Prvi dio iz januara 2009, a drugi sa ovog istog foruma![]()
DJe ovo iskopa MOnterO......neka su ekspeditivni
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Prvi dio iz januara 2009, a drugi sa ovog istog foruma![]()
Eee, dobra stara Ines... kakva istina!!!... Decenijama je CG image stvaran na srbijanskim vicevima i stereotipima kad ono ti lijeni cobani ispadoshe i vrijedniji i ozbiljniji i vjeshtiji a u mnogo chemu i europskiji...
Welcome to Montenegro, gentlemen, and...nice meeting you, IN PERSON - AT LAST!
Last edited by frnjok; 09-04-09 at 15:02.
Ajde ljudi ne lupajte gluposti...Nije Srbija kriva za imidz Crne Gore,niti je jedino zasluzhna za njene uspjehe.Dakle,i za uspjehe i za neuspjehe krivi smo mi sami...Srbija je susjedna,bliska i trebalo bi da bude(i bice veoma brzo,jer smo vec blizu toga) bratska drzhava,isto kao i Hrvatska...Dakle,prepaid srbi i crnogorci,bataljujte vishe medjusobno vrijedjanje i shvatite vishe da je danas 9.4.2009.,a ne 21.5.2006!
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning
Izvinjavam se. Vjerovatno su smišljani u SANU- odjeljenje za psihološko-literarni rat
Tacno Krig...i malo obratite paznje na moj logo:
Samo GLEDAT SVOJ POSA...NEKA PRICAJU....psi laju-karavan prolazi!
Sasvim realno:-nije PG neka Bog zna koja "evropska metropola u usponu", ali JESTE fini, mali grad...po mjeri covjeka (ne mora bit mnogo veci, a sve se nadje da se kupi, moze se nac "svoj kafic", bioskop; pozoriste...ima svega, ako se potrudi covjek(osim dobrih rock-jazz koncerata,nazalost...nema kriticne mase od 4.000 ljudi voljnih da potrose 20 eura za koncert, koliko je potrbno da se napuni "Moraca"..jedino sto mi nedostaje:sad...grad koji ima SAVRSENU OKOLINU (to je najveca prednost, bar kako stranci kazu-da se vikend moze provesti najbolje u Evropi...ako ces planine-tu su ti..na 2 sata; ako ces more-tu ti je...na sat; ako ces jezero-tu ti je na pola sata; cijene su "popularne"...kao i u PG; znaci znas ZASTO RADIS TOKOM NEDJELJE!!!).
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 10-04-09 at 06:59.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Upravo tako...I neka shvate(a pocheli su polako,krenulo je) ovi velji crnogorci da PG nikad ne mozhe biti u rangu BG i Zagreba kao metropola,isto kao shto je ogromna vecina NORMALNIH,OBRAZOVANIH I INTELIGENTNIH ljudi u Srbiji i Hrvatskoj(a imam komunikaciju sa dosta,nije da nemam) potpuno prijateljski,i mozhe se rec bratski nastrojena prema Crnoj Gori(i pored dubrovnika,kosova i suochavanja sa proshloshcu).Dakle,svoj posao,iskljuchivo,i sa svima dobro,shto je bolje moguce,i sa svima SARADNJA,i kroz krize i bez kriza.
A to je tek posebna pricha.Ta persona(Zhivko Nikolic) je sve uradila da Crnu Goru unizi,ocrni i oblati,i imala je dovoljno uspjeha u tome.Treba raditi na tome da njegov opus kao takav polako pada u zaborav,gdje mu je i mjesto.Znam da je on jedini(bio) kakav takav crnogorski rezhiser(koji je stvarao u crnoj gori i chiji je chitav opus za istu vezan),ali bolje je i nemati rezhisera nego se fokusirati na njegov opus.Jer kritika je jedno,a isfrustrirano blacenje drugo.
Blitzkrieg, bicu pristojan i samo reci da se ne slazem sa tobom.
Zivko Nikolic je jedan od napoznatijih Crnogoraca 20 vijeka.
Cudo Nevidjeno, Ljepota Poroka, U Ime Naroda za mene su najbolji proizvodi jugoslovenske filmske industrije, a Djekna je najbolja humoristicka serija svih vremena. Taj covjek je cijeli svoj rad posvetio svojoj rodnoj grudi, Crnoj Gori.
Osvjedoceni patriota, Crnogorac 100%, njegov zivot je Crna Gora i Crnogorci, a pogotovo Crnogorke.
Ako se neko stidi nasih "blesavih" obicaja i naravi, taj ima ozbiljan problem sa indetitetom.
Od nijednog Izvanjca nijesam cuo los komentar o nama na osnovu Zivkovih filmova, ali zato vidim ljute Zivkove protivnike medju nase ljude.
Nije ogledalo krivo sto nam je lice tako nagrdjeno.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
A oko Zhivka...ne znam... po meni su njegovi filmovi ipak imali dozu simpatije prema Crnogorskom mentalitetu i bili su neka vrsta aj da je nazovem "konstruktivne kritike". Nije to nikako bila samo sprdnja, bash kao shto Shijanov 'Ko to tamo peva' nije bio sprdnja sa nekom predratnom Srbijom. Treba te filmove chitat malo dublje da bi se razumjeli na pravi nachin - 'U ime naroda' je po meni recimo najvece remek djelo CG filma svih vremena, nego zastranih... Eo me Morachikus preteche ... :-)
Last edited by frnjok; 10-04-09 at 11:38.
Kamo sreca da mi imamo ili da cemo nekad imati jos takvih kakav je bio Zivko "Čovjek uvijek nosi pečat zavičaja, nosi svoje zavičajno breme, opterećenje. Stalno ima potrebu da ga se oslobodi, a istovremeno, bez tog zavičaja ne bi ništa značio. Jer, čovjek koji ne voli svoj zavičaj, ne voli ni ljude, ne voli sebe."
Hvala ti Blitz te me podsjeti na Zivka. Malo progoogle-ah te vidjeh da su sve Djeknine serije postavljene na google video. Ima danas da uzivam u Pismu, Cetalju, Dug-u...
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Zamislite da se Atkonsonu za njegovu seriju Crna Guja reče da se ismijava engleskoj tradiciji i istoriji, to bi mu bila tema za još veću komeduju nego Crna Guja. Da ne pričamo o Delu i Rodniju koji su prešli preko svake granice "vrijeđajući" lokal patriote.
Samo velike i jake nacije, koje znaju da vuku civilizaciju naprijed, mogu i uvijek su spremne da se ismijavaju na svoj račin a da ujedno u tome ne vide omalovažavanje samih sebe.
Zamisli da RTCG reprizira Đeknu :devil:
Živku Nikoliću se može samo kapa skinut za njegove filmove.a ako mislite da su nerealni ili zlonamjerni ja za svakog lika dan danas mogu naći pandan u realnom životu ;-).nismo mi toliko zlato,ni toliki junaci a bogme ni ljudske veličine nego se previše busamo u grudi na račun toga.nema života od slave iz guslarskih pjesama.
Nije kriv chovjek koji je izmislio ogledalo,
da LJUDI vide svoj lik&djelo,
ali je to prvi korak na putu do CIVILIZACIJE,
a put je dug i tezak,
ljESHi smo bili, dok smo se u lokvu OGLEDALI, ili neku mutnu BARU sa puno krokodila, iz duboke rijeke NILA.
sad imamo MILA,
sa moodima od kantarskih kila,
nek su chuva GORSKA VILA,
od grcheva petnih ZILA.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
Hahahahaha e sve sam chujao ali da me neko za srpskog branitelja proglasi to josh nisam...Mrzno mi je sa tim da se hvalim,ali od negdje 1990 sam za nezavisnost,i nije bilo srecnijeg od mene kad smo je ostvarili...Ipak,to me ne sprechava da posmatram stvari realno i ne podlijezhem bilo pro,bilo antisrpskim histerijama...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks