Da na to sam mislio.
Da na to sam mislio.
molim da mi neko kaze gdje mogu kupiti stop svijetla za lanciu y 2001
Da ne otvaram novu temu...danas zvah Aliance i rekose mi da zamjena svih kaiseva za lagunu kosta najmanje 500eu, inace je model sa pocetka 97-me godine, 2.2 dizel ako to sta znaci. Nijesam u toku, ali mi se cini premnogo ?
Zamjena ulja i filtera dodje ukupno oko 100 eu, sto je ok, ali zna li neko je li moguce jeftinije ove kaiseve promijeniti ? Makar uzeo kod njih ( jer bih ipak najradje tamo posto su zvanicni servis, da ne uzmem neke sto ce mi donijeti samo glavobolju), pa da ih neko drugi stavi...
Ja mislim da je mene ispalo 400 eura za Ibizu 1.4 TDI 2004/05 god. u ovlasceni servis. Ja sam tada mijenjao sve kaiseve ,vodenu pumpu, natezace, ono kao komplet.
Dobio sam garanciju 80.000 Km.
E sad jes 500 eura puno para ali ipak je laguna luksuznije auto od ibize, doduse tako je i 2005 godiste mnogo mladje od 1997
Ako ti je sto lakse za popularnog golfa u roksped ti je skuplji servis oko 600 eura, makar mi je tako receno.
idi kod rakocevica, Novo selo, novi put ka NK.
a ne znam kako te zamjena ulja i filtera dodje 100 eura, kad je meni bilo oko 80 eura ulje (najskuplje elf-ovo, filteri).. izgleda oni lupaju te cijene djuture haha.
Al svakako mnogo 500 eura *****uboga.Lijepo li je znat sam radit oko auta.
Ja ne umijem pa ce zato da me dere svaki majstor.Al sam naucio lekciju - nikad ovlasCeni servis (osim stvarno dok je auto pod garancijom)
Originally Posted by my name is ...
Igore no offense, ali toga audiJa mora da je bog vozio pa je sad uzeo nesto bolje...
Bijo si poziw koi se neodbija
Nisu slike od mog auta ali je isti:
Prije neki dan mi je crklo svijetlo na ovaj lijevi displej od klime, naziru se brojevi ali uvece se nista ne vidi. Moze li se to kako napravit i kod koga bi trebao povest auto?
A kad sam vec tu, zna li ko ima li dje da se kupe poklopci ovi sto dodju u sredinu felme, jedan mi je ili pao ili ga je neko oladio.
Bijo si poziw koi se neodbija
lambda senzor u crnoj gori / podgorici ?
ima li ga ko ? da ga pozajmi/iznajmi/proda ili nesto slicno?
Da imam ja to auto, zupcasti bih kupio u Aliance, origigi. Sve drugo u Castellani, Meyle. Sad ne znam koliko natezaca i klizaca idu, oni nisu ni ovamo jeftini. Vazno je da ti nemaju lufta, a ako se cuju nije problem, otvoris ih, stavis malo masti, ciscenje i ajmo dalje. To sam sad uradio na BMW-a. Kupio sam kaiseve, 2, 13 eura i stavio, natezaci i klizaci su ostali isti, sve steka kako treba.
Svi ti djelovi mogu da ti kostaju oko 50-70 eura, moj drug koji je majstor nece ti uzet preko 60-70 za ruke i to je sve. Daj brate, kakvih 500 eura za auto koji se sprema za reciklazu!
Miran si za 3-4 godine.
TAKUMI
pa zar nemaju to svi noviji automobili?
Imaju labda sondu ali acidu treba externi da se tako izrazim da presteluje motor. Kako dobar izraz izabrah...
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
da, externi, zove se i lambda probe ili AFR (air-fuel ratio) meter
http://wbo2.com/3b1/default.htm
ovo sto vidis bocnes u auspuh, vozish i snimash log, downloadujesh i vidis je li dobra smjesa itd.
Obavezna stvar kad se rade vece modifikacije na motoru.Nema 'metnuo sam mu auspuh, filter i bregaste i dobio sam 100 konja' priche.
Ja imam uredjaj za logovanje sa OBD porta (znas sta je to) ali on ne moze da izmjeri sve sto mi treba.A to sto mi treba kosta oko 500 eura
pa reko da ima neki servis to pa da iznajme/pozajme itd
Pitaj kod Sarovica mada tesko, tesko.
TAKUMI
Tako mi rekose, inace sam i ja pitao za elfovo ulje bolje. Nijesam ni ja lud za njima, ali eto...ipak racunam na to da imaju original te djelove i cuda, pa...imam jos fore malo pa cu vidjeti koja opcija mi najbolja, s stim sto me ne interesuje da pod svaku cijenu potrosim sto manje para, ako bi to znacilo losiji kvalitet.
Ima prilicno jeftinija varijanta u lokalnom servisu odje u Nk, kaisevi njemacki neki ( zaboravio sam vec kako se zove firma, mozda bas meyle) . Pa cu vidjeti kako najbolje da iskombinujem, moram se jos malo raspitati... Auto nije u cvijetu mladosti, ali je veoma ocuvano i prethodni vlasnik je bas vodio racuna o svemu, tako da necu ni ja svakako ici na neka resenja tipa samo da se okrece i sl...
Ko radi remont (pixne) letve volana kod nas?
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks