Koliko ja znam elitni turizam ne donosi pare narodu vec nekolicini vlasnika (uglavnom stranaca) elitnih hotela. Elitni turista ne ljetuje po apartmanima gdje sam sprema hranu ili se hrani u restoranu udaljenom nekoliko stotina metara. Elitni turizam nije klima uredjaj, kablovska TV i mini bar. Elitni turizam predstavlja uslugu na mnogo vecem nivou koju mogu ponuditi iskljucivo hoteli slicni Splendidu a njima jedino ne odgovaraju guzve. Cijelo primorje zivi od izdavanja skromnih sobica i eventualno malo bolje opremnjenih apartmana a isto nema nikakve veze sa famoznim elitnim turizmom.
Jer elitni turizam ne znaci manje gostiju po mnogo visim cijenama za istu uslugu pa em manje radis em vise zaradjujes.
Uzmimo da covjek rijesi da otvori piljaru i podigne cijene kako kajsija tako i ostalih artikala 400% a pri tom ne ponudi kupcima nikakve posebne benefite isti piljar je osudjen na propast jer u blizini ima boljih ponuda.
Lako je po ovom forumu pisati neka ne dolaze, ne trebaju nam i slicno. Treba pitati one ljude koji zive od sezone sta oni misle.