Page 28 of 722 FirstFirst ... 182425262728293031323878128528 ... LastLast
Results 676 to 700 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    ... samo nemoj zaboraviti sto ovo je zanimanje zaposlenih ... svugdje u svijetu. Ja sam isto imam volontersko zanimanje ... ali samo poslije posao ili tijekom vikenda Inace neki (necu reci mnogi) od tih volontera mogu rjesiti sto takvo "inspektiranje" je dobar izvor... pare ...
    Jasno je da volontiranje ljudima ispunjava vrijeme, daje neki o$ećaj značaja, vrijednosti, a neki jednostavno vole bit koristni. Stoga je i onijema u nas koji ne rade, dok čekaju posa ili kad imaju vremena poslije škole, koristno volontirat. Koristno je čak i ono volontiranje iz nužde, kad ljudi pristaju radit cijelu godinu puno radno vrijeme, bez plate, samo kako bi odradili pripravnički staž. Neki volontiraju i duže sve u nadi e će bit jednom primljeni za stalno. To je već naš specifikuum.
    Zbog mogućijeh zloupoterba ne treba omalovažit tu instituciju. No, mladi ljudi generalno, veći su idealisti i moguće je privuć ih na dobrovoljni rad pri nekijem javnijem službama, a uz dobro animiranje zloupotrebe bi bile zanemarive.
    Last edited by DesertFox; 24-09-08 at 21:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Bogomi sam ja DesertFox bio skorije nedje u vojsku pa sam imao chast da ochistim cio GA Bar (sa josh 2 saborca) posle renoviranja i nije mi bilo teshko jer sam odmah okusio da je crnje kidat borove u pritvor !!!Malo je bzv bilo kad su nas chinovi cerali da se nosamo sa TA pecima gore dolje(a najgore je kad odmah poslushash starijeg vodnika) ali kad nemash vezu da lezish ka bolesnik a djevojka ti dodje u posjetu(postelju) ebi ga!!!Tako da sam ja iz iskustva protiv toga a nadam se da ne zamjerash

Tvoj "slučaj" nije dio ove priče. To je zloupotreba položaja

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

draze mi je bilo da radim u vojsku dzabe nego da 3 mjeseca chekam platu u firmu dje se vrte milioni ako me vjerujesh
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

draze mi je bilo da radim u vojsku dzabe nego da 3 mjeseca chekam platu u firmu dje se vrte milioni ako me vjerujesh
    Eto, idealan profil jednoga volontera... barem dok ne nađe poštenoga gazdu, ako toga ima đe..
    Jedna preporuka: Nikad ne radi u malu privatnu firmu, tamo su veće šanse da budeš rob no da budeš uvažen i poštovan. Ako već ne možeš u državnu službu, gledaj da to bude velika privatna firma. Bar ćeš manje radit

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by DesertFox View Post
    Eto, idealan profil jednoga volontera... barem dok ne nađe poštenoga gazdu, ako toga ima đe..
    Jedna preporuka: Nikad ne radi u malu privatnu firmu, tamo su veće šanse da budeš rob no da budeš uvažen i poštovan. Ako već ne možeš u državnu službu, gledaj da to bude velika privatna firma. Bar ćeš manje radit
    Kad vec 97` nisam bio strani placenik pa da danas budem uvazeni biznismen onda mi nema druge bez da radim i pricham o greshkama sistema!!!Kao da je bitno shto ja pishem kad u CG zivi 700.000 ljudi
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad vec 97` nisam bio strani placenik pa da danas budem uvazeni biznismen onda mi nema druge bez da radim i pricham o greshkama sistema!!!Kao da je bitno shto ja pishem kad u CG zivi 700.000 ljudi
    Vidiš, kad sam s početka devedesetijeh 'agitova' za nezavisnu CG, svi su mi rekli da se manem ćoravoga posla. Ja sam pak vjerova ako barem jednoga Crnogorca pridobijem na moju stranu učinjeo sam dosta. I "preveo" sam, ne jednoga. Čak i ličnoga prijatelja Novaka Kilibarde. Za Novaka sam mu tad reka: Nije Novak glup, shvatiće on uskoro e grdno griješi i postaće veći Crnogorac od mene. Eto, sad su obojica.
    Samo ti sij, možda se nešto i primi

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Vidiš, kad sam s početka devedesetijeh 'agitova' za nezavisnu CG, svi su mi rekli da se manem ćoravoga posla. Ja sam pak vjerova ako barem jednoga Crnogorca pridobijem na moju stranu učinjeo sam dosta. I "preveo" sam, ne jednoga. Čak i ličnoga prijatelja Novaka Kilibarde. Za Novaka sam mu tad reka: Nije Novak glup, shvatiće on uskoro e grdno griješi i postaće veći Crnogorac od mene. Eto, sad su obojica.
    Samo ti sij, možda se nešto i primi
    Ljudi se od uvodjenja novca (ranije u naturi) opredeljuju dje treba ici tako da ga nisi morao navodit !!!Nije stvar u prirodnoj potrebi chovjeka kao NAJINTELEGENTNIJEG (mnogo jada ova rijech ) stvorenja u kosmosu nego u organizaciji posla (djelovanja u prostoru) !!!Svi bi mi voljeli da sad pijemo kafu na ulicama Londona,Pariza,Madrida samo shto kao Crnogorci treba prvo da prodjemo uspjeshno kroz "neke" shkole (institucionalne ili vaninstitucionalne) !!! Ja sam lijen chovjek za to a rdjavom (znash vec) i dlaka smeta!!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crna Gora za 100 miliona gledalaca

SPOT MTC-A NA FESTIVALU U SPLITU OSTAVIO ZA SOBOM TURISTIČKE VELESILE

Budva –“Tresle su nas snažne emocije. Bilo je lijepo biti predstavnik naše države tog momenta, jer smo iza sebe ostavili takve velesile kao što su Austrija, Belgija, Danska, Indonezija, Kanada, Kina, Malezija, Nepal, Portugal, USA, Slovenija, Turska, Velika Britanija...“, prisjeća se autor nagrađenog turističkog spota o Crnoj Gori Miki Dragićević nedavne atmosfere u vili „Dalmacija“, u Splitu.
    Spot NVO „Montenegro turistički centar“ sa pjesmom ''Crna Goro'' prethodne sedmice u Splitu je osvojio nagradu kao najbolji promotivni turistički spot na tamošnjem međunarodnom festivalu turističkog filma. U jakoj konkurenciji od 152 spota iz 50 zemalja svijeta sa svih kontinenata, pjesma „Crna Goro“, koja prati cijeli spot, oduševila je stručni žiri, a kadrovi napravljeni u svim krajevima „divlje ljepotice“, za sobom su ostavili skupe produkcije evropskih i svjetskih turističkih velesila.

Svaka čast.
    Muzika divna, spot veličanstven.
    Sve ljude koji su učestvovali u kreiranju ovog spota treba nagraditi jer će ovaj projekat privući veliki broj gostiju.
    Svi će doći da vide ,,divlju ljepoticu".
    Dočekajmo ih , sljedeće godine, kako dolikuje ekološkoj državi.
    To je moja Crna Gora.
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uopste ne razumijes postojanje ove grupe...."sta se deva sa turizmom"...nista...cak ima 10 posto turista vise ove godine nego prosle
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    49
    Thanked in
    37 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    uopste ne razumijes postojanje ove grupe...."sta se deva sa turizmom"...nista...cak ima 10 posto turista vise ove godine nego prosle
    a kako da ne

biće da ih kriju ka zmija noge pa te uriste niko ne vidi , ili su to možda ope toni takozvani turisti iz italije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Najvažnije je da svi krenemo u akciju ,,Neka bude čisto" ali ISTINSKI!
    Neophodno je da primorske opštine regulišu, konačno, deponiju.
    Mora se na neuporedivo više mjesta postaviti korpe i kontejneri, moraju se postaviti razni natpisi o zabrani bacanja otpadaka na nepredviđenim mjestima, mora se definisati način na koji će se sankcionisati prekršioci, mora se zabraniti istovar šuta od strane graditelja...
    Moraju NVO mnogo konstantnije da pritiskaju gradske vlasti da pređu sa riječi na djela.
    Ne smije se dozvoliti da do 01.07. traju građevinski radovi, popravljaju saobraćajnice,završava vodosnabdjevanje...
    Šteta bi bilo ne iskoristiti ovaj predivan spot.
    Moramo pokazati da ona Crna Gora sa spota postoji i da nije samo na filmu!!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    I nije na filmu, vec na hard-disku. Ono je snimano digitalnim kamerama
    I am the one who locks.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Samo da nema smeća, pa neka je i na hard disku!
    Libertas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sinisam View Post
    Najvažnije je da svi krenemo u akciju ,,Neka bude čisto" ali ISTINSKI!
    Neophodno je da primorske opštine regulišu, konačno, deponiju.
    Mora se na neuporedivo više mjesta postaviti korpe i kontejneri, moraju se postaviti razni natpisi o zabrani bacanja otpadaka na nepredviđenim mjestima, mora se definisati način na koji će se sankcionisati prekršioci, mora se zabraniti istovar šuta od strane graditelja...
    Moraju NVO mnogo konstantnije da pritiskaju gradske vlasti da pređu sa riječi na djela.
    Ne smije se dozvoliti da do 01.07. traju građevinski radovi, popravljaju saobraćajnice,završava vodosnabdjevanje...
    Approved by Bone!
    Kako mi znamo da se ponosimo KAD IMAMO SA CIM....dako budne sve vise pravih kvaliteta, radom stecenog uspjeha...bez nasih dovijavanja i snalazljivosti...NEGO CISTI RAD I ZNANJE!

Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Interpol View Post
    Ono je snimano filmskom kamerom. Zasto pricas o stvarima u koje se ne razumijes? Kad bi se svako bavio svojom profesijom, ovoj bi zemlji procvjetalo; ali ne - kod nas se veterninar bavi pozorisnom kritikom, a molekularni biolog finansijskim analizama. Ko zna- prepoznace ljude
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    ...kod nas se veterninar bavi pozorisnom kritikom, a molekularni biolog finansijskim analizama. Ko zna- prepoznace ljude
    Ovo je forum "obšte prakse", dakle, nije stručni no namijenjen razmjeni mišljenja svijeh koji o nečemu imaju mišljenje. Predpostavljam da ovo i nije mjesto za stručnjake, već je ovo surogat kafanskijeh razprava. A, tamo se svi u sve razumiju. Još kad se popije... :twist:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je forum "obšte prakse", dakle, nije stručni no namijenjen razmjeni mišljenja svijeh koji o nečemu imaju mišljenje. Predpostavljam da ovo i nije mjesto za stručnjake, već je ovo surogat kafanskijeh razprava. A, tamo se svi u sve razumiju. Još kad se popije... :twist:
    Znas, nemam je nista protiv ako neko iznosi misljenje, pa kaze ono gospodsko:"ja KAO LAIK, mislim i osjecam da....pa opise to misli"....i to je sasvim OK, jer je svijet ono sto se prelomi kroz nas....MALO JE ONOGA STO JE UNIVERZALNA VRIJEDNOST i to je davna definicija vrijednosti u ovome svijetu....vec je nash subjektivni dozivljaj ono sto za nas ima odlucujucu vrijednost, i SUBJEKTIVNE OCJENE SU NAJVAZNIJE.. i zaista je malo oblasti gdje je sve potpuno egzaktno, pa se tamo ne dozvoljavaju subjektivne procjene.

....IPAK, kad neko uzme da "DOCIRA" i da pise ka strucnjak u nekoj strucnoj oblasti, a vidis da nema pokrica za taj ton (a to nekad ide do ocjene da "NEMA POJMA"- to smeta naravno.

Tako postoje teme, kao sto je ova=turizam, u kojoj nema ISTINA nego samo nacina prilaza gostu, i cijeloj raboti...i ZARADI KAO KONACNOJ OCJENI PROJEKTA I KVALITETA SVEGA.....tako je to sa uslugama i sekundarnim industrijama usluga, kao sto je "legere industry".
    MNE se opredijelila za elitni turizam, dakle za skupe kafice, sa koznim garniturama i tihom elektronskom "house" muzikom, u kojoj svi zadrzavaju kontrolu nad samim sobom, i gdje se priblizavanje polova vrsi kao na modnoj reviji-svaki detalj garderobe i njegovu cijenu ocjenjuje suprotni pol...ko ima u dzepu -ima i curu.....i tu nema velikih izuzetaka ("odvajanje" djevojke (ili momka) na licnost-na sharm, na poznavanje umjetnosti, na ocjene na fakultetu-JOK...U TIM KRUGOVIMA TO JE POTPUNO PREVAZIDJENO!).
    Onda i lokali trebaju da su takvi...",mesingani" i svietli, da se sve vidi a nista na se ne naslucuje.

A restorani kao Niklanovicev su bili poznati prije 20 godina, prije 10 godina (bio je najpopularniji medju mafiozima)...i prije 8 (najpopularniji medju stranim shpionima)-PROSTO ZATO STO IMA NAJBOLJU KUHINJU I STO JE GAZDA GOSPODIN SVJETSKOG NIVOA, KOJI SVAKOGA UVAZAVA DO MAKSIMUMA, ALI NIKOME NE PUZI...a to oni stvarno bogati cijene, ako iza toga stoji stvarni kvalitet-A STOJI U KONKRETNOM SLUCAJU! Onda cijena bukvalno NIJE BITNA ( a i tu je uvjek imao mjere vlasnik);
    "Jadran" je reper i takvih ne moze bit mnogona obali, zato sto za to nema ni ribe toga kvaliteta ni kelnera ni gazda...ali i takvih ima jos, pa sko da ih ima dovoljno.
    Mene vise cudi kako nema "Mekdonalda" u PG i sirom MNE, to mi je MISTERIJA?!??? Ko je dovoljno mocan da deceniju i vise zaustavi siguran posao na MNE obali, i isto toliko siguran i berem 10 gradova u MNE, jer smo mi pomodari....BUKVALNO JE NEVJEROVATNO DA GA JOS NEMA, (osim nekog satora u Budvi, valjda).
    Ove godine ce gradjevinska sezona bit kraca i manje primjetna (minula sezona je bukvalno otpisana u cilju dovrsavanja velikih radova, koji ce do ljeta bit privfedeni kraju na jednoj velikoj grupi objekata, ako Bog da)...zamisli Mek u Sutomoru, Budvi, Podgorici-KAKO BI DOBRO RADIO!
    **
    Nego da se vratim turizmu kao temi topika:
    A ako budu zakljuceni ugovori za ove krupne, nove projekte vrijedne milijardu i vise-onda nema zime i mozemo dozvolit i ustupke takvim projektima, jer ce se to otplatit i uracunat u cijene, ako budu znali...a hoce i morace znat, jer ce ih prisiliti oni koji su vec ulozilili i koji vec ocekuju povracaj ulozenog. ALI SVI "CEPTE" OD OVE KRIZE I NEPREDVIDLJIVOH ODLUKA INVESTITORA, KOJI IMAJU PRAVNI OSNOV DA RASKINU SVE PREDUGOVORE, JER JE ZAISTA DOSLO DO PROMJENJENIH USLOVA NA TRZISTU I ZAISTA IMA OSNOVA DA SE SVAKA INVESTICIJA PONOVO PREKONTROLISE, POD NOVIM USLOVIMA.

Ja, kao tendenciozni forumski optimista, ipak ocekujem bolju sezonu za 10% od ove, a to bi bilo SUPER, jer je ova prosla ispala ipak dobra....ista u najmanju ruku kao ona prethodna....razlog u najvecem je skuplja vanpansionska potrosnja i bolji kvalitet gostiju, povecan broj hotelskih skupih gostiju, dupliran broj plaza (sa plavom zastavicom pogotovo), PA SU SE GOSTI NAKAKO RASULI I VISE NIJE BILO NA DOBROJ PLAZI (kao "Slovenska") DA NE MOZES PROC DO MORA A DA NEKOGA NE NAGAZIS....BILO JE MJESTA!!
    Mozda to i jeste dobar obrazac?
    No da ne bude da laik prica: NEKA SE JAVI NEKI "PRIMORAC", PO MOGUCSTVU KOJI ZIVI OD TURIZMA I NEKA NAM KAZE STO SE CINI I STO SU PROBLEMI, jer je sad vrijeme....da se od nove godine krene u popravljanje i da se zavrsi krajem je na SVE!

Pozdrav,
    Last edited by Old Bone; 27-10-08 at 00:08.
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mom dragom optimisti Boneu,
    jedan prijateljski savjet,
    kad ja, odustajem od privatizacije i prodaje,
    koji sam bio najveci zagovornik iste,
    iz jednog jedinog krupnog razloga, finansiske krize.
    Nikad ne iznosi imovinu na prodaju kad nema novchane mase i kreditora,
    chekaj bolja vremena, kad se banke stabilizuju i kad akcije pochnu da rastu, kad smo chekali 1000 godina, i zadrzali najvrednije lokacije, veliku plazu, valdanos, buljaricu, i mnoge druge lokacije,
    treba se strpit, zaokruzit zapocheto, ochistit birokratiju , ucjenjivache i lokalne mocnike, usvojit zakone JASNE & GLASNE, koji ce vaziti za sve i mocnike i smrtnike, pa raspisat tender i zadrzat bar 49% drzavnog udjela u tim novim kompanijama.

Najveca bogastva CGe su,
    DIVLJA AMBIENTALNA LJEPOTA,
    CHISTO I TOPLO PLAVO MORE,
    I LJEPOTA PITOMIH DJEVOJAKA I MOMAKA, koji nikog ne ostavljaju ravnodushnim, ovo su zapazanja mojih potomaka,
    a oni su uvijek u pravu.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    63
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    ...cak ima 10 posto turista vise ove godine nego prosle
    Htjedoh da te pitam odakle si, pa onda da dodam da si sigurno sa sjevera ili centralne
    Crne Gore... A onda vidjeh Niksic city!

Druze, ne vjeruj bas svemu sto je napisano u novinama!

I bolje da ne dajes ovakve komentare jer te ljudi nece ozbiljno shvatati...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ima laž, ima drzka laž, a ima i statistika :lolblue:
    Od ove godine svaki stranac, koji ima stan ili kuću u Budvi (a mozda i još igdje u Primorju) plati turističku taksu na osnovu Člana 42z Zakona o turističkim organizacijama (ćuo sam za to od mog ruskog prijatelja).
    Ovo je dobra stvar, jer služi popunjavanju budžeta općine.
    A zar nisu svi oni već stari gosti Crne Gore (a neki su od njih porijeklom iz ex-Yu uvijek bili tu)? ... ali statistički odmah imamo nekoliko desetaka tisuča novih turista
    Uzgred budi rećeno, ovaj Članak Zakona piše:
    Turističku taksu plaćaju domaća i strana fizička lica koja u turističkom mjestu A kategorije, na teritoriji opštine u kojoj je osnovana lokalna turistička organizacija, kao sekundarnu stambenu jedinicu namijenjenu za odmor imaju apartman, stan ili kuću.
    Nadležni organ lokalne uprave može uvesti turističku taksu i u turističkom mjestu B, C i D kategorije.
    Sekundarnom stambenom jedinicom (second residence), u smislu ovog zakona, smatra se apartman, stan ili kuća za odmor, koju koristi za odmor i rekreaciju vlasnik, njegova porodica i gosti, a koja ne predstavlja stalno mjesto boravka vlasnika nekretnine, ni članova njegove uže porodice.

Znaći, ima još mnogo reserve za rast statističkog broja turista :yipiiii:
    Last edited by A+A; 05-11-08 at 09:13.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PAMELA ANDERSON, bivša zvijezda serije "Baywatch", odlučila je svoj novac investirati u izgradnju ekološkog hotela u Crnoj Gori. Atraktivna Playboyeva zečica odlučila je investirati u novi biznis, nekretnine, koje su oduvijek bile unosan posao.

"Radim puno stvari odjednom, a nekretnine su samo jedan od budućih projekata kojima ću se baviti. Točnije, zanimaju me hoteli kao takvi i to od Abu Dhabija, pa sve do Crne Gore", izjavila je zanosna plavuša. "Moj novac je sav u nekretninama i gradnji, živim iz sata u sat, što je poprilično uzbudljivo. Ali ako sada pogledate tržišta kapitala, vidjet ćete da je zaista tako. Sav moj novac nekuda ode. Čim ga dobijem, istog trena ga darujem u dobrotvorne svrhe ili se odlučim nešto izgraditi. Nisam neki štediša, ali nije i da ne mislim na budućnost. Svojoj djeci sam osigurala siguran život", otkrila je zečica.

Inspiraciju za gradnju eko-hotela dobila je prije gotovo pola godine kada je u sklopu jedne humanitarne akcije posjetila Abu Dhabi i tada je navodno prihvatila prijedlog kraljevske obitelji da se počne baviti hotelijerstvom. Prsatoj starleti ovo nije prvo takvo ulaganje. Naime, ona je do sada već ulagala u izgradnju stambenih zgrada u Americi koje su također bile ekološki prihvatljive.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Zna li ona da pokaze dje smo na karti svijeta
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ce Gvozdeni da se omasti za izdavanje dozvole

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Evo se bližimo još jednoj turističkoj sezoni. Da ne otvaram novu temu možemo ovdje da nastavimo tamo dje smo stali. Ionako njesmo mnog odmakli
    Za Uskršnje praznike se osjetila neka živost. Bilo je i stranaca.
    Jesmo li spremni za sezonu? Ipak je ovo specifična godina, kriza...
    Kako bi trebalo na istu odgovoriti? Svakako snižavanjem cijena, jer jedino tako se mogu gosti privući. Eko taksa? Pušti sad ekotaksu, biće vremena i za nju kad kriza prodje. Znači nikako ići ispod uloženoga, ali ići na minimalnu zaradu. Ne limenku koja košta u nabavci 30 centi prodavti za 3 eura. Zaradi ali ne baš 10 puta.
    Nemojmo drati ljude na ležaljke, suncobrane i vazduh.

Jutros sam išla do Kotora. Eto odavde sam, tu rodjena, najveći dio svoga života provela odje, ali ja se ovoj ljepoti svaki dan iznova divim. Perast, Peraški otoci, uzani zaliv na Verige, ma...
    Lipci su posebna priča. Nagrdjeni za vijek i vjekove. Inspektori pobacani u more haha. Je li obratio neko od vas pažnju kako je napravljena ona raskrsnica u Lipce? Pa mislim da bi dijete od 10 godina to bolje odradilo.
    Opet će nas sezona zateći sa gužvom na cataru. Eno jutros i bez sezone gužvanjac, rade treću traku, neganizovano. Ionako je na kamenare usko, niko ne reguliše saobračaj. Džaba nam nova catara kad joj se neće moć prić ako ovo ne završe.
    Recimo mi i dalje deremo jahte sa vezom u Kotor, umjesto da smo sad spustili cijenu veza i usluga.
    Kako sve to vama izlgeda?
    P.S. Pošto ne živim od turizma jedva čekam kupanac i sunčanac haha

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Treba se boriti za turiste kvalitetom usluge ,a ne cijenom. to je pogesan put,ako vec ciljamo da budemo elitna destinacija. Druga stvar je da mi nismo skupi po smjestaju, vec smo skupi kao destinacija. To znaci da bi posebno na cijene trebali da obrate paznju restorani, kafici , zakupci plaza i slicni koji prodaju svoje usluge turistima...
    narodnjaci su soundtrack nase tranzicije....

Page 28 of 722 FirstFirst ... 182425262728293031323878128528 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)