Quote Originally Posted by zvoncica View Post
ovo ce ti Hammer najbolje objasniti onako skolski, ali ja cu onako kako ja tu terminologiju koristim!
Przenje- na dosta ulja i na jakoj vatri

dinstanje i pirjanjenje je po meni isti djavo tj isti pojam a znaci na povrcu, manoci, uz povremeno dodavanje po malo tecnosti ali sve na jako laganoj vatri

A krckanje ne vjerujem da postoji kao nacin obrade namirnica u kuvarskoj terminologiji...mozda ne mislim dobro...to je izraz za kuvanje hrane, na laganoj vatri, ono tek da vri, i to vise sati neprekidno
hehehe mogu mu obajsnit al me muka :lolblue: eto si mu ga napisala hahaha i dinstanje ili pirjanjenje je jedno te isto i znaci kuvanje na pari,u zatvorenoj posudi,na blagoj ili umjerenoj vatri,a namirnica je jednim djelom u tecnosti (ulju ili vodi) a vecim dijelom obavijena parom i ne przi se na dosta ulja vec na plitkoj masnoci,tj izlaze se namirnica toploti na zagrijanoj plitkoj masnoci,a pohuje se u dubokoj masnoci (na dosta ulja :grin a sto se krckanja tice fino si ovo srocila :grin: ne postoji kao nacin odrade namirnica,ali se zna da je to kuvanje na na laganoj vatri (nakon sto prebaci kljuc,tj. prokljuca )