa tobom radpravljali Mabuse, jer ja u startu vidim da bi se ti raspravljao do sudnjega dana, a bogomi je zivot prekratak za tolike diskusije. Tako i treba, brani svoje kad ti vec preci nisu htjeli.
    A ti si Edine mnoogo gord, ali razumljivo je to, tu osobinu ( gordost ) si naslijedio od svojih dalekih predaka - Crnogoraca

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jos i prije islama je zabranjeno slikanje likova i pravljenje kipova tj. prije dolaska Muhammeda s.a.v.s. misleci na period jos u vremenu nakon Nuha a.s. tj. biblijskog Noja. U Kur'anu postoji par ajeta koji govore da je veliki grijeh obracati se Bogu s.w.t. posredstvom neke licnosti. Prema tome u Islamu nema posrednika do Boga. Danasnje hriscanstvo uveliko se rukovodi tezom da mi nismo toliko veliki niti zasluzni da imamo pravo obracati se direktno Bogu s.w.t., vec to treba ciniti putem dobrih ljudi tzv. svetaca, Isusa itd. Cesto se u te svrhe koriste ikone, kipovi i sl. Osim toga u hadiskim predajama (govoru Muhammeda s.a.v.s) postoje vjerodostojne predaje da meleci tj. andjeli ne ulaze u kuce u kojima ima likova i kipova, tj. takvu kucu nastanjuju sejtani.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Cornelius, koji su to dokazi da je od judaizma nastala jedna pa druga religija. To sto ti pricas je samo tvoje mnenje, tvoja subjektivna predstava koja kod nekog moze da bude ovakva a kod nekog onakva, sto je u svakom slucaju razlicito od istine. Svo tvoje znanje u vezi tvog mnenja se svodi samo na predpostavkama. Sta ti u stvari znas o Islamu? Znas, ima ljudi koji godinama izucavaju Bibliju i Kur'an, tako da tvoja povrsna tumacenja bez dokaza za svoje tvrdnje izgledaju zaista smijesno. Sto se tice Kur'ana On nema potrebe da se brani, narocito ne od onih koji ga u ruke nisu uzeli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    @Cornelius, koji su to dokazi da je od judaizma nastala jedna pa druga religija. To sto ti pricas je samo tvoje mnenje, tvoja subjektivna predstava koja kod nekog moze da bude ovakva a kod nekog onakva, sto je u svakom slucaju razlicito od istine. Svo tvoje znanje u vezi tvog mnenja se svodi samo na predpostavkama. Sta ti u stvari znas o Islamu? Znas, ima ljudi koji godinama izucavaju Bibliju i Kur'an, tako da tvoja povrsna tumacenja bez dokaza za svoje tvrdnje izgledaju zaista smijesno. Sto se tice Kur'ana On nema potrebe da se brani, narocito ne od onih koji ga u ruke nisu uzeli.
    Pa ako je Judaizam konstituisan u 16v. prije Hrista, ocigledno je da su Hriscanstvo, pa Islam izvedeni od njega, s obzirom na sve podudarnosti. Prvi sin Abrahama, oca Judaizma ( Ibrahima ) Ishmahel je kod muslimana Kralj Arapa, a drugi sin Isak kraj Hebreja. Nemam intelektualni poriv da izucavam religije, ali znam sta sedesilo u mojoj "kuci", kakav su motiv crnogorske ******** imale da prihvate islam, to u Crnoj Gori znaju i nepismene babe. I nemam namjeru da se raspravljam s tobom oko islama. Da sam neki ostrasceni hriscanin, a da si ti autenticni islamski vjernik, mozda. Ali posto ni jedan ni drugi to nismo, nema koristi od te diskusije.
    Last edited by Samael; 11-04-09 at 22:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    znam sta sedesilo u mojoj "kuci", kakav su motiv crnogorske ******** imale da prihvate islam, to u Crnoj Gori znaju i nepismene babe.
    predpostavljam da mislis da su neke ******** mijenjale vjeru zbog interesa i supkali se turcima dok su bili jaki a vratili su u hriscane kad je pala turska vlast na balkanu, vjerovatno je imalo takvih mada to vise govori o tome kakvi su oni bili kao hriscani kad su se mijnjali kako vjetar dune, ali ne mozemo da kazemo da su svi koji su prihavtili Islam takvi jer da je samo zbog interesa, na prostoru crne gore pa i balkana danas ne bi imalo Muslimana, znaci mora da su vidjeli nesto u Islamu sto u hriscanstvu nisu mogli nac, a u prilog tome govori i cinjenica talas muslimana koji su otisli za tursku preko makedonije jer su znali sto ih mozda moze cekat od "bratske hriscanske ruke"

Quote Originally Posted by Cornelius View Post
    Da sam neki ostrasceni hriscanin, a da si ti autenticni islamski vjernik, mozda. Ali posto ni jedan ni drugi to nismo, nema koristi od te diskusije.
    sto ti podrazumijevas pod autenticnim islamskim vjernikom? i odkud znas ko je ovdje na forumu autentican a ko nije?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cornelius, zajednicko izmedju Kur'ana i Biblije su samo imena Bozijih s.w.t. poslanika. Dogadjaji tj. njihov zivotopis je u potpunoj kontradiktornosti. Gotovo svi Boziji s.w.t. poslanici u Bibliji su namjerno ili ne - nakaradno opisani. Mnogi Boziji s.w.t. poslanici koji se pominju u Bibliji ne pominju se u Kur'anu i obratno. Osim toga Biblija je u velikoj kontradiktornosti sa savremenom naukom, dok se Kur'an u potpunosti poklapa sa savremenom naukom. Tako se postavlja pitanje zasto Muhammed s.a.v.s. nije prepisao iz Biblije da Zemlja ima stupove koji je drze, vec je rekao da sve u svemiru plovi, da se Zemlja ne drzi na stupovima i jos mnogo toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@ Edis
    Zato sto poturceni Crnogorci nisu autenticni muslimanski vjernici.
    @ Mabus
    Ja ti rekoh da nisam vjernik, tako da i bibliji i kuranu pridajem jednak znacaj. I vjerujem da su i jedno i drugo izvedeni od judaizma. Tebi se ne cudim, kad nesto volis, prostujes i imas tvrdu vjeru u njega, normalno je da ces svjesno i podsvjesno naci sve nacine da ga opises kao nesto vrijedno toga, nesto velicanstveno i istinito. Ja npr volim moju zemlju i moju familiju, kada ih nekome ovdje opisujem, pricam o njima sa takvom strascu i ponosom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Corne: daj mi primjer ko je po tvom misljenju autenticni musliman? Jesu li Arapi? Sta kazes za arapske hriscane? Jesu li oni autenticni hriscani ili nisu? Kakve veze ima vjera sa nacijom? Mogu li ja biti Crnogorac po nacijonalnosti a Musliman po vjeroispovjesti iz ubjedjenja a ne sto je neki od mojih predaka presao na Islam? Recimo da sam rodjen kao hriscanin, i nekim slucajem dodjem do Kur'ana, procitam ga, i shvatim da je to istina, mogu li ja biti autentican Musliman?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

predpostavljam da mislis da su neke ******** mijenjale vjeru zbog interesa i supkali se turcima dok su bili jaki a vratili su u hriscane kad je pala turska vlast na balkanu
    Haha, sad treba razluciti jesu li moralniji oni koji su izdali svoju krv i prisli krvnicima ili oni koji su izdali svoju krv i prisli krvnicima, pa onda izdali krvnike. To je vec sto bi Njegos rekao "petljavina grdna" i na koncu nije nesto sto se ne desava i danas, imali smo priliku da vidimo kako se lako "mijenjaju kape" zadnjih 20 godina u Crnoj Gori. Iako meni nije nimalo lose sto je npr Kusturica dao djeci staroslovenska imena i odbacio Islam.
    Sto se tice autenticnosti, mislim da crnogorcima i hriscansto i islam stoji kao piletu sise. Sto se tice hriscanstva ( ne ubij, voli neprijatelje svoje, prastaj dugove duznicima ) - malo sjutra bi crnogorci pretekli ovaj pakao kroz istoriju da su bili autenticni hriscani - ljudi ovce. Nego su na svoju srecu ostali vuci gorski
    Arapi su za mene autenticni muslimani, sto ne znaci da bilo ko ima pravo da bude impresioniran islamom i prihvati to kao svoj nacin zivota. Ali to nije bio motiv starim ********ma.
    Last edited by Samael; 13-04-09 at 14:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Balkane moj budi mi silan i dobro mi stoj e qq jos se ne zdogovorismo ,ali ipak imam nade ja u vas nijesmo mi crnogorci dzabe poznati po cojstvu i junastvu.mir iz vama i iz nama and god bless montenegro :-)
    WHEN RELIGION RULED THE WORLD,THEY CALLED IT THE DARK AGES

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

jedno pitanje za Atheiste: vi tvrdite da ne postoji bog, da je svijet i sve na njemu nastao iz puke slucajnosti, da je covjek nastao od majmuna (zasto onda danas i dalje imamo majmune, jesu li oni zaostali u razvoju?), za vas je kraj kad umrete, kosti vam truhnu i to je to... Sto vas sprijecava da cinite sve i svasta na ovoj planeti, poput hitlera sadama itd. Sto vas sprijecava da pljackate, ubijate, silujete radite sve sto vam na um padne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto nisam stigao odgovoriti na "onoj" temi. U sklopu ove teme reci cu da ne postoji resenje za sprecavanje radjanja vanbracne djece osim kako to Islam nalaze. Ima krajnje smijesnih misljenja ljudi koji misle da zbrinjavanjem bludnica rjesavaju problem. Ne, tada se problem uvelicava. Ukoliko bludnicu nagradite stanom, finansijama dobrih ljudi i nevladinih organizacija trag tih gresnica pratice i druge zene zbog materijalne dobiti. U tom slucaju drzava trpi troskove, vanbracne djece bit ce sve vise i vise. Medjutim primjenom strogih islamskih zakona ovaj problem bi bio marginalan. Osim navedenog problema, USA kao i Evropa suocava se sa velikim problemom silovanih zena. Zakoni za pocinitelje su blagi a statistika koju je CIA saopstila govori da preko 90% silovatelja u USA nakon sto izadju iz zatvora pocine opet to djelo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Edis2211 View Post
    jedno pitanje za Atheiste: vi tvrdite da ne postoji bog,
    Kako objektivno zaključiti da li je neko vjernik?
    Ako neko kaže da je vjernik to uopšte nije objektivno i nemora da znači da jeste.
    Takodje važi i za ateistu ... njegovo subjektivno mišljenje se ne boduje.

Da ne komplikujemo sa mnogobožačkim religijama .
    Znači da "vjeruje u postojanje nekog superiornog bića" . Ops možda po ljuckim mjerilima nije "biće" nego može biti "sila" ili neki "univerzalni pokretač" , ko zna.
    Znači neko ko vjeruje u neko "jedinstvo" iz kojeg silede sve sile u prirodi , materija i energija , prostor i vrijeme.
    Nije bitnan oblik i forma ovog "univerzalnog pokretača" kako ga ko zove i ostalo nego samo da li vjeruje u ovako nešto ili ne.
    Ne postoje direktni eksperimentalni dokazi ni za ni protiv postojanja ovako nečega pa ovo spada u religiju - vjerovanje.
    Naprimjer hipoteza o "jedinstvenom polju" iz fizike kojom bi se objedinile relativnost, kvantna mehanika i jos po nesto je ovakva religiska teorija.
    Pa neko ko vjeruje u ovu hipotezu po mom mišljenju je jednobožački vjernik bez obzira šta on kaže.
    Takođe ako neko kaže da je vjernik a nevjeruje u ovakvo nešto "univerzalno" nije monoteistički vjernik.

da je svijet i sve na njemu nastao iz puke slucajnosti,
    Opet bi mogli da raspravljamo o vjerovatnoći i slučajnosti.
    Ljudi zovu "slučajnost" nešto u čemu se javlja više nepoznatih elemenata.
    Za nekog ko nezna meterologiju za njega je sjutrašnje vrijeme slučajnost.

da je covjek nastao od majmuna (zasto onda danas i dalje imamo majmune, jesu li oni zaostali u razvoju?),
    Iako sam hrišćanski vjernik vjerujem u Teoriju evolucije kao "korake Božjeg stvaranja". I to mi je značajno kao još jedan stepenik u približavanju svjetlosti Božjih istina. Naravno da ova teorija nije potpuna . Otkriva nam samo redosled ali ne i neke uzroke ali biće u budućnosti još boljih teorija.
    Inače kako bi nauka napredovala. Sama ova teorija pretrpjela je velike izmjene od svog nastanka prije 150 godina.

Sto vas sprijecava da cinite sve i svasta na ovoj planeti, poput hitlera sadama itd. Sto vas sprijecava da pljackate, ubijate, silujete radite sve sto vam na um padne?
    Bez obzira da li je neko vjernik ili ne Bog mu je dao iste moralne osjećaje. Oće il se on pridržavati istih ili ne ne zavisi od toga kako se izjašnjava u religiskom smislu.
    Najgori kriminalci nose oko vrata krstove od pokila i islamski teroristi znamenja svoje vjere a ponašaju se potpuno suprotno.
    Last edited by septembar; 14-04-09 at 13:39.

renaissance Guest

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Eto nisam stigao odgovoriti na "onoj" temi. U sklopu ove teme reci cu da ne postoji resenje za sprecavanje radjanja vanbracne djece osim kako to Islam nalaze. Ima krajnje smijesnih misljenja ljudi koji misle da zbrinjavanjem bludnica rjesavaju problem. Ne, tada se problem uvelicava. Ukoliko bludnicu nagradite stanom, finansijama dobrih ljudi i nevladinih organizacija trag tih gresnica pratice i druge zene zbog materijalne dobiti. U tom slucaju drzava trpi troskove, vanbracne djece bit ce sve vise i vise. Medjutim primjenom strogih islamskih zakona ovaj problem bi bio marginalan. Osim navedenog problema, USA kao i Evropa suocava se sa velikim problemom silovanih zena. Zakoni za pocinitelje su blagi a statistika koju je CIA saopstila govori da preko 90% silovatelja u USA nakon sto izadju iz zatvora pocine opet to djelo.
    Sta predlazes u situacijama kada je zena,recimo, silovana, i nakon tog nemilog dogadjaja ostane u drugom stanju?Kako bi drzava trebala da se postavi po tom pitanju?

Elem, nisi mi odgovorio na dva pitanja na zakljucanom topiku o Gresnicama!
    1. Smatras li sebe dovoljno cistim i bezgresnim da bi mogao licno kaznjavati i osudjivati sve zene i muskarce 'posrnulog morala'?
    2.Koje disciplinske mjere bi uveo da ti se dijete, nedaj Boze. drogira?Posto smatram da je maloljetnicka narkomanija u najvecoj mjeri produkt lose odigranih roditeljskih uloga, kako bi se postavio u situaciji koja je nastala zbog toga sto si ti zakazao kao roditelj? Bi li mrzio svoje dijete, ili zlo koje ga je zadesilo? Sta je ispravno?Mrziti grijeh ili gresnika?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

jedno pitanje za Atheiste: vi tvrdite da ne postoji bog, da je svijet i sve na njemu nastao iz puke slucajnosti, da je covjek nastao od majmuna (zasto onda danas i dalje imamo majmune, jesu li oni zaostali u razvoju?), za vas je kraj kad umrete, kosti vam truhnu i to je to... Sto vas sprijecava da cinite sve i svasta na ovoj planeti, poput hitlera sadama itd. Sto vas sprijecava da pljackate, ubijate, silujete radite sve sto vam na um padne?
    Kao prvo, covjek nije nastao od majmuna koji postoje danas, nego od vrste primata koja je bila dosta slicna danasnjim majmunima. Ipak nas sa danasnjim vrstama djeli samo jedan hromozom.

A sta nas sprijecava da ne pljackamo i ne ubijamo?

Covjek je bice koje samo ne moze da opstane. Zato se ljudi udruzuju i stvaraju drzavu. Kad stvore drzavu stvore i pravila ponasanja da bi zajedno opstali. Covjek posjeduje zdrav razum koji mu nije dao bog, taj se razum razvijao stotinama hiljada godina. Covjek u prvobitnim zajednicama nije znao sta je moral, porodica, ljudska prava da i ne pricamo...To je doslo na kasnijem stupnju razvoja. Covjek je bice koje evoluira, i uvijek ce se razvijati. Po tebi ta svijest je uvijek postojala. Naucno je dokazano da nije.

Kao sto vidis religija ima sve manji i manji uticaj u svijetu. To je znak evolucije ljudskog uma. Za nekih 50-100 godina, niko vise nece vjerovat u boga, ni u Isusa, ni u tvog Alaha. To ti garantujem. Tvoji pokusaji su uzaludni.
    Bog nije dao covjeku svijest o dobru i zlu. Covjek je tu svijest razvio. A boga je izmislio da opravda svoje znanje, i da uskladi misljenje i ponasanje drugih sa svojim. Na kraju sva prica o religiji se svodi na politiku. To je bio osnovni nacin ujedinjenja ljudi. Na neki nacin mozes da posmatras srednjevjekovne religije kao politicke stranke. Svi imaju svoj program, zele moc, obecavaju i lazu, i svi misle da su u pravu.

A sto se tice Mabusa...

Molim te, za dobrobit covjecanstva, odesli sebe i tvoje srednjevjekovne ideje i nedje na Bliski Istok. Ili kupi pistolj i upucaj se u nogu. Ako nemas, ja cu ti dat i pistoj i metak. Sto ti imas protiv vanbracne djece? Ti mislis da si u pravu? Ne znam zasto onda Savjet Evrope i 99% zemalja svijeta smatra da vanbracna djeca treba da imaju jednaka prava kao i sva ostala djeca.
    A sto se tice toga oce li se neko J***t prije ili za vrijeme braka to je njihova stvar, i to je sasvim prirodno. I ne postoji nijedna religija niti pravilo koje moze opravdano da zabrani tako nesto, a kamoli da takvo ponasanje nazove grijehom.
    Last edited by VanjaTheMan; 14-04-09 at 17:50.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

renaissance Guest

VanjaTheMan, mogao si i bez ovih prognoza...
    Ako je religija opstajala stotinama godina, opstace i u ovih narednih 50-100 To je suvise jak mehanizam da bi mu predvidio tako brzu propast

EDIT: Da se ne bi desavalo da nam ponovo zatvaraju teme, savjetujem da se neistomisljenici prestanu vrijedjati....Mabus bi kamenovao bludnice, ti mu savjetujes da puca sebi u nogu...pitam se ko je ovdje gori
    Last edited by renaissance; 14-04-09 at 17:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Religija je opstala i opstace, ali nikad i nijedan ateista nije u stanju 'razuvjeriti' vjernike kao neki malo jaci vjernik. Nikad neki ateista ne moze uraditi nesto tako strasno za svoju nevjeru sto moze uraditi, reci... neki vjernik za svoju vjeru. Gdje je u svemu tome granica razuma?

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by ReNaIsSaNcE View Post
    VanjaTheMan, mogao si i bez ovih prognoza...
    Ako je religija opstajala stotinama godina, opstace i u ovih narednih 50-100 To je suvise jak mehanizam da bi mu predvidio tako brzu propast

EDIT: Da se ne bi desavalo da nam ponovo zatvaraju teme, savjetujem da se neistomisljenici prestanu vrijedjati....Mabus bi kamenovao bludnice, ti mu savjetujes da puca sebi u nogu...pitam se ko je ovdje gori
    PA barem mu ne bi ja pucao u nogu.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 11 of 108 FirstFirst ... 7891011121314152161 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks