Po mojoj analizi si krenuo sa 24 a 100 po kazaljci si uhvatio na 33oj sto moze bit oko 9 sekundi... ne mjeri se ubrzanje od 2 do 97 nego od 0 do 100Koliko su vece te gume, koje su fabricke i koje su te na njemu?!
Analizirao sam klip. Kad se pojavila 25-a sekunda, ja sam isao 2 km/h. Za 7 sekundi sam stigao do 97 km/h.
Problem su dosta vece zimske gume.
Normalne ljetnje gume i na benzin - moze ispod 7.
Kontrola trakcije blinka iako sam ja bio jos na kocnicu jer stiskam do daske i zadnji tocak slajfuje na mjesto.
I bilo je dosta saobracaja....i policija 300-400 metara ispred mene.
Last edited by Fabia_Elegance!; 09-01-09 at 18:07.
TAKUMI
Po mojoj analizi si krenuo sa 24 a 100 po kazaljci si uhvatio na 33oj sto moze bit oko 9 sekundi... ne mjeri se ubrzanje od 2 do 97 nego od 0 do 100Koliko su vece te gume, koje su fabricke i koje su te na njemu?!
She is only here to annoy herself!
kuku sto cini ovaj coek... fabrija fratello moram ti priznat da nisi nimalo normalan
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Last edited by Fabia_Elegance!; 09-01-09 at 18:21.
TAKUMI
To je razlika od oko 1 cm odnosno 2-3% a sat ti na 100 laze oko 4-5% tako da opet pokazuje vise nego sto jes.
Eo sam ja mjerio 8,46 po stoperici dodaj jos tih par procenata na laganje kazaljke i eto ti dje si![]()
Gume su toliko velike da skoro diraju plastike kad motam i to dosta jebe ubrzanje tako da tu kazaljka pokazuje tacnu brzinu.
A dosta jebe trakcija, slajfuje previse, imam osjecaj da do 40 km/h ide sa 60% gasa. Moram da nadjem neki hrapavi asfalt i da montiram ljetnje za klip.
Ne mozes da racunas tako, kad se pojavila 25 sec ja sam isao 2 km/h, sto znaci da sam slajfovao na mjestu. Krenuo sam mozda oko sredine 25-e sekunde.
Skidaj klip i probaj ga na Windows Media Classic.
Last edited by Fabia_Elegance!; 09-01-09 at 18:29.
TAKUMI
Hahahah ja sam kupeom slajfovao do 60 znaci li to da sam isao do 100 za 4s?![]()
Malo mi je dosadno, pa moram priupitat fabiju kad moze ispod 7, zasto svudje pise 8.8?
Nisu umjeli uprijet gas, ili su namjerno nama ostavili prostora da se pregonimo s tobom odje na forum?![]()
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Smori i ti vise Stetni...10 puta je ponovio da je radio nesto na auto.Nauci da citas.
Moze auto za 7 sec.Svaka cast.![]()
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
Stock ide za 8.8, ali Dinan ECU, Dinan TCM, drugi mjenjac sa +1 brzinom i timing ide dolje.
TAKUMI
....i druga izduvna grana do O2.
TAKUMI
Moj je Opel moga za 10 zivota mi!
U te tamo kataloge i sajtove svašta možete naći, to su perverzne greške i ko zna kako je to mjereno, mislim 325TDS, 11.0sek, kad ga je moj drug uhvatio u ruke bilo je znatno ispod 10... Sve zavisi ko ga vozi
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
To su mjere za stari 528i '96, sa 4 brzine, stock, vozac i suvozac unutra i pun rezervar.
TAKUMI
i oli da se probash sa autom koji ide 6.9/7s fabricki?
Originally Posted by my name is ...
A dje ces ti 3le jadan???
Kad stavi ljetnje gume i prebaci na benzin ima da te obruka, nikad auto prodat necesh!!!![]()
chega da prodajem jadan sad, vidis da je kriza... nema narod ljeba, prodaje sve alfe iz kuce:P
Originally Posted by my name is ...
Hahahahahah![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks