Results 1 to 25 of 174

Thread: Novokomponovana srpska nacija je nastala po ova dva programa...

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default ....................nastavak

PET KARDINALNIH GLUPOSTI SANU

Ovde cu samo navesti ukratko pet kardinalnih gluposti SANU.

I
    Uprkos bezbroj dokumenata pocev od Garasaninovog Nacertanija, preko pisanja Jovana Cvijica, ustava Crne Ruke, Ideologa Draze Mihajlovica S. Moljevića i vladavine svih velikosrpskih vlada od 1918. do 1941. SANU sada negira postojanje ideje Velike Srbije. Kako je to moguce?!

II
    Srpski politicar Svetozar Pribicevic na strani 163 svoje knjige “Diktatura Kralja Aleksandra”, veli sledece: ”Nema na svijetu snage sto moze slomiti hrvatsku misao. Prije ce se Velebit srusiti u more i Drava i Sava presusiti nego ce se Hrvati odreci svojih teznji sto sadrzavaju cuvanje nesmetanog razvoja njihova individualiteta”. Korenita glupost rukovodstva SANU kao i Milosevica bila je da ne razumeju da ovo sto je Pribicevic rekao za Hrvate, vredi i za Slovence, Bosnjake, Makedonce, Crnogorce i Albance!

III
    U istoriji ce ostati: Srbija je pocela 4 rata, koje je najavio Milosevic u svom govoru na Kosovu 28. juna 1989, protiv Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Kosova i sva cetiri izgubila. Nema primera u istoriji da jedna drzava izgubi u pet godina cetiri rata, sto SANU negira. Treba znati da je Milosevic za malo poveo rat i protiv Crne Gore.

IV
    Glavni zadatak svakog naucnog centra danas je da shvati informativne tokove u svijetu, ukljuciv i desetu revoluciju inteligencije u istoriji covecanstva u kojoj danas svi zivimo. Rukovodstvu SANU nije ni na kraj pamti stalo kad su propagirali Milosevica i njegovu Veliku Srbiju, da je Medjunarodna Zajednica danas spremna da otpocne rat protiv jedne agresorske suverene drzave i da njenog sefa stavi na sud za ratne zlocine, sto se prvi put u istoriji dogodilo i to sa Srbijom!
    V Glavna i najgora glupost rukovodioca SANU je da se bavila svime osim onim cime se svaka Akademija nauka treba da bavi: razvitkom kreativene moci svog naroda u nauci, tehnologiji, u izumima t.j. inovacijama. Iz prilozenog pisma Dobrice Cosica meni mozete videti da sam ja urgirao u tom smislu i to ne prvi put. U prvom clanku prvog broja “Nove Misli” koju je osnovao Crnogorac i clan Politbiroa Komunisticke Partije Jugoslavije Milovan Djilas godine l952, nacicete moj clanak u kome osudjujem SANU da sledi katastrofalnu politiku Sovjetskog Saveza na tom podrucju.
    Sta veli to pismo Dobrice Cosica meni od 25. juna l984. godine? (prilog) Napominjem, da od njegove zamisli da SANU odrzi konferenciju ”Drustvo-nauka-buducnost” nista nije bilo. Jer su se poceli baviti svojim Memorandumom da ozive ideju Velike Srbije. Drugo, ”Nas narod ostaje u planinama Balkana”, jer njegovi Akademici i minorni politicari kao Kostunica, igraju se jos uvek nazadnim idejama nacionalizma, sovinizma, mrznje i gluposti. Taj njihov trodnevni simpozijum o nepostojanju ideje «Velike Srbije» to je i dokazao!
    Postovani g. Djindjicu, nadam se da cete u ovom pismu naci dovoljno argumenata da vam pomognu u teskom zadatku koji vas ocekuje da dovedete Srbiju na put dinamicnog razvitka.

S postovanjem, Stevan Dedijer, kao i uvek Srbin sa dna kace.
    Last edited by Ćipur; 02-12-08 at 23:36.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks