Ali kakav samo poen Federera u drugom setu! Smecom na smec, kao protiv Rodika prije par godina.
Interesantno je i na drugom terenu, Nadal gubi 1:0 u setovima i 3:3 je u drugom.
Last edited by hologram_universe; 06-09-08 at 18:44.
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
FEDERERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Mislim da je sada svima jasno da ova dva tenisera razdvaja klasa!
Bice opet Federer onaj stari.
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
A sada fudbal i Milorad Djurkovic....
Stara priča!
Novak je djelovao kao da ga je pregazio tenk.Slomljen , bez snage i duha, iznemogao...
Federer samo iskoristio ono što bi i svako drugi.
Očigledno Nole mora da odluči što će da radi.
Po meni ima samo jedan izbor.
Jedno vrijeme ostaviti tenis i posvetiti se detaljnoj analizi njegoivog zdravstvenog stanja jer je i pticama jasno da je on ubedlčjivo najnespremniji igrač današnjice.
Njegovi mišići su nikakvi.Neka i padne na 4-to, 5-to mjesto ali brate da izlazi na teren spreman i zdrav.
Marej ili Nadal će pobjediti Federera jer su izdržljivi i spremni a trenutno i boilji igrači...
O Federeru ostaje istu mišljenje dsa je ni nalik onom starom ...
Libertas
E covjece ti si stvarno smijesan kad mozes da uporedjujes Federera i Djokovic. E kako volim ove patriote. Znam ja da je covjek srbin, ali ako je srbin ne morate pricat da je najbolji na svijet. Djokovic ne moze da se uporedjuje sa Nadalom , a ne sa Federerom. Uporedjujete jednog od najvecih tenisera svih vremena sa Djokovicem, alooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!
nadal gubi 2-0 u setovima i vodi 3-2 u trecem.
Vjerovatno ce ostat isto to misljenje nakon sto osvoji US open... A opet, koliko vidim, kad se vrati na prvo mjesto, ostace isto misljenje o njemu
Morace Federer nesto spektakularnije da uradi da bi promijenio to misljenje, hm..misli da mu je onaj poen smecom to misljenje promijenio, vara se- nije, a mozda i ne zna- nije posjecivao forum cafedelmontenegro.
Last edited by hologram_universe; 06-09-08 at 22:06.
Svaka cast Djokovicu imao je odlicnu godinu,grand slam titula+ jos 2 grand slam polufinala,2 osvojena mastersa i medalja na olimpijadi i ukoliko uspije da se odmori sad malo za vrijeme ove pauze ima realne sanse da godinu zavrsi kao drugi svjetski igrac.Nocas je medjutim umor ucinio svoje i odigrao je najlosiji mec sezone,velika steta jer je bila ogromna prilika za jos jednu grand slam titulu s obzirom da nijedan od polufinalista ne igra nista posebno na ovom turniru.Federer je za mene totalno razocarenje,kako godina odmice cini mi se sve gori i gori,svi udarci su mu barem za 20% slabiji nego prije par godina jedino sto ga i dalje odrzava tu gdje jeste je servis koji je jedini segment u igri kojega je mozda cak i popravio.Medjutim iskoristio je izuzetno povoljan zrijeb na US openu i evo ga u finalu,cak mu se i poklopilo da ce imati mnogo vise odmora od drugog finaliste s obzirom da ce ako se kisa nastavi Nadal i Marej igrati sjutra a finale ce biti odlozeno za ponedeljak.
_
Djokovic je bio nervozan i dekoncentrisan, a Federer je i dalje u ociglednoj krizi. Sve u svemu, nije licilo na mec vrhunskih tenisera.
Marej je dobro otresao Nadala u prva dva seta, ali nece biti iznenadjenje ako padne i dozvoli Nadalu da se vrati (i dobije).
Sto se tice zena, vrijeme je da konacno spremna Jankovicka osvoji Grand Slam.
_
Precerao?Pa on ima vise poena od Federera ove godine trenutno je ispred njega u trci,i bio je ispred njega tokom cijele sezone.Federer je istina bolje plasiran na rang list ali na rang listi se gledaju poeni iz zadnjih godinu dana.Znaci Djokovic ukoliko ne bude postizao gore rezultate od Federera do kraja godine zavrsice sezonu kao drugoplasirani.
Jos jendom, nemojte uporedjivat Djokovica sa Federerom, jer dijeli ih KLASA. Federer se vraca na prvo mjesto, a ne da ce ga Djokovic pretec. Nego neka Djokovic pazi da njega neko ne pretekne otpozadi, npr Marej je mnogo veci talenat od njega! Federer je igrao finale 2 najvaznija grenslema, i pored bolesti i lose sezone za njega vise je pokazao od Djokovica i ove godine, prije svega po rezultatima! E, sad po ovom nacinu bodovanja tesko je dugo ostat na prvom mjestu, pa to sto je smanjena razlika u bodovima izmedju Nola i Feda ne znaci da je Nole vise postigao. Mislim da bi trebalo na neki nacin da se vise pridaje znacaj grenslemovima u odnosu na turnire u bodovnom smislu!
ps. Ima li Nadal brejk prednosti u trecem setu protiv Mareja?
Last edited by hologram_universe; 07-09-08 at 00:10.
U obzir se uzima zvanicna ATP tabela ili ATP ranking, dok je godisnji ucinak oznacen tzv. race tabelom. U sustini, vazno je ne gubiti poene, odnosno postizati (u dobrom slucaju) isti ili (u boljem slucaju) bolji plasman na jednom turniru u odnosu na proslu sezonu:
Ako teniser ostvari proslogodisnji rezultat - ne dobija i ne gubi poene.
Ako ostvari losiji rezultat - gubi poene, ako ostvari bolji - dobija poene.
Federer je prosle godine osvojio US Open, tako da ove sezone ne moze dobiti ni jedan jedini poen ako opet bude pobjednik. U slucaju da izgubi u finalu, izgubice i poene koje brani kao pobjednik.
Sistem bodovanja na GS turnirima je sledeci:
5 bodova - 1. kolo
35 bodova - 2. kolo
75 bodova - 3. kolo
150 bodova - 4. kolo
250 bodova - 1/4
450 bodova - 1/2
700 bodova - Finale
1000 bodova - Osvajanje turnira
Ako je npr. teniser N dosao do 1/4 na GS turniru, 2007. godine, u slucaju da 2008. ispadne u 1/8 (4. kolo), izgubice 100 bodova. Medjutim, ako ode u 1/2, dobija 200 poena. Prema tome, Federer, u slucaju poraza u finalu, gubi citavih 300 poena, dok je Djokovic izgubio 250 danasnjim porazom.
_
To je to o cemu pricam ukoliko Federer ne osvoji US open vrlo je realno ocekivat da ga Novak prestigne,jer Federer ima masu poena da brani do kraja godine(osvojio je Masters kup u Sangaju,igrao je finale mastersa u Madridu,i osvojio turnir u Baselu).Dok Djokovic sa druge strane prakticno ne brani nista jer prosle godine od septembra do kraja godine je odigrao ocajno ispadao je vrlo brzo na svim znacajnim turnirima osvojio je jedino jedan manji turnir u Becu.
E to je to o cemu ja pricam. Meni je to strasno glupo. Npr da je razlika izmedju Nola i Feda 50 poena i da Fed izgubi finale, Nole ga stize uprkos sto je izgubio od njega. Federer pokazao vise a ovaj ga stigao.
U tome je razlog toga sto je Federer pao dosta sa bodovima i Nole mu se priblizio; Federer je bio fenomenalan prethodnu godinu, a ove uopste nije bio toliko los, po rezultatima znatno bolji od Novaka, ali u odnosu na prethodnu dosta je izgubio.
OK, ne volis Djokovica, tvoja stvar, ali nema potrebe da flejmujes, da se uzbudjujes i provociras ljude koji cijene Djokovica.
Sto se tice Federera, on je jedan od mojih omiljenih sportista i zao mi je sto je ovako posrnuo, mada tu nema za mnogo cime da se zali, jer je njegova klasa jedinstvena u istoriji tenisa.
Marej jeste talenat, ali ima probleme slicne Safinu, sto je dovoljno da ga udalji od ozbiljnije kandidature za prvo mjesto.
Djokovic ima predispozicije da postani sledeci ATP lider - tehnika, snazan servis i snazna licnost, ali problem je njegova fizicka pripremljenost. Mislim da jos uvijek nije spreman da odigra 5 setova na vrhunskom nivou protiv Federera ili Nadala.
Nadal je svojevrsni Terminator, ali sumnjam da moze da ponovi 2008. godinu.
Inace, Marej vodi 2:0 u setovima (3:2 za Nadala u trecem, uz brejk prednosti), ali sve teze (sa dvije ruke cesce) vraca Nadalove lopte. Doduse, mec je odlozen, pa se nadam da ce se povratit i konacno otrest onog ludaka.
_
Po rezultatima nikako nije bolji od Novaka ove godine da je bolji vodio bi ga u trci.Federer nije osvojio niti jedan znacajni turnir ove sezone dok je Djokovic osvojio grand slam i 2 turnira masters serije plus bronza na olimpijskim igrama.Jedino ako ne racunas da je igrati finala turnira bolji rezulat od osvajanja istih.
Uopste ne provociram, samo sam veliki navijac Federera. Ne svidjaju mi se komentari u kojima blate Federera kao da pojma nema vise, a on dobija! Dosao do finala i opet pojma nemaPrvo je bilo: "Nole ce ga pomest", pa nije! Sad je: "pomesce ga ko god igrao protiv njega u finalu", pa sto kad ne bude tako? Opet ce nac nesto... Federer je jos uvjek klasa za sve!
Pricam o grenslemovima, oni su najbitniji, daleko bitniji od svega ostalog, cak i od posranih bodova. Rolandgaros i vimbldon se ne mogu mjerit ni sa cim, a Roger ima finale istih! A Federer ima i finale US opena, a vjerovatno ga i osvoji. Novak ima samo AO osvojen. Ima dva polufinala, na vimbldonu ga nidje nije bilo. Federer je na svakom grenslemu centralna licnost! Nole prilicno prolazna, pogotovo na Vimbldonu. Jasno je ko je vise pokazao!
Onda vjerovatno nema ni potrebe da se igra tenis izmedju grand slamova.Neka igraci odmaraju tokom sezone i odigraju ta 4 turnira, a ostatak godine slobodno mogu iskulirat.Naravno da su grand slamovi najvazniji turniri u tenisu ali i mastersi i olimpijada su veoma,veoma vazni,zato i izmedju ostalog na kraju godine se sezona zatvara sa masters kupom na kojem ucestvuje 8 najboljih svjetskih igraca.I ako samo grand slamove racunas Federer ove sezone jos ni jedan nije osvojio tako da ti je racunica opet pogresna.
Ne vidim svrhu ove prepirke tako da sam sto se mene tice ovdje zavrsio a ti ako ti se ne svidja nacin bodovanja u tenisu slobodno pisi peticiju ATP turu pa te,ko zna mozda i poslusaju.
Last edited by B_ZZ; 07-09-08 at 00:53.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks