Ja licno smatram da je to jedna uzasna stvar da se ovaj narod na taj nacin zavodi. Vrijeme bi konacno vise bilo da svako vjeruje u sta hoce i da ide u crkvu koju hoce. A popovi ako im je milo neka se kasape izmedju sebe koliko god hoce i ta crkva je pocela gubi svoj smisao i samo sluzi za politikanstvo. Niko narodu da da leba da jede nego ga samo pomamljuju i cas vjeruj u jedno cas u drugo. Svi su isti. Svudje se politika uvukla.
Primichu se izbori,
chemu vakat tome i vrijeme,
treba podic tenzije i polarizovat gradhjane CGe,
dako ochi povade.
Sa metalnih crkava, REZIM je preshao na kamene temeljce MANASTIRSKE u Rishi Do,
samo da ochi povade.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
A ja sam za radikalno - po rebara suzbijanje vjerske netolerancije u bilo kom smjeru !
A sve vjernici moj do mojega, i jedni i drugi.
She is only here to annoy herself!
Teshko Bogu,
sa ovakvim vjernicima,
ako ovako nastave da ispoljavaju hrishcansku ljubav za bliznjega svoga,
treba se pazit od munja i gromova u Zupu nikshicku,
moze zagrmljet posred naroda i onakvijeh vjernika, da i`JeMo rofitana jajca.
IM - Old Bone
Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...
necu nikog da uvrijedim, ali moj licni stav je da pravih vjernika tesko da ima. do prije par godina sve partizani niko crkvu da pomene, a sad odjedanput svi su vjernici najzesci. Za sve kriva politika i dobro razradjen sistem vlasti bace kosku, narod se oko toga svaga i na odredjeni period zabopravi da je uopste gladan, da ne zna sta ce mu biti sa firmom sjutra, a ona ce najvjerovatnije biti prodata, on bez posla i sve tako. Citava ova situacija u kojoj smo sada je namrtvo glupa, ali niko da se trgne i razmisli nego svako nanovo nasijeda na novi mamac. I najgore je sto ovo nije Crna Gora za koju smo se borili. Ovo treba sto prije popravljati!!!!!
Da je ista, nije baš ista. Glavni igrači te rabote su u pensiju. Razumjem da kriviš ove te su ostali da nijesu ništa učinjeli e da bi tu pljačku spriječili, dočim ih ja shvatam, ali ne opravdavam. Da bi dokazali kako su se "osvijestili" moraju na isti način vrnut što je čije. Koliko sam upoznat vlasnik svijeh crkava su bili sela ili država. Dakle, SPC nije imala ništa. Na to stanje sve valja vrnut i ne mijenjat dok se stvar oko Crkve na razčisti. I otvorit vrata svijem vjernicima. Jer, kad vrata crkve budu svijema otvorena u nju će ucc samo vjernici.
Nijesam zagovornik sile, ali nijesam ni gandijevac. Ako neko silom spriječava nečije pravo, nek silu i očekuje. Što se tiče pominjanijeh baba, svi mi znamo kako one umiju bit zadrte ako što naume. Nadam se e ih nijesu baš bili, ali morale su bit spriječene.
Naša vrijedna policija je naš izdanak i znamo da su skloni prećerivanju u vršenju službe. Ali, znaju oni da to nije zgodno obznanit te je očekivano i da će uništavat dokaze i da će potom s najvišeg vrha policije negirat obtužbe. Mene je začudo da naši novinari to ne znaju pa se ne umiju prilagodit situaciji. Važnija su im novinarska prava no dokumentovanje događaja? Doduše, kako pišu skoro da mi ih i nije ža.
BRAVO POLICIJO!
Kad su u pitanju *vjerski problemi*, policija je svaki put dobro odreagovala>SPRIJECILI SU NEZAKONITOST i kad su pristalice CPC pokusale da zauzmu tudji posjed na silu, i sada kad su pristalice SPC pokusale da sprijece prolaz i zakonitu gradnju od strane CPC.
Tako ja!
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Pa zar si sumnjao Hari, onako perspektivan![]()
She is only here to annoy herself!
nije problem to sto je policija rasturila blokadu. problem je sto policija u crnoj gori svaki trenutak iskoristi za pendrecenje i represiju nad sopstvenim a bogami i tudjim gradjanima i drzavljanima. sto specijalci nisu mogli ovako da privedu okupljene babe i dede nego su morali jos da ih valjaju po blatu i da ih pendrece?
meni je zao svih vas koji zivite u crnoj gori, jer ste prinudjeni da cutite, da nemate sopstveno misljenje i prihvatete sve sto vam se servira. svih vas bez obzira dal podrzavali ove ili one.
crna gora je jedno izrazito nedemokratsko drustvo u kojem se nikada nije tolerisala sloboda drugacijeg misljenja, to se oduvek u crnoj gori tretiralo kao neprijateljstvo. tako u vreme srbovanja 90tih neprijatelji su bili liberali, kao pripadnici drugacijeg misljenja, a danas u vreme montenegrinske euforije neprijatelji su oni koji su srbi.
mora covek zestoko da "prelomi u mozak" da sve to prihvati za nesto normalno.
Sopocanac a kako su ti doma, kako bjese na ljetovanje medju ajkaulama... ne pricaj ti o onom sto nemas pojma nako da ti se ljudi sprdaju.
Argument zašto Albanci treba da imaju 2 nacionalne države a mnogi ni jednu jedinu, priča iz NATO državice-nemački Špigl:
Др Менгеле из Пећи
Немачки „Шпигл” пише о селу поред албанског града Буреља где су, према наводима Карле дел Понте, киднапованим Србима са Косова вађени органи
Град Бурељ у Албанији: „кућа страве” била је у близини овог места
Берлин – Немачки политички недељник „Шпигл” у причи „с краја цивилизације” пише о селу поред албанског града Буреља и о у подруму куће породице Катучи, где су, према наводима бивше главне хашке тужитељке Карле дел Понте, киднапованим Србима са Косова вађени органи.
„Породица разјарено одбацује гласине да су у њиховом подруму српским заробљеницима вађени органи и затим продавани за трансплантацију. Ипак, сумња остаје”, констатује „Шпигл” у тексту „Кућа на крају света”, у којем говори о граду Бурељу, који „изгледа као уклет” и који је, према Дел Понтеовој, био место догађаја.
До 300 заробљеника, углавном Срба, према Дел Понтеовој, припадници ОВК, после 1999. године одвукли су у Кукеш и Тропоју у Албанији и тамо их затворили, а затим, најмлађе и најснажније пребацили у село Рибе, код Буреља.
Дел Понетова се позива на осам сведока који су сви, независно један од другог, исто говорили – о једној жутој кући у селу Рибе, у чијем подруму је један лекар, „Албанац из Пећи, с упадљиво кукастим носом“, вадио органе педесеторици заробљеника.
„У међувремену, сведоци као да су пропали у земљу“, рекао је један бивши истражитељ, преноси „Шпигл“.
Недељник наводи сумње једног тадашњег истражитеља у спремност да би сведоци даље дали изјаве, јер би то било оптерећујуће за бивше вође ОВК и данашње високе политичаре Косова.
„Зато имају страх да би свака даља изјава за њих значила сигурну смртну пресуду“, преноси „Шпигл“ мишљење истражитеља.
Тако се сада последње наде да ће догађаји бити разјашњени полажу на специјалног истраживача савета Европе Дика Мартија, који у року од две године треба да испита тај случај, пише „Шпигл“, наводећи да је Марти већ водио истраге о тајним летовима ЦИА и затворима у Европи.
„Село код Буреља се зове Рибе... и та, наводна, „кућа страве“ се не налази само на крају насеља, већ на крају цивилизације“, пише „Шпигл“, наводећи да је иза куће непроходан, зарастао пут, да се падина, очито, користи као сметлиште.....
У опису разговора са 77-годишњим газдом „куће страве“ Абдулом Катучијем, „Шпигл“ преноси старчеву изјаву да су једног дана, у фебруару 2004. године, у његову кућу, док је он чувао овце у брду, банули тешко наоружани полицајци и странци, заједно с једним албанским државним тужиоцем, све преокренули, чак и пикавце покупили, а неком хемијском течношћу, да би открили трагове крви, попрскали собе.
Због тога су, како јадикује Катучи, чланови његове породице, чак с малом бебом, морали да проведу две ноћи на хладноћи.
Истражни тим УН се, према речима Катучија, посебно занимао за једну собу у приземљу, где је бетонски под офарбан у црно и због тога су желели даље да буше, а онда им је он рекао да то могу урадити само под условом да плате одштету.
После тога су се „мушкарци и једна жена“ повукли, каже Катучи, који тврди да је, тек у априлу, кад је објављена књига Дел Понтеове, заправо, сазнао шта су они тада тражили у његовој кући.
Кад не би био тако сиромашан, Катучи би, како је рекао „Дел Понтеову тужио пред Европским судом за људска права у Стразбуру”.
„Дакле, све погрешно? Трговина органима је део теорије завере из дубине Балкана? Вероватно, ипак, не“, констатује „Шпигл“, указујући на детаље из приче старца, коме, кад год не може нешто да објасни, у помоћ прискачу унуци. Једна од таквих мука за старца је питање, чему су служиле празне флаше од инфузионе течности са средствима за опуштање мишића, завоји и игле, које су пронашли истражни органи у близини старчеве куће.
„У овом окружењу, без одговарајуће медицинске бриге је потпуно нормално да људи сами себи у нужди дају инјекције“, преноси „Шпигл“ изјаву 26-годишње Катучијеве унуке, оцењујући да то, ипак, не звучи уверљиво.
Кад је реч о пронађеним остацима крви у њиховој породичној кући, унука каже да се ту породила једна жена, а осим тога, ту се и за исламске празнике, како је рекла девојка, коље стока.
И код боје куће у помоћ деди прискачу унуци – сви сведоци описали су је као жуту, а она је сада бела. И за то Катучијеви имају објашњење, иако су у почетку тврдили да је кућа увек била бела, али се ипак унука „присетила“ да су је прекречили за једну свадбу, преноси „Шпигл“, указујући на то да су истражни органи испод беле боје, ипак, пронашли – жуту.
Last edited by Lazar_BG; 23-09-08 at 07:49.
Ni budala ni domoljub, vec proracunati "savjetnik" koji pokusava da ostvari sopstvene interese i ciljeve, ili da skrene paznju na sebe.
Vec vidjeno... toliko puta... :roll:
It's my way or the highway
ono za špijune je u pravu, nemam kad sad da analiziram precizno nisam dovoljno upoznat. Ali mi se čini da je tačno sve što kaže, ali ima pravo da to kaže samo u svoje ime, a ne u ime države.
Vojna lica su kao bokseri!!!Kad odu u penziju nemojte trazit savjet od njih!!!
deuscroix
A general posle bitke, Blagoje Grahovac, šta je on sada posavetovao i koga? On je protiv ruskog uticaja na Balkanu ili šta?
On je savjetnik i ne može zborit u ime države.
A, ja ne bih odbačio njegove tvrdnje. Barem je KGB poznat po agentima s "prolongiranijem djelovanjem", zv. spavačima i ne bi bilo začudo da ih ima i u nas. Danas nijesmo tako značajni, ali u vrijeme toga projekta bili smo na njinu crnu listu. Sve je moguće..
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks