......................................!

Originally Posted by
simm
Mene zanima đe se onaj treći medaljon izgubio ??? :grin:
Dobro pitanje!
Cak i da kazem da sam ga stavio sa strane da bi oba pjata imala jednaku kolicinu mesa, znam da je tesko vjerovat!
)))))
Imam jednu sugestiju sto se tice dnevnih recepata.... Ne znam dodjete li kad u situaciju da vam se vise dana uzastopno jede isto jelo. Ja sam skoro imao takvu situaciju sa boranijom. I onda smisljam nacine kako da to iskombinujem.... da li da je pravim na salatu, kuvam sa drugim povrcem (dje opet ona ima dominantan ukus), da li da dodam paradajz, da li da dodam neki sos (pasata, besamel....) ili, brate, da je spremam onako kako volim sa malo krtole, malo vise luka, malo svjezeg paradajza, nesto karfiola i sve to fino skuvam a od vode koja ostane (uz malo oriza) napravim supicu....
)))))
Jos jedna stvar koju nisam primijetio kod nas, a ovamo je sve popularnija - kuvanje na pari. Postoji taj aparat (vec odavno, kazu) u koji se uspe voda, ukljuci se u struju, a onda na "spratove" slazes ono sto ti trenutno odgovara. Bilo to meso, morski plodovi, povrce, riba.... najzdraviji nacin spremanja hrane omogucava zadrzavanje svih korisnih supstanci prilikom svakog obroka, a uzima najvise pola sata vremena za spremanje.
Ja sam, kao neko ko ne voli SUVU hranu (bilo povrce, bilo meso) imao dosta predrasuda u vezi sa ovim nacinom pripreme hrane, ali sam odlucio da se bacim na svojevrsan eksperiment - i napravio bijelo pilece meso na pari. Znate i sami da se radi o vrsti mesa koje, ako ga stavite na rostilj dobijate ukus malo boljeg kartona. Pa onda treba dodavat majonez, razne zacine, tandaremandare.... E.... ovo ne bi slucaj.... zadrzao sam onu kozu (koja je cini mi se dala nesto malo masnoce), ispod toga se spremalo povrce, a miris koji je punio moju kuzinu bio je - u najmanju ruku - f e n o m e n a l a n!!!! I ukus kasnije zvek. Ali pravi dozivljaj je bio kad sam u istom aparatu spremio gambore i skampe.... WOW! To je posao! Sa strane sam, cisto za svoj merak, napravio malo cuvenoga sosa za buzaru i onda dodao ovako spremljene beskicmenjake..... i ostao bez teksta!
)))))
Sad, kad malo bolje razmislim, cio post je mogao stat i u sledecu recenicu:
Moja topla preporuka za ovaj aparat.
P.S. Ili kad je Ajrin (aj dobro, i Boginja!) u pitanju: "Welcome!"
)))))))
Caesar`s wife must be above suspicion
Bookmarks