Dace Bog da Federe osvoji ovo...
Ipak je on klasa za Nadala...
Dace Bog da Federe osvoji ovo...
Ipak je on klasa za Nadala...
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
Stvarno ima ljudi koji misle da ce Nadal osvojit.
Neka Nadal pomnozi titule sa 3 i doda jos jednu.Ovom prilikom bih ga upitao kako mu funkcionisu koljena,oce li izdrzat jos koji mjesec?
Ono je mesar,nije teniser.Nego djevojke izgleda vole ove HARD.
Naravno,treba jos da pobjedi Verdaska.
Federer je jedan od najboljih igraca svih vremena,a Nadala nko nikad nece ni pomenuti u tom kontekstu. Mnogo je tehnicki superiorniji Roger (iako se Nadalu nista ne moze prigovoriti). Spanac je mladji,fizicki jaci. A i na ruku mu je isla losa forma Federera,koja je po meni, rezultat nedostatka motiva. Mozda grijesim,ali misim da mu je to glavni problem bio prosle godine...
“It’s not who we are underneath, but what we do that defines us.”
Federer je u odlicnoj formi dok nadala nisam gledao na ovom turniru tako da ne znam ko je u boljoj formi. Jedino sto znam da cu navijati za Fedex-a![]()
Pravo je cudo kako je poslije mononukleoze osvojio USA open.
U razmjeni udaraca sa osnovne linije Nadal je u prednosti.Jednoručni behend Federera je odličan kada loptice idu u ćošak, kada se igra slajz, ,,duže" su ruke...
Međutim čim loptica bude snažnije upućena teško će biti Rogeru, na behend strani.
Mislim da će se Švajcarac više izvlačiti na forhend ali tako i ostavljati mnogo prostora Nadalu.
Da je teren brži šanse bi porasle u korist Švajcarca.
Ovako: snaga, izdržljivost, čvrstina, brzina će (bojim se) pobjediti veličanstvenu tehniku, znanje i ljepotu...
Libertas
Ma nema trika da Nadal pobijedi.
Verdasko ima jedan od najbolljih forhenda na turu i trenutno se nalazi u zivotnoj formi,Nadal sa druge strane protiv Simona je pruzio prosjecnu partiju iako ga je prilicno lako dobio.Ne bi bilo iznenadjenje da eliminise Rafu,mada sve mirise na jos jedno Federer-Nadal grand slam finale,prvo na trvdoj podlozi.
kakav mec......i dalje trajeee
Kakav mec ljudi, danas sam gledala jedan od ljepsih... Od 9:30 sam ispred televizora...
Vamos Rafaaaaaaaaaaaaa!!!![]()
Kakav meč!!!!!
Jutros sam oko 10 upalila on line da pratim, evo do sad.
kad je bilo posla slušala samo u pozadini.
Fenomenalno
Kako je Rafa prešao mrežu da oda priznanje Verdascu z avakav meč.
Biće gusto u fnalu ali vjerujem u Nadala.
Federer je vec osvojio,ako cemo realno.
Meč za istoriju su odigrali Nadal i Verdasko!
-Najduži meč u istoriji Australian opena-a
-Verdasko imao 92 vinera, što je najveći broj u istoriji tenisa
-Najnevjerovatniji poen u istoriji tenisa( poslije nevjerovatne defanzivne igre Nadala i stravičnih udaraca Verdaska i strašnog (ubitačnog)slajz voleja Verdaska, Nadal ipak pogađa kratku dijagonalu uz neviđenu euforiju u gledalištu)
-Taj-brek u 4-tom setu koji je dobio Verdasko jedan od najboljih ikada viđenih na najvećim turnirima.
-40 manje vinera Nadala koji je pobjedio( što je nazabilježeno da neko sa tolikim minusom prevlada)
-Kraj najtužniji koji je mogao biti za Verdaska. Poslije 0-40 , dva izvanredna poena i onda na razočarenje publike neshvatljiva dupla servis greška i radovanje Nadala kao na Vimbldonu poslije pobjede nad Federerom!
Teško je opisati što se događalo u Melburnu...
Libertas
Federer jeste tehnički nadmoćan ,elegantan i prefinjen teniser ali da je danas igrao protiv bilo kojeg Španca ( Nadala ili Verdasko) nebi imao nikakvih šansi!!
Ono što je uradio danas Nadal sa nevjerovatnim spasavanjem već izgubljenih poena ili strašni vinersi Verdaska je daleko od Federera.
Federer ne može igrati sa osnovne linije sa Nadakom , tu su mu šanse jako male.
Ako bude izlazio na mrežu, to mora činiti sa najboljim udarcima i odigravati najbolje voleje.
To bi moglo da se ostvari da je ovo Federer iz onih nezaboravnih godina.
Ovaj -nema šanse...
Libertas
Odlican mec,pravi klasik,a kako rece komentator i najduzi u istoriji Australijan Opena.U finalu je sve otvoreno,jeste da je Federer u prednosti jer se igra na tvrdoj podlozi i jer je imao 24 sata vise da se odmori od Nadala za finale,ali jednostavno ovo je match-up koji uopste ne odgovara Federeu,Rafa vodi 12-6 u medjusobnim duelima,dobijao je Federera na svim mogucim podlogama i gotovo svim velikim turnirima.Nadalova igra mu ni malo ne odgovara,a sigurno ne moze ocekivati da ce Rafa biti mnogo umoran posle ovako dugog meca jer je fizicki najspremniji teniser.Tesko je prognozirati pobjednika,ali u svakom slucaju ocekujem jos jedan mec za sladokusce.
Imaj u vidu da se federer oporavio od one povrede tj. bolesti i da je rusio sve redom na ovom turniru dok je nadal koliko god bio masina sigurno izmoren nakon ovakvog meca i psihicki i fizicki.
Moja procjena za finale je 80/20 u korist federera.
She is only here to annoy herself!
Znaci,reci da je neko daleko ispred najboljeg igraca svih vremena,to je stvarno apsurd...pogotovo ako se radi o Verdasku.Pricamo o igracima,koji nikad nijesu dogurali,prije sad,dalje od 1/4 finala na ovoj podlozi.Iskreno,mislim da bi i Rodick i Djokovic zgazili ovu dvojicu danas,ali steta sto su bili u "tajovom" kosturu.Bice ishchashenih koljena u Nedjelju :-P
King is back.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks