e qq od ove zete,...
Zeta kao shto sam i prognozirao,tone li tone...
Samo me ovaj Grbalj muchi... Chekam dan kad ce i on da padne,ali,neshto previshe chekam...
Buducnost i Mogren ove sezone...
Намјерно Другачији...
e qq od ove zete,...
AJMO CRNA GORO !!!
Zeta stvarno NEJASNA ... ja se ne bix slozio da nemaju ekipu da budu konkurenti cini mi se da je glavni problem u treneru? ne znam...
Grbalj , i ja sam mislio da je samo pitanje dana kad ce pasti , ali izgleda da ce ova ekipa do kraja ostati u trci i predstavljati konkurenciju... bio sam siguran da ne mogu da izdrze ritam , al su me demantovali... momcima svaka chast
Rudar ... mnogi su ga PRECJENJIVALI ... pominjala se neka pojacanja i cuda... al hajde sad pogledajte njihovu zadnju liniju i vezni red... malo je tu igracha da bi se napadala titula kako su oni najavljivali zar ne?
Mogren ... glavni nam konkurent nema priche... ekipa MNOGO JAKA ... vidjecemo kako ce se BUducnost pojacati na zimu ... Ako ovako ostane mogren favorit....
Al eto nam sansa koliko je sjutra da smanjimo prednost mogrena![]()
F.C.F.
livescore 88' Mogren - Buducnost 1:3
:)
Splet okolnosti... nisam u Budvi ...![]()
Al eto utjeha 12:50h prenos na RTCG ... samo da teren bude u koliko toliko normlanom stanju i ocekuje nas dobra tekma!![]()
F.C.F.
HT 1:0
Cini mi se da se jasno vidi INDIVIDUALNI kvalitet Mogrena u odnosu na Buducnost... al daleko od toga da je Mogren mnogo bolji bio ... nadam se da ce i Buducnost u nastavku makar jednom zatresti mrezu....
F.C.F.
cini mi se i ocekivana 1
AJMO CRNA GORO !!!
80 min....1-0 i dalje
AJMO CRNA GORO !!!
dobi mogren 1-0
AJMO CRNA GORO !!!
Cuh da se Petar Vukcevic naigrao![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
Milo mi je zbog Petra...
Mogren kvalitetniji , jachi nema sto... Buducnost ako misli da se ravnopravno suprostavi Mogrenu i ukljuci u borbu za titulu morace neko dobro da odrijeshi kesu... u suprotnom ce se Mogren proshetati ligom....
F.C.F.
mogren sampion !!!![]()
Uh, prilicno nezgodna prednost za Mogren na tabeli sad.
Vidjecemo kako ce se trgovati na polusezoni, ali eto Buducnost se ni na tom planu ne snalazi bas najbolje, sem sto su "uboli" Beciraja. To im je prakticno i jedini dobar transfer u zadnjih X godina.
Da sam na njihovom mjestu prosvrljao bih malo po nasoj ligi. Dragan Boskovic ili Vanja Tatar bi im dobro dosli.
Za danasnji poraz iskljucivi krivac je Jesic. Nije kriv Vidovic koji nema pojma, koji je nas najgori igrac zadnjih 5-6 utakmica, nije kriv Sofranac sto mozga nema, niti Ajkovic koji zna samo da se krpi, kriv je Jesic koji ne vidi to i forsira ih svaki mec da igraju od pocetka. Ima Neca Vukovica koji sigurno nije gori u defanzivi od Vidovica, sjedi mu na klupu Lopez koji je nas najbolji igrac poslije Beciraja, ubaca u drugo poluvrijeme Petra Vukcevica koji je totalno van forme zadnja 2 mjeseca, i mijenja ga poslije pola sata igre. Nevjerovatne stvari radi Jesic, dizanje odbrane na 40m i igra na ofsajd zamke nas konstantno kosta gubljenja bodova. Eto i danas smo tako izgubili utakmicu, a da stvar bude gora, Jesicu niko u upravi ne zamjera za sadasnje rezultate, niti odgovara za njih.
ne bih se bash slozio da je kriv jeshic...
Mnogo je kvalitetnih trenera odje ISTROSHENO ... dodju novi i tako sve u KRUG ...
A igrachi ostaju... i tako godinama ......![]()
F.C.F.
ne bih se bash slozio da je kriv jeshic...
Mnogo je kvalitetnih trenera odje ISTROSHENO ... dodju novi i tako sve u KRUG ...
A igrachi ostaju... i tako godinama ......![]()
F.C.F.
Usput, sto bi s onim momkom Radulovicem, desnim bekom? Je li jos povrijedjen ili ode nedje?
Svemu tome dodaj mjesecnu sumu koju Jesic dobija za ove 'briljantne' rezultate... A ko je danas uzeo tri boda Buducnosti? Ekipa u kojoj se nalazi niz igraca koji su - ne tako davno - bili suvisni Buducnosti... Dovoljno je pomenuti Bozovice, Pejovica...
Takodje, nijesu mi jasni navijaci Buducnosti. Sto tim ljudima treba da prijete Drasku Bozovicu? Zbog danasnje izjave u 'Vijestima'? Covjek je fino rekao da Buducnost trenutno ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca i da je veliki klub, a da im Mogren u svim ostalim pogledima moze parirati... I ne znam cemu nezadovoljstvo?
Bozovic (kojeg je kompanija iz vrha otpisala jos zimus) je rekao sasvim ispravnu stvar... Buducnost jeste veliki klub (u crnogorskim okvirima) i ima par kvalitetnih pojedinaca. Ovo drugo bi na zimu trebalo tjerati, ali postoji mali problem - nema ko igrati na njihovim mjestima (osim ako agilna uprava ne pronadje kakvog novog 'Beciraja' (cetiri-pet njih), u sto - prema svemu vidjenom od njihovog dolaska, ne treba ulagati puno nade)...
Umjesto sto svoj bijes iskaljuju ka nekadasnjim igracima Buducnosti, koji - dok su igrali - djelovali su makar za nijansu ozbiljnije od ovoga sto vidjesmo danas u Budvi, pristalice Buducnosti neka razmisle ko to danas igra u klubu... Ko je to 'pojacao' klub ljetos?
Zec, kojeg vise tu nema (i koji na terenu nije pokazao bilo sto zbog cega bi pomislili da on zaista zasluzuje da igra za klub koji pretenduje biti najbolji u drzavi)...
Ajkovic, za kojeg cesto pomislim da je bolje da ga nema, nego da igra kako igra... Doduse, protiv Koma je napravio par finih poteza. U odnosu na ono sto je radio u Grblju, pa cak i u Decicu - ovdje je nula! PREKRIZENA! A, to je jedno od najvecih ljetosnjih pojacanja.
Marinjo (s vremena na vrijeme)... Pa jos par nekih ljudi sa strane koje su dovodili i ekspresno vracali nazad...
A o cemu se tu zapravo radi? Pa, jasno je - klupska politika nije ni nalik onome sto Buducnost, kao jedan od vodecih domacih klubova, treba da krasi. Tu nema ni plana ni vizije. Tu zapravo postoje neki sumanuti 'ad hoc' potezi, koji najcesce ne donesu bilo kakav rezultat (Zecevi i ostalo drustvo)...
Salju nekakve svoje vrle znalce poput visokoprofesionalnih skauta otjelotvorenih u liku BATA BARCA i VODA-U-KRSU-MENADZERA (on, primjera radi, Branu Milacicu dovede onog Brazilca sto nije umio igrati fudbal) da idu po svijetu, od Argentine do Cada i da nasumice traze igrace. Neka neko demantuje! Pa, da to Mladost radi, mnogo jada...
A sve to kulminiralo je upravo tekuce godine. Ljetos nas je iz Lige sampiona vec na startu eliminisao jadni i crni Tam-ju. To je jedna ekipa iz Finske koja je u tamosnjem (inace izuzetno respektabilnom sampionatu na globalnom nivou) zauzela neku osmu poziciju, a koja je vec u narednom kolu LS dozivjela pravi debakl od ekipe iz sivih komunistickih blokova Bratislave koja se zove Artmedija Petrzalka...
A Artmedija Petrzalka je jedna od najgorih ekipa u (velikom) slovackom fudbalskom prvenstvu...
Medjutim, takva blamaza naseg kluba ipak nije bila dovoljna da se bilo ko od vrlih znalaca u foteljama zapita 'STO TO MI RADIMO?'... Ne, oni su nastavili - pa makose Babica, dovedose Jesica, a Buducnost od 15 prvenstvenih meceva trecinu okonca porazima! A pet poraza vise je nego ukupan broj izgubljenih utakmica tokom dvije posljednje sezone... Ali, koga briga.
Jedenje go.... postalo je vec klasika za nas klub. Oni upuceniji sjetice se ucjene od strane jednog covjeka iz uprave prilikom nelogicnosti vezane za Milicev transfer u Den Hag... A u medjuvremenu, tako, dodju 2-3 igraca iz kakve Burkine-Faso, argentinske trece lige ili brazilskog beton fudbala i onda ih ovi nasi strucnjaci nekoliko dana kao procjenjuju, pa ih na poslijetku vrate odakle su i dosli. Iskusno i pametno.
A navijaci, kao navijaci... Imaju mjesto u Upravnom odboru fudbalskog kluba, neki imaju i jos koristi od strane uprave kluba - dobro im je, pa zasto bi iko trazio da se preispitaju stvari oko klupske politike i rukovodjenja Buducnoscu. Na zapadu se, sa druge strane, skuplja grupica entuzijasta koja povremeno kritikuje (pa ih onda, prilikom pjesme 'uprava napolje' bas 'varvari' sa sjevera dozivaju telefonima i prijete im da obustave pjesmu - to se dogodilo na namjestenoj utakmici Buducnost - Kom prije 3 godine i neka niko ne pokusava to demantovati. Toliko o 'ultrasima').
Jos par stvari... Zasto bilo ko ne postavi pitanje - STO JE BILO SA PRIVATIZACIJOM, GLAVASI??!
Zar to nije najavljivano jos pretprosle, pa prosle sezone? Sve to bila je prica da se malo vrati nada u klub nakon sto smo u prvom prvenstvu bili iza Zete, a onda je vjesto gurnuta pod tepih - kao da je i nije bilo...
I onda, umjesto upliva kapitala, obecavanih investitora i brda i dolina, dobijamo nekakvu kvazi-privatizaciju, neku pricu koja nikada ranije nije pominjana, nesto potpuno besmisleno, sto ovom klubu nikakvog boljitka nije donijelo.
Momci koji danas nose dres Buducnosti (par je izuzetaka, medju kojima prednjaci Beciraj) nijesu kadri da sacuvaju titulu. To se vidjelo danas, to se vidjelo u Zeti i jos nebrojeno puta.
I zasto se onda ljutimo kada drugi kazu da Buducnost trenutno ima par kvalitetnijih igraca? Bolje je da se zapitamo gdje danas igra Goran Burzanovic, gdje je Nikola Vujovic, a gdje Luka Pejovic. Gdje je Ljumic, a gdje su Bozovici.
Gdje je i onaj Bozovic koji ovoj upravi nije valjao, a za kojeg ja tvrdim da je najbolji trener Buducnosti u posljednje tri sezone - Miodrag, zvani Grof... I to je vrla klupska politika.
Momci igraju bez zelje (Mogren), cesto bez hrabrosti (Zeta), sto nije znak da ih navijaci trebaju traziti po kafanama, vuci za usi i tjerati kuci na spavanje. To ce, kao, pomoci? Nemojte praviti nas i sebe ludima, molim vas! To je znak da takve igrace treba slati u Drezgu, Ribnicu ili Zabjelo, a na njihove pozicije dovesti ozbiljnije i kvalitetnije igrace. No, ocito nije tako...
Ljudi koji vode klub, ipak, razmisljaju drugacije, a najdrasticniji primjer je Sofranac. Sto taj covjek radi ovdje, ja ne znam. Dok je ranije igrao, bio je najgora karika u ekipi - mislim da ce se svi sloziti. Onda su ga poslali u Petrovac, tamo je kao pronasao samog sebe, a onda su ga potpuno bespotrebno vratili ovamo, gdje je isti kakav je bio i ranije...
Zalosno je ovo sto se danas desava sa nasim klubom, a sto je plod onoga sto se cinjelo ovdje godinama. Mogu na ovu temu da se napisu svojevrsni romani, da se iznese svakojaki prljavi ves i da se zakljuci niz stvari, ali sto to vrijedi... I naredne godine u ovo doba pricace se iste price, ukoliko ne dodje do radikalnih promjena - kako u ekipi, tako i u organizaciji... No, ko jos u to vise vjeruje?
Sve ovo govorim kao dugogodisnji navijac Buducnosti, koji bas nikada u zivotu nije imao bilo kakvu - finansijsku ili korist neke druge vrste od FK Buducnost ili samih 'varvara' i kao covjek koji iskreno voli taj klub od svog djetinjstva.
Svaka cast. Izvanredan post i jedna od boljih analiza Buducnosti, za razliku od zapjenusanih ljubitelja kluba, koji nakon druge recenice jedino sto umiju bljuvati gluposti i gradirati svoju privrzenost klubu
Vecina ljudi je zla
Skupilo ti se a?![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
Mnogo losa Buducnost. Ja daaaaavno rekoh. Dok se oni uzdaju u stogodisnjeg debila Marinha,i Gustava Lopeza,nista od njih nece bit. A imaju los mentalitet brate. Razbio ih je Mogren,a mogli su jos 5 da im daju.
DICIOTTO
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks