Sanjas njega,mislim wulfy-ja ? O majko indijo ...
Sto je na toj slici? Presitno je bar na mom ekranu.
Priznaj priznaj da je tebi drago kada Bruno noćas probija embargo...
Alfa Romeo MiTo Veloce
Nakon nedavne ženevske promocije GTA (Gran Turismo Alleggerito) verzije njihovog najmanjeg modela MiTo, u Alfi su pripremili i novu Veloce varijantu, koji će popuniti rupu između sadašnjeg MiTa sa 155KS i pomenutog GTA sa 240KS.
Novi MiTo Veloce (sa modifikovanim 1,4 litarskim turbo benzincem od 180KS) će imati svetsku premijeru na AutoRAI Salonu automobila u Amsterdamu, koji se ove godine održava od 1. do 11. aprila.
vrijedni su, vrijedni nema odmora![]()
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Uglavnom su mi se skoro sve Alfe svidjale ali ova nekako sa prednje strane nikako. Ruzni su mu farovi, centralni dio haube nesto nabudzen neprirodno...
Sa strane i sa zadnje strane je ok. Uzgred pitanje, kolko trosi cudoviste od 1.4 L i 180 KONJA ?
Normalna voznja: 7-8 litara
Stiskanje - 12-14.
TAKUMI
Bash simpatichno autic ovaj Mito Bekrija,koliko ce ga cijenit ?
Ako na ovoj strani ima taj podatak fuck me,mrsko mi da gledam![]()
~
Any experiment of interest in life will be carried out at your own expense. Mark it well.
simpaticniji mi je ovaj VELOCE od GTA.
ne svidjaju mi se ove IZBOCINE (blatobrani) sa strane.Nekako su PREEEVELIKI.Kao da su ukradeni sa veceg auta.
i give it 7 out of 10
Originally Posted by my name is ...
Alfa Romeo 159 1750 TBi
Alfa Romeo je danas objavio da će od sledećeg meseca u prodaju krenuti Alfa 159 1750 TBi, odnosno 159–ka sa novim 1,75 litarskim TBi benzinskim motorom, koja je zvaničnu premijeru imala na Salonu automobila u Ženevi početkom marta.
1,75 litarski TBi benzinski agregat (ima turbo punjač, direktno ubrizgavanje i ispunjava Euro 5 standard) raspolaže sa snagom od 147kW/200KS i 320 Nm obrtnog momenta pri samo 1400 o/min., a dolazi u paru sa šestostepenim manuelnim menjačem.
Sa novim motorom Alfa 159 postiže najveću brzinu od 235 km/h, dok za ubrzanje do stotke potroši 7,7 sekundi. Po fabričkim podacima Alfa 159 1750 TBi na 100 km troši 8,1 litar goriva i emituje 189 grama CO2 po kilometru, a njena cena u Italiji iznosi 28.360 evra.
Ovaj novi benzinac će se inače kasnije ugrađivati i Alfu 159 Sportwagon, Breru i Spider.
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/6259/8/
odlicno...
ali chemu ova decimala :P
zar nije ljepse 1.7 ? svakako dosta motora npr 2.0 imaju 1980/1890 i slicno..
zaokruzite je kao alfa 159 1700![]()
1929. predstavljena je Alfa 6C 1750 (redni sestak sa dvije bregaste, sa ili bez kompresora), 1967. predstavljena je 1750 GT Veloce (GTV), tako da je to stvar istorije...tj. Alfistima ta cifra ima neko znacenje
nisam znao to
Ovaj put ste se izvukli...![]()
tebaju mi troskovi odrzavanja za alfu 146 1.6 ts,cijene djelova itd...
niujedne mi gace lastike nema
Hmmmmmm...
Ajde ovako, malo copy/paste sa naseg foruma...
Filter ulja do 6e
Filter vazduha nedje 5, nedje 7e
Filter klime od 7.5 do 20e
Limarija, farovi i te sitnice, moze da se nadje lako i polovno, naravno i jeftino...
Sta te jos interesuje???
Ko vozi onu crnu 155-icu Cuore Sportivo?
TAKUMI
Marjan se zove momak....
odlicna 155ica, 17'' momo tocak i par sitnica interesantnih,
inace '93ce godiste...![]()
Izlgeda dobro, mnogo dobro, i ima zvuuuuuk.
Pretekao me danas, ja sam bio u kanti zvanoj Golf V TeDeI.
TAKUMI
Nakon Alfe 159 1750 TBi, novi 1,75 litarski turbo benzinac se našao i pod haubama Alfinih sportskih modela Brera i Spder, koji su takođe dobili i novi 2.0 JTDM turbo-dizelaš.
1750 TBi raspolaže sa 200KS i 320 Nm obrtnog momenta (dostupan već od 1400 o/min.), a sa njim oba modela postižu maksimalnih 235 km/h, dok ubrzanje do stotke kod Brere traje 7,7 sekundi a kod Spidera 7,8 ekundi (Brera inače sa ovim motorom emituje 189 grama CO2 po kilometru a Spider 192 grama).
Što se 2.0 JTDM motora tiče (zadovljava naravno Euro5 norme), on razvija 170KS i 360 Nm (pri 1750 o/min.), dovoljno za najveću brzinu od 218 km/h i ubrzanje do 100 km/h za 8,8 sekundi (Brera), odnosno 9 sekundi (Spider). Ovde i fabrički podatak da novi Sider 2.0 JTDM na 100 km prosečno troši samo 5,4 litara goriva.
Cene u Italiji izgledaju ovako: Alfa Brera 1750 TBi staje 29.800 evra, Alfa Brera 2.0 JTDM 31.600 evra, Alfa Spider 1750 TBi 31.800 evra a Alfa Spider 2.0 JTDM ima cenu od 33.600 evra.
http://auto.blog.co.yu/blog/auto/novite ... m-motorima
Djelove sve imash u par prodavnica po PG-u, rekoh i da ima polovnih koliko ocesh...
Cijeli prednji trap novi je do 100e znaci komplet...
Set kvacila nisam nikad mijenjao ni na jednu do sad, tako da ne znam cijene...
t.s. motor (16v) je specifican zbog te dvije svjecice po cilindru, one su komplet (NGK Platinum) skupe , oko 150e komplet 8 komada, ali traju 100.000 km tako da i ako ih jednom zamijenish, to ce trajat dok je auto kod tebe..
Josh jedna specificnost je "varijator faze" on se cuje na vecinu Alfi kod nas, a prepoznaces ga po zvuku, cuje se kao dizel kad se hladan upali, a moze se cut i stalno... rijetko ga ko odje kod nas mijenja jer je skup (mislim da je reparacija oko 100e a novi je oko 150 (nisam siguran)) a ne utice nista na auto, samo se eto cuje "cudno" ne moze ostetit nista na motor i auto se ponasa normalno (gubi 3-5ks)...
Da dam 2 hiljade vise za sporiju SPIDER naftaricu dje cu doc crn kad se vozim u rikverc? Neka hvala, Alfa je p00kla.
Priznaj priznaj da je tebi drago kada Bruno noćas probija embargo...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks